MGS - PO : Przypuszczenia graczy

Czyli o tym jak Kojima zmienia zdania, a także o najnowszej części na PSP

Moderatorzy: uci, GM

Postprzez Snake VR » Cz paź 05, 06 13:44

Tez mysle ze to mentor Foxa niby walcza podobnie mieczem i wykonuj? podobne ruchy ale to raczej nie on (Rikimaru troche nie pasuje mi tu ). BB pozna? Foxa w Wietnamie wiec ciekwe kim jest ten gosc :?: . Mam tez nadzieje ze na ko?cu Portable Ops pojawi sie m?ody Solid Snake
Snake VR
banan

Postprzez kul2 » Cz paź 05, 06 18:53

Rikimaru to troche z innej bajki.
Gdzie Wy chcecie mlodego SS zobaczyc? Przeciez on sie urodzi dopiero dwa lata pozniej. To ile ma trwac ta gra? 5 lat?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Cz paź 05, 06 20:47

Ja nigdy nie mówi?em o "m?odym Snake'u", ja mówi?em o ma?ych trojaczkach, jak dziwnie to nie zabrzmi :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kotlet_schabowy » Cz paź 05, 06 23:03

Ja jednak jestem "za" bli?niakami, Solidus si? urodzi? pó?niej. Sa motyw by?by wd?ug mnie bardzo fajny i pasuj?cy do serii (w jakiejkolwiek formie).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez uci » So paź 07, 06 09:21

A wed?ug mnie na ko?cu po napisach us?yszymy jakiego? kolesia mówi?cego ?e "mamy DNA BB, czas rozpocz?? Les Enfants Terrible"
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666x » So paź 07, 06 09:26

Les Enfants terrible nie ma sensu, poniewa? jest to projekt niezbyt udany. W 2009 jak s?ysza?e? z pierwszego trailera ludzie zwykli maj?:

Bronie ID Tag, Ekwipunek ID Tag, kontrolowanie zachowa?, kontrolowanie emocji, kontrolowanie wytrzyma?o?ci, si?y i co najwa?niejsze kontrolowanie umys?u (w pewnym stopniu). To ju? s? ?o?nierze przysz?o?ci.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » So paź 07, 06 18:45

ale mówimy tu o 1972 i o MPO, wtedy projekt Les Enfants terrible wydawa? si? genialny
uci
Uber Big Boss

Postprzez penval » So paź 07, 06 23:34

Co do Fox'a, nie zapominajmy co zosta?o powiedziane:

"I can't belibe they enginered you into this..."

Na czym mia?o polega? to "enginered"? Tylko na nauce walki mieczem? W?dpie... bardzo. Ja tam my?l?, ?e to Grey, bo raz, ?e Ninja, mentor odpada, bo przecie? Gray walczy? mieczem dopiero na Shadow Mosess (oficjalnie!). Wed?ug mnie podpakowano go genetycznie, czy w jaki? inny sposób, mo?e to wynika? z jego m?odego wygl?du, pozatym, bajki, ?e Gray nie móg? pozna? BB w Portable Ops jest ?mieszne. Zauwa?cie, ?e historia BB troch? sie zmieni?a odk?d pojawi? si? MGS3:SE... nie wiem czy to Grey, ale w?dpie czy jest to jaki? tam zwyk?y boss, który walczy mieczem. Teraz serie MG traktuj? si? bardziej dosy? lu?no, jako podstawa do Outer Heaven czy Zanzibar, ni? jako kompendium o postaciach.
we're all stars now, in the dope show
penval
Coward Duck

Postprzez uci » N paź 08, 06 00:21

A co wi?cej gdyby Kojima sam sobie zacz?? zmienia? histori? któr? stworzy? to jaki by to mia?o sens?

A skoro walczy? mieczem,to czemu nie walczy? mieczem na OH czy zanzibarze?

Kojima sam sobie do?ków kopa nie bedzie.

BTW. kolor w?osów te? by musial zmieni? miedzy MPO a MG1, zapomniec jak walczyc katan?, no i najwa?niejsze, BB spotka? Greya jako dziecko, a ten Ninja jest cz?onkiem Fox`ów to znaczy ?e Major zero musial go wcielic znacznie wcz?sniej.
uci
Uber Big Boss

Postprzez penval » N paź 08, 06 09:03

Dobra, czas poka?? :wink:
we're all stars now, in the dope show
penval
Coward Duck

Postprzez kul2 » Śr paź 11, 06 09:04

Oj ludzie.

Frank Jaeger was born in the 1970s, his parents unknown.

Cytat z MG Saga czyli nowiutkie wydawnictwo. Skonczcie juz Gray Foxowac prosze.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Śr paź 11, 06 13:27

no i wsyztsko jasne
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » So paź 21, 06 09:36

Temat troch? "uci"ch? :D

A co my?licie o mo?liwo?ci zbierania "paczki"?

Ryan Payton powiedzia?:
Przyk?adowo Snake mo?e rekrutowa? przeciwnika, na wiele sposobów, jednak najprostszy to podej?? od ty?u, z?apa? i zaci?gn?? do ci??arówki Roy’a. Tam mo?emy go przes?ucha? i spróbowa? przekona? do przej?cia na nasz? stron?. Kiedy ju? nam si? uda, b?dziemy mie? nowego ?o?nierza w zespole. Mo?emy mie? a? do 100 takich osób

Ciekawe jakie s? inne sposoby, bo je?eli b?dzie trzeba przez ca?y poziom ci?gn?? kolesia do ci??arówki, to troch? kicha...
Bizon

Postprzez kul2 » So paź 21, 06 09:41

No to plansze raczej duze nie beda.
Mi sie ten pomysl strasznie podoba. Sami decydujemy kogo chcemy, sami nimi walczymy, bardzo dobry ruch ze strony KP.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » So paź 21, 06 10:02

No, ciekawe czy b?d? du?e odczuwalne ró?nice mi?dzy postaciami...
Bizon

Postprzez kul2 » So paź 21, 06 11:41

Raczej tylko na 'papierze' nam napisza ze ten ma codename dog, a ten eagle, bo w koncu i tak my nimi sterujemy.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » So paź 21, 06 20:17

a ja uwa?am ?e b?d? du?e, wiecie, snajper - tylko on ma karabin snajperski, medyk - tylko on mo?e nosi? wiecej medkitów, saper, machinegunner, itp.

Ciekawi mnie czy bedzie co? takiego jak za?atwianie bossów na stamine i potem przeci?ganie go na nasza stron?.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » So paź 21, 06 20:32

Nie moga byc duze, Payton mowil ze beda 3 osobowe grupki.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » N paź 22, 06 07:22

ale chodzilo mi o to ?e jako BB bedziemy mogli stosowac ka?dy typ broni i spr?etu.
A jako ci których z?apiemy to ju? nie.
Gdy b?dzie trzeba drugiego snajpera, trzeba bedzie go z?apa? bo np. medyk nie mo?e nosi? snajperki.
Tak sam jak np. mechanik nie bedzie u?ywa? granataów.

W zale?no?ci od tego jakie b?dzie zadanie w danej planszy, taki zespó? trzeba bedzie z?o?y?, lub zebra?.

Ale napewno bedzie z 10 snajperów, 10 spaerów, 10 medyków itd.
A tylko od nas bedzie zale?a?o czy przeci?gniemy na swoj? stron? wszystkich przeciwników, czy tylko np. 3.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Wt paź 24, 06 22:58

Gra?em sobie dzisiaj w Metal Gear 2: Solid Snake którego mam razem z MGS3 Subsistence. Troch? mnie zmiesza?o... Gray Fox wygl?da jak Null z Portable Ops. Ta sama fryzura, ale siwe w?osy. Mo?e jednak Kojima zmieni? t? chronologi??

http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Gear_2:_Solid_Snake

Na dole mamy opisy postaci oraz zdj?cia z wersji z 1990 i 2006 (Subsistence). Zmieniono postacie,co by bradziej aktualnie wygl?da?y. Zw?aszcza Snake, Big Boss, Master Miller (wygl?da jak Liquid :P) i Campbell. Natasha przypomina Naomi.
Stop!
Kto? jeszcze jest uaktualniony. Gray Fox wygl?da zupe?nie inaczej. O wiele podobniej do Nulla z MGS PO. Jak my?licie, dlaczego? Cera blada i brak szerokiej szcz?ki, jak w MGS i MGS TTS. Nie wygl?da na takiego pakera, raczej na kogo? bardziej zr?cznego, szybkiego. Z samej twarzy "stara" wersja Gray Foxa wygl?da na Schwarzeneggera. Znów aktualizacja, bardziej przypomina kandydata na ninja.

Diametralna zmiana, uwa?a, ?e nie bez przyczyny.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gac666x » Śr paź 25, 06 07:47

Jak przeczytasz opisy na wiki to dojdziesz do wniosku na kim wzorowa? si? Kojima tworz?c MG:SS.

Gray Fox - Tom Berenger
Roy Campbell - The Colonel from Rambo
Big Boss - Sean Connery
Yozev Norden - Danny Devito

itp itd. Warto poszuka? ich zdj??.

Za? zdj?cia zrobiono jeszcze raz po to by ludzie bardziej mogli si? orientowa? kto jest kto, bo niestety w MG:SS te twarze s? zupe?nie inne ni? w pó?niejszych, a ?e by?y to w wi?kszo?ci twarze aktorów to troche g?upio (a w tamtych czasach tak to nie razi?o).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr paź 25, 06 07:50

no ale tak czy siak wiekowo nie pasuje,

no có? ale w sumie jak si? oka?e ?e Null to GF, to ja wysiadam...
jako? nie wierze ze czlowiek tworzy jak?s tam chronlogie by potem j? obala?...
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr paź 25, 06 08:02

A zauwazyles ze wszyscy sa strasznie bladzi?
Zalozmy nawet ze to on, tylko wtewdy w MG2 musialby miec w okolicach 47-5x lat, a to jest zdziebko za duzo.
Null to jest zupelnie nowa postac, nowy Ninja, nie zaden Frank Jaeger.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Śr paź 25, 06 13:24

tak mówi logika, ale podobie?stwo jest wr?cz strasznie uderzajace...
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr paź 25, 06 16:33

A w MGS2 jak pokazali Ninje nie bylo uderzajace?
To jest Kojima, on sie bawi.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Śr paź 25, 06 16:38

Tak, on chce ?eby?my tak my?leli...

Ale o tym by?o ju? gadane dawno...
Bizon

Postprzez Solidny » Śr paź 25, 06 16:44

Gac666 napisał(a):Jak przeczytasz opisy na wiki to dojdziesz do wniosku na kim wzorowa? si? Kojima tworz?c MG:SS.

Gray Fox - Tom Berenger
Roy Campbell - The Colonel from Rambo
Big Boss - Sean Connery
Yozev Norden - Danny Devito

itp itd. Warto poszuka? ich zdj??.

Za? zdj?cia zrobiono jeszcze raz po to by ludzie bardziej mogli si? orientowa? kto jest kto, bo niestety w MG:SS te twarze s? zupe?nie inne ni? w pó?niejszych, a ?e by?y to w wi?kszo?ci twarze aktorów to troche g?upio (a w tamtych czasach tak to nie razi?o).

Wiem dobrze ?e wzorowano ich na aktorach. To tylko tak formalnie da?em, bo chcia?em napisa? o GF. Postacie z MG2 s? podobne do tych z kolejnych cz??ci teraz. To zrozumia?e. Tylko ten Fox... gdzie mia? tak? fryzur? w dotychczasowych cz??ciach? Ninja w PO b?dzie mia?... i moim zdaniem to ?wiadczy o czym?. Na dodatek dodano mu siwe w?osy. Mo?e to s?u?y? jako "wyja?nienie" pseudonimu Gray Fox, ale mo?e te? go postarza?. Zupe?nie nie p[rzypomina poprzedniego wizerunku Foxa, a w pozosta?ych cz??ciach nie by?o si? na czym wzorowa? za bardzo. To musi mie? jakie? znaczenie. Trzeba jednak przyzna?, ?e Fox na starego nie wygl?da na tym "portrecie". Ba, wygl?da teraz m?odziej!

Generalnie ?mierdzi mi ta sprawa z Null... Z jednej strony nowy art odm?adza go (Kojima odsuwa nas od teorii Null=GF), z drugiej pojawi?o si? ogromne podobie?stwo (Kojima nas przysuwa do teorii Null=GF).
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Śr paź 25, 06 17:28

a mo?e w?a?nie ten kole? tez bedzie mia? jaki? pseudonim z Gray w nazwie
np. Gray null, no i po tym jak go pokona ( a widac ze ten Null do?c czesto pojawia si? w trailerach co moze, ale nie musi, znaczyc kogo? waznego fabu?owo), no i po tym jak go pokona spotka ma?ego chlopca o bia?ych w?osach i nazwie go Gray, a tym ch?opcem bedzie fox.

Inny motyw to mi si? kojarzy to ?e w filmikach jest pokazywany null i jaki? ma?y ch?opiec, mo?e null przed ?mierci? powie - mam syna/kuzyna/obce dziecko i zaopikuj si? nim snake.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Śr paź 25, 06 18:10

Tak sie zastanawiam nad jednym g?ównym argumentem.

Czy czasem Gray Fox nie sta? si? ninj? DOPIERO po cyborgizacji?

Cyborgizacja nast?pi?a w latach po MG2, a przed tym nie by? ?adnym ninj?, a wspania?ym ?o?nierzem jak SS. PO dzieje si? w 70-80 (dok?adnie nie wiem, bo mnie to tak nie interesuje) wi?c to raczej wyklucza samo siebie.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr paź 25, 06 18:25

No przed MGS1 niewspominano by byl nindza, wiec raczej nie byl ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MPO i MPO+