Blizzard pyta, ludzie odpowiadają...

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Blizzard pyta, ludzie odpowiadają...

Postprzez Blizzard » Cz gru 07, 06 14:33

Gdzie je znajde ? piszecie że na początku gry jak już wejde do tego budyynku całego w pokoju z kamerką. Tyle że takiego niema, możecie zarzucić screena z dokładnym miejscem ? bo szukam i znależć niemoge...
Blizzard
Coward Duck

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 14:43

http://kul.republika.pl/10.1.html

- Gdy wyszedłeś z góry uważaj na kamery, z lewej strony masz Chaffy w drugim pomieszczeniu z prawej masz Termiczne Gogle ( uważaj na kamerę). Musisz teraz zjechać windą na poziom B1 ( Uważaj na strażników, jakby, co możesz się schować pod czołg)

Musisz przejsc przez Heliport, a potem dopiero do pomieszczenia z kamerka. Nia znajdziesz gogli w Heliporcie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Cz gru 07, 06 14:44

Muszą tam być jeśli chodzi Ci oczywiście o pomieszcze nie na piętrze w hangarze dla czołgów. Tam są takie wieeelkie ciągle otwarte drzwi a gogle znajdują się w prawym dolnym rogu tego pomieszczenia, dokladnie na wprost kamerki.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Blizzard » Cz gru 07, 06 15:03

No jestem w tym hangarze i wyszedłem u góry obok kamery. Za nią są drzwi z komputerami, tam znalazłem Rationa i Mine Detector. Schodze na parter gdzie są czołgi i tam są drzwi ze strażnikiem w środku no i winda. I jeszcze te co Meryl potem otwiera i tam są lasery - i własnie dlatego potrzebuje gogli, a ich nigdzie niema :|
Blizzard
Coward Duck

Postprzez solidus grabczas » Cz gru 07, 06 15:05

od czegoś chyba masz fajki ja ich zawsze używam ;P
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 15:11

Blizzard napisał(a):No jestem w tym hangarze i wyszedłem u góry obok kamery. Za nią są drzwi z komputerami, tam znalazłem Rationa i Mine Detector. Schodze na parter gdzie są czołgi i tam są drzwi ze strażnikiem w środku no i winda. I jeszcze te co Meryl potem otwiera i tam są lasery - i własnie dlatego potrzebuje gogli, a ich nigdzie niema :|

Tak jak mowi grabczas - fajki, bo sprawe z goglami popsules. Google musisz zabrac zanim pokonasz Ocelota inaczej bedziesz mogl je zabrac dopiero po pokonaniu Mantisa, gdzie wlasciwie do niczego juz Ci nie beda potrzebne.

Chodzi o to, ze u gory masz 2 pomieszczenia, jedno z mine detector i drugie bardziej na poludnie z goglami, ktore obecnie bedzie dla Ciebie zamkniete. Uklad jest taki - pierwsze jest otwarte, drugie jest zamkniete, przynajmniej przez pewien czas.

A Blizzard, ja Cie upomne znowu - przegladaj forum, bo taki temat juz byl.

http://www.metalgearsolid.us/forum/viewtopic.php?t=664
Ostatnio edytowano Cz gru 07, 06 15:13 przez kul2, łącznie edytowano 1 raz
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Blizzard » Cz gru 07, 06 15:13

Co za bezsens :| ok spróbuje z fajkami.
Blizzard
Coward Duck

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 15:15

To nie jest bezsens, po prostu jako szpieg powinines zagladac do kazdego pomieszczenia do ktorego masz dostep, w tej grze wszystko jest doskonale przemyslane ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » Cz gru 07, 06 15:29

Dodam jeszcze, że przed spotkaniem z DARPA Chief'em to pomieszczenie jest otwarte cały czas, natomiast to z Mine Detector'em jest zamknięte (trzeba mieć kartę).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 15:30

Przeciez juz to napisalem.

Obrazek

Tu masz skrina.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Blizzard » Cz gru 07, 06 17:53

Teraz inne pytanko, juz niebęde tworzyl nowego teamtu - jak przezyć te p**ebane tortury ? z całym szacunkiem, ale tak debilnego etapu niema w zadnej innej grze :shock: naciskam spacje jak najszybciej mogę i niemoge tego przejść ;/ już chyba szybciej się nieda, a wolno napewno nienaciskam, próbuję jak najszybciej moge, i życie wolniutko sie napełnia, a traci szybko. Jakieś rady ? już mnie palce bolą ... post napisany być może troche nieczytelnie, ale jestem bardzo sfrustrowany :P
Blizzard
Coward Duck

Postprzez Sage » Cz gru 07, 06 18:15

Widać da się szybciej, skoro innym się udaje. próbuj.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Blizzard » Cz gru 07, 06 18:20

Niewiem jak mam to zrobić... naprawdędaje z siebie wszystko, a niemogę sie poddać... w sumie mógłbym użyć trainera, ale sumienie mi nie pozwala. Zobaczę, ale wątpie bym dał rade.
Blizzard
Coward Duck

Postprzez odin » Cz gru 07, 06 18:42

Wal w spacje, nawet gdy Ocelot przestaje serwowac Ci elektrowstrzasy. Wlasciwie wal w nia ciagle. Mozna odrobic pewien ubytek wtedy. A jesli to nie pomaga, musisz pocwiczyc po prostu. Dla przykladu dla mnie najtrudniejszym momentem w MGS2 na EE bylo samo duszenie ( cos jak tortury w tej czesci ), i nic nie sprawialo mi tak wielkich trudnosci jak wlasnie ten moment.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Bizon » Cz gru 07, 06 19:38

Ja mam biórko z szufladką, gdy zaczyna mnie torturować wkładam klawiaturę głębiej i zaczynam wciskać, gdy moja ręka wędruje do góry zostaje odbita od górnej póleczki i wciska znowu :)

Jakoś dałem radę nawet na Hard :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Blizzard » Cz gru 07, 06 20:16

Pff... kilka minut treningu i zaliczyłem :) ale temat niech pozostanie - możliwe że jeszcze jakieś pytanie się znajdzie.
Blizzard
Coward Duck

Postprzez PiotrB » Cz gru 07, 06 21:04

Blizzard napisał(a):Teraz inne pytanko, juz niebęde tworzyl nowego teamtu - jak przezyć te p**ebane tortury ? z całym szacunkiem, ale tak debilnego etapu niema w zadnej innej grze Shocked naciskam spacje jak najszybciej mogę i niemoge tego przejść ;/ już chyba szybciej się nieda, a wolno napewno nienaciskam, próbuję jak najszybciej moge, i życie wolniutko sie napełnia, a traci szybko. Jakieś rady ? już mnie palce bolą ... post napisany być może troche nieczytelnie, ale jestem bardzo sfrustrowany Razz

Według mnie tortury są świetne bo można się nauczyć mashowania w przyciski i jest to oryginalne urozmaicenie gameplay'u stawiające niezłe wyzwanie na wyższych poziomach trudności.

Odin napisał(a):Wal w spacje, nawet gdy Ocelot przestaje serwowac Ci elektrowstrzasy. Wlasciwie wal w nia ciagle. Mozna odrobic pewien ubytek wtedy. A jesli to nie pomaga, musisz pocwiczyc po prostu. Dla przykladu dla mnie najtrudniejszym momentem w MGS2 na EE bylo samo duszenie ( cos jak tortury w tej czesci ), i nic nie sprawialo mi tak wielkich trudnosci jak wlasnie ten moment.

Duszenie Solidus'a w MGS2 jest bardzo ciężkie na EE, a przynajmniej na padzie bo nie można tak jak na spacji mocno naciskać bo można sobie Dual Shock'a 2 uszkodzić.

Bizon napisał(a):akoś dałem radę nawet na Hard Smile

Brawo ! Jak jestem w szczycie formy to przechodzę tortury w MGS1 (PSX)
na hard z pełnym życiem (tzn. mam pełny pasek życia na koniec). Tortury w TTS'a są dużo łatwiejsze dzięki przyciskowi A w padzie od GC.
PiotrB
The Fear

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 21:10

Oczywiscie zdajecie sobie sprawe, ze tortury beda o wiele prostsze, jezeli zamiast spacji ustawicie przycisk akcji powiedzmy na B?
Mozna wtedy zastosowac prosciutka technike - jednym palcem wskazujacym dociskamy B do poziomu w ktorym jest wcisniety, ale komputer jeszcze go nie odbiera jako wcisnietegp [najlepiej sprawdzic w notatniku], a palcem wskazujacym drugiej reki nawalacie w B ile wlezie. Pierwszy palec powstrzymuje powrot przycisku do nominalnej wysokosci, dzieki czemu druga reka nie meczy sie az tak bardzo.

jak przezyć te p**ebane tortury ? z całym szacunkiem, ale tak debilnego etapu niema w zadnej innej grze naciskam spacje jak najszybciej mogę i niemoge tego przejść ;/

Pff... kilka minut treningu i zaliczyłem

Rada - nie pisz na forum pod wplywem zlosci, to sie nigdy dla nikogo dobrze nie skonczylo.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Blizzard » Cz gru 07, 06 22:03

kul, ano fakt, ale nadal uważam że to najgorszy etap jaki widziałem w jakiejklwiek grze. Fajny jest tylko potem wątek w więzieniu :)
Blizzard
Coward Duck

Postprzez Infernal Warrior » Cz gru 07, 06 22:09

A dla mnie to jeden z ciekawszych etapow gry. Tu sie waza losy Meryl i itemu ktory zdobedziesz pod koniec gry. Ja tam zawsze ratowalem Meryl bo nie mialem serca zeby pozwolic jej umrzec :wink:
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez PiotrB » Cz gru 07, 06 22:25

A ja bez najmniejszego mrugnięcia okiem poddawałem się, aby mieć lepszy czas w speedrun'ie.
PiotrB
The Fear

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 22:28

PiotrB napisał(a):A ja bez najmniejszego mrugnięcia okiem poddawałem się, aby mieć lepszy czas w speedrun'ie.

Masz serce z kamienia ;(

Speedruny sie nie licza, wiadomo ze tam trzeba wszystko robic jak najszybciej.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez odin » Cz gru 07, 06 22:39

Piotrek ja wiem :) Łącznie pierwszą i drugą częśc przeszedłem naprawde wieeeeeeeeele razy :) ( tutaj należą się ogromne podziękowania dla Gaca, za wysłanie gry pocztą - i w ogóle czemu się nie odzywasz noooo... ) Jeśli chcesz mogę wrzucić tutaj filmik który robiłem frapsem własnie na tym duszeniu. Udało mi się. Gdybym miał ps2 duszenie rozwiązałbym w inny sposób, aleeee :)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 22:41

WAZNE!!
Do wszystkich uzytkownikow:
Zrobcie sobie skrina powyzszego posta i jak tylko odin cos Wam powie o offtopicowaniu pokazujcie go na wlasna obrone.

:D
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez odin » Cz gru 07, 06 22:46

Uwzgledniejac post tego wyzej rzecz jasna. Idz w pizdziec Ty zly, ja tutaj renome se robie ;D Autorytet buduje :D !!!
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kul2 » Cz gru 07, 06 22:59

Przeciez juz zrobili -
Agencja Detektywistyczna "Renoma" Sp. z o.o.Strona Agencji Detektywistycznej RENOMA.
www.renoma.net.pl/ - 3k - Kopia - Podobne strony

;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Pt gru 08, 06 10:19

Ale offtopa zaliczyliście :wink:

BTW Ja czytałem kiedys wywiad z Hideo że w MGS na PSX'a,można przy torturach wykorzystać wibracje pada. Trzeba odpowiednio wcisnąc przycisk, a wibracje już robią swoje :D

Nie wiem jak to działa, bo nigdy nie przeszedłem wersji PSX'owej (nad czym ubolewam)
Bizon

Postprzez kul2 » Pt gru 08, 06 10:37

A nie bylo to przypadkiem tak, ze po torturach rozmawiamy z Naomi a ona kaze nam polozyc pada na ramieniu i wibracje maja nam ulzyc?
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez PiotrB » Pt gru 08, 06 10:43

kul napisał(a):A nie bylo to przypadkiem tak, ze po torturach rozmawiamy z Naomi a ona kaze nam polozyc pada na ramieniu i wibracje maja nam ulzyc?

Właśnie raczej o to chodzi. Gdy przejdziemy tortury Naomi mówi: " Put your controller up against your arm".
PiotrB
The Fear

Postprzez Bizon » Pt gru 08, 06 12:49

nie, to był wywiad z OPSM, w którym rozmawiano o powstających misjach VR i o smaczkach z MGS'a.

Pamiętam że tam chodziło o przycisnięcie odpowiednio chyba "o" (no przycisku akcji) a wibracje miały same powodować wciskanie...
Bizon

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid