GRY ( na blaszaka i konsole )

Moderator: GM

Odp: GRY ( na blaszaka i konsole )

Postprzez Gac666x » Wt sty 17, 06 18:31

O Berserku jako mandze s?ysza?em nieraz, ale jako? nigdy nie us?ysza?em imienia bohatera ;).

Dobra nie offtopujmy ju? hehe.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Cz sty 19, 06 00:27

w sumie to wy wcale tak bardzo nie offtopujecie bo BERSERK to te?... genialana gra na PS2. Na podstawie mangi ale jednak mocno odbiegajaca scenariuszem. Gra to wyzynka w stylu Devil may Cry z hektolitrami krwi i masa scen gore no i dobrym, widowiskowym systemem walki. fabu?a ponoc tez jest ciekawa ale niestety tylko dla tych co kumaj?"krzaczki"bo gra nigdy nie wysz?a po za rynek japo?ski. Zainteresowanym polecam trzy trailery tej miodnej gierki:

http://www.gametrailers.com/
Ostatnio edytowano Cz sty 19, 06 00:28 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez noth_1 » Cz sty 19, 06 02:26

Napisalem o niej strone wszczesniej w raz z fotkami ;D hehehe ;> Stad temat....
noth_1
Red Blaster

Postprzez borx » Cz sty 19, 06 15:05

Aaa, a mysla?em ?e wy tylko o mandze Berserk a nie o grze ::)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez liquid kaczor » Pt sty 20, 06 22:18

Gram sobie treaz w Tekken'a 4 i mosze powiedziec, ?e japo?czycy to cfaniaki dali ruskim stroje do opracowania (Heichachi w pampersie, jest stary ale ?eby a? tak??) a dynamiki wogule zapomnieli zapoda?. Postaci ma?o, muzyka kiepska, ogulnie wystawi? bym ocene 5

Na szcz??cie byt PS2 ratuje Ratchet & Clank, dawno nie gra?em w tak wypasion? platformówk?. Najbardziej podobaj? mi si? bronie np. pistolet do zamieniania przeciwników w kury :] i Glowe of Doom r?kawica do ?ucania ma?ymi kulkami z kturych wylatuj? 4 ma?e roboty. Podbiegaj? takie do oponenta ca?y czas si? ?miej?c i JEBUUDU, Oraz jajcarskie filmiki, ogulnie klimat mi przypasi?.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez borx » Pt sty 20, 06 23:21

liquid napisał(a):Gram sobie treaz w Tekken'a 4 i mosze powiedziec, ?e japo?czycy to cfaniaki dali ruskim stroje do opracowania (Heichachi w pampersie, jest stary ale ?eby a? tak??) a dynamiki wogule zapomnieli zapoda?. Postaci ma?o, muzyka kiepska, ogulnie wystawi? bym ocene 5

Na szcz??cie byt PS2 ratuje Ratchet & Clank, dawno nie gra?em w tak wypasion? platformówk?. Najbardziej podobaj? mi si? bronie np. pistolet do zamieniania przeciwników w kury :] i Glowe of Doom r?kawica do ?ucania ma?ymi kulkami z kturych wylatuj? 4 ma?e roboty. Podbiegaj? takie do oponenta ca?y czas si? ?miej?c i JEBUUDU, Oraz jajcarskie filmiki, ogulnie klimat mi przypasi?.

Tekken 5 nie ma juz problemów z dynamika. Kiedy poznasz dobrze postac, ciosy to sie zaczyna mega dynamiczna i wpelni kontrolowana walka. W ogole nie kapuje po co grac w spaprana 4 skoro jest T5. Po za tym jesli chcesz mega dynamiki w mordobiciu to polecam Soul Calibur 3.
Co do Ratcheta to polecam zdecydowanie cz??? 3 i 4. 3 to jeszcze platformer ale juz nastawiony gdzies tak w 70% na totaln? wyzynke i kilku stopniowy upgreade broni a cz??? 4 to juz absolutnie nie platformer tylko wywalona w kosmos strzelanka. Szkoda tylko ze cholernie krotkka. Ale R&c to gry do przechodzenia po kilka razy. Nie da sie nawet za pierwszym podejsciem dopasc najpoterzniejszych giwer i upgreadów.
A tak na marginesie skoro jestesmy przy platformerach na PS2 to zdecydowanie polecam JAK3 - to IMO najlepszy platformer na swiecie ;D
Ostatnio edytowano Pt sty 20, 06 23:23 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez liquid kaczor » Pt sty 20, 06 23:25

O Tekennie 5 wiem po gram, T4 dopad?em od kolegi bo nigdy nie gra?em wi?c wstyd mi (jako wentylatorowi) by?o, zagra?em, niepotrzebnie.
R&C w?asnie przechodze 2-gi raz.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez noth_1 » So sty 21, 06 03:30

http://s14.yousendit.com/d.aspx?id=3ML5 ... II1AA3GGWP zgralem preze karte TV intro do Ace Combat 5 bo jest wypasione a nigdzie w sieci sie z nim nie spotkalem
noth_1
Red Blaster

Postprzez borx » So sty 21, 06 03:37

Noth napisał(a):http://s14.yousendit.com/d.aspx?id=3ML5 ... II1AA3GGWP zgralem preze karte TV intro do Ace Combat 5 bo jest wypasione a nigdzie w sieci sie z nim nie spotkalem

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=52 ;D

A tu kilka trailerów do nowego Ace Combata:
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2154
Ostatnio edytowano So sty 21, 06 03:39 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez noth_1 » So sty 21, 06 04:13

http://www.gametrailers.com/player.php?id=9004&type=mov powiem tyle bozeeeeeeeeeee
to jest piekne

Tego intra z ace combat nie ma ;D
noth_1
Red Blaster

Postprzez noth_1 » So sty 21, 06 04:21

oczywiscie wyzej jest nowy piekny trailer silent hill the movie
noth_1
Red Blaster

Postprzez phsx » So sty 21, 06 10:52

Mi sie podobal nawet AC3 - ostatnia misja byla zarabista - lecialo sie w takich kratkach i zupelnie to otoczenie dezorientowalo ;)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez PiotrB » So sty 21, 06 12:50

liquid napisał(a):O Tekennie 5 wiem po gram, T4 dopad?em od kolegi bo nigdy nie gra?em wi?c wstyd mi (jako wentylatorowi) by?o, zagra?em, niepotrzebnie.
R&C w?asnie przechodze 2-gi raz.

Ja nie mia?em okazji pogra? w T4, ale sporo gra?em w Tekkena 5. Naprawd? jest to najlepsza bijatyka na PS2 mimo, ?e nie ma w niej a? tak du?o nowo?ci. Jednak system jest doskona?y i gra si? wy?mienicie.

Ka?demu kto posiada polecam jedn? z ulubionych gier czyli Gran Turismo 4. T? gr? stawiam tylko za MGS3:Snake Eater na PS2. Je?li kupujecie PsxExtreme to w K?ciku Wy?cigowym mozecie zobaczy? moje rekordy GT4.
PiotrB
The Fear

Postprzez borx » So sty 21, 06 14:20

Noth napisał(a):http://www.gametrailers.com/player.php?id=9004&type=mov powiem tyle bozeeeeeeeeeee
to jest piekne

Tego intra z ace combat nie ma ;D

Lol. Noth przeciez pisze: Game Intro. ?rodkowy trailer ;)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Dymek » So sty 21, 06 14:33

Co sadziecie o nowym wygl?dzie Dantego?Obrazek
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez borx » So sty 21, 06 15:13

Dymek napisał(a): Co sadziecie o nowym wygl?dzie Dantego?Obrazek

A o czym mówisz? O renderze z DMC4? Czyta?em ostatnio ze to pono? taki wstepny concept i nawet twórca postaci Dantego uwaza ze bohater w finalnej wersji moze wyglada? zupe?nie inaczej. Ja akurat nie mam nic przeciwko i gdyby w grze Dante wygl?da? tak jak w tym renderowanym filmiku byloby calkiem ok.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Dymek » So sty 21, 06 16:22

cholerka nie wy?wietli?o zdj?cia....http://www.gamesarefun.com/games/playst ... scan01.jpg a to mi chodzi?o . Powiem tak Dante wogóle nie jest podobny do siebie . Najlepiej wgl?da? w DMC3 przynajmniej moim zdaniem
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez borx » So sty 21, 06 17:54

Noth napisał(a):bueheh no co za placek .... to nie jest to intro... hehehe zasaj wkoncu to sie przekonasz ;D

Co placek?! Fikasz? ;) sasasa. No bez jaj. W??czam w?a?nie AC5 i pierwszy filmik jaki mam w grze to ten z gametrailers... nie kumam o co biega :o

PS: Dymek to ty sobie lepiej zobacz jak to wyglada na filmiku. jest na Gametrailers.
Ostatnio edytowano So sty 21, 06 17:56 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez borx » So sty 21, 06 18:08

Ja pierdziele! co za typ. No to sie pisze ze chodzi ci o filmik ktory sie odblokowuje gdy juz przejdziesz gierke a nie ze o intro! Zamiast mi pierniczyc ze jestem smieszny >:( to poprostu pisz PRECYZYJNIE o co ci chodzi. Bo intro to intro a odblokowany filmik to juz co innego! :-\
Ostatnio edytowano So sty 21, 06 18:09 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez borx » So sty 21, 06 18:18

I jeszcze jedno naucz sie tez precyzyjnie umieszczac filmiki na yousendit bo jak mamy sciaga? cos czego sciagn?? sie nie da? ???...eh. I nie! mi nie chodzilo o zadne cut scenki w kampani tylko o INTRO do gry.Nie wmawiaj mi ze nie wiem co znaczy introduction Lol. Na www.gametrailers.com jest intro do Ace Combat 5. Pierwszy filmik w grze, ten z list? p?ac. To w?a?nie jest INTRO. Nie zadne interaktywne ( co ty gadasz? ) filmiki ( intro w MGS3 to scena gdy Snake skacze z samolotu, urwana czarn? plansz? z nazwiskiem Kojimy)
Natomiast ten zr?bany plik jaki umie?ci?es na necie to nie zadne INTRO tylko ukryty filmik do ktorego jak sam napisales dostep uzyskujemy po przejsciu gry, ewentualnie jest alternatywne intro. Wczesniej napisales ze chodzi ci o intro do gry, czyli napisales nieprecyzyjnie. st?d cala sprawa. Skonczmy juz ten temat :P
Ostatnio edytowano So sty 21, 06 18:41 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Dymek » So sty 21, 06 18:25

o tak zmie?cie temat polecam pogadac o...yy..mam MDK. Pami?tacie t? gierke? ?wietna. Ja j? kupi?em (chpodzi mi o dwójk?) poniewasz by?em nia bardzo zauroczony :D Ale jakie by?o zdziwienie ?e gra wymaga akceleratora....:( a ja go nie mia?em. Na szcz??cie by?a MDK 1 i przy niej sp?dza?em d?ugie godziny wspania?ej gry. MDK 2 jest bardzo dobr? gr? pe?n? akcji, dobrych filmików, nienormalnej (to jest komplement) fabu?ki, ?wietnego humoru i...niestety liniowo?ci. To jej najwi?ksza wada. Niektóre elementy zr?czno?wciowe przez swoja liniowo?c s? diabelsko trudne (do dzi? pami?tam jak Maxem na jetpacku lata?em w kó?ko jakiego? budynku obcych) ciekawe czy kto? planuje wydac MDK 3?
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » N sty 22, 06 00:24

MDK... eech :) stare czasy. Pami?tam jak do podstawówki zajecha? nowy komputer, czyli jeden z pierwszych Imaców :). Geeez... dostali?my tam równie? MDK :D. Jako, ?e byli?my (ja i kumpel) troche bardziej uzdolnieni je?li chodzi o obs?uge komputerów (innych Maców... jeszcze z wy?wietlaczami MONO :D:D:D) to dostawali?my przywilej pykania pod koniec lekcji w MDK ;]. Ale to by?y czasy, ta grafika, ten niecodzienny sposób ukazywania akcji. Bronie, pomys?y, ?arty ;] eeech...

Z Mdk 2 juz mialem mniej rado?ci, nie wiem czemu. Gra?o si? fajnie ale to ju? nie to samo, za ma?o skupienia na Kurtcie i to przez to pewnie. No ale gra te? by?a bardzo dobra :).

MDK 3? Nie, projekt dawno umar?, niby SHINY jeszcze istnieje (wydali w ko?cu Matrix: Path of Neo) ale raczej MDK ju? nie wskrzesz? :). Zreszt? kto w dzisiejszych czasach pozwoli?by na wydanie gry o nazwie MURDER DEATH KILL :P (Albo Masa? dla Kosmitek, jak kto woli ;) ).

Tak poza tym to o co chodzi? Jaka? cenzura? Tu powinny chyba by? jakie? posty Notha, ale ich nie ma. Nie by?o cz?owieka jeden dzie? i ju? si? burdel robi :)
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » N sty 22, 06 01:19

Z MDK najbardziej zapamieta?em... muzyke:) Pamietacie ten soundrack? teraz wykozystanie orkiestry do zrobienia muzy w grze wydaje sie niczym specjalnym ale wtedy to by?o co?. a jak to brzmia?o w po?aczeniu z jatka jak? Kurt robi? na ekranie.ehh. Stare czasy. Swoja drog?, temat gry MDK nasuwa mi smutne mysli odnosnie developera SHINY. Po ?wietnym MDK i Earthworm Jimie ludzie uznali ich za jakies objawienie bran?y i z dnia na dzien Shiny sta?o sie kultowym developerem. tymczasem gry jakie robili by?y coraz gorsze i gorsze az do ostatniego: Matrix: path of neo które to juz jest chyba gwo?dziem do trumny dla tego developera.

EDIT: Fuck!!! Noth pokasowa? swoje posty, przez co wysz?o ze gadam sam ze sob? :-\ i jeszcze pisze posta pod postem :-\ Nie no stary nie robi sie takich zeczy. Moge teraz oczywiscie zamienic trzy swoje posty w jeden ale cholera, nie wprowadzajmy takich chorych rozwi?za?. Panowie! Jestesmy w dupie :-[
Ostatnio edytowano N sty 22, 06 01:24 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » N sty 22, 06 05:53

Albo Noth albo kul, nie wiem kto dok?adnie ;).

Fakt muza w MDK rz?dzi?a, dalej rz?dzi. Wogóle gry, w której jest wykorzystana prawdziwa orkiestra lub zespo?y które tworz? specjalnie muzyk? to jest co? :).

kul
Mnie w to nie mieszaj :/
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Liu Shang » N sty 22, 06 09:40

Chcia?em si? zapyta?,co si? op?aca bardziej kupi?:

1.Poczeka? na PSX 3,i kupi?.
Czy mo?e:
2.Kupi? PSP ??
"Ponury ?wiat Niebezpiecznych Przygód" - Taa...lasek za moim blokiem chyba...
-------------------------------------------
Obrazek -Virond- Jestem tylko nic nie znacz?cym elfem z dalekiego rodu...
Liu Shang
Black Color

Postprzez Adamska » N sty 22, 06 12:13

Liu napisał(a):Chcia?em si? zapyta?,co si? op?aca bardziej kupi?:

Czy mo?e:
2.Kupi? PSP ??

First of All- Nie PSX3 tylko PS3.
Ja mam PSP i nie u?ywam go tak cz?sto jak PS2, wi?c je?li starczy ci si? to czekaj na PS3 ;)
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez borx » N sty 22, 06 14:15

Liu napisał(a):Chcia?em si? zapyta?,co si? op?aca bardziej kupi?:

Czy mo?e:
2.Kupi? PSP ??

Podstawowe pytanie: Czy masz jak?? konsole stacjonarn??
Je?li masz PS2 to olej narazie temat PS3 i inwestuj smia?o w PSP. Ja kiedys PSP sprzeda?em. Teraz mam je znow bo to swietna zecz jest. Ale pamietaj. Zaden handheld nie zastapi ci konsoli stacjonarnej!
Jesli wiec nie masz stacjonarki to raczej kup PS2 a nie czekaj na PS3.
Kiedy wyjdzie PS3 w europie ( koniec 2006/ wiosna 2007 lub nawet jesien 2007 ) bedzie go ciezko dostac ( vide X360. nawet nie wiecie ile musialem sie nameczyc zeby dostac 360tke ) a po za tym mysle ze nie ma sie co napalac na PS3 zaraz po premierze. lepiej poczekac az pojawi sie doskonalszy od premierowego model, sporo gier itd.
Ja kupilem X360 zaraz po premierze i choc nie zaluje to wiem ze moglem smialo poczekac jakis rok jeszcze. Taka prawda. pierwszy model konsoli zawsze ma najwiecej wad technicznych a szybko pojawiaja sie modele poprawione. Nie warto kupowac konsoli zaraz po premierze! warto poczekac troche sledzac rozwój sytuacji. Pamietaj jeszcze ze PS3 i X360 maja sens tylko jesli posiadasz HDTV. Wierz mi, gry na 360 na zwyklym TV wygladaja niemal jak na starym Xboxie. Ja ratuje sie podl?czajac 360tke do 22 calowego monitora od kompa ( takie HDTV dla ubogich )
Moja opinia jest taka:
Jesli masz konsole stacjonarna kupuj smialo PSP,
Jesli stacjonarki nie masz to za cene PSP z karta pamieci ( 1GB. Mniejszej nie kupuj!!!!) kupisz PS2, dobry odtwarzacz MP3 i 3- 4 ?wietne gry na playa ;D wyjdzie na to samo ;)
Ostatnio edytowano N sty 22, 06 14:17 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Dymek » N sty 22, 06 14:49

mam pytanko. Na X jest dysk co nie? S?ysza?em ?e s? poinstalowane sysytemu operacyjne itp. Konsole pod??cza sie do PC cz?sto ?ci?ga si? patche itp. Wi?c co? Np takiego Halo to trza na X isntalowac bo na to wygl?da? MO?e pytanie wyda si? g?upie ale...
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez borx » N sty 22, 06 15:29

Dymek napisał(a):mam pytanko. Na X jest dysk co nie? S?ysza?em ?e s? poinstalowane sysytemu operacyjne itp. Konsole pod??cza sie do PC cz?sto ?ci?ga si? patche itp. Wi?c co? Np takiego Halo to trza na X isntalowac bo na to wygl?da? MO?e pytanie wyda si? g?upie ale...

Mowisz o X360? Nie podpina sie go do kompa a jedynie do netu. Wystarzy podpi?? sta?e ?acze do konsoli i ?ciagac szystko bezposrednio na konsolke. Interface jest poprostu genialnie zrobiony. Kosmos. W przypadku starego Xboxa wyglada to tak samo tylko ze juz iterface nie jest tak przejrzysty i fajny jak w 360. Co do gier: Nic nie trzeba instalowac. Wystarczy wrzucic p?ytke i gra? :) Niektóre gry podczas czytania p?yty zrzucaj? na dysk troszke danych co umila rozgrywke skracaj?c chocby loadingi miedzy misjami itp. Oczywiscie na dysku gra zapisuje save'y, profile itp. Pytanie wcale nie by?o g?upie stary. Jesli interesujesz sie jak?? konsolka i zamierzasz ja kupic warto wywiedziec sie o ka?d?, chocby najmniejsza sprawe ;)
Ostatnio edytowano N sty 22, 06 15:39 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez liquid kaczor » N sty 22, 06 19:08

Mozesz zakombinowa? HD loadera i bedziesz gry na dysk ca?e zrzuca?. S?ysza?em ze laser sie nie niszczy i gry szybciej chodz? i podobno same superlatywy, ale sam nie uzywa?em wi?c nie wiem jak to sie w praniu sprawdza.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole