Metal Gear Rex

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Metal Gear Rex

Postprzez Filio » Wt sie 29, 06 09:23

Hej,

Mam pytanie odno?nie Metal Geara REX i sposóbu pokonania go.
Wiem, ?e chaffy dzia?aj? w pierwszej cz??i walki ale gdy Liquid otwiera paszcz? mecha, to granaty niestety nic nie wskuraj?. A najgorszym w tym wszystkim s? wystrzeliwane przez REXa rakiety.

Jedno pytanie do Was:
- Czy jest jaki? sposób na unikni?cie tych cholernych rakiet?
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 07 21:14 przez Filio, łącznie edytowano 1 raz
Filio
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » Wt sie 29, 06 09:39

Sugeruje stanac pod nim, tylko musisz uwazac na nogi i laser, chociaz jak bedziesz sprytnie chodzil to ani jedno ani drugie nie powinno Ci nic zrobic.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez odin » Wt sie 29, 06 10:05

Zale?y od poziomu trudno?ci. Ogólnie najlepie biega?j jest w pewnej odleg?o?ci od niego, gdy? ?atwiej unikn?? serii z karabinu maszynowego ( ?miertelnej czasami ), oraz wymierzy?. Co do rakiet: gdy s?yszysz charakterystyczne odg?osy wystrza?ów podbiega? do niego ( niezbyt blisko, zauwa? t? pewn? prawid?owo??, im pó?niej wbiegniesz, tym dalej od niego b?dziesz musia? si? znale?? ), uwa?aj?c na laser ( którym im poziom wy?szy, tym operuje sprawniej ), i tupni?cia ( cho? do?? rzadkie ). Gdy ju? nie b?dzie to dla Ciebie problemem, dodajesz do tego celowanie i wystrza? ze singera w otwarta kabin? z Liquidem w ?rodku. I tak do skutku. To nic wielkiego, cho? do?? mozolne, wi?c czasem mo?na pope?ni? jaki? g?upi b??d.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Nina » Pn cze 25, 07 12:02

Nie chce powielac tematu wiec pisze w tym.
Mecze sie strasznie z tym olbrzymim mechem gram na wersji pc juz wszystkie rady jak go przejsc wyprobowalam setki razy i nic. 2 czy 3 razy bylam o milimetry paska energi ale nigdy nie przeszlam, mam juz dosc i chcialabym prosic o sejwa zaraz po walce z metal gear'em bo chcem zobaczyc koniec gry napiszcie mi czy jest taka mozliwosc pozdrawiam Nina.
Nina
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pn cze 25, 07 12:19

http://rapidshare.com/files/39228917/Sp ... uid_2.html

Liquid na weri izi.
Jakbys potrzebowala innego poziomu trudnosc - daj znac.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Nina » Wt cze 26, 07 08:43

Hahaaahhh czekajac na ten sejw udalo mi sie dzieki twoim radą KUL przejsc ta maszyne. Teraz powiem wam ze bylo to calkiem proste chodzilam pod nim i jak stawal to po jednym razie strzelalam od drugiej strony w pulpit sterowniczy, wczesniej poprostu nie probowalam bo myslalam ze nie da sie trafic z pod spodu a tak prawie nie tracac energi dalo sie przejsc drugi etap walki z rexem wiec dzieki za wszystko i pzdr.
Nina
Inkarnacja VR

Postprzez Johny Sasaki » So lip 21, 07 20:51

ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Powrót do Metal Gear Solid