MGS:GB

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez uci » Pn lis 07, 11 21:59

Mimo tego five-seven jest wspomniany w MGS4

Z drugiej strony gra nie lezy w kanonie bo chyb akcja toczy się w tym samym "roku" co MGS2 lub dość podobnie co przez samo się wykluczało?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » Pn lis 07, 11 22:04

Raiden napisał(a):Mi również, cóż takie życie.
Ja miałem używanego carta z nabitymi 100% ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pn lis 07, 11 22:13

uci napisał(a):Z drugiej strony gra nie lezy w kanonie bo chyb akcja toczy się w tym samym "roku" co MGS2 lub dość podobnie co przez samo się wykluczało?

Jeśli mnie pamięć nie myli, to tak akcja Ghost Babel toczy się siedem lat po wydarzeniach z Operation Intrude N312 w Outer Heaven.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Cz lis 10, 11 02:58

Raiden napisał(a):
uci napisał(a):Z drugiej strony gra nie lezy w kanonie bo chyb akcja toczy się w tym samym "roku" co MGS2 lub dość podobnie co przez samo się wykluczało?

Jeśli mnie pamięć nie myli, to tak akcja Ghost Babel toczy się siedem lat po wydarzeniach z Operation Intrude N312 w Outer Heaven.

Nie wiem czy nie sześć lat czy może tylko rok ale to jest fakt że fabuła ma miejsce po zniszczeniu Outer Heaven, w jednym z pomieszczeń znajdujemy nawet szczątki pierwszego Metal Gear'a co sugeruje to samo miejsce akcji albo import pamiątek wojennych przez Viper'a ;)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid