Witamy w Kaczogrodzie

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Witamy w Kaczogrodzie

Postprzez borx » Wt paź 25, 05 11:32

Jestesmy juz po wyborach, wiemy kto zasiadzie w pa?acu prezydenckim. W zwiazku z tym ciekawi mnie jakie sa wasze odczucia. Jestescie zawiedzeni, a moze pe?ni nadzieji...?
Czego konkretnego spodziewacie sie po nowym prezydencie - elekcie?
Jak myslicie, czy te wybory beda mialy jakikolwiek wp?yw na nasze zycie?
Obrazek
borx
Global Moderator

Odp: Witamy w Kaczogrodzie

Postprzez Maxavelli » Wt paź 25, 05 12:01

Ja powiem tak - wstepnie nie jestem zadowolony, ale ocenial bede pozniej...
" You're not a Snake, and I'm not an Ocelot. We're men with names. My name is Adamska. What's yours? "
Maxavelli
Black Color

Postprzez Mr_Zombie » Wt paź 25, 05 12:55

Jestem NIEzadowolony.
Kaczy?ski wygra? wybory obiecuj?c ludziom ubo?szym gwiazdk? z nieba, a jak mówi? eksperci - jego obietnice s? niemo?liwe do spe?nienia. Po Tusku spodziewa?em si? g?ównie parcia w przysz?o??, ku Europie, ku rozwojowi, Kaczy?ski natomiast dla mnie jest raczej symbolem radykalizmu, zastoju i olbrzmiej ch?ci rozprawienia sie z przesz?o?ci?. No i ta "IV RP". Gdy powstawa?y I RP, II RP, III RP, by?y to swego rodzaju momenty prze?omowe dla naszego narodu. A teraz? Kaczy?ski ma wielkie ambicje, ?e zmieni Polsk?...

Zreszt?, nie pami?tam ju?, gdzie te s?owa pad?y, ale kandydata na prezydenta mo?na ?atwo oceni? po tym, jakie ma poparcie. A Samoobrona i Radio Maryja raczej nie wró?? zbyt dobrze.

Oczywi?cie ostateczn? ocen? b?dzie mo?na wystawi? dopiero za pi?? lat, gdy rz?dy prezydenta Kaczy?skiego dobiegn? ko?ca.

A osobi?cie by?em za Cimoszewiczem - jednak tak PO jak i PiS skutecznie go wyko?czyli.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Raven » Wt paź 25, 05 13:54

Mi bardzo nie pasi to, ze rozpoczn? si? rz?dy o. Rydzyka... Co do samej osoby prezydenta - nic nie moge jeszcze ocenia?
Chodź, chodź do tatusia - chodź do tatusia Cie porusza!
Raven
Ciamciarak

Postprzez jungestuchol » Cz paź 27, 05 20:58

Temat by? zamkni?ty, a znów jest otwarty. Tak na prób?. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Je?eli b?d? burdy a poziom dyskusji zejdzie na psy, to b?dzie to sygna?, by w przysz?o?ci wszystkie 'polityczne' w?tki zamyka? z marszu. Tak wi?c, drodzy forumowicze, macie szans?. Udowodnijcie, ?e ja si? myli?em, a Borx, dzi?ki któremu temat znów jest otwarty, mia? racj?.
jungestuchol
Mistrz ciętej riposty

Postprzez borx » Pt paź 28, 05 12:25

Hmm, zawsze tez moze sie okazac ze polityka w naszym kraju forumowiczów ma?o interesuje i temat wogóle zostanie olany. Jesli tak by sie sta?o to wielka szkoda. W koncu to wlasnie tacy ludzie ja forumowicze OH ( chodzi mi o wiek, ok 15 - 25 lat ) sa najwiekszym potencja?em tegoo kraju. Zreszta kazdegi innego rozwinietego panstwa tez.

http://media.putfile.com/jakbynamsieudalo - a to tak na zachete i dobry nastruj ;)
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 05 12:28 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Zombie_Snake » Pt paź 28, 05 18:36

Ja powiem tak. Elektorat Kaczora opiera? sie g?ównie na emerytkach, rencistkach i wielu, ale to wielu burakach ze wsi "Burakowo". Ludzie NASZEGO pokroju (czytaj -> aglomeracja miejska; kolebka wspó?czesnej cywilizacji) g?osowali na Donalda, poniewa? mog? si? powtórzy? rz?dy ! partii -> vide LSD... eeee... SLD ;D
Anyway z kaczora to wcale taki wielki prezydent miasta sto?ecznego Warszawa nie by?, bo lud stolicy narzeka? a? by? potop od spluwania na chodnik. Ju? wida? konszachty mi?dzy partiami. Mam nadziej?, ?e si? myl?, ale Polska ma przesrane.
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 05 18:37 przez Zombie_Snake, łącznie edytowano 1 raz
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Sage » N paź 30, 05 12:28

Co miejska, ja mieszkam na wsi ;].
Mnie mimo zapowiedzi zaskoczy? "wysoki" wynik Leppera. Szans nie mia? od pocz?tku, to trzeba przyzna?, ale jednak omami? co dziesi?tego Polaka. Zabawne. Wielokrotnie aresztowany, usuni?ty ze stanowiska marsza?ka, mistrz blokad... Wiadomo ?e g?osowa?a na niego g?ównie niewykszta?cona cz??? wsi. Mimo wszystko oczekiwa?em od niej troch? wi?cej intelignecji.
Inn? ciekaw? rzecz? by? rozk?ad g?osów co do poziomu wykszta?cenia i wieku. Ludzie starsi i nie do ko?ca wykszta?ceni g?osowali g?ównie na Kaczk?, a m?odsi, po studiach itd na Donalda. Jakos przypomnia?o mi si?, ?e we Francji na Chiraca g?osowali ci, którzy byli bardziej nara?eni na radioaktywny wp?yw Czarnobyla...
A sam chcia?em ?eby prezydentem by? Cimoszewicz. Chocia? niezbyt czysty, to sprawia? wra?enie twardego kandydata, który móg?by by? twardym prezydentem. W obiecanki kolejnych kandydatów i tak nie wierzy?em, wi?c stara?em si? skupi? na osobowo?ci.
Swoj? drog? to roz?o?yla mnie moja nauczycielka od WOSu (g?osowa?a na Kaczk?). Najpierw 2 lata nawija ?e obywatelskim obowi?zkiem jest pój?c do wyborów itd, a teraz sama nie posz?a. I kogo oni (Patrioci? xD) w szko?ach zatrudniaj?...geez..
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » N paź 30, 05 18:48

Ja g?osowa?em na Tuska, bo przynajmniej jakie? rozwi?zanie dla m?odych by by?o. Kaczka my?li o emerytach i rencistach, a co nam z nich? Za starzy i nieudolni, dostan? wi?cej kasy, a i tak bed? siedziec na dupie lub co? podobnego. Potrzeba rozwoju m?odych, wiecej prac, lepsze zarobki, ta?szy pr?d itp.

Kaczka za swojej kadencji warszawskiej by? po prostu ?mieszny, nie wiem jakim cudem tego ludzie nie pami?tali :/.
Nie ma to jak genialny projekt obwodnicy "kolanka" pod mostem (siekierkowskim czy któryms tam) by rozlu?ni? korki. Projekt genialny, ma juz 2 lata, tunel jest ale co? Nie ma wyjazdu z niego... i raczej nie bedzie. Albo najnowsza stacja metra otwierana 3 razy! Za kazdym razem poprawiali wentylacje w pokoju obs?ugowym, bo dym sie dostawa?... Nosz kurna ile? mo?na to poprawia? ludzie. Takich g?upot jest wiele, wiem, ?e Kaczka bezpo?rednio z tym wszystkim wspólnego nie mia?, ale jednak by? prezydentem i jaki? nadzór nad tym mia? prawda ? To samo bedzie teraz. Tak jak Borx wklei? linka z ma?ymi kacz?tami, a który mia?em ja wrzucic niedawno ;) (damn you Borx, damn you and your cunning plans ;) ), to samo bedzie teraz, siedzenie na dupie, bo to potrafi kaczka robi? najlepiej.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » N paź 30, 05 20:18

Có?, o prawdomówno?ci PiS ju? mo?na co nieco powiedzie?. Przed wyborami (a mo?e ju? po wyborach parlamentarnych?) pad?o has?o, ?e za ich kadencji ?adna osoba, która jest na bakier z prawem nie b?dzie mog?a zasi??? na ?adnym wysokim stanowisku... pi?knie, tylko co w takim razie robi Lepper, cz?owiek, który ju? mia? kilka rozpraw (na których si? nie zjawia?, bo zawsze wtedy by? chory), w roli wicemarsza?ka Sejmu? Czy?by nagroda za poparcie Kaczy?skiego w wyborach?

Dalej, dlaczego Komorowski nie móg? by? marsza?kiem Sejmu? Tylko dlatego, ?e nie by? przychylny koalicji PO-PiS? To samo tyczy si? kandydata PO na marsza?ka Senatu (w tej chwili zapomnia?em nazwiska) - bo nie lubi? Kaczy?skiego... a przecie? wg wcze?niejszych ustale?, to w?asnie kandydaci PO mieli by? na postawieni na tych urz?dach. :|

Ogólnie rzec ujmuj?c, teraz, kiedy wiadomo ju?, ?e ?adnej koalicji nie b?dzie (mo?na powiedzie?, ?e z winy PiS, gdy? to oni nie chcieli i?? na ?adne ugody z PO, jak to by?o napisane w jednym z artyku?ów w Gazecie "do ta?ca si? prosi"), czekaj? nas 4 wspania?e lata ze wspania?ym rz?dem mniejszo?ciowym, który niczego nie zrobi, chyba ?e z pomoc? Samoobrony i LPR :/.

Mam nadziej?, ?e ci wsyzsacy ludzie g?osuj?cy na PiS s? teraz zadowoleni ze swojego twardego premiera i jeszcze twardszego prezydenta, którzy w swej twardo?ci nic nie b?d? mogli zrobi?.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Zombie_Snake » N paź 30, 05 21:00

WIEM! Po wielu godzinach intensywnego my?lenia (g?ównie w miejscu gdzie król piechot? chodzi) znalaz?em sposób na oswobodzenie Polski spod jarzma niepowodze? i wszechobecnego buractwa! ZA?O?YMY W?ASN? PARTI? POLITYCZN?!

MGS ->Miasto, Gmina, S?siad

:) :D ;D ;D ;D ;D ;D 8)
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Gac666x » N paź 30, 05 21:34

Wiesz, ?e to wcale nie takie trudne. 20000 z? na start i mo?emy jecha?, tylko trzeba si? martwi? o ochron?, bo ka?da partia ma swoich buraków do popychania.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Zombie_Snake » N paź 30, 05 21:36

Z tym to nie mam problemu. Postawi si? litr napojów grzewczych odpowiednim ludziom i... DR?YJCIE SEJMOWE ?AWY!
Ostatnio edytowano N paź 30, 05 21:38 przez Zombie_Snake, łącznie edytowano 1 raz
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Liu Shang » Pn paź 31, 05 11:18

Jestem za ! ;D
"Ponury ?wiat Niebezpiecznych Przygód" - Taa...lasek za moim blokiem chyba...
-------------------------------------------
Obrazek -Virond- Jestem tylko nic nie znacz?cym elfem z dalekiego rodu...
Liu Shang
Black Color

Postprzez Sage » Pn paź 31, 05 12:57

+ bodaj?e 1000 podpisów. Ale serio, nawet dla jaj, po co nam to? Troch? offtopujemy.
Lepper. Znowu. Znowu rzuci? przepi?knym tekstem. On marzy o rz?dzeniu Polsk?. No ale có?, w ko?cu ?yjemy w naj?mieszniejszym z krajów, tutaj wszystko co nienormalne jest mo?liwe.
Kiedy Kaczy?ski zosta? prezydentem moi rodzice stwierdzili, ?e wyje?d?amy do Austrii. Je?li Lepper przejmie w?adz?, to ja s?dz?, ?e Austria jest za blisko Polski by si? do niej przenie??.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Pn paź 31, 05 15:02

No w takim wypadku to ja sie do USA przenosz?...
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Wt lis 01, 05 12:09

Moj ojciec ciagle powtarza taki txt jak widzi cos o politykach w tv:
"Kamil spier***** z tego kraju tak szybko jak tylko bedziesz mogl bo ta banda oszolomow go wykonczy." ;D
phsx
Sniper Wolf

Postprzez jungestuchol » Cz lis 03, 05 13:18

Gac666 napisał(a):Kaczka za swojej kadencji warszawskiej by? po prostu ?mieszny, nie wiem jakim cudem tego ludzie nie pami?tali :/.
Nie ma to jak genialny projekt obwodnicy "kolanka" pod mostem (siekierkowskim czy któryms tam) by rozlu?ni? korki. Projekt genialny, ma juz 2 lata, tunel jest ale co? Nie ma wyjazdu z niego... i raczej nie bedzie. Albo najnowsza stacja metra otwierana 3 razy! Za kazdym razem poprawiali wentylacje w pokoju obs?ugowym, bo dym sie dostawa?... Nosz kurna ile? mo?na to poprawia? ludzie. Takich g?upot jest wiele, wiem, ?e Kaczka bezpo?rednio z tym wszystkim wspólnego nie mia?, ale jednak by? prezydentem i jaki? nadzór nad tym mia? prawda ?

Sprostowanie: owo "kolanko" to tunel na Wis?ostradzie, pod zjazdem z mostu ?wi?tokrzyskiego. Powstawa? (jak i sam most) za kadencji poprzedniej ekipy, szerzej znanej z mediów jako "uk?ad warszawski". W?a?nie za rz?dów tzw. "uk?adu" w stolicy by?o najwi?cej podejrzanych i nie do ko?ca jasnych inwestycji. Most ?wi?tokrzyski (milionowe ?apówki), trasa Siekierkowska (prowadz?ca w pole i której estakady powsta?y bez wymaganych zezwole?), rozpocz?cie budowy owego tunelu (nazwanego przez warszawiaków "Przekr?tem"), która nie mog?a si? zako?czy? przez wiele lat itp., itd.
I masz racj? - prezydent sam z siebie nie sprawuje nad wszystkim pieczy, a ju? najdalej mu do sprawdzania osobi?cie, czy na stacji metra ulatnia si? dym, czy nie. Ka?dy jeden urz?d miasta na?o?y?by na wykonawc? takich robót stosowne kary i tak by?o te? i w tym wypadku. Ktokolwiek by?by u w?adzy, nie mo?e bezpo?rednio ingerowa? w proces budowy czego?, a tylko go nadzorowa?.

Nie chc? tu wybiela? obecnego prezydenta stolicy, oczernia? jego kontrkandydatów, poprzedników i przemawia? za kimkolwiek, ale uwa?a?em, ?e nieprawdziwe informacje nale?y sprostowa?. W ko?cu od tego jest moderator.
Ostatnio edytowano Cz lis 03, 05 13:21 przez jungestuchol, łącznie edytowano 1 raz
jungestuchol
Mistrz ciętej riposty

Postprzez Gac666x » Cz lis 03, 05 14:56

Sorry mieszkam tu tylko od roku i tak mi si? obi?o o uszy jak wida? troche przekr?ci?em.

Jednak fakt faktem nadzorowa? by móg? a jak widac chyba tego nie robi?.
Wszystko tak czy siak sprowadza si? do jednego czyli do w?oskiego burdelu.
Za tej czy za tamtej kadencji i tak nic nie robi? lub robi? na odwal si?, wi?c na jedno wychodzi. Nie tylko w Warszawie, bo w innych miastach jest to samo, istny bezsens.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez STARki » Pn lis 14, 05 15:38

ostatnia wiadomosc w tym watku miala miejsce 10dni temu, a ile sie zmienilo od tego czasu na naszej 'scenie politycznej'. co Wy na to, co sie stalo? mam na mysli koalicje pis-so-lpr + lepper przymierzajacy sie do rzadzenia Polska?
There's only room for one BOSS...
STARki
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Pn lis 14, 05 20:16

Powiedzmy tak - przypuszczam, ?e w wi?kszo?ci, je?eli ktos g?osowa? albo na PiS albo na PO to tylko dlatego, ?e s?dzi?, i? powstanie koalicja. Jednak?e w tej chwili obie partie zawiod?y: PO nie chcia?o si? prze?ama? i w imi? walki o lepsze jutro w Polsce sta? si? organem podrz?dnym Kaczy?skich, a PiS z kolei zach?ystn?? si? otrzyman? w?adz? (w ko?cu to Rz?d i Prezydent) i nie próbowa? si? ni? podzieli?. Tak ?e w tej chwili mamy jedno, wielkie G i trzeba tylko poczeka?, a? PiS si? t? w?adz? zakrztusi i zrozumie, ?e do polepszenia Polski potrzebuje PO. :/
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Adamska » Wt sty 10, 06 00:30

Kaczy?ski poda si? do dymisji bo za du?o go parodiuj? u Szymona Majewskiego :D !!!
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Gac666x » Wt sty 10, 06 01:10

Ekhem

Obrazek
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Adamska » Wt sty 10, 06 01:25

:DHehehe, jak widac nie tylko u majewskiego :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Sage » N wrz 03, 06 22:57

http://www.youtube.com/watch?v=XiPLFPZi ... ed&search=

nic doda?, nic uj??. Najsmutniejsze jest to, ?e polska scena polityczna to naprawd? muppet show.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Boras » Pn wrz 04, 06 14:54

Moim zdaniem gdyby PO niebylo tak zaciekle i chcialo tej koalicij a nie calego rz?du to bylo by spoko ja nie jestem po niczyjej stronie ukazuje tylko swoj? opinie..
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez uci » Pn wrz 04, 06 17:47

no maj? do wyboru - wpó?dzia?ac z kaczkami lub by? w opozycji...

heh, nie dziwie im si?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Sage » Pn wrz 04, 06 19:01

A kaczory s? zwyczajnie nierozs?dne, ban dla fedorowicza, stawki wi?kszej ni? ?ycie, czterech pancernych i ca?a ta krucjata przeciwko wy?miewaniu kaczego duetu... Dlaczego tak wiele osób nie widzi, ?e oni zwyczajnie odbijaj? sobie swój kompleks ni?szo?ci? Jaka? z obietnic wyborczych zosta?a spe?niona? Nie, zosta?y jedynie uznane za niemo?liwe do wykonania, a do tego dostali?my Romana i Andrzeja jako ministrów... sw33t..

By?o i?? do wyborów. Ale Polacy siedzieli w domu i moherki z mena?eri? wybrali im cudowny rz?d.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez uci » Pn wrz 04, 06 19:20

ja by?em...
ale nie moja wina ?e wie? ma wi?ksza frekwnecje ni? miasto...

g?osowa?o 50% polaków, z nich 23 % wybra?o kaczki...

rezultat rz?dzi nami rzad wybrany przez mniej ni? 1/4 polski...

A romu? to ju? osobna bajka...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666x » Pn wrz 04, 06 19:39

Ja pierwsz? ture sobie odpusci?em, ale w drugiej g?osowa?em na Kaczora Donalda. Z trzech kaczorów ten najlepszy mimo ?e to populista.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Pierdolnik