PE?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez MrPayne » Cz sie 28, 08 23:33

Pytanie do Grigoriego vide innego "cameo" w PE... czy to Ty towarzyszyłeś Komodowi podczas pokazu dla prasy MGS4 w Lipsku? Bo również tam pada Twoja ksywa...

Nie wiem jednak, czy tak wiele kosztowałoby ich wrzucenie choćby małego sprostowania (np. w Hyde Parku)... Może się odgryzają za kooperację Zanzibaru z Neo+? :) Zagranie rzeczywiście budzi niesmak w sensie braku łączności z Czytelnikami, którą sobie chwalili i którą z racji posiadania forum powinni propagować.

Mi klimat powoli przestawał pasować po odejściu Kleja ze stanowiska rysownika. Pismo kupuję dla paru recenzentów, może nieco z przyzwyczajenia...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Grigori » Cz sie 28, 08 23:38

No ja. Gdyby nie moje starania żeby sobie cyknąć fotę z Kojimą to Komodo pewnie by do niego na 50 metrów nie podszedł.
Grigori
" Snake: Where's the truth then?
Eva: It's hidden in the lies... "
Grigori
Ultra Box

Postprzez MrPayne » Cz sie 28, 08 23:55

Komodo to przedstawił zupełnie inaczej ("roztrzęsione łapy Grigoriego" etc.)... no cóż, masz zupełne prawo być z nimi na pieńku. Zabawne, jak otoczka czwartego emgieesa zmieniła moje zapatrywanie na pisma konsolowe - Neo+ zrozumiał, że to poważny tytuł, urządził dyskusję, zawiązał z Wami współpracę, a PE nawet okładki nie dało (rednacz stwierdził, że to dla Czytelników...), jeno zreflektowali się nieco, dając miesiąc potem opis fabuły i materiały z Internetu.

Jedno pytanie, nieco offtopowe: czy ktoś wie, czemu w PE napisy w screenach z recenzji są zazwyczaj po francusku? Sasaki coś o tym wspominał, ale jakiś głębszy inside...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Lost » Pt sie 29, 08 09:47

To już są widzimisie samych redaktorów. Przechodzą oni gry w różnych językach.
Lost
Zanzibar

Postprzez MrPayne » Pt sie 29, 08 09:49

Serio, naprawdę jestem zdziwiony, kiedy widzę screeny w trzech językach w JEDNEJ recenzji. Coś mi się wydaje, że tych screenów sami nie zdobywają.

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Lost » Pt sie 29, 08 09:52

Ja tylko podałem oficjalną informację ;).
Lost
Zanzibar

Postprzez MrPayne » Pt sie 29, 08 09:56

Brygada poliglotów - zastanawiające, że wszyscy parlają po francusku, a nikt przy przyjęciu pracy go nie wymaga. :)

No cóż, właśnie obczaiłem numer z recenzją Portable Ops (117) - przypomniałem sobie, że w recenzji Sid Meier Pirates coś mnie zaciekawiło... Screeny są z IGN, nawet się nie pofatygowali wyrzucić "Click Image To Close". To chyba wyjaśnia nieco rozdmuchaną przeze mnie aferę. :P

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Pt sie 29, 08 12:30

Jaka amatorszczyzna, ludzie :/.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pt sie 29, 08 16:32

N+, za sprawa Miela, ma zupelnie inne podejscie do MGSow. W koncu nie piszemy do PMGS od miesiaca czy dwoch, a juz rok.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SALADYN » Pt sie 29, 08 17:00

Swoją droga dziwne że tacy fani MGS-a jak Koso czy Butcher nie udzielają się na tym forum ? W końcu jest największe , najlepsze itp :)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Infernal Warrior » Pt sie 29, 08 17:09

SALADYN napisał(a):Swoją droga dziwne że tacy fani MGS-a jak Koso czy Butcher nie udzielają się na tym forum ? W końcu jest największe , najlepsze itp :)

Jak widać nie są aż takimi fanami i 'znaffcami' za jakich sie uwazaja.
Inna teoria to ta ze maja bana.
Jeszcze inna ze moze im sie nie podobac tutaj/maja jakis zal/zazdroszcza/w dziecinstwie spali z cegla na czole.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » Pt sie 29, 08 17:12

...
Nawet nie wiesz jakiego masz teraz u mnie minusa.

Jestem zaskoczony tak jak wtedy gdy okazalo sie ze Bizon ocenia ksiazki po okladce.

Wstyd mi za Ciebie IW. Naprawde cholernie mi wstyd.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Pt sie 29, 08 17:17

A co ja takiego zrobilem?

Mnie tez to dziwi ze tutaj sie nie udzielaja, tak samo jak sie nie udzielaja ludzie z N+ np. Mielu ... (no chyba ze ksywy zmieniaja )

Podszedlem do poprzedniego posta z odrobina humoru, nie napisalem nic wnoszacego do tematu, a jedynie chcialem sobie nabic posta ( jestem przeciez postobijem 2007 i vicepostobijem 2006).

A podchodzac powaznie - nie maja czasu pewnie, w koncu redaguja gazety. Taka robota ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez SALADYN » Pt sie 29, 08 17:18

Butcher z tego co wiem nie ma na koncie takiego chamskiego zachowania jak Koso więc wsadzanie ich do jednego worka raczej nie jest odpowiednie. A konto mogą posiadać ale się nie ujawniają z obawy przed najazdem fanów na maila , GG czy PW.
SALADYN

Postprzez kul2 » Pt sie 29, 08 17:20

A co ja takiego zrobilem?

Jak sam nie rozumiesz, to nawet nie bede tlumaczyl, bo to sie mija z celem.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Pt sie 29, 08 17:26

Jak sam nie rozumiesz, to nawet nie bede tlumaczyl, bo to sie mija z celem.

Przeciez o to chodzi, ze jesli ktos czegos nie rozumie to sie mu to tlumaczy.

Nie wiem czy przeczytales dalsza czesc mojego posta, jesli nie to przeczytaj, chcialem sobie zazartowac jak to robia niektorzy no ale IW musi byc powazny tak czy inaczej.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Uzion » Pt sie 29, 08 17:32

IW niepowazny? Pierwsze slysze.

SALADYN napisał(a):Swoją droga dziwne że tacy fani MGS-a jak Koso czy Butcher nie udzielają się na tym forum ? W końcu jest największe , najlepsze itp

Widocznie Oni tak nie uwazaja, a moze uwazaja siebie i swoje forum za takowe, ze nie chca pisac tutaj, skoro to tacy fani MGSa.
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Pt sie 29, 08 17:48

...
Kolejny.

Czy Wy nie macie za grosz szacunku dla czlowieka, ktory praktycznie zaczal internetowa scene MGSa w Polsce?
Czlowieka, ktory zalozyl pierwsza strone o MGSie, ktora dla Ravena, Psycho Mantisa, electr0, mnie byla inspiracja i wzorem.

Nie miejcie, nie musicie miec do nikogo szacunku, ale nie piszcie takich rzeczy bo mi sie serce kraje gdy to czytam.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Uzion » Pt sie 29, 08 17:52

Ustosunkowuje sie do tego co uslyszalem.
Czyzbym wypowiedzial sie o tym czlowieku?
Jesli tak to tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie zalozyl tutaj konta.
Uzion
The Fury

Postprzez SALADYN » Pt sie 29, 08 18:02

Wolność wyboru Uzion , z tego co wyczytuje co miesiąc to Butcher po prostu czasu nie ma żeby jeszcze na jednym forum się udzielać ale jestem pewny że choć czasami tu zagląda , anonimowo ale zawsze.
Kul sorki za startnięcie tego offtopa.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt sie 29, 08 20:26

kul napisał(a):N+, za sprawa Miela, ma zupelnie inne podejscie do MGSow.

Ja wiem? N+ szanowało bardzo MGSy jeszcze nim Mielu pojawił się w redakcji. Myślę, że to za sprawą bardziej Grabarza.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » So sie 30, 08 08:01

O ile mi wiadomo, to za Grabarza nie powstal PMGS, a o niego mi chodzi.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » So sie 30, 08 15:27

No napisałeś o "innym" podejście do MGSów, a ja to inne podejście obserwowałem już od momentu, kiedy zacząłem kupować N+, na długo długo przed tym, gdy Mielu dołączył do redakcji. Zresztą przypomnijmy sobie to inne inne podejście PE ze sławnej recenzji MGS2 Hiva ; ). I inne znane z recenzji Grabarza. Czuć różnicę? O to mi właśnie chodzi.

A Mielowi swoją drogą chwała za to, że ruszył wszystko nieco dalej.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » So sie 30, 08 16:27

Czy można zarzucać im jako coś złego, iż tu nie piszą? Mogę o sobie powiedzieć, że jestem fanem pewnych serii gier - GTA, Max Payne, Final Fantasy, Silent Hill, Shin Megami Tensei - od biedy nawet Kingdom Hearts, za co wiele osób chciałoby mnie zapewne spalić - ale nie piszę na forach ich poświęconym. W jednych odrzucają mnie społeczności, w innych - brak motywacji do czynnego uczestnictwa, et cetera. Jeśli tu nie piszą - mają pewnie powody, widzę, że wielu swoje pasje na innych realizuje (vide Kilu na skizo.org, jeśli chodzi o PE). Żal mi tylko, że nie chcieli się wypowiedzieć tu na ten temat - kiedy Neonowi zarzucano zrzynanie z pism zachodnich na wyżej wymienionym forum, jeden z redaktorów - bodaj deq, ale nie jestem pewien - rozmawiał z czytelnikami. I mimo że mnie nie przekonał, to sam gest zapadł mi w pamięć.

HIV bardzo skrzywdził MGS2. Wielu graczy, mając w pamięci jego recenzję przyznawało mu podświadomie rację, początkowo nawet ja...

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gillian » So sie 30, 08 22:07

MrPayne napisał(a):Wielu graczy, mając w pamięci jego recenzję przyznawało mu podświadomie rację, początkowo nawet ja...

Ja na szczęście nie czytałem tej recenzji i być może dzięki temu, iż nie mogłem się nią sugerować, gra mnie tak zmasakrowała.

A Hiv to dla mnie prostak, swoimi recenzjami, wypowiedziami na łamach pisma, żałosnymi do granic tekstami o "pierdzących oszołomach" (wielu czytelników lubi PE za humor, szkoda tylko, że jest on na tak żałośnie niskim, prostackim poziomie), utwierdził mnie w przekonaniu juz dawno temu i zdania nie zmienię.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » So sie 30, 08 22:33

W "Listach" często ma mądre i przemyślane odpowiedzi. Rzadko sili się tam na "swój" rodzaj humoru... Ale TEJ recenzji mu nie wybaczę.

MrPayne
Zanzibar

Postprzez kotlet_schabowy » Pn wrz 01, 08 00:01

Ah ta recenzja Hiva, mowa o niej będzie chyba jeszcze latami :). Jakby co to mamy o niej osobny temat.
Mnie się Jego recenzja podoba, szanuję Go, a twilite, bez urazy, ale mam wrażenie, jakbyś siedział nadal w stereotypach o PE z okresu sprzed kilku lat.

Co do udzielania się na forum to jedno "wytłumaczenie" już Wam napisał MrPayne. Mnie samemu z wiekiem coraz mniej chce się udzielać/czytać w tematach. Po drugie, z tego co wiem, redaktorzy mają naprawdę mało czasy na takie, bądź co bądź, pierdoły, jak siedzenie na forach czy czatach.

Co do "stosunku" Neo Plus do MGSów, to przypomnę tylko, że MGS1 dostał ocenę "tylko" 9, a jak na mój gust, recenzja była naprawdę "sucha". Najbardziej z niej można zapamiętać fakt, że gra jest krótka...
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Uzion » Pn wrz 01, 08 12:46

Najbardziej z niej można zapamiętać fakt, że gra jest krótka...

Cutscene = ESC ? ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez MrPayne » Pn wrz 01, 08 15:23

kotlet_schabowy napisał(a):Co do "stosunku" Neo Plus do MGSów, to przypomnę tylko, że MGS1 dostał ocenę "tylko" 9, a jak na mój gust, recenzja była naprawdę "sucha". Najbardziej z niej można zapamiętać fakt, że gra jest krótka...

Ale go zmienili - i to bardzo, a w PE postawiono sobie za sprawę honorową bronienie punktu widzenia HIVa. Mazzi w felietonie o uczuciach w grach - "MGS2 sprzedał się gorzej z powodu braku momentów emocjonalnych". Ciekawe zatem, czemu sprzedał się lepiej niż MGS3. Inny felieton - "Krytyczna ocena MGS2 autorstwa HIVa udowodniła, że opieramy się naciskom (albo "mamy własną opinię", nie pamiętam)". A czy recenzja nie powinna być w miarę obiektywna, a nie być zdaniem odosobnionego recenzenta? Sami zaznaczyli w stopce pod nią - "Wąglik słać na adres HIVa", czyli wiedzieli, że jest to kontrowersyjne. Nawet Koso, uważający się za fana serii pisze, że w fabule MGS2 "zagubił się sam Kojima". W Topie czytelników różnica w stosunku do Topu redaktorów róznica pozycji "dwójki" wyniosła prawie stu miejsc! Nie wiem, czemu idą tą drogą - przecież KOMUŚ musiał się tam podobać...

MrPayne
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pn wrz 01, 08 15:35

Mazzi

Hihi.
Hal, Mazzi ;d;d
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik