Hideo Blog czy kuchnia Japonska?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Hideo Blog czy kuchnia Japonska?

Postprzez kul2 » Pn lis 05, 07 20:16

http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... cle_id=551

Patrzac na komentarze raczej to drugie.
Jak Wy sie zapatrujecie na publikacje przepisow jedzonka z blogu Hideo (lub po prostu japonskiego?)
Lubicie w ogole japonska kuchnie? A moze jakas inna?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » Pn lis 05, 07 21:32

kuchnia japońska? oczywiście! mam kolegę z którym te specjały moglibyśmy robić a jakby była taka baza na Zanzibarze to w ogóle cud miód i orzeszki :D
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Anik » Pn lis 05, 07 21:56

Ja lubie ryż, DUŻO ryżu :>
Nic chyba z japońskiej kuchni nic nie jadłam (trzeba nadrobić), ale chińska jest dobra.
Anik
Crying Wolf

Postprzez Bizon » Pn lis 05, 07 22:12

Ja tam jadam tylko czasem Chińszczyznę, a że w kuchni orzeł nie jestem, to raczej mi się przepisy nie przydadzą. Nie mniej, fajnie by było zobaczyć, co ten Hideo je, że wymyśla takie rzeczy jak MGS ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Infernal Warrior » Pn lis 05, 07 22:20

Ja kiedys w takim magazynie "Kawaii" wygrałem zestaw potrzebny do zrobienia suszi... bylo wszystko, prasowane glony, ryz, sosy ( w tym sojowy nawet). Ahh, dobre bylo... a jaka radocha przy gotowaniu :D
Chetnie bym to powtorzyl.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Pn lis 05, 07 22:26

Jakies pół roku temu zrobiliśmy sobie wieczorek japoński.

Było sushi między innymi oraz wiele innych potraw. Ogólnie robiliśmy wszystko samemu, ale bardzo mulące to było, a potem brzuch mnie bolał. Porównując do sushi w restauracji wyszło nam praktycznie takie samo i jak dla mnie to jest to zbyt mdły smak i nie bardzo za tym przepadam.

Aczkolwiek wasabi rządzi :), mam filmik jak wpieprzam kulkę wielkości kciuka, zmieniałem kolory 5 razy.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Shinigami » Pn lis 05, 07 23:29

Gac666 napisał(a):Aczkolwiek wasabi rządzi :) , mam filmik jak wpieprzam kulkę wielkości kciuka, zmieniałem kolory 5 razy.

No to szacun XD
Infernal Warrior napisał(a):Ja kiedys w takim magazynie "Kawaii"

To "takim" jest niepotrzebne, jeśli ktoś w Polsce nie zna Kawaii to jest lama i tyle :P
kul napisał(a):Jak Wy sie zapatrujecie na publikacje przepisow jedzonka z blogu Hideo (lub po prostu japonskiego?)

Nie, to nie jest serwis o japońskiej kuchni ani kulturze, a o MGSie, więc nie widze tu miejsca na takie fanaberie . Przepisy można szybko znaleźć na necie jeśli ktoś bardzo chce.
kul napisał(a):Lubicie w ogole japonska kuchnie?

Lubicie, lubicie, towarzyszu. Miałem tyle szczęścia, że troche się japońskiego żarcia najadłem podczas tych kilku lat nauki języka :) Więc większość specjałów znanych gaijinom nie jest mi obca. Słodycze także ^^ Co jak co, ale słodkości to oni potrafią robić ;) No i w centrum Katowic jest japońska restauracja, więc także na własną ręke kilka razy się wybrałem.

Ale turbolans poszedł o_O :lol:
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » Wt lis 06, 07 00:10

Shinigami napisał(a):
Gac666 napisał(a):Aczkolwiek wasabi rządzi :) , mam filmik jak wpieprzam kulkę wielkości kciuka, zmieniałem kolory 5 razy.

No to szacun XD

Film wysłałem Infernalowi. Nie umieszczam na YouTube, bo nie jestem pewien czy kumpel mój chciałby wystąpić w sieci bez jego zgody. Ale jak ktoś chce to moge na maila podesłać.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt lis 06, 07 01:12

no to moze to złożyć w jakąś zanzibarową ksiązkę kucharską prawdziwego fana MGS?:P

Ja tam osobiscie nigdy nie mialem kontaktu z kuchnia jap.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Infernal Warrior » Wt lis 06, 07 08:01

Gac666 napisał(a):Film wysłałem Infernalowi.

Gacu sie prawie zapalił na tym filmiku xD Respect! ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » Pn lis 12, 07 08:49

Na lunch zjadłem menchi-katsu w restauracji Mikawaya.

A oto i przepis!

http://onokinegrindz.typepad.com/ono_ki ... katsu.html
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Pierdolnik