Star Wars: The Force Unleashed na ps2?!

Moderator: GM

Postprzez wojnar » Wt wrz 30, 08 20:09

LucasArts has announced that owners of Star Wars: The Force Unleashed will receive downloadable content this Fall. The first set of content will be additional costumes and character modes that can be used while playing through the single-player campgain, including Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ki-Adi-Mundi, and Kit Fisto.

The second round of downloadable content, due later this year, will feature a new single-player mission, set in the Jedi Temple on the planet Coruscant. Darth Vader's Secret Apprentice turns to the Jedi Temple to learn more about his father, and while searching through the rubble of the destroyed building he must confront his inner demons.

Obrazek
http://gameplasma.com/index.php?do=viewarticle&id=1234
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez uci » Wt wrz 30, 08 20:31

kilka skinów + level znany z wersji PSP/PS2/WII

jak dla mnie marny dodatek
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez MrPayne » Śr paź 01, 08 19:59

Większość skinów też stamtąd znanych...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Cz paź 02, 08 22:39

[SPOILER] ---------------

SITH ending RLZ, przynajmniej w porównaniu do dobrego i miłego zakończenia, to jest po prostu świetne, Sith stalker armor i ogolny klimat końcówki naprawde przygniata, tak mógłaby zaczynac się 2jka TFU

I co wazniejsze Starkiller vs. Proxy/Darth Maul + main theme z Ep.1 poprostu wgniata w fotel.

http://i399.photobucket.com/albums/pp72/RJG9266/SSPX0327.jpg

takie pytanie, bo pamiętam z orginalnej trylogi kogoś w takim stroju, tylko gdzie??

koniec SPOILERÓW
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt paź 03, 08 13:57

Obrazek

A jesli o strój chodzi to nie mam pojecia, niczego mi to nie przypomina, na pewno nie ze star wars.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pt paź 03, 08 14:33

juz znalazlem,znaczy sie helm byl dla mnie znajomy - podobieństwo jest do helmu droidow medycznych, cz maski lei - bounty hunter.

Ja osobiscie nie wim co ludzie mają do tj gry, to porzadny kawalek SW, a tak go wszyscy jadą, osobiscie nie żaluje tej gry, a obraz jar jara jest niemalze warty ceny tej gry
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt paź 03, 08 14:52

Ha a to mi tez przyszło do głowy, ale stwierdziłem, ze nie o to ci chodzi, bo myslisz o całości nie o masce.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Boras » Pt paź 24, 08 21:44

Przeszedłem tą grę na ps3 i powiem wam ze to totalne dno... myślałem ze użycie mocy przez głównego bohatera będzie wieksze, a tu zbita du***... Juz lepiej mi sie gralo w Hevenly Sword.
Mimo tego ze jestem wielkim fanem SW niepolecam tej gry ...
Nie dość, że jak dla mnie jest tylko wyciągnięciem kasy od graczy którym namydlono oczy tym wspaniałym silnikiem fizycznym, to tak naprawdę dostajemy ... no właśnie co dostajemy moim zdaniem coś podobnego do psiej kupy owiniętej w pazłotko, które podobne powtarzam "PODOBNe" jest do tego co moim zdaniem powinniśmy nazwać SW... sami odpowiedzcie sobie na to pytanie TYLKO NIEKUPUJCiE TEJ GRY lepiej namówcie znajomego żeby kupił i wam pożyczył...
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Sylvan Wielki » Pn lis 24, 08 00:47

Mimo tego ze jestem wielkim fanem SW

Miło mi....

Boras napisał(a):TYLKO NIEKUPUJCiE TEJ GRY lepiej namówcie znajomego żeby kupił i wam pożyczył...

Twoi znajomi wiedzą jak ich wykorzystujesz?
A tak na poważnie, kupiłem niedawno ową pozycję i.... jestem nader zadowolony.

Gra ładnie wygląda (choć z drugiej strony GoW II na PS2 jest lepiej animowany) , jest niezwykle efektowna (te pojedynki z bossami na miecze świetlne , oraz niektóre ataki specjalne) , ma klimat uniwersum SW (chcąc, nie chcąc) i bardzo ważna sprawa.... od czasów God of War nie spotkaliśmy takiego bohatera.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Johny Sasaki » So mar 14, 09 00:49

Jak na adaptacje ksiazki gra wyszla im w miare wiernie. Inna sprawa, ze za uznanie za kanoniczne branie przez Vadera tajnego ucznia, ktorego nie wykryl ani Sidious ani jego szpiedzy to troche zenada. Ale wracajac do tematu. Mam ta gre na psp i hm...gdyby kosztowala 20zl to powaznie zastanowilbym sie nad sensem tej inwestycji, dorzuce 1zl wiecej i mam duza pizze z pieczarkami i podwojnym serem a jedzenie tejze chociaz jest ekscytujace. Gdyby nie to, ze gra ma duzo rzeczy do odkrycia/znalezienia wylaczylbym ja pewnie po 30 minutach max. System walki jest zj...ny delikatnie mowiac, calosc wyglada jak arcade'owa klepanka (chociaz miecz dziala tak jak ten z JKnightow), i to taka bardzo arcadeowa. Tam wyzej ktos przedstawial teorie, ze chodzi w tej grze o moc nie o miecz. Nie wiem skad to przypuszczenie (jesli z tytulu, to jest ono bledne, bo jak wspomnialem na poczatku jest to adaptacja ksiazki Seana Williamsa o takim tytule) wykorzystanie mocy jest dosc kiepskie, zeby nie powiedziec, ze jedyne z czego da sie w miare jako tako korzystac to L+trojkat i blyskawice (na bossow). Konia z rzedem temu, kto w trakcie walki z bossem da rade rzucic wen jakims przedmiotem uzywajac mocy (szczegolnie jesli to Darth Phobos, ktora sie klonuje). Dla porownania zagralem w Jedi Academy i pomimo paru wkurzajacych w tej grze rzeczy (przereklamowane dzialanie miecza, brak FPP przy machaniu tymze mieczem) TFU okazal sie dla mnie gniotem wiekszym niz na poczatku myslalem. Jesli ktos chce pograc w gwiezdne wojny to niech pogra w Jedi Academy. Jesli ktos chce pobawic sie moca, to tez niech pogra w Jedi Academy.

Sylvan Wielki napisał(a):od czasów God of War nie spotkaliśmy takiego bohatera.

No ja bym zaryzykowal nawet stwierdzenie, ze takiego ciecia to nie spotkalem od czasow Andrzeja (to ten szczerbaty prawiczek co mu butelke szampana w dupe wsadzili i powiedzial, ze fajniej mu bylo niz z ta laseczka, ktora mu robila loda 10minut i mu nie stanal) z www.podrywaczki.pl a nie tylko od czasow Kratosa.

EDIT:
jednak ksiazka na podstawie gry. to by wyjasnialo dlaczego przeszedl zyeahbunny pomysl 'tajnego ucznia'.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez uci » So mar 14, 09 11:02

no oczywiście ze ksiązka na podstawie gry, dlatego teoria mocy i jej uzywania przechodzi (choc tylko na PS3/X-boxie). Cóż może jest to najbardziej znienawidzony tytuł z serii SW jaki wyszedł i nie umywa sie do produkcji jak Jedi Knight/Outcast czy academy, ale wiadomo kwestia gustu - troche by temu tytułowie pomoglo gdyby 3 oficjalne dodatki dawali za darmo

BTW. ten Patch do TFU już wyszedł czy nic nie wiadomo?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » So mar 14, 09 14:45

Uci, ale w tej grze nawet machanie mieczem jest monotonne i nudne, a w takim GoW nie.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez uci » So mar 14, 09 16:22

a chodzi ci o wersje z psp gdzie system walki jest bardzo skopany? Na PS3 walczyło mi się b. dobrze, choć troche wkurzało że wrogowie umierali po 1-2 ciosach z 4 hitowego combo i nie pozwalało nam to na wykonanie ataków specialnch, no i dzięki mocy nie było to machanie mieczem takie nudne.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » N mar 15, 09 01:29

ta, ale na x360 zeby lepiej bylo nie widzialem:p
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Cz maja 21, 09 20:17

http://katedra.nast.pl/ksiazka/8309/Wil ... wyzwolona/

Czarny Lord Sithów, Darth Vader, wierny sługa Imperatora, szkoli potajemnie ucznia. Zleca Starkillerowi coraz trudniejsze zadania, przygotowując go do wykonania ostatecznego rozkazu: obalenia samego Imperatora. Vader nie przeczuwa jednak, że posłuszny mu przez lata uczeń wybierze własną drogę, a jego duszy nie zniewoli Ciemna Strona Mocy...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt maja 22, 09 07:15

W sumie to ta sama fabuła co w grze, więc nie wiem czy warto się zainteresować. Ale widac że marne przyjęcie Force Unleashed odbiło się na całej kampani ktora miała toczyć się w tle gry - ani słowa o figurkach z gry czy filmie animowanym który mieli kręcić...
uci
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn maja 31, 10 13:56

No myślę że to już dobry czas na odświerzenie tematu, Starkiller wraca, na e3 trailer i może grywalne demo, a na jesień już pełna wersja.
Choć może nie każdego to ciekawi ale troche jednak:

SPOILERS

Oficjalna stronka dawała nam co chwilę podpowiedzi do fabuły, prócz walki z mega bestia z teasera, wiadomo że odwiedzimy Dagobah i Yode a także planete gdzie tworzono klony.
Potwierdzono też że starkiller nieżyje, a my gramy jego klonem, stworzonym przez Vadera i uzbrojonym w dwa miecze świetlne :D.

Do wątków fabułowych ma dojść to że klon posiada też wspomnienia orginału i one będą mu się objawiać w różnych formach, powróci także Generał Kota, choć myślę że Juno i Maris także powrócą.

Pewnie wspomnienia doprowadzą naszego bohatera do tego że w pewnym momencie zwróci się przeciw Vaderowi stanie się dobry i pod koniec gry dostaniemy wybór pójscia ciemną lub jasną stroną mocy i pewnie zginiemy.
Mam nadzieje że teraz naprawdę jakoś bardziej rozwiną możliwość wyboru ścieżki mocy, a fabryki klonów dają mi nadzieje na mega pojedynek na miecze świetle my vs. armia starkillerów:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Pn maja 31, 10 17:24

uci napisał(a):Potwierdzono też że starkiller nieżyje, a my gramy jego klonem, stworzonym przez Vadera i uzbrojonym w dwa miecze świetlne :D .

Pozwolicie, że za siebie i Odina wkleję:
Obrazek
Klony z pamięcią?! Ok, ja rozumiem - uniwersum Star Wars. Ale popatrzmy jak cholernie prostym i debilnym jest to wytłumaczenie na powrót Starkillera...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pn maja 31, 10 18:12

Jak to się rozkręci w całości zobaczymy w pełnej wersji.

Z drugiej strony lepszy klon niż zmartwychwstanie, ożywienie za pomocą mocy, udawanie trupa i ucieczka jak nikt nie patrzył czy coś.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Pn maja 31, 10 20:21

lepszy klon niż zmartwychwstanie, ożywienie za pomocą mocy, udawanie trupa i ucieczka jak nikt nie patrzył czy coś.

Dokładnie, już wystarczająco zostało zszargane imię np. Big Bossa, który odradzał się z 3-4 razy, nie chcemy by Starkiller tak skończył.

Co do klona z klona to nie jestem pewien czy to w ogóle możliwe.

EDIT: Fakt, pomyliłem sekcje XD
Ostatnio edytowano Pn maja 31, 10 21:51 przez Tidus93x, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn maja 31, 10 20:39

ale to temat o force unleashed 2 i starkillerze
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pn maja 31, 10 20:59

Hihi, ale to co napisałes uci idealnie pasuje do BB ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pn maja 31, 10 21:19

Motyw czy też wątek klonów w Star Wars już mi się przejadł, zwłaszcza mając w pamięci filmowy Episode II i III. Że nie wspomnę już nawet o Clone Wars i wreszcie komiksowych klonach Imperatora Palpatine (w swoją drogą świetnej serii Dark Empire I i II). Osobiście historię Starkiller i to co z nim pokazują, traktuje jako coś niekanonicznego (jak to powiedział Gac - anomalia). Nie inaczej podejdę do The Force Unleashed II, swoją drogą wolał bym kolejną opowieść z serii Jedi Knight.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn maja 31, 10 22:06

jedynka kanonicznie idealnie pasowała, gł. bohater umierał i koniec.
Z tym klonem mam wrażenie że też nie przeżyje dalej niż napisy końcowe, a pozamyka te 2 małe wątki pozostawione w jedynce.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt cze 01, 10 00:31

uci napisał(a):jedynka kanonicznie idealnie pasowała, gł. bohater umierał i koniec.
Z tym klonem mam wrażenie że też nie przeżyje dalej niż napisy końcowe, a pozamyka te 2 małe wątki pozostawione w jedynce.

Kurna ale on bedzie musiał przeżyć, bo przecież ze 3 książki i kupa komiksów pójdzie do śmieci O_o.

Zaznaczam, że Starkiller jest postacią, która pojawia się w świecie Star Wars po Powrocie Jedi i jest to bardzo ciekawa postać (skubaniec by uratować swoje życie wcisnął się w kapsułę bodajże na odpadki, tylko żeby się wcisnąć musiał połamać swoje kończyny... ale dzięki temu zdążył się wystrzelić i przeżyć zanim statek spłonął w jakiejś gwieździe [nie pamietam dokładnie]) i nie pamiętam by była jakimkolwiek klonem, ale to mały szczegół =='.
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 01, 10 10:20

nazwisko starkiller jest dość popularne w serii, w książkach po powrocie jedi pojawia się dość często ale to nie chodzi o bohatera TFU bo ten jednak nazywa sie galen marek, starkiller to tylko ksywa, może jako final dwojki okaze sie ze kogos on zainspirowal i przyjal jego nick jako naziwsko?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 01, 10 12:59

W pierwotnym zamyśle gwiezdnej sagi Luke Skywalker miał nazywać się Luke Starkiller, z pomysłu zrezygnowano i wrócono do niego po latach przy okazji Star Wars: The Force Unleashed. Jak widać dla chłopaków z LucasArts, nie istnieje coś takiego jak pomysły niewykorzystane... Podobnie rzecz się ma w przypadku postaci Shaak Ti, pierwotnie w Episode III: Revenge of the Sith miała znaleźć się ta scena http://www.youtube.com/watch?v=8l-44bYXlxE Ostatecznie jednak się nie znalazła, a by uciąć wszelkie dalsze spekulację iż przeżyła rozkaz Order 66 dodano jej historie to gry.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt cze 01, 10 13:06

jak mówił gac, star killery pojawiają sie wielokrotnie w serii:

Windy Starkiller, a childhood friend of Luke Skywalker

Starkiller (ship), ship used by bounty hunter Leshy Drobo

Starkiller (superweapon), a Separatist superweapon

Gorse Bendak, a duelist in the Taris dueling ring, given the nickname "Bendak Starkiller"

Banol Starkiller, a Rodian hunter seen on Kashyyyk

Pashna Starkiller, a retired Mon Calamari officer in the Alliance to Restore the Republic
Jimm Doshun, resident of Aduba-3 who called himself "The Starkiller Kid"

Luke Skywalker, whose name in early drafts of the original Star Wars was "Luke Starkiller"

info z SW wiki

więc samym jego nickiem bym się nie przejmował, bo dosc czesto jest wykorzystywany.
Dlatego tez uwazam ze klon galena zginie pod koniec dwojki.

Żałuje troche ze nie kontynuowali jednak wątkow z alt. zakonczenia

SPOILERS

Plotek ciąg dalszy:

Vader klonuje Starkillera chcąc stworzyć "ultimate sith'a" idealnie poslusznego i silniejszego w mocy niż orginał, efektem ubocznym eksperymentow mialo byc to że klon zyskał wspomnienia orginału, ucieka po czym zaczyna krążyć po galaktyce szukając Juno i Koty, a także spotykając i trenując u Yody.

System walki ma zostać poprawiony, ma być o wiele bardziej realistyczniejszy, choć nie wiem czy dojdzie do poziomu Jedi Knight'a. Mają też być nowe moce, ujawniono że jedna z nich bedzie mind trick i bedziemy mogli uzywac go przeciagania wrogow na swoja strone na okreslony czas
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt cze 01, 10 14:23

Co nie zmienia faktu, że i tak mieszają :/. Jak tylko dorwę z domu tę książkę co mam o Starkillerze (miedzy innymi) i przeczytam ponownie to opowiem czym zasłynął tamten Starkiller :). Jestem jednak pewien, że chodzi o Windy Starkiller'a, bo przypominam sobie, że właśnie był to przyjaciel z dzieciństwa Luke'a Skywalkera.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pn cze 14, 10 09:04

to chyba ucieszy wszystkich, TFU2 jest brutalniejszy - w końcu zobaczymy latające kończyny (pozbawione właścicieli).

Kawałek gameplayu na IGN pokazał też że gra będzie szybsza od jedynki
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole