Batman Arkham Asylum

Moderator: GM

Postprzez uci » N sie 23, 09 11:53

tak samo było z enter the matrix.

Swoją drogą avatar camerona wygląda jak mix Halo z night elfami z Wowa, przynajmniej jako gra, film może być ciekawy
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ColonelAI » N sie 23, 09 11:55

Film tak samo.

Ciekawe jak jest w Batmanie z regrywalnością, jakie są trofea, te challange roomy, jakieś dodatki w postaci np. strojów. Wie ktoś?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » N sie 23, 09 12:13

Niech Ci będzie Colonel, jeśli w twoim magicznym, wyimaginowanym świecie musi być Wolverine grą na podstawie filmu, to miej go sobie. Szkoda tylko, że film zaczął powstawać później niż gra, wyszedł później niż gra i to prędzej film jest na podstawie gry, ale to mały szczegół.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » N sie 23, 09 13:03

Mówię, że mnie obchodzi co było wcześniej tylko sama finalna wersja gry.

Zresztą pierwszy raz takie rzeczy słyszę. Daj mi jakiś dowód.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666 » N sie 23, 09 13:57

Co, pierwszy raz słyszysz to, że gra powstawała sobie oddzielnie, bo studio tworzące wpadło na pomysł stworzenia gry Wolverine? I pierwszy raz słyszysz, że pod koniec prac dowiedzieli sie, ze w tym samym czasie powstaje film o Wolverine? I obie partie stwierdziły, że fajnie by było zrobić z tego jedną rzecz?

No i owszem film wyszedł później niż gra, bo w grę grałem przed premierą.

Dowody. Gra miała sie nazywać Wolverine: Uncaged, tworzony przez Raven Software, według twórców powstawała już od 3 lat PRZED filmem (wtedy akurat do kin wchodził X-men 3).

No ale wracamy w końcu do tematu.

Kiedy w końcu premiera Batmana?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez kelen » N sie 23, 09 14:46

twilite kid napisał(a):
ColonelAI napisał(a):Bo tak naprawdę to jest pierwsza gra na podstawie znanych komiksów warta zagrania.
Spiderman na PSX/DC wymiatał swego czasu.

Rowniez polecam starsze gry na SNESa i Amige (i tym podobne).
Kiedy w końcu premiera Batmana?

W USA za dwa dni, w Europie 28 a na PC we Wrzesniu?
kelen
Predator

Postprzez Bizon » N sie 23, 09 14:47

Na konsolach chyba jutro, PC dopiero w połowie września (Aaaarrrgh!).
Ja tymczasem zabrałem się do przeczytania komiksu którym mocno inspirowali się twórcy gry - "Azyl Arkham: Poważny dom na poważnej ziemi" - co ja mogę napisać... WOW! Zarówno styl rysowania jak i treść wbiła mnie w fotel! Komiks rzecz jasna czytałem na kompie, ale kiedyś NA PEWNO kupię sobie wersję papierową. Na allegro stoi teraz jeden egzemplarz za... 200zł ;).
Polecam też wszystkim zapoznać się z video retrospekcją GT o Arkham (to ona nakierowała mnie na ten komiks) - http://www.gametrailers.com/player/54765.html
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kelen » N sie 23, 09 14:57

Czy mocno zainspirowal to nie wiem, jedyny podobny motyw to uwiezienie Batmana w zakladzie.
Ten komiks jest tak drogi, dlatego, ze zostal wydany w limitowanym nakladzie. Cena okladkowa to 79 zł.
kelen
Predator

Postprzez ColonelAI » N sie 23, 09 15:33

Gac666 napisał(a):Co, pierwszy raz słyszysz to, że gra powstawała sobie oddzielnie, bo studio tworzące wpadło na pomysł stworzenia gry Wolverine? I pierwszy raz słyszysz, że pod koniec prac dowiedzieli sie, ze w tym samym czasie powstaje film o Wolverine? I obie partie stwierdziły, że fajnie by było zrobić z tego jedną rzecz?

No i owszem film wyszedł później niż gra, bo w grę grałem przed premierą.

Dowody. Gra miała sie nazywać Wolverine: Uncaged, tworzony przez Raven Software, według twórców powstawała już od 3 lat PRZED filmem (wtedy akurat do kin wchodził X-men 3).

Filmu nie kręci się w dwa dni chciałem zauważyć. Co nie zmienia faktu, że gra jest połączona z FILMEM i nie ma stylistyki komiksu. "No i owszem film wyszedł później niż gra, bo w grę grałem przed premierą.: No i co z tego.

Czytałem, że po premierze mają być darmowe DLC. O kurcze, ale hojność.

Edit: DLC z Jokerem na PS3 jest darmowe! Zaskoczyli mnie.
Batman: Arkham Asylum Play As The Joker Challenge Map (free)
Become The Joker in Challenge Maps only available on the PlayStation 3 Computer Entertainment System. Experience a whole new set of unique fighting moves as well as Joker’s demented tricks and gadgets.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Bizon » N sie 23, 09 22:21

kelen napisał(a):Czy mocno zainspirowal to nie wiem, jedyny podobny motyw to uwiezienie Batmana w zakladzie.

Na jednym z trailerów widać pokój w którym przetrzymywany był Arkham - wygląda tak samo jak w komiksie (widać identyczne rysunki, które wyrył paznokciami). Wydaje mi się, że znajdzie się więcej nawiązań (GT w recce chyba o tym wspomina).
Bizon

Postprzez Faja » Pn sie 24, 09 10:36

Cholera ponad 2 GB ściągania demka, wreszcie wracam do domu z pracy, instaluję. Ustawiam wszystkie ustawienia na maksa, odpalam gram i co? I koniec po 15 minutach? Żenada...Aczkolwiek sama mechanika gry i rozgrywka wspaniała.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez kelen » Pn sie 24, 09 13:46

Bizon napisał(a):
kelen napisał(a):Czy mocno zainspirowal to nie wiem, jedyny podobny motyw to uwiezienie Batmana w zakladzie.

Na jednym z trailerów widać pokój w którym przetrzymywany był Arkham - wygląda tak samo jak w komiksie (widać identyczne rysunki, które wyrył paznokciami). Wydaje mi się, że znajdzie się więcej nawiązań (GT w recce chyba o tym wspomina).

O, to mnie ominelo, dzieki za zwrocenie uwagi :)
kelen
Predator

Postprzez Bizon » Pn sie 24, 09 15:08

Faja napisał(a):I koniec po 15 minutach? Żenada...

Ja odpaliłem to demo drugi raz i ponad pół godziny spędziłem na zabawie w ostatnim pokoju. Po prostu w momencie powalenia ostatniego przeciwnika wciskałem escape i zaczynałem od checkpointu.
Fakt, że demo jest cholernie krótkie (biorąc pod uwagę rozmiar pliku), ale za to w pełni przekonało mnie, że wrzesień będzie świetnym miesiącem ;).
Bizon

Postprzez ColonelAI » Pn sie 24, 09 15:31

Faja grałeś w 30 minutowe demo gry akcji TTP? Bo ja nie.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Faja » Pn sie 24, 09 15:33

ColonelAI napisał(a):Faja grałeś w 30 minutowe demo gry akcji TTP? Bo ja nie.

Bo młody jeszcze jesteś. Kiedyś dema były dłuższe, i mówiąc kiedyś mam na myśli 10 lat temu i więcej.

Demo Soul Reaver 2 trwało ponad godzinę tak dla przykładu.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pn sie 24, 09 15:41

Niestety za czasów PSX nie miałem dostępu do wersji demo. Wyjątkiem była startowa płytka z demami, a raz z Anglii SCEE przysłało mi płytę z demami. I tyle. Pamiętam, że demo Crasha Basha było długie, reszta nie za bardzo.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666 » Pn sie 24, 09 15:44

Ale jakim zaskoczeniem będzie grać w pełną wersję gdzie mamy 10 razy więcej gadżetów niż w demie, nie? Ten filmik z GT mnie powalił pod tym względem, normalnie raj dla gadżetowych fetyszystów xD.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sie 24, 09 18:50

Dzisiaj wszystkie dema są ogromne. Około 1GB i niewiele rozgrywki.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn sie 24, 09 18:56

Dlatego gameplay ratio do wagi gier tak drastycznie się zmienił, wszystko przez dźwięk i grafikę.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sie 24, 09 19:31

Gac666 napisał(a):wszystko przez dźwięk i grafikę.
Nawet nie tylko. Dema opakowane sa miliardami filmików tego typu zbednego (z punktu widzenia gracza) badziewia...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn sie 24, 09 19:38

Ale nie mówie tu tylko o demach, a o grach w ogóle. No ale fakt, o filmach zapomniałem.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Blady » Pn sie 24, 09 21:41

Offtopicując -

A pamięta ktoś demo Jedi Outcast 2? Mapa została specjalnie stworzona na potrzeby promocyjne, była też jedyną okazją, żeby zobaczyć Kyle Katarna na tle śnieżnej scenerii. Ehh...kiedyś to były czasy :)
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez kelen » Pn sie 24, 09 22:11

http://www.gametrailers.com/video/launc ... kham/54823
Launch trailer. Mnie totalnie zmiazdzyl.
kelen
Predator

Postprzez Bizon » Wt sie 25, 09 00:30

Blady napisał(a):A pamięta ktoś demo Jedi Outcast 2?

A to istniało coś takiego jak Jedi Outcast 2?! :p

kelen napisał(a):Launch trailer. Mnie totalnie zmiazdzyl.

I zobaczyliśmy Scarecrowa! Wygląda fajnie i pasuje do klimatu.

Czy warto czekać prawie cały miesiąc by mieć na PC działający Physx? Ja bym wolał to dostać razem z posiadaczami nowo generacyjnych konsol i bez dodatkowych efektów... (których moja karta i tak nie wygeneruje ;))
Bizon

Postprzez Gac666 » Wt sie 25, 09 01:34

Bizon napisał(a):
Blady napisał(a):A pamięta ktoś demo Jedi Outcast 2?

A to istniało coś takiego jak Jedi Outcast 2?! :p

kelen napisał(a):Launch trailer. Mnie totalnie zmiazdzyl.

I zobaczyliśmy Scarecrowa! Wygląda fajnie i pasuje do klimatu.

Czy warto czekać prawie cały miesiąc by mieć na PC działający Physx? Ja bym wolał to dostać razem z posiadaczami nowo generacyjnych konsol i bez dodatkowych efektów... (których moja karta i tak nie wygeneruje ;))

Duuudeee... to żeś mnie teraz zabił. JO2 ? Przecież zanim powstał Jedi Academy to był genialny Jedi Outcast 2! Ten sam silnik, tylko gramy Katarnem, jeden z lepszych Jedajów do dziś!

Ja tam sobie na Batmana poczekam, mnie sie physx podoba ;], przynajmniej fajowo kafelki sie sypią, a domyślam się, że to nie jedyny bajer jaki dodadzą.

Pokaz Physx'a w batmanie:

http://www.youtube.com/watch?v=vINH6Z9kqgI

Jak dla mnie gra dużo traci na klimacie bez tego... (brak zwisających materiałów? Tak jak w Mirrors edge brak folii na rusztowaniach... no come on... to juz daliby nawet niezniszczalną czy jakos) Brak mgły i pary też dołuje, że też nie dali takiej nie fizycznej nawet O_o.

Faaaak ide zagrać pierdyliardy raz w demo.
Gac666
Big Boss

Postprzez kelen » Wt sie 25, 09 08:27

Moze zaleci to mala reklama, ale co tam.
Chcialbym sie podzielic moimi relacjami z gry, gdyz mialem okazje zagrac jakis czas temu w pelna wersje (dlatego ta mala wpadka z chodzeniem Batmanem i gapieniem sie na Jokera). Artykuł znajduje sie tutaj. Wkrotce czesc druga, gdzie artykul juz bedzie kompletny.
kelen
Predator

Postprzez Bizon » Wt sie 25, 09 12:15

kelen napisał(a):Chcialbym sie podzielic moimi relacjami z gry, gdyz mialem okazje zagrac jakis czas temu w pelna wersje (dlatego ta mala wpadka z chodzeniem Batmanem i gapieniem sie na Jokera).

To my tu na demie jedziemy od paru dni... ;)
Dobrze mieć specjalistę od Batmana na naszym forum - tylko nam nie spoileruj za bardzo ;).

Daj znać kiedy skończysz ten artykuł.
Bizon

Postprzez Gac666 » Wt sie 25, 09 13:34

Atak myślałem, że grałeś w pełną wersję i prawie pogwałciłeś klauzulę o trzymaniu języka za zębami :D.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez kelen » Wt sie 25, 09 14:09

Gac666 napisał(a):Atak myślałem, że grałeś w pełną wersję i prawie pogwałciłeś klauzulę o trzymaniu języka za zębami :D.

No o maly wlos. Generalnie chodzi o to, ze nie mialem pojecia, ze w demie nie ma tamtego fragmentu i od razu jest pokazane, ze Joker sie uwalnia od razu po wprowadzeniu do Arkham.
kelen
Predator

Postprzez Gac666 » Wt sie 25, 09 14:16

Ano skrócili to do filmiku, który pokazuje 3 sceny, w jednej joker komentuje nowe zabezpieczenia, jedzie windą i tyle. Od razu jest po jakiejs minucie jego ucieczka, co w demie troche komicznie wygląda :P.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole