Sniper Wolf - zła czy jednak nie?

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Hal » Pt gru 14, 07 22:35

Istnienie tego tematu jest kompletnie nieuzasadnione. Praktycznie w każdej części serii Kojima stara się unikać sztampowego rozróżnienia na "dobro" i "zło", a większość z Was usiłuje sztucznie podpiąć Sniper Wolf(a) pod którąś ze stron. Nie powinno sie dokonywać błahego rozróżnienia na "białe" i "czarne" tam, gdzie autor takiego podziału wcześniej nie założył. MGS to nie baśń, w której mamy do czynienia ze światem jednolitym etycznie.
Fakt, że gracz bierze odpowiedzialność za losy Snake'a wcale nie oznacza, że Solid jest postacią pozytywną. Na tym polega fenomen tej postaci, na jej wielowymiarowości. Podobnie jest z Wolf. Czy gdybyśmy kierowali poczynaniami Kurdyjki i na swojej drodze napotkali Węża, to czy sytuacja ta nie wydałaby nam się identyczna do tej z gry?
Dlatego zgadzam sie z Oldziem.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: Sniper Wolf - zła czy jednak nie?

Postprzez the_boss » Śr sie 20, 08 19:39

Johny Sasaki napisał(a):To sa 2 walki, nie jedna podzielona na 2 etapy:P

Ja rozumiem, ze to dobra kobieta i szkoda jej jako czlowieka i w ogole to sexownie mruczy i ma fajne nogi nie mowiac o reszcie cialka, ale nie wydaje mi sie, zeby strata najemnego mordercy, ktory idzie raczej ciemna strona mocy byla dla swiata jakos bardzo krzywdzaca:P

Szczeże? Cieżko kogokolwiek z MGS (przynajmniej 1) oceniać pod kątem dobry/zły,mojim zdaniem każdy walczył w imie własnych zasad i ideologi :iconbiggrin: Z tego co zaoobserwowałem Wolf to bardzo wrażliwa i uczuciowa kobietka,samotna i przywiązana do swojich psów..smutne że musiała umrzeć,równie dobrze moglaby stanąć po stronie snake'a ale cuż...
the_boss
Fire Trooper

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid