Rozmowy o konsolach, czyli jak zepsuc dobry temat

Moderator: GM

Odp: MGS 4: GUNS OF THE PATRIOTS

Postprzez Zombie_Snake » Wt sty 31, 06 17:42

borx czy?by? w?tpi? w geniusz Kutaragiego? W Sony? W ?wi?tego Miko?aja? Ha?ba Ci! ;)

A tak szczerze to ja ostatnio te? mam jakie? obawy dot. PS3. Miejmy nadziej?, ?e nieuzasadnione, i ?e Maszynka Sony pozamiata na rynku konsol. Bo to znaczy:
- wi?cej zar?bistych gier b?dzie wychodzi? na czele z MGS4!
- odzyskanie wiary w ?w. Miko?aja
- a poza tym kto lubi Micro$hit? o_O
kul
Ja.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez PiotrB » Wt sty 31, 06 22:12

Trzeci my?lnik jest lekko fanboyowski, ale co tam ;D.

Te? wierz? w Sony i Kutaragiego. S?dz?, ?e dostaniemy to na co czekamy, a problem mo?e by? tylko z cen? gier i samej konsoli.
PiotrB
The Fear

Postprzez Dragon71 » Wt sty 31, 06 22:44

Lepiej si? przygotowa? na to gorsze. Oczywi?cie, chc?, aby PS 3 by?o genialn? maszynk? etc. Jednak nale?y wzi??? pod uwag? te? wady jakie mog? wyst?pi? w tej konsoli.

Je?li chodzi o Microsoft i Xbox'a... Có?... Nie mam nic przeciwko tej firmie. Jednak mówi?c jak najbardziej szczerze, to w sprawach konsol nigdy nie rzyczy?em Bill'owi dobrze. Nie wiem dlaczego. Kiedy? chcia?em nawet kupi? ten sprz?t, ale szybko si? rozmy?li?em. Nie mam zamiaru krytykowa? tej konsoli i mówi?/pisa?: Xbox to g*wno, etc. Pozostan? bezstronny. Nie b?d? krytykowa? sprz?tu, którego nawet nie mam, cho? na nim gra?em dobre kilka godzin.

Wró?my jednak do tematu MGS 4, a nie Xbox'a.
Dragon71

Postprzez Zombie_Snake » So lut 25, 06 18:56

Cena... Trzeba by? dobrej my?li panowie. Ja mam nadziej?, ?e wyjdzie taki "combine-pack" czy jak tam chcecie, zestaw (chcia?em by brzmia?o powa?nie :D ), w którym zawarta b?dzie Dream Machine Sony z jakim? czaderskim logo (np. Kojima Prod., Fox-Hound itp.), MGS4+jaki? bonusik w postaci np. OST czy wielgachnego plakatu, ale ju? bez memory, bo bedzie z HDD :P

Jako, ?e Sony uczyni?o cos takiego w przypadku PS2 i MGS2 to jestem dobrej my?li.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez phsx » So lut 25, 06 19:48

Ja tez bym chcial zestaw PS3+MGS4, najlepiej jakby wytloczyli na kosnoli jakies logo, Konami albo MGS'a, tak jak to robia w Japonii teraz z PS2+FFXII.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Zombie_Snake » N lut 26, 06 11:46

Dok?adnie! No ale niestety Europa to nie Kraj Kwitn?cej Wi?ni. Teoretycznie my Europejczycy jeste?my mniej wa?ni od spasionych hamburgerami ameryka?ców. Co za chamstwo!

Poza tym skoro dajmy na przyk?ad, premiera X360, mia?a miejsce w Europie, podczas gdy w Polsce wszyscy mieli wa?a. Przepraszam bardzo! Co MY jeste?my jeszcze gorsi? I czemu do diab?a uwa?aja nas za Europ? Wschodni?!

POLSKA DOMAGA SI? RÓWNYCH PRAW!!!

POLSKA LE?Y W EUROPIE!!!
(a le??cego si? nie kopie...)
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez phsx » N lut 26, 06 13:47

Ta w Polsce bylyby duuzy popyt na X360 a premiery nie bylo podczas gdy w Japonii w dni premiery kupilo konsole cale kilkanascie osob-tak pisalo w PSX Etreme :o
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Zombie_Snake » N lut 26, 06 18:23

Te? czyta?em PSX Extreme, i wcale sie nie zdziwi?em. Tylko kto? tak "?telig?tny" jak Peter Moore na spó?k? z Billem G. mógl wpa?? na tak szata?ski pomys? by sprzeda? ameryka?sk? konsole, na japo?skim rynku.
Przecie? ka?dy g?upi wie, ?e Japonia to podwórko Sony, które panuje tam niepodzielnie, bo ka?dy wierzy, ?e co japo?skie to lepsze.
Winszuje samokrytyki Sony i zap?du na kas? MS.

A z premier? X360 w Polsce to chodzi o zasad?!
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » N lut 26, 06 18:31

^ nie zapominaj o Nintendo :). Sony wci?? ma jeszcze jednego konkurenta by ostatecznie móc zasi??? bezpiecznie na japo?skim tronie konsol.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666x » Pn lut 27, 06 01:01

Z Xem to te? taki problem, ?e Japo?ce naczytali si? o wysypywanych przez X360 b??dów ;] w sumie to im si? nie dziwi? ^_^.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Wt lut 28, 06 20:20

Z tym rysowaniem p?yt wcale nie by?o tak ?le. pare wadliwych egzemplazy na starcie systemu to normalka. Proble X boxa lezy gdzie indziej. Nosnik DVD, wersje z dyskiem i bez, cale to zamieszanie z HD i s?aby line up gier. no i niesmak u japonczyków po wielkim czarnym pudle. Nic dziwnego ze japonczycy podchodza do 360tki jak pies do jerza. Zwlaszcza ?e wszyscy kupuja DSy i PSP :wink:
Dyskusje o konsolach moglibysmy przeniesc do gier.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Solidny » Wt sie 29, 06 19:25

Pe?ny (8 minut) trailer z GC 2006, z niemieckimi napisami. Nic nowego w dodatkowych 5 minutach nie ma, tylko zlepek wypowiedzi Campbell z E3 2006 i akcji z TGS 2005. Swoj? drog? zastanawiam si? czy Panowie tu nadal uwa?aj?, ?e te trailery to pic i pre-render, a gra b?dzie wygl?da? gorzej po premierze :)

http://gameswelt.de/konsolen/downloads/movies/detail.php?item_id=58511
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Uzion » Śr wrz 13, 06 17:34

Moim zdaniem Xbox to udana konsola Microsoftu. (Tylko ma cholernie joypady nieporeczne)
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Śr wrz 13, 06 18:27

Tos walnal off'a ;d
Ja przykladowo mam ogromne problemy z dual shockiem, bo troche jest dla mnie za maly. Pad z gacka jest juz lepszy, ale troszke zbyt lekki i Z umiejscowione strasznie nieporadnie. Natomiast Ska z X'a jest dla mnie wprost idealna, co do poprzedniego - 'balona' nie wypowiem sie bo go nie mialem, wiem za to, ze najlepsi niemieccy gracze w PESa uzywaja wlasnie jego, specjalnie przerobionego do PS2, czyli chyba nie jest taki najgorszy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » So lut 24, 07 23:54

http://arstechnica.com/journals/thumbs. ... /2/23/7197

W skrócie...

Nie wyrzucajcie PS2, może się okazać, że będzie wam jeszcze potrzebny, ponieważ PS3 nie jest w pełni kompatybilne wstecz :/.
Oprócz tego w Europie PS3 ma być gorsze niż w Japonii i USA (gorszy hardware)... Moim zdaniem cios poniżej pasa.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » N lut 25, 07 11:03

Gac jednak cena ma być odpowiednio niższa co oznacza że po mojemu powinno startowo dać cenę poniżej 2k pln bo jak nie to zacznie się jazda na całego :/ a co do kompatybilności jakoś mnie to nie dziwi bo Xbox 360 też ma z tym problemy chyba tylko WII nie broi pod tym względem a co za tym idzie Wii może jeszcze większe rekordy pobić ;)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez whymaster » N lut 25, 07 11:07

Wii nie obsługuje za to formatu DVD, czyli zadnego filmu sobie nie obejrzymy.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez kul2 » N lut 25, 07 11:10

Po cholere mi w domu 5 urzadzenie ktore to potrafi? ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » N lut 25, 07 12:06

solidus grabczas napisał(a):Gac jednak cena ma być odpowiednio niższa co oznacza że po mojemu powinno startowo dać cenę poniżej 2k pln bo jak nie to zacznie się jazda na całego :/ a co do kompatybilności jakoś mnie to nie dziwi bo Xbox 360 też ma z tym problemy chyba tylko WII nie broi pod tym względem a co za tym idzie Wii może jeszcze większe rekordy pobić ;)

"It also increased the price on the low-end unit, of course."

Coś mówiłeś :/ ?

Kul nie znam sie, na jakich nośnikach są gry Wii? Dvd czy CD?
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Anik » N lut 25, 07 12:07

Kul rusza do boju!

Ja mam zamiar kupić PS3 dlatego że tam są gry w które chcę grać!
Lata mi grafa, mam gdzieś kompatybilność wstecz bo i tak mam PS2, a
jak mi ktoś powie że jestem ****** bo nie kupie Xboxa albo nie ulepsze sobie kompa to go "opluje" :P

Edit
Choć mam bodajże 2 gry w które bym zagrała na Xboxa: LostPlanet i Viva La Pinata(serio)
Ale 2 to za mało
Edit2
Gac to było tylko "ostrzeżenie" żeby nik na mnie nie najeźdżał
Bo wiem jak czasami jest jeżeli chodzi o konsole :/
Ostatnio edytowano N lut 25, 07 12:51 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez Gac666x » N lut 25, 07 12:10

Prosiłbym o nie zaczynanie kolejnej wojny.

Powód mojego pisania jest jeden. Zawiodłem się na Sony, bo PS i PS2 były konsolami do gier, a PS3 konsolą do gier jest ale jest to 2gie miejsce już...
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » N lut 25, 07 12:33

Kul nie znam sie, na jakich nośnikach są gry Wii? Dvd czy CD?

Defałde
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » N lut 25, 07 22:03

to Gac tego nie zauważyłem więc choćby konami nie wiem jak cudnego MGS4 wydało PS3 raczej nietknę niestety teraz to było przegięcie wolę już zapłacić dla amełykańców ale mieć sprzęt sensowny a nie kpinę japończyków zwaną PS3 bo to już żenaujące jest oni chyba mają całkowicie wylane na Europę najpierw widzę co jest z MPO potem czytam o PS3 nie ludzie to już przesada boję się co sony odwali później ale wiem jedno nie postarają się nam tego wynagrodzić albo im się to nie uda.........
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Mr_Zombie » N lut 25, 07 23:46

Robicie z tego taką aferę, jakby Bóg wie co się stało :|. Nikt nawet nie wiedział, jak ta emulacja w ogóle będzie wyglądała, a już się wszyscy rzucają. Jak do tej pory to ludzie czepiali się, że emulacja hardwareowa wygląda badziewnie, teraz - że emulacja software'owa pewnie będzie wyglądała jeszcze gorzej... Zapominając jednocześnie, że emulację software'ową można cały czas rozwijać i udoskonalać.

Solidus, powiedz, dlaczego uważasz, że PS3, tylko dlatego, że będzie emulowało gry ze swoich poprzedniczek (zamiast obsługiwać je za pomocą sprzętu z poprzedniej konsoli), jest gorsze od XO, które robi dokładnie to samo?

Fakt, można się przyczepić PS3 za tego Blu-ray'a, który mocno zwiększył koszta produkcji, jednak... załóżmy, że cofamy się w czasy premiery PS2, gdzie czytnik DVD również zwiększył cenę tamtej konsoli (PS2 było wówczas najtańszym odtwarzaczem DVD, co daje pojęcie, jakie były ceny odtwarzaczy DVD) - czy patrząc z perspektywy czasu (czyli z roku 2007) ktoś żałuje, że musiał wydać te kilkaset złotych więcej na ten czytnik?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez whymaster » Pn lut 26, 07 01:31

Ja i tak pewnie będe miał wszystkie 3 sprzęty, w najgorszym wypadku PS3+X360. Ehh Halo 3.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez solidus grabczas » Pn lut 26, 07 07:26

zombie ale jakby nie było PS3 jest najdroższa ze wszystkich 3 next genów a żeby tego było mało nawet płytek w blu-ray nie widziałem na oczy a jeżeli to jest wyznacznikiem ceny to strach pomyśleć jakie będą ceny gier choć faktycznie PS3 będzie miało bardziej interesującą bibliotekę gier jak dla mnie........znowu gdyż w przypadku PS2 VS X-kloc również na klocku było mało fajnych dla mnie gier.......

@Whymaster
ty chyba masz za dużo kasy że tyle konsol kupujesz albo nie umiem rozpoznać kiedy walisz ironie :P
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Mr_Zombie » Pn lut 26, 07 09:35

Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666x » Pn lut 26, 07 09:48

Nie są to gry jeszcze na DVD? Przeciez double agent zajmuje 7gb, a nie 20gb, więc marnotrastwo blu-raya. Ceny podskoczą do 300-500zł jak Blu ray "wejdzie" -_-'.

Mr.Zombie ja narzekam tylko dlatego, że w końcu to nie jest taka straszna rzecz z tym emulowaniem (w koncu wszystkie MGSy) by zaimplementować, a oni to schrzanią SPECJALNIE na Europe (a w USA i Japonii nie działa to na 100%). Sorry za taką cenę to raczej ja bym sie spodziewał czegoś co jednak odpali wszystkie moje stare gierki. Szczególnie, że 90% populacji tu zgromadzonej chciało sprzedać konsolke PS2 specjalnie dla PS3.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Pn lut 26, 07 10:03

Nie są to raczej gry na DVD.
Resistance na przykład też normalnie nie zajmuje całej płyty BR, ale jak dołożyli tam ścieżki audio dla wszystkich regionów plus trochę śmieci, to już jakoś ten dysk napchali.
Oblivion również - część plików będzie się pojawiało dwukrotnie na pliku, ponieważ BR jest "ciut" wolniejszy w odczycie niż zwykłe DVD, więc trzeba było tak rozmieścić dane, by był do nich jak najszybszy dostęp.
W ogóle, ktoś kiedyś na forum GameOnly dał spis gier multiplatformowych gier z XO i PS3, i na PS3 te gry jakimś cudem zazwyczaj zajmowały 2 bądź 3 razy więcej miejsca (juz Sony dba o to, by Blu-ray był potrzebny :lol:).

Z tą emulacją - rozumiem, bo również jestem wkurzony, jak na XP nie chce działać mi kilka(naście) bliskich mojemu sercu starych gier, bo nie są kompatybilne z tym systemem (z Vistą pewnie będzie jeszcze gorzej), jednak chyba fakt, że nie zagram sobie w stare gry nie może być decydujący przy wyborze konsoli (czy systemu). Konsolę kupuje się przecież głównie, by grać w nowe gry...

BTW. Proszę, błagam, to jest Mr_Zombie (<--podkreślenie), nie Mr.Zombie ¬.¬
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Bizon » Pn lut 26, 07 16:19

solidus grabczas napisał(a):@Whymaster
ty chyba masz za dużo kasy że tyle konsol kupujesz albo nie umiem rozpoznać kiedy walisz ironie :P

Nie grabczas, poprostu why'a tato mu je kupi :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole