Co najbardziej przypadlo Ci do gustu w MGS1?

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez kALWa888 » Śr kwi 04, 12 12:07

Ja na nic w MGS4 nie narzekałem :). Ale przeszedłem grę tylko raz, bardzo możliwe że coś zacznie mi się nie podobać, ale bardziej prawdopodobne jest to, że jeszcze bardziej polubię tego MGSa.

Co do E.E. i Otacona, to z tego co pamiętam to nie była jego rodzoną siostrą i tym samym nie było to takie kazirodztwo "prawdziwe" a jedynie moralne. Heh, przypomina mi się teraz Woody Allen i jego romans z adoptowaną córką. "Wychował sobie żonę" (ale to tak na marginesie). Tak czy siak, tutaj to jest kazirodztwem jedynie z punktu widzenia moralnego. Ogólnie wątki Otacon + lejdi nie przeszkadzały mi nigdy. Ten wątek miłosny w MGS1 jest jeszcze dość książkowy, normalny itp, ten w MGS4. Najdziwniejszy to ten z MGS2, no ale nie jest to przypadek, który nazywałbym kazirodztwem, bo z tego co pamięta Emma nie jest jego rodzoną siostrą a jedynie przybraną.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Śr kwi 04, 12 16:04

No ja nie wiem, ja sobie musiałem pomagać broda albo nosem ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr kwi 04, 12 16:30

a nie mówisz może o Portable Ops?:P
Tam trzeba było mieć drugą lewą rękę jeżeli się chciało np. chodzić i strzelać w trybie FPP.

Sterowanie w MGS4 było dobre, przyznam że kilka obecnych shooterów znad ramienia ma gorsze sterowanie.

- co do MGS2 - czy coś mi nie umknęło ale Hal miał romans/był uwiedziony przez macochę? A Emma to się kochała w nim, bez wzajemności?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Tidus93x » Śr kwi 04, 12 23:01

Popieram uciego, sterowanie w PO to mordęga była niezmierzona, a na MGS4 nigdy nie narzekałem, grało mi się świetnie. Kwestia przyzwyczajenia IMO.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Śr kwi 04, 12 23:23

uci napisał(a):- co do MGS2 - czy coś mi nie umknęło ale Hal miał romans/był uwiedziony przez macochę? A Emma to się kochała w nim, bez wzajemności?

Ja osobiście tak dobrze tego nie pamiętam, dawno temu grałem ostatnio MGS2 przejmując się w dodatku fabułą. Pamiętam na pewno, że Hal został uwiedziony przez wspomnianą matkę i Emmę traktował zawsze jak siostrę i chyba tak jak uci mówi, to ona się w nim kochała (mówi w ostatnich chwilach o tym, że chciałaby żeby nazwał ją Emma - spojrzał na nią jak na kobietę), bez wzajemności. Tak czy siak, to raczej wciąż nie było kazirodztwo. Tak mi się wydaje, bo pamięć mnie lekko zwodzi w tej chwili (chyba pora na odświeżenie dwójeczki i jedynki :D).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Cz kwi 05, 12 01:05

Powiedzmy że miłosne perypetie Otacona dorównują podobnym przypadkom w pierwszej lepszej telenoweli :)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Osvelot » Cz kwi 05, 12 12:19

A sterowanie w MGS1 wam się podobało? :,D :,D :,D

(--->temat :,D)
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez kALWa888 » Cz kwi 05, 12 13:38

SALADYN napisał(a):Powiedzmy że miłosne perypetie Otacona dorównują podobnym przypadkom w pierwszej lepszej telenoweli :)

Heheh, aż tak daleko porównań bym nie zanosił, ale w sumie masz trochę racji :).

Co do sterowania, to na początku jako mały chłopczyk totalnie nie mogłem go ogarnąć. Czasem do dzisiaj potrafi sprawić problemy, np na takich "schodach"; dość trudno jest biegać i strzelać jednocześnie, ale jest to ogarnięcia. Tyle, że w grze ogólnie łatwo o jakąś pomyłkę przez którą można np podczas strzelaniny na schodach łatwo przykucnąć, a potem się położyć, wpaść do roztopionego żelaza itp. Ale poza tym nie ma z nim większych problemów. Może jeszcze trochę zbyt łatwo odkleić się od ściany. W dwójce była blokada kiedy podchodziliśmy do krawędzi, to Snake (tudzież Raiden) tylko się wychylał, a w jedynce Snake wybiega często wprost na przeciwnika.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez 9900NT » Cz kwi 05, 12 15:06

W dwójce była blokada kiedy podchodziliśmy do krawędzi, to Snake (tudzież Raiden) tylko się wychylał, a w jedynce Snake wybiega często wprost na przeciwnika.

No właśnie. W jedynce tego nie ma i często wyskakuje na przeciwnika. W 2 jest o niebo lepiej ale też czasami kamera jest w takim punkcie, że dając w prawo Raiden nie idzie w prawo tylko gdzie indziej.
9900NT
Machinegun Kid

Postprzez greyfox8822 » Wt kwi 17, 12 14:39

Jedynka to arcydzieło tak jak i MGS3.Jest to fenomen sam w sobie.Początek rozgrywki gdy zaczynamy rozgrywke wężem,bossowie no i jak dla mnie jedna z najlepszych postaci w MGS-ach GREY FOX;). Może dla tego gdy zobaczyłem białowłosego gościa w MGS 4 zacząłem go lubic :).Kogoś mi bardzo przypomniał.Ocelot według mnie tez jest świetna postacia w całej serii MGS.Ja ta grę przeżywałem tak jak MGS3 i MGS4 do pewnego momętu:).
:D
greyfox8822
Inkarnacja VR

Re: Co najbardziej przypadlo Ci do gustu w MGS1?

Postprzez Curtis » Pn cze 04, 12 18:45

Gray Fox do cholery... Gray Fox...

W jedynce podobało mi się dosłownie wszystko. Postaci, fabuła, muzyka, walki z bossami. W 1998 roku była to gra przełomowa... Żaden późniejszy MGS nie może nawet stać u boku jedynki.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid