Najbardziej wyczekiwane.

Moderator: GM

Re: Najbardziej wyczekiwane.

Postprzez Gillian » Śr paź 28, 15 11:47

No dlatego ja olewam tymczasem zakup WiiU i liczę na wsteczną kompatybilność NX. A jeśli jej nie będzie to i tak pewnie U kupię ale pośmiertnie za jakieś 3 stówki podobnie jak Wii.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr paź 28, 15 20:20

Wow, Talos Principle na PS4 wyszedł w pudle i to w dobrej cenie: http://allegro.pl/gry-na-konsole-82326? ... l-1-2-0917

Poczekam, aż zjedzie trochę do stówki i biorę :). Wyglądało to od początku bardzo ciekawie. No i cieszy to, że indyk wychodzi w pudełku. Może No Man's Sky również będzie dało się postawić na półce?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr paź 28, 15 23:43

niestety to mnie boli w WiiU bo prócz sporadycznego ogrywania Zeldy to sprzęt stoi - choć może jak ogarne trochę kasy to zbiore się i klasyki z GBA/N64 ogarne
Szkoda że do emulowania WiiU sensor bar i wiiloty sa potrzebne bo już bym Mario Galaxy męczył
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Faja » Pt paź 30, 15 08:20

Trochę mi nie pasi ta kontynuacja, bo kłóci się z tym co widziałem w jedynce

https://youtu.be/gIUaVTDLdG0
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Pt paź 30, 15 21:56

NieR miał 5 zakończeń, a tu jeszcze mogą dowalić że Automata to prequel, spinoff lub inna linia historyczna która pokazuje historię świata z NieR gdyby do jego budowy użyto innego zakończenia Drakengard. Oni przy tej serii wykorzystują elementy które normalny zjadacz chleba by nie zauważył.
Ale czuje PG w systemie walki, wiec grać będę.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pt paź 30, 15 22:12

Ale przecie juz wiadomo ze akcja sie dzieje daleko w przyszlosc po wydarzeniach z NieR.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » So paź 31, 15 01:48

Spoiler:

Mnie bardziej ciekawi czemu wrogowie wyglądają jak Emil choć niby to są kosmici.

ps - Faja - dopiero doczytałem kiedy toczy się akcja Automata, pierwotnie myślałem ze to czasy wojny sprzed fabuły Niera
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » So paź 31, 15 10:59

Co do wyglądu kosmitów to jest to zdaje się związane z tym co było na końcu Drama CD
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz lis 05, 15 17:42

Premierowy zwiastun F4:
https://www.youtube.com/watch?v=ckBW4aHUBVc

Nie powiem, hajpik jest!
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lis 05, 15 18:27

O, super, jakiś konkretny materiał, może w końcu przekonam się do serii choć zagram dopiero przed świętami. "Przekonam się" bo rozgrywka wygląda na standardowe wymienianie się ołowiem a post-apo rzadko mnie kręci, znowu przedzieranie się przez radioaktywne pustkowia w kombinezonie musi mieć swój klimat, a do jakiegoś czasu zamiast rozwiązywania czegokolwiek w grach przestawiłem się głównie na absorbowanie środowiska, estetyki otoczenia (Wiedźmin zrobił swoje).
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666 » Pt lis 06, 15 09:29

Widze, że moja kolekcjonerka PipBoy jednak się do czegoś przyda ^_^
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lis 13, 15 18:50

No i Twilight Princess zostało zapowiedziane na WiiU. Teraz mam dylemat. Gra u mnie leży rozgrzebana w połowie od ponad pół roku i pewnie jeszcze z pół roku minie, nim ją ruszę, a za ten czas zupełnie zapomnę, o co chodziło. Tylko na razie WiiU nie planuję kupować, ale liczę na to, że NX będzie wstecznie kompatybilne. Gdyby tak jeszcze nowa Zelda wyszła podobnie jak TP jako cross-gen na U i NX, to być może po raz pierwszy kupiłbym nową konsolę na premierę. Tylko line-up musiałby być dobry: Zelda + jakiś mocny ex.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lis 13, 15 21:18

Gillian napisał(a):być może po raz pierwszy kupiłbym nową konsolę na premierę. Tylko line-up musiałby być dobry: Zelda + jakiś mocny ex.

Nintendo ? Dobry line-up ?
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pt lis 13, 15 22:33

No u Nintendo z co drugą konsolą startują dobre gry ostatnio. N64 - wypas (SM64), GCN - słabo, Wii - wypas (Zelda), WiiU - słabo, NX - wypas?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lis 13, 15 23:11

Trzy gry na rok od producenta konsoli to nie lineup, bez wsparcia innych NX będzie takim samym niewypałem jak WiiU.
SALADYN

Postprzez Gillian » So lis 14, 15 00:26

Przy zalozeniu ze NX bedzie kompatybilne z U to mi wystarczy. Ja mowie o grach wydanych w launch window NX i mozliwosci kupna na premiere ;). Nowa Zelda plus jakis konkretny ex mi wystarcza na start przy dobrej cenie - chcialbym choc raz kupic konsole na premiere.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So lis 14, 15 00:58

No skoro chcesz mieć potem idealny i społecznie akceptowalny powód do narzekania to proszę bardzo. Szczerze powiedziawszy to sam chętnie bym jakiegoś Metroida ograł, takie rewolucyjnego na miarę Metroid Prime. Problem w tym że kupować konsolę na premierę dla jednej gry raczej mi się nie widzi, zresztą nadal nie ograłem tego co oferowało Wii, gdzie tu miejsce dla NX.
Może jednak tym razem Nintendo pójdzie po rozum do głowy i zrozumie że ich główna siła, innowacyjność, jest jednocześnie ich największa wadą. Wyobraź sobie next gena na miarę PS4 i Xone z grami i pomysłami Nintendo.
SALADYN

Postprzez Gillian » N lis 15, 15 01:03

Internety szaleja za nowym Tomb Raiderem, podobno Uncharted to przy tym crap i U4 moze miec bardzo ciezko. Mi sie poprzedni TR tak srednio podobal, koncowka slabiutka. Ale Rise podobno naprawia bledy poprzedniczki z nawiazka. To chyba pierwszy tak mocny ex na Xbona (poza Forza). MS wiedzial co robi kupujac wylacznosc na rok.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N lis 15, 15 01:47

Pffffffffffffff
Zachwyty się skończą po premierze Uncharted 4.
A po końcu ekskluzywnego okresu TR dla Xone okaże się że to w sumie żadna nowość.
SALADYN

Postprzez Gillian » N lis 15, 15 09:55

No czytam, ze pierwsza wymuszona otwarta wymiana ognia nastepuje gdzies w 1/3 gry. Poza tym zawsze mozna cicho zalatwic sprawe. Uncharted pewnie zacznie sie wymiana ognia...

Kieruje sie tym, co pisza na forum nikogo, gdzie ludzie w sumie konsole kupuja (lub to rozwazaja) dla TRa.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt lis 17, 15 14:14

Ni-Oh
Dark Souls w klimatach feudalnej Japonii. O dziwo pracuje nad tym Tecmo, czyli twórcy tasiemcowatych niby-slasherów z serii Dynasty Warriors a pomaga im Team Ninja. Gameplay pokazuje że taka developerska mieszanka dała sobie radę z zmianą swoich upodobań wydawniczych, chociaż na razie wygląda to po prostu jak kolejny DW z mniejszą liczba przeciwników i mniej masherskim systemem walki. Może takie połączenie Onimushy i serii Souls w końcu uda się złapać mnie na haczyk tego typu gier.
SALADYN

Postprzez Gillian » So gru 05, 15 23:42

No no Kuni 2 zapowiedziane!!! Bez Ghibli jak mozna bylo sie spodziewac, ale w podobnym klimacie i z muzyka Joe Hisaishiego ;) czekam!
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N gru 06, 15 12:37

po zwiastunie czuje w powietrzu jakieś elementy ekonomiczne, tudzież strategiczne (budowa zamku, budowa armii?)
Ale się Jaram bardzo

Zaraz po tym FF7, te 6 gierek od Adult Swim i nowy Ace Combat
uci
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » N gru 06, 15 13:22

Obejrzałem trailer FF7. Klimat wydaje się być zachowany, więc jeśli tylko nie popsują nic bardziej niż w oryginale, to może być fajnie. #jaramsię
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Faja » N gru 06, 15 14:09

Ta gra miala jakis klimat? Ja sobie nie przypominam
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » N gru 06, 15 14:22

uci napisał(a):, te 6 gierek od Adult Swim i nowy Ace Combat

Pierwsze słyszę, jakieś szczegóły ?
SALADYN

Postprzez uci » N gru 06, 15 20:00

uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » N gru 06, 15 22:06

Jak dobrze, że gry [Adult Swim] wychodzą też na PC, wszystkie jakie bym nie kupił są warte zagrania.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » N gru 06, 15 22:59

Od [Adult Swim] spodziewałem się czegoś na podstawie ich ramówki telewizyjnej a tu indyki, ciekawe ale bez szału.

Nowy Ace Combat z kolei to dla mnie super wiadomość, szkoda tylko że na PS VR raczej mało kogo będzie stać.
SALADYN

Postprzez uci » Pn gru 07, 15 00:32

ja się obawiam raczej jak to będzie wyglądało?

Jak całościowo pod VR to będzie trochę lipa, jak jakieś elementy (czyli latamy tym ziomkiem w kostiumie latającej wiewiórki to ok) - ale wyjdzie przy gameplayach.
Zaś indyki od [AS] - nie ma źle Death gambit mimo grafiki z pikseli pokazuje że można zrobić ją naprawdę cieszącą oko a i klimat castlevani mi podchodzi, tak samo fajnie wyglądający Rain World
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole