Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Postprzez SincoderFX » Wt gru 02, 08 21:28

Uzależnia a to ciągłe "PATA-PON, PATA-PON, PATA-PON" wwierca się w mózg i za cholerę wyjść stamtąd nie nie chce;P
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez MrPayne » Cz gru 04, 08 18:50

A Don-Chaka z poprawionymi błędami poprzednika już skończony... Uzależnienie podwójne? ;)

Chociaż wolałbym, żeby wyszła już bosko zapowiadająca się Dissidia...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Sylvan Wielki » So gru 06, 08 14:47

Operator napisał(a):
uci napisał(a):Dlatego znacznie lepiej bawię się przy tytułach takich jak T5 czy patapon

A jak ten Patapon cały wygląda? Gameplaye z YT to nie to samo co opinia ;)

Jedno słowo - rewelacja. Ninyfile atakowały PSP za brak właśnie tego typu produkcji, że PSP to mini PS2 i tylko (tak jakby to mało było). Grę można bardzo DS nazwać, a całość nieco w deseń Loco Roco jest ( też coś kapitalnego notabene ).

No i jest szalenie uniwersalna - choćby do patrzenia/słuchania. Bowiem kobiety za tym przepadają.

uci
Mam to jako zniewage odebrać?

Nawet się nie waż .
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » So gru 06, 08 22:13

no panownie, porzyczyłem - więc czas zabrac się za pełną wersję GoW łańcuchy:D
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » So gru 06, 08 22:16

Ja zaś czekam aż szef odda Johnemu jego PSP by ten mógł mi pożyczyć. Wtedy zaś zdecyduję czy kupić czy nie :), ale na 90% kupię, bo przy okazji bede miał twór do oglądania filmów i słuchania Mp3.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » So gru 06, 08 22:54

i grania w squad commander :D
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N gru 07, 08 03:04

Właśnie ja czekam aż zobacze sobie 40K Squad Command i Field Commander. Do tego jeszcze kusi mnie liberty city i vice city stories. Jeśli jest rozbudowana gra i bede mógł sobie jeździć i rozwalać i zabijać wszystko po drodze to bede happy xD.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Operator » N gru 07, 08 13:56

Miami Vice też jest niezłe (grałem krótko). Spodobało mi się ze względu na to, że można było zastosować w kilku miejscach podkradanie się do przeciwników.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez MrPayne » Pn gru 08, 08 17:11

Gac666 napisał(a):bede miał twór do oglądania filmów i słuchania Mp3.

Ech... też tak myślałem, skończyło się na grach. Jako Mp3 PSP jest nieporęczne, niewygodne i za ciche, a filmy (konwersja+wrzucanie) biorę tylko na jakieś dłuższe wyjazdy.

uci napisał(a):i grania w squad commander :D

Właśnie - grał ktoś? Bo opinie są skrajne i nie wiem, czy warto sięgnąć.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Pn gru 08, 08 18:07

jak dla mnie - obowiązkowy tytuł dla fanów W40K, dla reszty to średniak

A co do oglądania - znacznie lepiej słuzy do ogladania seriali niż filmów;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Pn gru 08, 08 18:13

uci napisał(a):A co do oglądania - znacznie lepiej słuzy do ogladania seriali niż filmów;)

O tak, to jest niezaprzeczalne. ;]

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Sylvan Wielki » Wt gru 09, 08 23:59

uci napisał(a):no panownie, porzyczyłem - więc czas zabrac się za pełną wersję GoW łańcuchy:D

Najpiękniejsza, i najlepsza gra na PSP.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gac666xx » Śr gru 10, 08 00:08

Kupiłbym PSP 1004, wie ktoś zna ktos, ma ktos? Najlepiej jak najmniej używaną albo funkiel nówkę.

Ewentualnie 2004.

Pytanie do znawców. Czy 2004 ma wymienną baterię? Jak tak to gdzie kupić i czemu tak drogo. Zamierzam sobie kupić i zależy mi na zmianie softu by na emulatorach atari pograć.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr gru 10, 08 00:52

Kupiłbym PSP 1004, wie ktoś zna ktos, ma ktos? Najlepiej jak najmniej używaną albo funkiel nówkę.

Empik.
Co do używanych....

Używana kobieta-zóo, używane spodnie zóo, zużyta szczoteczka (używana jeszcze gorzej) zóo .... na prawdę lepiej dołożyć te 140zł. Choć wszytko zależy od tego w jakim stopniu używane coś jest. Jak kupiłem 4870 , stwierdziłem (po testach) , że x2 będzie lepsze, i moja używana karta była tak na prawdę używana jeden dzień (kilka godzin w zasadzie).

Gac666 napisał(a):Pytanie do znawców. Czy 2004 ma wymienną baterię? Jak tak to gdzie kupić i czemu tak drogo.

Niektóre sklepy z elektroniką je mają , najlepiej te , które w ofercie PSP posiadają.
A ceny są różne - stąd warto poszukać.

Gac666 napisał(a):Do tego jeszcze kusi mnie liberty city i vice city stories.

Ta gra ma jeden spory minus. Jak jechałem w długą podróż , sprzęt musiał być naładowany maksymalnie (nie, nie ten sprzęt=) , bowiem przy GTA pobawisz się góra (przy takiej opcji) 4 godziny - a najczęściej mniej.

Warto zaznaczyć, iż przy wielu innych grach możemy grać nawet kilka godzin dłużej.
Ostatnio edytowano Śr gru 10, 08 01:06 przez Sylvan Wielki, łącznie edytowano 1 raz
Sylvan Wielki

Postprzez Gac666xx » Śr gru 10, 08 00:58

No ja mam zwykle podróże 4-5 godzin i to akurat idealny czas na psp.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr gru 10, 08 01:10

Ale nie dla PSP z takim GTA.
Chyba, że wiesz....ładowarka pod pachę i po problemie xD
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gac666xx » Śr gru 10, 08 01:17

Akurat na wieczory u rodziny xD. Ładowarke zawsze biore, a mialbym zamiar kupic drugi zestaw baterii.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez MrPayne » Śr gru 10, 08 17:34

Sylvan Wielki napisał(a):Najpiękniejsza, i najlepsza gra na PSP.

IMO ten honor przypada (każdy, kto mnie zna, już wie, co będzie dalej) Crisis Core. Fabularnie, voice-actingowo, graficznie (choć tu nie mamy piękna "sprzętowego" równego GoW, czyli majestatycznych oddaleń itd., to design idzie już z nim w szranki), dźwiękowo, gameplayowo... najwyższa półka. Jedynie z powodu ograniczeń nałożonych przez UMD misje są słabsze, niż być powinny, ale są genialne do levelowania np. w autobusie. Japończycy uznali ostatnio nawet ten spinoff za bardziej wzruszający od "siódemki"...

Gac666 napisał(a):Akurat na wieczory u rodziny xD. Ładowarke zawsze biore, a mialbym zamiar kupic drugi zestaw baterii.

Są piekielnie drogie... ale Sony wypuściło przynajmniej je w pojemniejszej wersji.

Mi te 5h wystarcza, zwłaszcza, że do premiery jakiegoś większego hitu gram tylko na emulatorach.

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Operator » Śr gru 10, 08 18:08

(NIE chcę ostrzeżenia! Tylko pytam!)
MrPayne napisał(a):gram tylko na emulatorach

A czy jest już jakiś "STABILNY" emulator PSP?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gillian » Śr gru 10, 08 18:31

Operator napisał(a):A czy jest już jakiś "STABILNY" emulator PSP?
Chodziło chyba raczej o emulatory innych konsol pod PSP.

MrPayne napisał(a):Jedynie z powodu ograniczeń nałożonych przez UMD misje są słabsze, niż być powinny
A w jaki sposób te ograniczenia UMD wpływają na misje? Tak pytam z ciekawości : ).

Ogólnie co do PSP. Chciałem kupić swego czasu. Głównie przez wzgląd na multimedialność. Ale tak zacząłem się zastanawiać, czy ta multimedialność reczywiście mi jest potrzebna? Poza tym gry na PSP to głównie spuścizna po dużych konsolach Sony. A po dwóch PSach czuję się zmęczony tymi charakterystycznymi grami (tzw. czynnik sequelstation :p). Poza tym takich rzeczywistych must-have'ów widze raptem kilka. Dlatego coraz bardziej mnie przekonuje DS, przez swoją "inność".
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Śr gru 10, 08 18:48

Tak, przy emulatorach chodziło mi o POPSa i podobne - emu NA PSP, a nie emulujące PSP. :P

twilite kid napisał(a):A w jaki sposób te ograniczenia UMD wpływają na misje? Tak pytam z ciekawości : ).

Miejsce na dysku - zaledwie 1.8 GB, co przyznał zresztą reżyser w wywiadach.

Misje miały być rozbudowane, kreować własne wątki poboczne w fabule i nawiązywać do Kompilacji. Ostała się z tego ciągła sieka (przynajmniej system jest fajny) z paroma secretsami i niespodziankami oraz wątkiem Yuffie.

Co do drugiej części wypowiedzi... Obecnie zakup PSP polecałbym tylko fanom Square, bo tylko ten developer poważnie traktuje obecnie konsolkę Sony (choć naprawdę zaczynają się pojawiać zapowiedzi) i tym, których satysfakcjonuje dotychczasowa biblioteka. DS faktycznie wnosi inną jakość do gier i chętnie go prędzej czy później kupię, ale chcę zaznaczyć, że nie można mówić, że na DSa jest dużo więcej dobrych tytułów. Jeśli odsiejemy te słabsze (simy, edukacyjne, crapy itd.) ilość wartych uwagi będzie dość porównywalna.

Chociaż rzeczywiście mania sequeli jest rzeczywiście bardziej odczuwalna u Sony...

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Operator » Śr gru 10, 08 20:37

MrPayne napisał(a):Obecnie zakup PSP polecałbym tylko fanom Square

Poczekaj na KH nowe :P bo zapowiada się ciekawie...
Operator
Laughing Octopus

Postprzez MrPayne » Śr gru 10, 08 21:04

Poczekaj na KH nowe :P bo zapowiada się ciekawie...

Owszem... ale tej ciekawości ujmują plotki, według których nie w Birth by Sleep ma nie być postaci z FF.

Ja tak nie chcę. :<

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Śr gru 10, 08 21:35

A jak wam się widzi gra Field Commander?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr gru 10, 08 21:59

MrPayne napisał(a):Miejsce na dysku - zaledwie 1.8 GB, co przyznał zresztą reżyser w wywiadach.

Misje miały być rozbudowane, kreować własne wątki poboczne w fabule i nawiązywać do Kompilacji. Ostała się z tego ciągła sieka (przynajmniej system jest fajny) z paroma secretsami i niespodziankami oraz wątkiem Yuffie.

Jeżeli developerom się nie chce, zwalają na małą pojemnośc dysku : ).
Prawda jest taka, że nawet na niewielkiej ilości bajtów można umieścić rozbudowaną grę. Najbardziej pojemnościowo żerne są prerenderowane filmiki. I tyle.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Cz gru 11, 08 17:26

twilite kid napisał(a):Najbardziej pojemnościowo żerne są prerenderowane filmiki. I tyle.

Tam co drugi jest prerenderowany, a fabuła trwa 20 h...

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gillian » Cz gru 11, 08 17:39

MrPayne napisał(a):Tam co drugi jest prerenderowany
Gdyby zrezygnowali z takiej ilość prerenderowanych filmików, mogliby zrealizować ten swój ambitny plan. A najłatwiej było zamówić renderki i upchać je na dysk, narzekając potem na brak miejsca : ). Tak to widzę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Cz gru 11, 08 19:14

a) tylko w prerenderach jest mimika,
b) poza tym są przepiękne, czujesz się, jakbyś oglądał Advent Children. Tylko że z sensowną fabułą,
c) nie zamawiali renderków, bo przecież to mistrzowie CG.

I nie wiem, czy im się nie chce, bo kiedy widzę, z jaką pieczołowitością odzwierciedlili wszystko w Dissidii, jestem pełen podziwu. Gdy jeszcze dodać fakt, że CC to ich pierwszy nie-port... ja jestem pełen podziwu.

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gillian » Cz gru 11, 08 21:31

MrPayne napisał(a):c) nie zamawiali renderków, bo przecież to mistrzowie CG.
No na pewno CG nie zajmują się ludzie od projektowania misji ; ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Cz gru 11, 08 21:34

twilite kid napisał(a):No na pewno CG nie zajmują się ludzie od projektowania misji ; ).

Ajj. Przecież to w odrębie jednego teamu, nie twierdzę przecież, że dyrektor artystyczny ma programować walki. :p

Ale nie rozmywajmy już bardziej.

MrPayne
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole