Dziwne uczucia związne z filmikami i muzyką z mgs....

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Dziwne uczucia związne z filmikami i muzyką z mgs....

Postprzez Drax » Cz wrz 04, 08 22:32

Nie wiedziałem gdzie to napisać więc napisze w pierdolniku.
Miewacie czasami jakieś uczucie jak słyszycie, któreś z MGS theme albo jak oglądacie
filmiki z np TTS gdzie pokazany jest młody Snake??

Bo ja mam jak widzę np Filmik z Mgs2 theme albo filmik z TTS'a z podłożoną muzą z Linkin
Park to przechodzą mnie dreszcze, i do tego myślę od razu o całej serii jak to Snake był młody, a teraz jest u progu śmierci. Normalnie mnie to wzrusza. A wy macie coś takiego??
Nie wiem jaki jest powód ale możliwe, że to przez moje powiązanie z serią.

Jeżeli Administracja/Moderacja uzna ten temat za gówno to proszę o usunięcie.
Ewentualnie jeżeli to nie ten dział to proszę o przeniesienie tematu do innego działu....
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Bizon » Pt wrz 05, 08 18:15

Kiedyś oglądając na YT filmik o tytule bodajże "Snake Hero" w którym została użyta piosenka "Locking up the Sun" miałem ciarki. To chyba efekt powstały z genialności serii ;).
BTW "Snake Eater Memories" mimo iż zrobiłem sam, to nadal strasznie mnie kręci oglądanie tego. "Calling to the Night" + odpowiednio zmontowane klipy ze Snake Eatera to świetne połączenie. Gdyby ktoś nie widział: http://pl.youtube.com/watch?v=EkOLidyOMX8.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez SALADYN » Pt wrz 05, 08 19:12

Mnie ciarki przechodzą po plecach gdy słucham OST z SE lub utworu "Show Time" z PO , czuje wtedy taką dziwną sensacje w żołądku.
To samo uczucie towarzyszy mi podczas grania w SE szczególnie podczas zakończenia , przeszedłem tą gre już kilka razy i wiem co się zaraz stanie a mimo to zawsze mnie to dopada i nie umiem wytłumaczyć sobie dlaczego akurat w tych momentach a także dlaczego nie doświadczyłem tego uczucia podczas grania w poprzednie części czy inne gry ?

O prosze znowu po obejrzeniu filmu Bizona.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Shinigami » Pt wrz 05, 08 19:41

Bizon napisał(a):Kiedyś oglądając na YT filmik o tytule bodajże "Snake Hero" w którym została użyta piosenka "Locking up the Sun" miałem ciarki. To chyba efekt powstały z genialności serii ;).

A i piosenka dobra i świetnie pasująca tematem ;)
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez MrPayne » Pt wrz 05, 08 21:29

Filmik Bizona nie miałby takiej mocy oddziaływania, gdyby nie "Calling to the Night". Gratulacje. ;) Zabawne, że najgorsza gra w serii ma najlepszą piosenkę z wokalem. IMO najlepiej oddaje feeling całego MGS. "Showtime" wspomniany przez Saladyna też ukazuje kunszt Hibino.

Jeśli film jest dobrze zmontowany i ma odpowiednio dobraną muzykę, nawet będąc nijakim będzie miał wartość nadaną przez nasze wspomnienia z grami. Takie jest moje zdanie.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez kotlet_schabowy » So wrz 06, 08 21:57

Taa, znam to uczucie. Tak jak napisał MrPayne, do takich odczuć zazwyczaj potrzebna jest dobra muzyka i montaż. Dlatego czułem to zazwyczaj przy jakichś trailerach (MGS2, np ujrzenie urywku jak Solidus odbija mieczami pociski Oo).
To samo jest czasami w dobrych filmach, czy samej muzyce. Czasami odnoszę wrażenie, że wartość jakiegoś filmu o wiele by wzrosła, gdyby przy niektórych akcjach inaczej "podłożyć" muzykę.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Powrót do Pierdolnik