MGS - PO : Przypuszczenia graczy

Czyli o tym jak Kojima zmienia zdania, a także o najnowszej części na PSP

Moderatorzy: uci, GM

Postprzez solidus grabczas » Śr paź 25, 06 18:43

Gray Fox zosta? cyborgiem po?miertnie a dok?adnie utrzymywano go przy ?yciu a jego egzoszkielet jest prototypem bo raiden ma podobny suit i nie jest w stanie zy? POZA nim olga ma inny ale ona ?yje bez niego normalnie wi?c ten ninja o którym tu mowa mo?e by? w przypadku podobnym do olgi czyli mo?e ujrzymy go bez suita ;) (nie znam ca?ej cz??ci dyskusji na ten temat a jako ?e okulistka stwierdzi?a ?e nie mog? za d?ugo siedzie? przy kompie tyle czytania mo?e wpieni? moj? starsz?
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Śr paź 25, 06 18:49

o_O
Tylko tego, my tu nie mowimy o tym kto i kiedy dostal egzoszkielet, tylko kiedy stal sie nindza.
Olga bez stroju nie byla nindza.
Juz nawet nie zapytam skad wiesz ze Raiden nie bedzie mogl zyc bez tego swojego stroju.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » Śr paź 25, 06 19:02

czekaj a to nie egzoszkielet zrobi? ninj? z foxa :shock: no to kurde sam zg?upia?em w tym momencie :shock:
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666x » Śr paź 25, 06 19:27

Tak egzoszkielet zrobi? z niego ninj? a dok?adnie trening jaki przeby? po zaimplementowaniu owego szkieletu. Mia? sta? si? najlepszym zabójc? na us?ugach rz?du (czy co? ;) ).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr paź 25, 06 19:32

No wlasnie Solidny uwaza ze nie egzoszkielet, ja uwazam ze egzoszkielet i o to tutaj chodzi ;d
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Śr paź 25, 06 20:36

ma?y ch?opczyk mia? jaki? drewniany miecz na filmikach, je?eli ten ma?y ch?opak to fox, to jakim probleme by?o by nauczyl si? w?adac mieczem.
Potem jak zosta? ?o?nierzem nie bylo mu to potrzebne ale sztuki walki zna?, bo wlaczyl przeciez z solidem wr?cz.

Potem wrzucono go w zbroje zeby na nim testowa? terapie genowe, a zbroja utrzymywa?a go przy zyciu (po walce na polu minowym musieli go poskladac w czym? co by trzymalo jego cia?o w kupie).

Có? uwa?am ?e walczy? to on umial wczesniej, ale dopiero exoszkielet pozowli? mu na wykorzystanie tych umiejetno??, gdy? pozna? on tylko podstawy walki mieczem.

A null by by? kim? zwi?zanym z ma?ym Foxem
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Solidny » Śr paź 25, 06 22:45

kul napisał(a):No wlasnie Solidny uwaza ze nie egzoszkielet, ja uwazam ze egzoszkielet i o to tutaj chodzi ;d

Nie napisa?em ?e uwa?am tak, tylko ?e Null raczej ma jakie? powi?zanie z Foxem i tyle. Nie wiem i nie ?miem zgadywa? jakie, ale zmiana wygl?du w MG2 i podobie?stwo do Null zmusza mnie do w?tpliwo?ci. Podobnie jak nie zgadzaj?cy si? wiek.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez kul2 » Cz paź 26, 06 05:51

Nie umiem zrozumiec tego usilnego wpychania Jeagera gdzie tylko sie da.
Owszem ma podobne wlosy i co z tego? Raiden tez ma biale, czemu nie uznac ze to zabity ojciec Raidena, ktory przekazal mu kolor wlosow, bo byla to cecha ludzi nalezacych tylko do tej rodziny?
A moze jeszcze lepiej, jest to dziadek Raidena, ktory ma ponad 20 lat i ma juz kilkuletnie dziecko, ktore w przyszlosci zostanie ojcem Raidena
o _O
ABSURD
A moze skoro oni wszyscy maja biale wlosy to Raiden jest dzieckiem Jeagera, bratem o ktorym Naomi sie nigdy nie dowiedziala, a Solidus po prostu sklamal mowiac ze zabil jego rodzicow. No bo czemu nie skoro ma biale wlosy.
ABSURD#2

FAKT:
Frank Jaeger urodzi? si? w latach 70-ych dwudziestego wieku. Nie wiemy kim byli jego rodzice. Zosta? znaleziony przez Big Boss'a w Wietnamie, gdzie straci? rodziców w czasie wojny. Big Boss sp?dzi? lata trenuj?c go i tworz?c z niego maszyn? do zabijania

No i wlasciwie to tu sie nic, oprocz wygladu i miecza niezgadza. Co wiecej Fox nigdy nie uzywal miecza.
Po prostu wrzucenie tam Jeagera, albo kogos kto jest z nim zwiazany byloby dziwne, bardzo dziwne.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz paź 26, 06 11:27

zeby sie tylko nie okaza?o ?e to co mówi kul okaza?o si? prawd?.

ale tak czy siak wiadomo ze null to null a nie grey fox, jak juz co jagger moze sie najwyzej pokazac w rozmowach. choc nie musi.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz paź 26, 06 17:25

Sory kul, ale je?li wydaj?c MGS3 Subsistence i dodaj?c tam MG2 zmieniono wizerunek Foxa z takiego
Obrazek

na taki
Obrazek

zapowiadaj? takiego Portable Ops, gdzie do?? eksponowan? postaci? jest ten kole?
Obrazek

to zwyczajnie czuj? co? w powietrzu. Moja wina? Pewnie ?e tak... ale kiedy? faktem by?o to, ?e Big Boss straci? oko w latach '80. Nie stwierdzi?em te?, ?e to jest Fox. Uwa?am tylko, ?e jest z nim jako? powi?zany. Je?li narodziny Franka by?y w latach '70, Null faktycznie mo?e by? jego ojcem... albo starszym bratem... który poprosi Snake'a ?eby odnalaz? Franka.

Albo faktycznie Kojima mu da? tak? fryzur? ?eby sika? ze ?miechu czytaj?c takie teorie fanów.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Cz paź 26, 06 20:17

nom co? mo?e w tym by?, jakies powi?zanie rodzinne.

Wiem o tym wpychaniu gry foxa na si?e, ale w sumie jest on dla BB jak syn, wiec nie zdziwilo by mnie gdyby byl to ktos z nim zwi?zany.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Pt paź 27, 06 21:55

Przyznam, ?e dosy? spor? ilo?? razy obejrza?em zwiastun Portable Ops z TGSu i coraz bardziej utwierdzam si? w przekonaniu, i? ten Ninja Null, a widziany przez moment m?ody ch?opak, to dwie ró?ne osoby. Przychylam si? do opinii, i? mo?e on by? uczniem wojownika. Ca?kiem prawdopodobne, ?e po ?mierci Ninji (która w grze chyba nast?pi, gdy? w dalszych cz??ciach serii nie ma o nim mowy), to Big Boss zajmie si? m?odzie?cem. A ch?opak oka?e si?...nie, nie powiem kim, by nie denerwowa? kula :P
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez kul2 » Pt paź 27, 06 23:01

Ja wole lodowki nie otwierac, bo Gray Fox wyskoczy.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Solidny » So paź 28, 06 00:32

Kul, rozumiem, ?e Fox wciskany jest wsz?dzie i to troch? irytuj?ce (w?tek grobu w MGS4), ale akurat to naprawd? mi sie kojarzy. Nawet je?li Kojima si? tylko bawi, to warto pokaza? wszystkim to "puszczenie oka" z jego strony. Je?li nawet Null nie ma ?ADNEGO zwi?zku z Gray Foxem, poza profesj? ninjy w pewnym okresie ?ycia, to jest to jakie? nawi?zanie, u?miech w stron? fanów... który robi im wod? z mózgu, ale to inna sprawa ^^. Chocia?by z tego powodu warto to zaznaczy?. Nie wszyscy grali w upgradowan? wersj? MG2 i nie wszyscy zagraj? w MPO. Chocia? im warto pokaza?, jak Hideo Kojima si? z nami bawi i jakie nawi?zania przygotowa? dla fanów.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » So paź 28, 06 06:58

ale tak szcze?e to foxa na si?e wpychamy tylko my fani serii, przeciez w serii MGS cz?sciej mo?na spotka? Revolvera ni? Foxa.

Cóz m?ody fox musi pojawi? si? w ?yciu BB
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » So paź 28, 06 08:17

Ale tak jak mówi? kul, BB i GF poznali si? chyba w wietnamie...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » So paź 28, 06 08:38

To mowil Metal Gear Saga vol. 1
Wietnam koniec lat 70-ych.
Bo przeciez BB odnalazl FJ gdy ten mial lat kilka, powiedzmy 5-7 [byl w czyms ala oboz pracy dla ludzi bialych, naprawde watpie by mial tylko 7 lat], a urodzil sie dajmy na to w 1970. No to jezeli BB go szukal to troche mu zeszlo.
Zreszta, koniec powolywania sie na MG Saga, zobaczycie ze Null nie ma nic wspolnego z GF juz w grudniu ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » N paź 29, 06 13:42

No, ja ju? jestem pewnien ?e kojima tylko sobie robi z nas jaja :D

A pó?nej w wywiadzie po premierze PO powie: "I co? Nie?le wam namiesza?em, nie?" :D
Bizon

Postprzez Zychu(snipershit) » Wt paź 31, 06 16:04

A ja pujde w inn? strone ..ten null..jest synem Bossa i The Sorrow,...co mnie przekonuje..blod w?osy;)..i to ze uzywa CQC...
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez kul2 » Wt paź 31, 06 16:19

Mezczyzni nie moga miec dzieci, jest to niewykonalne.
Pozatym jak BB poznal Sorrowa to ten drugi niezyl, wiec nie wiem kiedy i kto mialby zaplodnic...
Jezeli chodzi Ci o The Boss, to przeciez wiadomo ze syn TB i TS to Ocelot.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Wt paź 31, 06 16:40

No, chyba ?e Snipershit nie wiedzia?.

Teora Snipera napewno b??dna.

Ale nie wiem czy jest sens takie rzeczy wymy?la?, bo za choler? si? nie domy?limy kto to. :D
Bizon

Postprzez Gac666x » Wt paź 31, 06 17:37

O cholera jestem synem Big Bossa bo znam CQC... :evil:
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Snake VR » Wt paź 31, 06 17:47

Patrze i czytam wasze wypowiedzi i widze coraz ciekawsze teorie na temat nasze tajemniczego osobnika.Ten Ninja dla mnie to nie Fox , wydaje mi sie ze bedzie to jakis boss który nie zaduzo wniesie do fabuly MGS PO , najprawdopodobniej zginie bo nie widzimy go w dalyszch czeciach id?c wydazeniami.
Oczywiscie ze moge sie mylic i by?by powiazany jakos z Foxem (moze brat w?asnie )
Snake VR
banan

Postprzez uci » Śr lis 01, 06 18:34

tak si? rozgadali?my jakby null by? jedynym bossem w MGS PO, a przeciez s? jeszcze inni, ten niemal?e teleportuj?cy si?, pilot ogromnej platformy czy kolo z miotaczem ognia.
No i kim moze by? ma?a dziewczynka?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr lis 01, 06 19:00

Rozgadali?my si? o nim bo kogo? nam przypomina i zastanawiamy si? jakie znaczenie ma tu wygl?d. Inne postacie niewiele nam mówi bo ich nie znamy. Jednak ta dziewczynka to rodem ze schematu nowoczesnych horrorów. Ma?a dziewoja siej?ca postrach paranormalnymi zdolno?ciami.
Solidny
Zanzibar

Postprzez solidus grabczas » Śr lis 01, 06 20:22

ale ja mam pare pyta? odno?nie gameplaya
jak to jest z tym licznikiem w lewym górnym rogu
czy on jest tylko w czasie multi ?eby wiedzie? kiedy koniec rundy czy mo?e w czasie gry ogranicza nam czas do dzia?ania non stop?
i jak dzia?a ten có? w prawym górnym rogu bo nie do ko?ca ?apie
solidus grabczas
Fatman

Postprzez uci » Śr lis 01, 06 21:22

nom mo?e to odliczanie do ko?ca alarmu?
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr lis 01, 06 22:04

To z lewej, to albo tak jak mowisz, czas do konca rundy, albo czas do konca dema.
Z prawej to jakis prymitywny radar, te kolka wibruja tylko gdy ludzie sie ruszaja, a kolorki zapewne odpowiadaja temu gdzie patrza i czy nas widza.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Pt lis 03, 06 09:32

czy?by radar a`la Alien czy Halo?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Czubek » Śr lis 22, 06 16:23

Ten ninja to jest Null.Ma logo FOX na ramineiu jak widac na trailerze."Dont do this.The strong arms, allies who will help you are somwhere else".O jakich :Strong Arms: on mowi?
I "its all part of a greater mission"o jakiej misji on mowi?
P.S lookijcie na www.gamespot.com jest previev!
I mowia ze postacie krote rekrutujesz w Sp mozna je uzywac w MP.
To moze oznaczac ze moze bedziemy mogli zobayc Eve,Ocelota i innych w SP.
I czy ktos wie kto to jest ten Cunningham.Bo to znalazlem
Benson Cunningham, dowódca oddzia?u Junker by? g?ównym strategiem 'Operation: Fox Hound".I czy to jest ten sam Cunningham?
Czubek
Inkarnacja VR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MPO i MPO+