Polityka YouTube

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Polityka YouTube

Postprzez Blady » N mar 08, 09 18:26

Będąc przepełniony ponadprogramową agresją muszę opowiedzieć o swojej przygodzie z serwisem YouTube. Od ostatnich dwóch lat zdarza mi się co jakiś czas nakręcić krótki filmik pełny absurdalnego humoru. Nigdy nie oczekiwałem jakiejkolwiek promocji ze strony serwisu, linki wysyłałem znajomym.
W okolicach świąt nagrałem jednak film pt. "Cudowne Święta". Został on dodany do działu Polecane, a zatem znalazł się na pierwszej stronie YouTuba, dając mi wielu widzów, oklaski i temu podobne sprawy.
Napisałem mail do edytorów YouTuby, żeby dowiedzieć się, jakie są zasady polecania filmów, czy jest to zależne od liczby głosów, wyświetleń czy średniej. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. BizonSnake opublikował swój świetny film "Hollow Oak". Napisałem maila do edytorów wskazując, że ten film z pewnością zasługuję na promocję. Zero odzewu. Napisałem maila pytając, jakie kryteria musi spełnić mój nowy film, aby został polecony. Zero odzewu.
Dzisiaj natomiast szok. Na pierwszej stronie znajduje się nagrana przeze mnie pierdołka, która jest z góry na dół krytykowana przez homofobów, ksenofobów i rasistów.

Moje spostrzeżenia:

YouTube promował "Cudowne Święta" tylko dlatego, że główną postacią był komunista i można było odnieść MYLNE wrażenie, iż w filmie popieram komunizm.
"Hollow Oak" jest mniej godny promocji niż wywody jakiegoś Żołnierza PRL po zawodówce.
"Urlop Pracownika" nie został polecony, bo nie było nic o masonach i hugenotach
"Zimowa Pogoda Film Dokumentalny", jako idealny pokarm dla internetowych trolli, idealnie pobudza liczbę dodawanych komentarzy, gdzie bez żadnych ograniczeń można korzystać z przekleństw i obrażać autora tylko dlatego, iż POSTAĆ w filmie wyraziła swoje zdanie o Polsce.

Tyle. Dobrym amatorskim filmom po prostu nie jest dane zaistnieć w Polsce. Prawda, Bizon?
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » N mar 08, 09 19:48

Strasznie to przykre, ale widocznie YT zależy na promowaniu taniej rozrywki i sensacji.
Prawdę mówiąc JA nigdy nie odpaliłem nic z filmów "polecanych" na YT, bo nie było tam nic dla mnie...

Najbardziej jednak denerwuje ten zupełny brak kontaktu z YT. Oczywiście zostawiają nam na stronie maila do siebie, ale gdy piszemy do niech nie ma odzewu, a jedynie "otrzymaliśmy twoją wiadomość dziękujemy".

Przypadek Bladego mnie, jako jednego z wiernych użytkowników YT wnerwił. I teraz całkiem szczerze - uważam, że "Hollow Oak" jest wiele lepsze niż filmik Bladego, który promują (i chyba wielu się zgodzi), ale co poradzimy na dziwne gusta edytorów YT...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Blady » N mar 08, 09 19:59

Ilość nienawiści, jaką ludzie przelewali na mnie w swoich komentarzach osiągnęła punkt, w którym wszystkie usunąłem i wyłączyłem możliwość oceniania filmu. Krytyka- tak. Nazywanie mnie niecenzuralnymi słowami, których użycie YouTube mógłby łaskawie zablokować- nie.

"Zimowa Pogoda" to pierdółka. To nic. Żadnej wartości, kompletna pustka, zrobiona dla kolegów. Kto w Tubie mógł pomyśleć, że to kogoś zainteresuje, zainspiruje, poruszy? Jak teraz ma się czuć taki Bizon widząc, że tania afera więcej znaczy niż klimatyczny i rozbudowany film. Jak ja mam się czuć, widząc, że mój najdłuższy i najtrudniejszy w realizacji film ustąpił głupawce, którą nagrałem z nudów? Jak ma się czuć każdy amatorski filmowiec, który chce promować swoje dzieła na serwisie, który chyba do tego został stworzony?

SKOWYT!!
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » N mar 08, 09 22:03

nazywanie autora niecenzuralnymi słowami jest mi tez dobrze znane (ilość negatywnych komentarzy na temat wolverina też jest spora, a rośnie bo zbliża się "orginał") więc można ująć że trolli i innych obrażaczy jest na YT sporo.
Tak samo jest z tym blokowaniem muzyki na YT, teoretycznie to 90% moich filmów powinno być bez audio, a tak to blokują jeden z powodu kawałka zespołu ktory nieistnieje kilka lat lub coś pod ten deseń?
To też bezsens...

chyba się do wrzuty.pl przekonam
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Pierdolnik