1 III 2k8 - Quiz

Rozmowy o turniejach przeprowadzanych na chat'cie.

Moderator: GM

1 III 2k8 - Quiz

Postprzez kul2 » Cz lut 28, 08 11:18

15 pytan:
5 z MGS1
5 z MGS2
5 z MGS3

Nacisk polozony na fabule.
Udzial, jak zwykle, moze wziac kazdy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Cz lut 28, 08 15:19

Trzeba sie jakos zgłaszac? W tym temacie, czy cos?

Let's rock...
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » Cz lut 28, 08 15:27

Udzial, jak zwykle, moze wziac kazdy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kul2 » N mar 02, 08 09:56

Pytania z wczoraj:

1. W których trzech momentach gry możemy liczyć na to, że po zadzwonieniu nanumer 140.66 usłyszymy melodie nie z MGS1?

2. Jakie dwie postacie przedstawiają te rysunki: http://img181.imageshack.us/img181/2610/beztytuupi0.jpg

3. W tle tego obrazku http://img181.imageshack.us/img181/5571 ... 042cn1.jpg widać powtarzające się litery. Są to pierwsze litery pewnych czterech związków. Jakich i co te związki tworzą?

4. Kto mówi o Teorii Asymetrii? O co w niej chodzi?

5. Jakiej firmy jest to znak - http://img118.imageshack.us/img118/6131/znaksg3.jpg wymień jej pracowników.

6. Jak nazywa się postać z tego rysunku: http://img118.imageshack.us/img118/204/ktoswn0.jpg

7. Kto to jest, oraz czyją jest matką: http://img256.imageshack.us/img256/8536/ktos2nr5.jpg

8. Jaki tytuł nosi ten utwór i z jakiej części pochodzi - http://kul.republika.pl/coto.mp3

9. Jedna z kwestii AI podpisana jest jako JFK. jaka?

10. Francuzi podarowali Amerykanom Statuę Wolności. Z jakiej okazji i w którym roku?

11. Podaj pseudonimy trzech postaci na tym rysunku - http://img502.imageshack.us/img502/6868 ... ageii2.jpg

12. Jack czy John rozwiąż odwieczny problem imienia Big Bossa.

13. Jaka scena z gry została przedstawiona tutaj - http://www.metalgearsolid.us/artykuly/05.jpg

14. http://img502.imageshack.us/img502/4982 ... 55een0.jpg - co to jest i z jakiej okazji zostalo wydane?

15. Jak powinno się interpretować słowa 'In my time there'll be no one else' z piosenki Snake Eater?

Odpowiedzi

[hide]1. Przed/po walka z M1 Tanka, oraz po obu walkach ze Sniper Wolf
2. Psycho Mantis i Vulcan Raven
3. Adenina, Guanina, Cytozyna, Tymina, skladowe DNA
4. Liquid. Natura faworyzuje asymetrie.
5. ArmsTech. Otacon, Kenneth Baker
6. Chineman
7. Fortune, niczyja
8. Yell 'Dead Cell' z MGS2 oczywiscie ;)
9. 'Only GW...'
10. Rocznica uzyskania niepodleglosci przez USA. 1886
11. The Boss, Naked Snake, Eva
12. Jack i John, to to samo imie
13. Volgin uderzajacy w beczke z Graninem
14. Bearbrick wydany z okazji premiery MGS3 w Japonii
15. Slowa te piosenki wypowiada kobieta, mozna ja interpretowac jako piosenke TB dla NS, wiec gdy nadejdzie jej czas, nie bedzie przy niej nikogo oprocz niego. Gdy umrze wszyscy ja opuszcza bo uznaja ja za zdrajczynie, jedynie on bedzie znal prawde.[/hide]
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » N mar 02, 08 11:54

Ok, zobaczymy co tam były za odpowiedzi...

EDIT: Widać, że kul układał Quiz. Jeżeli chodzi o formę, to używanie obrazków itp. bardzo mi sie podoba. To jakiś powiew świeżości ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Pabian01 » N mar 02, 08 12:05

UU no niezle. Tym razem poziom byl wysoki. Szczerze mowiac to na 7 byloby mi ciezko odpowiedziec [zreszta jak na inne :P] Dobry pomysl z tymi fotkami.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Solid Snake 1989 » N mar 02, 08 12:07

A mi się nie podoba taka forma, quiz miał być z gier a nie z rzeczy około growych +arty.
Wolę standardowe.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Infernal Warrior » N mar 02, 08 12:12

Miła odmiana, jednakże bardzo trudna. Następnym razem ja ułoże pytania (buehehehehehehe/szatan/) ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » N mar 02, 08 12:16

A ja powiem szczerze, ze nie za bardzo widze sens ciaglego robienia quizow na jedno kopyto, co jest napisane tam, kto urodzil sie kiedy, kto jest czyim ojcem, po 4 latach wydaje mi sie to po prostu nudne.

MGS to nie tylko gry, to tez cala otoczka wokol nich. Taki piekny klimat, ktory sie czuje.
To sa gry, ktore nas rozwijaja jako ludzi, zmieniaja nas swiatopoglad, ucza pewnych aspektow zycia.
Chociazby dlatego chce by kolejne quizy byly bardziej interaktywne.

Aczkolwiek ja je tylko prowadze i to nie ja zadecyduje jakie beda.
Na chwile obecna jest tak 50/50, zobaczymy co bedzie pozniej.

Z pewnoscia w takich quizach trudniej jest oszukiwac, z czego ja jestem bardzo zadowolony :)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Solid Snake 1989 » N mar 02, 08 12:26

Kul no ja to rozumiem, ale może rób(cie) raz takie, raz takie. Albo ostrzegajcie kiedy będzie ten inny :)
Sam pomysł też muszę przyznać fajny, ale ja osobiście wolę pytania z gry. Z prostej przyczyny wolę pograć niż oglądać arty czy laleczki z MGSa.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Infernal Warrior » N mar 02, 08 12:26

kul napisał(a):Chociazby dlatego chce by kolejne quizy byly bardziej interaktywne.
Z pewnoscia w takich quizach trudniej jest oszukiwac, z czego ja jestem bardzo zadowolony :)

No. To nastepnym razem ja dam pytania nie do oszustwa. A w dodatku interaktywne ze scianami i urzadzeniami w poszczegolnych lokacjach gry ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » N mar 02, 08 12:30

Albo ostrzegajcie kiedy będzie ten inny

A gdzie element zaskoczenia? ;)

ale może rób(cie) raz takie, raz takie.

Takie jest zalozenie.

No. To nastepnym razem ja dam pytania nie do oszustwa.

Slyszeliscie. Nastepny quiz tworzy i prowadzi IW.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » N mar 02, 08 12:32

kul napisał(a):
No. To nastepnym razem ja dam pytania nie do oszustwa.

Slyszeliscie. Nastepny quiz tworzy i prowadzi IW.

Nie ma sprawy, ale to beda pytania z kategori 'mega w хуй trudne', zreszta Ci ktorzy obserwowali pojedynek forum z redakcja wiedza jakiego typu pytania lubie.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Nevar » N mar 02, 08 18:39

Czyli następny quiz za miesiąc?
Nevar
banan

Postprzez kul2 » N mar 02, 08 18:43

Tak.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » N mar 02, 08 22:19

Miej Litość IW, nie wszyscy ludzie pamiętaja ile trupów leżało w korytarzu przed walką z vampem, czy co pisało na wózku widlowym :P

To już wolałem te od Kula, tam przynajmniej była szasna na zdobycie 1-2 punktów...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez solidus grabczas » Pn mar 03, 08 22:38

hehe forma sama w sobie jest fajna ale trzeba by się sporo naczytać żeby mieć szanse na nie odpowiedzieć a ja oczywiście nie wiem skąd brać takowe informacje :/, jeżeli będą pytania z fabuły mam zdecydowanie większe szanse :) (czyli jakiekolwiek co nie zmieni faktu że dalej będą zamykał tabelę...)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Nevar » Wt mar 04, 08 16:11

Ostatnie pytanie nie pasowało moim zdaniem do quizu. Każdy sobie przecież mógł wymyślić jakąś interpretację...
Nevar
banan

Postprzez kul2 » Wt mar 04, 08 18:22

Oczywiscie i o to chodzilo. Zeby wykazac sie czyms wiecej niz jedynie sucha wiedza.
No a Ty, Nevar sie akurat nie wysililes na zadna interpretacje, co zreszta kosztowalo Cie pierwsze miejsce.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » Wt mar 04, 08 20:15

Ostatnie pytanie nie pasowało moim zdaniem do quizu. Każdy sobie przecież mógł wymyślić jakąś interpretację...
kul napisał(a):Oczywiscie i o to chodzilo.

Dlatego pytanie powinno brzmieć "jak MOŻNA zinterpetować", a nie "jak POWINNO się". Bo to "powinno" sugeruje, że interpretacja jest jedna <=> jest jedna prawidłowa odpowiedź.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt mar 04, 08 20:20

Dlatego tez na czacie napisalem:
[22:01:50] kul: aczkolwiek interpretacja to sprawa dowolna i nie bede bardzo rygorystyczny, jezeli ktos mi wytlumaczy czemu tak a nie inaczej
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Wt mar 04, 08 22:12

mi tam najbardziej i tak podeszły pytania ze screenami...
A z tą interpretacją, jak dla mnie za mało czasu na to było.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul2 » Wt mar 04, 08 22:22

To jest chyba kwestia tego czy sie nad tym kiedys zastanawialo. 3 minuty to wystarczajaco duzo i odpowiedzi kilku osob sa na to dowodem.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Old Snake » Śr mar 05, 08 06:11

Pytania ciekawe, szkoda że mnie nie było na chacie :(
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Uzion » So mar 29, 08 13:23

Ulala. Problematyczne te pytania. Spojrzmy na odpowiedzi...
Uzion
The Fury

Powrót do Quizy czatowe