twilite kid napisał(a):Koleś mi śmierdzi kolejnym zaślepionym wyznawcą Dmowskiego.
I zgłosił kandydaturę, została chyba nawet przyjeta, tylko 100tys podpisów musi zebrać.Askel napisał(a):W ogóle, ostatnio w gazecie czytałem, że Lepper ma zamiar kandydować.
Głosowania? Czy kandydowania?deadspace6 napisał(a):Później z każdej grupy 2 najlepszych i ci dostali by prawo głosowania na stanowisko prezydenta.
Głosowania? Czy kandydowania?
twilite kid napisał(a):Tzn mówisz, że zmieniłbyś konstytucję? : )
Nie możesz... Trzeba 35 lat skończyć ; )
Uważam że mój sposób byłby dość sprawiedliwy.
deadspace6 napisał(a):ok. 200 wstępnych kandydatów
Ustawę o zmianie Konstytucji uchwala Sejm większością co najmniej 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz Senat bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów.
Ja gdybym był wysoko postawiony w rządzie to najpierw wybrał bym ok. 200 wstępnych kandydatów (odpowiednich - nie karanych, doświadczonych itd.) których podzieliłbym na kilka grup. Później z każdej grupy 2 najlepszych i ci dostali by prawo kandydowania na stanowisko prezydenta.
albo np. Roman Kluska - biznesmen na prezydenta? Co to się wyrabia...
Nie zacznę jednak tematu od pytań kto na kogo będzie głosował
Snake. napisał(a):DEMOKRACJA się wyrabia.
Glut napisał(a):Bo gdyby nie istniały wersje pirackie, ludzie nie kupowaliby oryginałów.
Half napisał(a):Jako że jest zagrożenie klęską żywiołową
Inna sprawa, że w tym momencie trzeba głosować nie na prezydenta, a na mniejsze zło.Raiden napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=Rq9fbKXFRco
Pytanie - chcemy absolutnych rządów Platformy, czy może kolejnej wieloletniej kłótni i wzajemnego blokowania inicjatyw. Nie wiem co gorsze.
Najbardziej jednak głowa boli jak się ogląda dokument Solidarni 2010 lub program w TVP1 Jana Pospieszalskiego...
Snake. napisał(a):No to nie oglądaj
PO nie będzie miała aż takich absolutnych rządów
Gdybym nie obejrzał owego dokumentu i programu w TVP1 Jana Pospieszalskiego to nie wyrobił bym sobie własnego zdania, poglądu i opinii na ten temat. Nie przekonał bym się też o tym jak silna jest w tym kraju ta owa manipulacja i jak ludziom robi się wodę z mózgu.
twilite kid napisał(a):Kpisz sobie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość