przez Hal » Cz lis 11, 10 16:03
Nie chciałem zakładać nowego tematu.
Od blisko roku mam pewien uciążliwy problem z moim starym kompem. Otóż oglądając za jego pomocą, czy to filmiki na YouTube lub innym serwisie, czy to mecze na tych przeglądarkowych odtwarzaczach, obraz stale klatkuje. Dosłownie mam do czynienia z istnym pokazem slajdów, w którym obrazki zmieniają się, co 5-6 sekund:) Co ciekawe, z dźwiękiem nie ma żadnych problemów, kłopotem jest tylko obraz. Dotyczy to absolutnie wszystkich mediów, jakie odtwarzam przy pomocy tych flashowych (tak to się nazywa?) odtwarzaczy i występuje na każdej przeglądarce. Nawet, kiedy poziom buforowania osiągnie maksymalny poziom, problem nie znika.
Co ciekawe, problem ten nie występuje na konsoli (PS3), więc to nie jest raczej kwestia łącza internetowego (2mb).
Czy powodem jest zbyt słaby komputer, czy może źródło leży gdzieś indziej?
Wstyd się przyznać, ale co tam...
Dane komputera:
Procesor AMD Duron 801 mhz
Pamięć RAM 768mb
Karta graficzna Radeon 64mb
Tak więc niezły złom:) Ale, tak jak mówię, wcześniej nie miałem tego typu kłopotów. Szukając na necie sposobów na rozwiązanie problemu, natknąłem się na wypowiedzi dużej ilości osób, które podobnych rzeczy doświadczają na znacznie nowszych i mocniejszych komputerach jak mój.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję