Mamy temat o telewizorach, to chciałbym przy okazji otworzyć topic traktujący o sprzęcie audio. Kina domowe, amplitunery, głośniki, odtwarzacze. Wszak dobry sprzęt audio to przecież rzecz bardzo istotna w erze HD gamingu, a w MGSach szczególnie, które zawsze błyszczały od strony dźwiękowej.
Tym samym mam pretekst, by zapytać, czy ktoś tu orientuje się w temacie ; ). Otóż już wiem, że dostanę w ramach premii gwiazdkowej w prezencie amplituner Yamahy RX-V467. Muszę sobie dobrać do tego przyzwoite kolumny, mój budżet ogranicza się do ok 1000zł z 100zł hakiem.
Wyczaiłem sobie w sumie takie kompleciki jak: niby markowe Jamo s426 (ok 700zł) lub s506 (górna granica) albo uchodzące za "chińszczyznę", ale ponoć jakościowo porównywalne z markowym sprzętem podobnej klasy Koda AV-702/707 czy Taga TAV-606. Mam już zupełny mętlik w głowie ;D. W sumie ze sprzętu będę korzystał pół na pół gry/kino i muzyka.
Czy ktoś na forum miał podobny dylemat i składał sobie takie kino w tych dolnych granicach finansowych?