MGS: Special Missions

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez kul2 » Wt paź 31, 06 12:18

solidus grabczas napisał(a):panowie czy posiada z was kto? SAVE'a z zaliczon? gr? na 100% do MGS:INTEGRAL na PC (to w?a?nie tego orygina? "dosta??m" xD) je?li kto? jest w stanie mi podrzuci? go b?d? bardzo wdzi?czny

No to tak.
W gore.
W lewo.
W gore.
W prawo.
Wchodzisz za plecy tego straznika u gory.
Gdy jest ciag dwoch przejsc w lewo, oni zamienaja sie miejcami, przewracasz wiec tego przed ktorym jestes i ktory jest zabojca, patrzysz gdzie upadl, czekasz az wstanie, chwytasz go i ciagniesz do konca.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez PiotrB » Pn lis 13, 06 20:53

Zrobi?em 90% gry i jako? brakuj mi ch?ci do powrotu do gry. Pewnie dlatego, ?e najpierw przechodz? level na pierwsze miejsce, a potem w??czam nast?pny. Oby ch?? zagrania powróci?a.
PiotrB
The Fear

Postprzez plastus » Pn sty 15, 07 22:16

jedną z wad MGS VR missions na PC jest to że nia ma tych trailerów które są
dostępne w wersji na PSX
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Mr. X » N mar 11, 07 22:28

:shock: nie wiedziałem o tym no prosze a to niespodzianka , ja osobiscie z MGS VR missions na PC zpamietam ten pokuj gdzie trzeba odkrywac dziwne zeczy no i mozliwosc pokierwoania Cyborgiem Ninja :D
Mr. X

Postprzez pavel885 » Wt maja 29, 07 22:48

Posiada ktos moze opis przejscia po Polsku tej czesci MGS? Jesli nie cala to chociaz ,,rozdzialu'' Puzzle dokladniej chodzi o 4 plansze.
pavel885
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Wt maja 29, 07 23:15

http://www.metalgearsolid.us/articles.php?cat_id=20

Odnosnie 4 planszy:

Zestzel jakikolwiek blok by zniszczyc jak najwiecej innych.
By zestrzelic niektore z blokow bedziesz musial zlokowac wyrzutnie na nich i celowac w pobliskie okno przed wystrzalem.
Zeby zniszczyc blok z samego dolu, stan na drugiej kracie z lewej strony plaskiego terenu pomiedzy schodami. Spojrz na polnoc i strzel przez okno.
By zniszczyc blo wysuniety najbardziej na wschod, stan na pierwszej kracie na plaskim terenie, spojrz na wschod i celuj pomiedzy okna na wysokosci oczu. Gdy zobaczycz cel podnies wzrok w gore i strzel w okno.
By zniszczyc blok tuz przed blokiem najbardziej na wschod, stan na lewej krawedzi kraty o wymiarach 2x3, znajdujacej sie na koncu schodow. Odwroc sie i strzel w blok.
Azeby zniszczyc najbardziej wysuniety na polnoc blok, stan na pierwszej kracie plaskiego terenu na dole drugiego poziomu schodow i strzel poprzez okna.

Tiaaa
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez pavel885 » Śr maja 30, 07 12:15

Ok dzieki. A moze teraz jakies porady co do piatego levelu :) tez Puzzle :)
pavel885
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Śr maja 30, 07 13:21

Biegniesz do przodu, w czasie biegu strzelasz do sciany, szybko chowasz i wyjmujesz bron i tak caly czas. Oczywiscie strzelaj dopiero gdy wiesz ze trafisz.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez pavel885 » Śr maja 30, 07 16:30

Tyle to ja tez wiem :) ale co ze straznikami??
pavel885
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Śr maja 30, 07 17:17

Jezeli bedziesz strzelal w biegu to w ogole nie zwracasz na nich uwagi.
Ah
Mozesz nie wiedziec jak sie strzela w biegu po prostu. Przytrzymaj przycisk odpowiedzialny za polozenia sie na ziemi i biegnij, dzieki temu mozesz strzelac do woli.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez PiotrB » So lip 14, 07 21:04

Wreszcie skończyłem MGSa: Special Missions na 100% ! Nie było to trudne zadanie, a w dodatku mogłem zobaczyć ściśle tajny obrazek. Zrobiłem fotkę bo później już nie można zobaczyć tego obrazka. Teraz wypada poprawić parę misji na pierwsze miejsce.
PiotrB
The Fear

Postprzez Bizon » So lip 14, 07 21:20

Dopiero Piotrze?
Ja sobie poradziłem jakiś rok temu, albo i więcej...
Co było najtrudniejsze wg. ciebie?
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez PiotrB » So lip 14, 07 23:03

Dopiero bo mam tę grę od kilku miechów. Kupiłem ją, przeszedłem na 90%, a potem była przerwa aż do dwóch ostatnich dni gdzie dokończyłem brakujące 10%.

Najtrudniejsze były niektóre Puzzle i VR Mission.

Tak się zastanawiam jak niektórzy "kręcą" tak dobre wyniki w tej grze. Zobaczcie sami:

http://www.cyberscore.net/game-mgs-vr-pal.php
PiotrB
The Fear

Postprzez Irys » Pn kwi 14, 08 11:31

Witajcie. Nabyłem ostatnio MGS Special Mission. Posiadam też zwykłego "Metala" w wersji platinum. Niestety nie mogę go odtworzyć na moim PS3! Gdy zamieniam dyski wyskakuje napis "error: wrong disk". Ktoś z was może mi pomóc?
Irys
Inkarnacja VR

Postprzez Drax » Pn kwi 14, 08 13:41

Masz ps3 60 gb czy 40??
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez kul2 » Pn kwi 14, 08 17:28

A jaki masz firmware? Na tych starszych sa problemy, zreszta na nowszych tez ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Irys » Pn kwi 14, 08 18:15

60GB wersja 2.10

[ Dodano: Czw Kwi 24, 08 19:00 ]
Nie czekając na cud i (jakąkolwiek odpowiedź) pożyczyłem od kumpla PS1 i... Wszystko działa. Tak więc racje miał Kul, że winna jest konsola
Irys
Inkarnacja VR

Postprzez ciopaka » Cz maja 22, 08 14:51

Czy MGS : Special Missions to oddzielne wydanie czy jak kupie MGS 1 to bede miał te "specjalne misje " included ?
Zbieram na PS3....
ciopaka
Arnold

Postprzez kul2 » Cz maja 22, 08 14:57

MGS : Special Missions to oddzielne wydanie

Tak.

czy jak kupie MGS 1 to bede miał te "specjalne misje " included ?

Kilka tak.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez steve » Pt lip 10, 09 21:37

Witam
A ja mam taki problem. Otóż posiadam wersję Europejską MGS : Special missions. Jednak gdy konsola mnie prosi bym włożył, którąś z płyt MGS to niestety nie chce nic pójść. Po prostu płyta się w ogóle nie obraca :( Co może być tego przyczyną. ?
Odrazu zaznaczam że posiadam oryginalne gry.
steve
Inkarnacja VR

Postprzez ArecaS » Pt lip 10, 09 22:33

Uszkodzona konsola? Grasz na PSX czy PS2? Jak na PSX, to faktycznie napęd może już odmawiać posłuszeństwa.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez steve » So lip 11, 09 07:05

Gram na PSX. Chyba masz rację, bo czasami konsola męczy nie które płytki. A tak chciałem sobie w to pograć :(
Ale sprawdzę to jeszcze na PS2.
steve
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » So lip 11, 09 09:35

Na PS2 dodatek Special Missions nie działa w ogóle , tylko szaraczek ewentualnie PS3 ale tego nie mam jak sprawdzić.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez steve » N lip 12, 09 20:51

A tego nie wiedziałem.
Na szczęście pożyczyłem psx'a od kumpla i tam chodzi bez problem :)
steve
Inkarnacja VR

Postprzez Simon » Pn lip 13, 09 23:12

SALADYN napisał(a):Na PS2 dodatek Special Missions nie działa w ogóle

W ogóle nie odpali?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez plazi » Wt lip 14, 09 05:28

Wysłany: Dzisiaj 4:58

[quote="plazi"]Zaraz sprawdzę.[/qoute]

Zap...Śmiga aż miło. I się wczytuje i gra. Mashohwanie płytek (dysk SM, potem dysk MGS i znów SM...) też poszło gładko. Odpalałem na Slim'ie tym jeszcze co nie ma zasilacza wbudowanego. Na Facie i na PS3 może nie działać bo "klapeczka" w Slimie działa na tej samej zasadzie co w Szaraku, w Facie jest wysuwany a, w PS3 software działa trochę inaczej, więc mogą być problemy z mashowaniem. Więc jak to jest Salandyn?

EDIT: Ano tak, jak pisałem wcześniej, na PS3 SM za wszy i ruskie czołgi nie odpalimy. Jak pisał Irys. Po wyciągnięciu płytki wywala nas do menu. Nie ma to tamto.
plazi
rofl

Postprzez SALADYN » Wt lip 14, 09 13:42

U mnie nie odpalało , płytka nawet nie raczyła zaskoczyć ale skoro tobie działało to kwestia rozwiązana.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Wt lip 14, 09 17:59

plazi napisał(a):Na Facie może nie działać bo "klapeczka" w Slimie działa na tej samej zasadzie co w Szaraku

plazi napisał(a):EDIT: Ano tak, jak pisałem wcześniej, na PS3 SM za wszy i ruskie czołgi nie odpalimy

To jak to jest z Fat PS2, Plazi? Możesz to jakoś sprawdzić? Chcę wiedzieć bo SM mi brakuje a nadal chcę się w to zaopatrzyć.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Wt lip 14, 09 22:08

Pewnie przy pomocy jakiegoś Swap Magica będzie się dało.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Wt lip 14, 09 22:23

Czyli albo Szarak, PS2 slim lub PS2 Fat ale tylko ze Swap Magic? No to lipton na całej liniii...

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid