Najlepsze anime (nienajlepsze też)

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Zombie_Snake » Cz mar 16, 06 22:22

Ostatnio dorwa?em zajebist? uwertur? do anime "Ruroni Kenshin", mianowicie czteroodcinkow? mini-seri? "Samurai X Ruroni Kenshin: A romantic tales from the Meiji Era". Ku**a! To jest co?!!! Zupe?nie inne od anime na podstawie mangi. Powa?ne i niekiedy brutalne. Totalny "back to the origin". Ukazuje jak to sie sta?o, ?e Kenshin wzi?? si? za wojaczk?, dlaczego u?ywa "reverse blade sword" i sk?d ma blizne na twarzy. Wszystko serwowane w stylu podobnym do .... sam nie wiem do czego. W ka?dym razie walki samurajów wymiataj?!!!! Very realistic, chocia? posoka leje sie g?sto nawet z jednego cia?a!!! Tego sie nie da opowiedzie?! To trzeba zobaczy?, ?eby zrozumie?!
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez barth » Cz mar 16, 06 22:28

ciekawe czy zrobi? wreszcie drug? serie "Hellsing'a"
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Zombie_Snake » Pt mar 17, 06 14:37

W sumie w sieci mozna by?o zassa? ju? 30 minutowy trailer drugiej esrii Hellsinga.

Poszukaj na Hellsing Project.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez uci » Pn mar 20, 06 23:38

Nie b?dzie drugiej serii Hellsing, tylko nowa seria Hellsing OAV

po 2 odcinki na ka?dy tom mangi, a poniewa? tomów podobno jest 10, to wszytsko jasne:>

A osobiscie ju? jestem po 1 OAV ( 2 w kwietniu), i jestem w szoku, w ko?cu pokazali hellsinga takiego jak powienien by?, no i wogóle jest bardziej krwawy i wymiataj?cy:)

A znów FMA to najbardziej zamiataj?cy serial, jaki widzia?em...teraz czekam na 52 w jakies normalnej wersji:)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666x » Wt mar 21, 06 01:53

Uuuuuh Hellsing OAV? Musze sie za tym zakr?ci? :).
Tomików Hellsinga ma by? 10, ale jest narazie 8my (9ty dopiero kole? rysuje ;] ).

Musze te? zobaczy? czy ju? jest najnowszy tom hellsinga (bodaj?e 8my). Ech nie ma jeszcze.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Wt mar 21, 06 10:02

fakt, skoro OAV'ka ju? zacz??a wychodzi?, to trzeba ruszy? swoje kontakty w jej poszukiwaniu
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez uci » Śr mar 22, 06 19:04

no polece torrenty;)

a co do OAVki to ?a?uje tylko ?e tak ?adko bedzie wychodzi? (okolo co 2 miechy)

A do otmów to sam czekam na 8 a? si? pojawi..ciekawi mnie jak zako?czy si? ca?a ta historia:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Hugo » Śr maja 31, 06 20:44

1. Oczywi?ci Dragon Ball Z (fabu?a i d?ugo??)
2. Dragon Ball GT (za grafik?)
3. Naruto
tactical espionage action
METAL GEAR SOLID 3
snake eater
Hugo
Inkarnacja VR

Postprzez nbkadi » Cz cze 01, 06 16:02

Nooo to bedzie znowu ciezko :D

1. Dragon Ball
2. Dragon Ball Z
3. Pokemon
4. Agent Aika
5. Sailor Moon
mg fanatic
nbkadi
Inkarnacja VR

Postprzez borx » Cz cze 01, 06 21:05

1. Akira
2. ghost in the sheel
3. Full metal alchemist

Ostatnio obejrzalem wreszcie Ruchomy zamek Hauru. Kawal dobrego anime w konwencji lekko obyczajowej i dosc powaznej. Mimo to obraz przesycony magia i dosc niepowtarzalnym klimacikiem. polecam
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez mag » Pt cze 02, 06 05:28

1. Cowboy Bebop
2. Slayers
3. Sailor Moon ^.^
Now there's no point in placing the blame
And you should know I'd suffer the same
If I lose you, my heart would be broken
Love is a bird, she needs to fly
Let all the hurt inside you die
You're frozen when your heart's not open
mag
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Pt cze 02, 06 06:32

No ja si? teraz zabieram za drugi sezon Ghost in the shell - stand alone complex 2nd g.i.g.

Pierwszy sezon poprostu by? swi?tny, naprawde jeden z najlepszych seriali ever, z czego najbardziej w pami?ci pozostaj? Tachikomy:)

A tak BTW. pod koniec roku ma zosta? wydany trzeci sezon Ghost in the shell SAC - Solid State Society
uci
Uber Big Boss

Postprzez Lemansky » Pn sie 21, 06 23:20

Niedawno s?ysza?em ?e Solid State Society b?dzie filmem lub krótk? seri?, premiera na jesieni, ju? mo?na zamawia? w japo?skim amazonie.

Ulubione anime? Temat rzeka, tyle si? tego obejrza?o, a jeszcze miliony animków przedemn?. Pami?? mam kiepsk? ale kilka serii utkwi?o mi w pami?ci:

01: Noir - chyba mój nr.1
02: Ghost In The Shell
03: Akira
04: GITS: Innocence
05: Air
06: Lain
07: Boogiepop Phantom
08: Cowboy Bebop
09: Appleseed (bardziej animacja ale i tak anime :)
10: Gunslinger Girl
11: Kite
12: Spirited Away
gram bo lubiem
Lemansky
Machinegun Kid

Postprzez uci » Pn sie 21, 06 23:44

Ghost in the shell: Stand Alone Complec - Solid State Society (krócitki tytu?) ma by? pe?nometra?owym filmem, o akcji tocz?cej si? 2 lata po 2nd. G.i.Gu, wiec zapowiada si? ciekawy film i jak na to nie patrze?,3ci GiTS the movie.

co do anime ostatnio dorwa?em 2 naprawde ciekawe tytu?y firmy :Studio 4°C

Kigeki (comedy OAV) i Eternal famili, naprawde ?wietne, krótkie i ciekawie zrobione filmy, nie daj?ce si? ?atwo skatalogowa?.
Polecam oba.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake VR » N paź 08, 06 00:23

Oto moje ulubione anime :lol:

1. Sailor Moon - swietnie ukazana psychika , zachowanie postaci itd. , poza tym g?ównymi bohaterkami sa tu kobiety.Muzyczka fantastyczna kazdy utwór by? swietny i nastrojowy

2 .Teknoman - ogónie fajne anime ciekawa muzyczka niekiedy , super zbroja tytu?owego Teknomana i dobra akcja ( niestey nie uda?o mi sie obejzec ostatniego odcinka :( )

3. Capitan Tsubasa - cudowne animie do którego podchodze z sentymentem , poza tym lubie pi?ke nozn? a to anime jest w?asnie o tym. Muzyczka tez by?a super

4.Tygrysia Maska - tez fajne anime moze czasem zbyt brutalne ale mi to nie przeszkadza?o. Dawno tego nie ogl?da?em a szkoda
Snake VR
banan

Postprzez uci » N paź 08, 06 00:27

az mi si? polonia 1 przypomnia?a;)

Spoiler - w ostatnim odcinku Teknomana Blade zabija Darkona;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » N paź 08, 06 01:01

Dragoon Ball -- klasyka i jak dla mnie seria nie?miertelna

Initial D -- wy?cigi uliczne w japonii co? czego jeszcze nei by?o i nikt tego nie na?laduje

Kenshin -- co prawda czyta?em 6 tomów po polsku ale innych nie ma wi?c wielka szkoda ?e nie mog? dalej poznawa? sagi ;(
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Sage » N paź 08, 06 09:35

Ostatnio wzi??o mnie na Chobits i szczerze mówi?c, anime w porównaniu z mang? jest rozczarowuj?ce. Jest obrzydliwie rozwlek?e, 3/4 odcinków to fillery, albo pojedyncze, rozci?gni?te rozdzia?y. Pod koniec faktycznie nabiera tempa i przypomina wtedy to akcj? z mangi, ale ogólnie 3+.

Poza tym Sailor Moon (yeee! nie ma to jak przypomnie? sobie czasy przedszkola). Có?, kreska ju? dzi? nie prezentuje si?w stylu ojejjaktozajebi?ciewygl?da!, ale wci?? przyjemnie si? ogl?da. Chwilowo nie mia?em czasu na ogl?danie odcinków 10+, ale na razie nie?le si? bawi?em. Omg, a? ci??ko uwierzy? xd.

Onegai Teacher - standardowa romantyczna komedia pomy?ek anime, oczywi?cie nie by?aby japo?ska, gdyby nie kosmici, etc. Wiele si? po tym nie spodziewa?em, ale ogl?da si? przyjemnie, serio. Humor nie stoi na jakim? wybitnym poziomie, ale wci?? mi?o to sobie obejrze? wieczorem.

Ogl?dam jeszcze Tenjou Tenge, ale nieco potrwa, zanim za?api? co si? dzieje oO.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » N paź 08, 06 15:28

Ca?ej mangi Chobits nie czyta?em (dok?adnie to ostatniego tomu), jednak faktycznie anime w porównaniu do mangi jest straszliwe powolne. Tzw. fillerów s? chyba dwa je?eli dobrze pami?tam: odcinek na pla?y oraz z nawiedzonym mieszkaniem.
Ogólnie anime jest sweet i w ogóle (szczególnie Sumomo :P), jednak manga jest du?o lepsza. No i to, co w mandze ?mieszy?o (monologi Hidekiego oraz jego idiotyczne zachowania) tu wydaje si? najzwyczajniej g?upie.

Sailor Moon - ach, wspomnienie z dzieci?stwa, ?wietne anime; chocia? by?oby lepsze, gdyby wyrzuci? po?ow? odcinków nic nie wnosz?cych do fabu?y, a które jecha?y po schemacie: wst?p, pojawia si? demon, który chce odebra? co? (w zalezno?ci od serii by?o to co? innego) osobie, któr? akurat dziewczyny pozna?y, walka, zako?czenie. Pod tym wzgl?dem manga by?a o wiele lepsza - szybsza, bardziej zwi?z?a, mniej ckliwa.
Eh, pami?tam, jak kiedy?, chyba w Wielkanoc, ukradkiem ogl?da?em w pokoju rodziców - którzy jeszcze spali - na Polsacie jedn? z kinówek Sailor Moon (chyba R)) :>, a z jakim napi?ciem czeka?o si? na ostatni, 200 odcinek :).

Hmm... w tej chwili ogl?dam sobie Cowboy Bebop - ciekawe anime. Na pocz?tku nie za bardzo mi si? podoba?o (troch? powolne by?o), jednak pó?niej wczu?em si? w klimat. Faye'a i Ed s? najlepsze :).

A teraz anime, które ja bardzo, ale to bardzo gor?co polecam: Elfen Lied. ?e te? przytocz? jedn? z recenzji filmweb:
Jedna z najbardziej wychwalanych i równocze?nie opluwanych serii - w recenzjach hagiografia miesza si? ze skrajn? pogard?. Ju? samo to powinno wystarczy? za zach?t?...

W przypadku E.L. twórcy niestandardowo podeszli do sztuki filmowej - bohaterowie i fabu?a s? tu spraw? drugorz?dn?. Nie oznacza to, ?e zostali potraktowani po macoszemu, twórcy wszystko dok?adnie zaplanowali! Po prostu wszystko zosta?o podporz?dkowane wzbudzeniu emocji u widza - np. jedna z g?ównych bohaterek drugoplanowych jest absolutnie nieistotna dla fabu?y! Jednak jej obecno?? i historia znacznie poszerzaj? i pog??biaj? palet? uczu? zawartych na ekranie i w?a?nie to i tylko to jest sensem jej istnienia...

E.L. to dzie?o przeznaczone dla osób, które nie s? zamkni?te w jakim? jednym, ulubionym gatunku filmowym - obok siebie koegzystuj? tu g?upie gagi, filozoficzne rozwa?ania nad istot? cz?owiecze?stwa, harlequinowy romans i sceny sadystycznej przemocy fizycznej i psychicznej.

E.L. bez odbiorcy, który potrafi ufnie otworzy? si? na konwencj? serwowan? przez jej twórców jest niczym - dlatego nie jest to film dla ka?dego. Ka?dy, cho? troch? zainteresowany tym tytu?em powinien po niego si?gn??. Równie? Ci, którzy nie s? zwolennikami przemocy w filmach nie powinni od niego stroni? - zapro?cie kogo?, kogo b?dziecie mogli trzyma? za r?k? w czasie "momentów", poniewa? wbrew pozorom (krew, sadyzm) jest to film z pozytywnym przes?aniem i przeznaczony dla ludzi obdarzonych empati?.

Ogólnie rzecz obraca si? wokó? Disclonusów - ludzi (g?ównie dzieci) zmutowanych, posiadajacych nadprzyrodzone zdolno?ci (niewidzialne, telekinetyczne ramiona wychodz?ce z pleców osobnika; w zale?no?ci od postaci wyst?puj? w ró?nej ilo?ci i maj? ró?ny zasi?g). Jeden z takich okazów - Lucy - ucieka z laboratorium badawczego na wyspkie (gdzie by?a przetrzymywana); w trakcie ucieczki (podczas której brutalnie zabija ponad 20 ludzi) zostaje postrzelona w g?ow? i spada do morza. W wyniku postrza?u w umy?le Lucy formuje si? druga osobowo?? - Nyu, która jest zupe?nym przeciwie?stwem Lucy: urocza, bezbronna, nie?wiadoma tego, kim w ogóle jest. W takim w?a?nie stanie (+ nag? i krwawi?c?) odnajduj? j? nast?pnego dnia na pla?y Kouta i jego kuzynka Yuka, i postanawiaj? j? przygarn??. W po?cig za Lucy zostaje za? wys?any bezwzgl?dny snajper, który ma za zadanie j? zabi?.

To jest tylko wst?p, mo?e 1 odcinek 13-odcinkowej serii. W trakcie serii pojawia si? jeszcze kilka postaci, a ka?da posiada naprawd? tragiczn? przesz?o??...
Ale naprawd?, polecam z ca?ego serca (chocia?by dla genialnie zrobionego - tak audio, jak i visualnie - openingu).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » Pn paź 09, 06 15:42

no mr_zombie zaskocze ci? ale jest jeszcze 14 odcinek E.L. pokazuj?cy co naprawde stalo si? z siork? g?. bohatera;) i jak lucy wyl?dowa?a w tej bazie. polecam, choc mi brakuje tego zako?czenia...

zupe?nie jak w Hellsing tv jakby robili anime na podstawie mangi która jeszcze si? nie sko?czy?a.

co do Chobitów serial jest full s?odki, ale jako 13 odcinkowiec by?by w sam raz, naprawde niektóre motywy s? strasznie rozci?gni?te, ale czasem naprawde da si? po?mia?.
A sumomom sama w sobie nie jest taka ekstra, tylko razem z tym drugim mini persoconem dopiero zaczyna wymiatac:]

3 filler - jak kupi? DVD i poszedl po film a potem grali w online.;)

A kto? wie czy jest ju? GitS:SAC - SSS? po podobno jest ju? po premierze?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sage » Pn paź 09, 06 16:03

có?, w sieciach p2p bez przerwy brakuje ostatnich dwóch procent. Bandai zapowiedzia?o ostr? walk? z fansubberami, mo?e nawet co? im wysz?o.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez solidus grabczas » Pn paź 09, 06 20:14

czyta? z was kto? keshina?? je?li kto? lubi t? mang? niech powie czy wie co b?dzie z tomami 7 plus bo mnie i kolegów szlag trafia to jest takie genialne :D
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Mr_Zombie » Wt paź 10, 06 00:16

uci napisał(a):3 filler - jak kupi? DVD i poszedl po film a potem grali w online.;)

Ha, wiedzia?em, ?e czego? mi brakowa?o ;). Zupe?nie zapomnia?em o tym odcinku (który, wg mnie, by? jednym z gorszych i g?upszych swoj? drog?).

A co do 14 odcinka EL... to odcinek bonusowy. Mam go, ale nie wiem czemu, dopiero teraz zauwa?y?em, ?e go nie obejrza?em oO.
Id? nadrobi? zaleg?o?ci :D.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » So paź 14, 06 22:15

poprawianie czego? genialnego - próba zrobienia idea?u czy jednak tylko dla kasy?

Bo tak sobie mysle...
Squareenix robi Final Fantasy 7 - advent children complete:
Czyli stary AC+ nowe sceny, kilka zmian w istniejcych i bajery graficzne godne BluRay, HD i PS3 czyli np. efekty kurzu i bródu itp.

Rebuild of Evangelion - 4 filmy kinowe oparte o fabu?e mangi NGE(która ma kilka znacz?cych róznic), w tym ?e 4 film b?dzie 3 wersj? zako?czenia.
Pierwsze 3 filmy za to b?d? zrobione na nowo, a nie ?e sklejone z Anime.
uci
Uber Big Boss

Postprzez penval » N paź 15, 06 10:49

Co do E.L. to si? jednak zawiod?em. Nie chc? rozpisywa? dlaczego nie przypad?o mi to do gustu, ale napisz? o chyba najwi?kszej wadzie tego anime, mianowicie wydaj? mi si? to zbyt nierówne... to co? jakby zmiesza? Chobits i X/Hellsing. Fabu?a jest ok, ale postaci? dla mnie to pomy?ka, bo ile mo?na ogl?da? ró?ówow?ose, ró?owooko, czy o innych oczojebnych kolorach, mroczne dziewczynki... nie wiem jak wam, ale mi si? to baaaaardzo przejad?o. W?a?ciwie nie do ko?ca co to jest, ni to komedia, ni to horror, a ju? wiadomo od dawna, ?e jak co? ma w sobie wszystko, albo jest do wszystkiego, to jest do dupy. Fakt, historia jest smutnawa i jakby taki klimat by? utrzymany od pocz?tku do ko?ca, to by?oby ?wietnie, ale zmieszano nam smutek i tragedi? z komedi?! To si? NAPRAWD? gryzi?. Inna sprawa, w?tek mi?osny, chyba najgorsza rzecz w tym anime, bo zosta? potraktowany tak dziecinnie do granic mo?liwo?ci z domieszk? tandety. Dla mnie E.L. jest mooocno przeraklamowany, bo chyba autorzy nie wiedzieli co do ko?ca chc? zrobi? i to naprawd? wida?... bo dla mnie trudno jest prze?kn?c co? to jednocze?nie jest hardkorow? jatk? z zabawn? komedi? i tragedi?...

Do co nowego Advent'a, wiadomo, ?e odk?d Squaresoft sta? sie Sqaurenixem z?e rzeczy si? dziej?... przyk?adem niech b?dzie FFX-2, ZUPE?NIE niepotrzebny Sequel ju? zamkni?tej cz??ci X. Innym przyk?adem to ju? DWA sequele do FFVII, czyli film i Dirge Of Corbeus, gdzie ju? nie mamy rpg... tylko strzelanke w klimacie Devil May Cry. Tak?e, plan wydania chyba z 4 remaków FF na Nintendo Advanca i inne ma?e konsolki. A film AC:Complete? Dla mnie nie jest to a? taki skok na kas?, poniewa? wko?cu nie wydaj? nowej wersji na DVD, ale ju? na BlueRay'e... fakt, ?atwe posuni?cie, ale wersja ta b?dzie nieocenzurowana i takie tam. Zobaczymy.
we're all stars now, in the dope show
penval
Coward Duck

Postprzez Sage » N paź 15, 06 12:58

komedia i tragedia? jestem przy siódmym odcinku i szczerze, to komedii nie u?wiadczy?em.
S? sceny humorystyczne, ma?e zakr?cenia etc, ale imo pasuj? do klimatu fabu?y - jakby by?y takimi codziennymi rado?ciami, które nijak maj? si? do tego, co czeka pó?niej. Humor jest tutaj tylko zabarwieniem i dotyczy niemal wy??cznie Nyuu. Tragedia znacznie przewa?a tutaj nad elementami komediowymi, no chyba ?e kto? uznaje, ?e conocne gwa?cenie czternastolatki by?o zabawne. Seria ma smutny klimat. Nie tyle mroczny, co raczej ch?odny - akcentuje to zw?aszcza pogoda. Niby jest s?onecznie, a jednak wszyscy chodz? w swetrach. Szczerze mówi?c nie pami?tam czego? takiego z ?adnego anime.
ale postaci? dla mnie to pomy?ka, bo ile mo?na ogl?da? ró?ówow?ose, ró?owooko, czy o innych oczojebnych kolorach, mroczne dziewczynki...

Rozmawiamy o anime, to chyba jasne ?e u?wiadczysz g?ównie takie postacie. Jak dla mnie to mi?a odmiana po ameryka?skich macho superherosach którym testosteron wylewa si? spod pach.
zosta? potraktowany tak dziecinnie do granic mo?liwo?ci z domieszk? tandety.

Nie masz chyba poj?cia gdzie le?? granice mo?liwo?ci.

Ogólnie stawiasz proporcje mi?dzy komedi? a tragedi? w EL na równi, a s? one zupe?nie inne. S? chwile zabawy, szcz??cia, ale ile one tam trwaj?? Wszscy ca?y czas si? czym? przejmuj?, Nyuu kto? chce zabi?, Mayu szw?da si? gdzie? po mie?cie, bo nie ma w?asnego domu..naprawd?, nazywanie EL komedi? to imo spory b??d.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez uci » N paź 15, 06 14:40

Penval, a niezapomnia?e? jeszcze o 3 prequelach??:>

FF7 - before crisis, Crisis Core, last Order.

FF7 by? ekstra i te gierki na swój sposób te? sa super, ale ejdnak co za du?o to niezdrowo. FF7 ju? powoli robi si? hmm, jeszcze podobno jego wersja na Ps3 i kto wie co dalej.

Czy oni nie mog? zrobi? FF nastepnego znów w klimatach 7 czy 8, tylko robi? basniowe finale ktore s? spoko, a dalej dr?cz? 7 wyciskajac z niej wszytsko i nawet wiecej.

A wracajac do E.L. jak dla mnie by?o to naprade ciekawe anime, w?a?nie z podowu na to ?e ?aczy jakim? cudem takie gatunki jak Hellsing i Chobits, a tak?e wnosi co? od siebie. nawet pdooba mi si? motyw ?e g?owni bohaterowie wystepuje równie czesto co drugoplanowi.
Nie wiem czy mo?na nazwa? ten film komedi?, ale sa zabawne sceny, jka naprzyk??d ten morderca pilnujacy porzadku na pla?y ?eby Lucy nie mia?a czym w niego rzuca?. A zaraz potem ju? mamy kolejne dramaty.

Jest to ciekawe Anime, cho? jak dla mnie jego potencja? jeszze nie zosta? do ko?ca wykorzystany
uci
Uber Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Pn lis 06, 06 20:40

Prosze prosze. Nie wiedzia?em ?e a? tylu forumowiczow zna si? na mandze i anime :o :o . Wg mnie najlepsze to:

1. Dragon Ball( wszystkie serie)
2. Hellsing
3. GTO
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez solidus grabczas » Wt lis 07, 06 08:55

ja napisa?em swoje 3 najlepsze ale tak naprawd? ka?da manga która mi si? spodoba?a wnios?a co? do mojego ?ycia wi?c ja mam podzia? na lubi? i nie lubi?

jednak DB i INITIAL D najbardziej mnie jaraj? ;)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Snake_VR3 » Pn gru 11, 06 13:24

1. Capitan Tsubasa
2. Teknomen
3. Sailor Moon
4. Dragon Ball
Snake_VR3
banan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik