Fallout 3 + New Vegas

Moderator: GM

Postprzez Bizon » Wt maja 08, 07 12:49

Pamiętam pierwszą zapowiedź (jaką widziałem) STALKERA z CD-action. Pisali wtedy że nawet Riva TNT2 to pociągnie... Marzenia... :wink:

Wracając do Fallout'a, myślę że każdy hardcore'owy gracz w Fallout'y od paru lat czeka na następną część Fallout'a, a nie post-apokaliptycznego Obliviona, więc gdy już Bethesda pokaże trailer w którym będziemy mieli FPP'ka, to pewnie zaczną się narzekania...

BTW Nie rozumiem tego nurtu, że aby gierka była dobra, musi imeć super grafikę. Fallout 2 w czasie wydaia nie miał pięknej grafiki i miał niską rozdziałkę a i tak go wszyscy kochali.
Black Isle widocznie wiedziało że to nie na grafice opiera się piękno fallouta. Nie wiem jak to będzie z "trójeczką", ale spodziewam się czegoś o czym ludzie będą mówić - "wszystko pięknie, tylko że to już nie Fallout..."
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666x » Wt maja 08, 07 13:10

Hmm nie zgodzę się, Fallout miał piękną grafikę (rozdziałka 800x600 to wtedy było dużo). Gra ma tyle detalu, że głowa mała. W rękach można mieć różne bronie, zbroje odróżniają się. Efekty wystrzałów, wybuchów, laserów, efekty śmierci, tyle detalu w nich, że ho ho ^^. Gra naprawde robiła wtedy wrażenie, a na mnie teraz dalej wywiera. Jedynie przerywniki i 16bitowa paleta kolorów trącają myszką, ale kto by sie przejmował ;).

Ja napewno Fallouta łykne jaki by nie był. Nie jestem jakiś wybredny strasznie i jesli będzie się przyjemnie grało to czemu nie.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Wt maja 08, 07 14:25

Fallout 2 nie był piękny w trakcie premiery, Fallout tak, ale dwójka była już trochę jednak brzydka :wink:
Oczywiście jeżeli będzie dobry, to też chętnie zagram, ale czy to będzie Fallout?
Bizon

Postprzez snake_2000 » Wt maja 08, 07 15:58

Gac666 napisał(a):Jaki masz numer kolekcjonerskiej? Ja mam 162/999 :)

54/999 :)
Napoju jeszcze nie wypiłem, jakoś mi tak szkoda hehe, fajne też jest to że wkładali do puszki kawałek rosyjskiej gazety.

Lektor jak już pisałem odpowiada mi, ale z oryginalnymi głosami też bym chętnie zagrał, da się to jakoś ustawić w naszej wersji ?
Z modów także mam reality, ponadto na pojazdy ale jak wiadomo można nimi jeździć tylko po pierwszym terenie, a szkoda, jednak to 60 kg może czasem się okazać uciążliwe ale i z tym można sobie poradzić. Ponadto skórki broni, jednak kałach to musi być brązowo czarny, a nie jakiś zielono-beżowo-czarny ;)
snake_2000
Machinegun Kid

Postprzez Gac666x » Wt maja 08, 07 16:41

Nie da sie, musiałem korzystać z innej wersji gry, ściągniętej.

Fallout 2 był już brzydszy ale ile czasu po pierwszej części się pojawił ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » Śr maja 09, 07 11:45

Bueh stalker. Jeden z gorszych fppów ;]
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » Śr maja 09, 07 14:11

Dlatego bo cienki bolek jesteś. To jest jeden z bardziej innowacyjnych fpsów. Doskonały nie jest (ale nad tym pracują developerzy i fani), ale swój klimat trzyma.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » Śr maja 09, 07 15:47

Daruj sobie takie komentarze. Nie moja wina, że ta gra zawiodła wielu, gdyż miała być ciekawym rpgiem z naleciałościami strzelanki, a stała się fpp. Dodatkowo bieganie i strzelanie nie sprawia mi frajdy. Fizyka pozostawia wiele do życzenia. Grafika świata jest ładna, szkoda, że stalkerzy wyglądają jak kolesie z pierwszego counter strike'a ;d. Podoba mi się wyżyłowany poziom trudności, ale jezeli postawili na realizm, to dupa, gdyż nie wiem jaki koleś wytrzymuje po 10 pocisków w plecy, ale tam Ci niezmutowani potrafią to wytrzymać. Oni już takich problemów nie mają ;]. Zresztą to moje zdanie gac, nie musisz się juz pultać ;d. Gra jest ponadprzeciętną, ale do fpp, który wprowadza zmiany, które wstrząsają gatunkiem, troche mu brakuje.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » Śr maja 09, 07 16:37

Zagraj z modem to zmienisz zdanie. Zaś twórcy wypuszczają niedługo patcha 1.002 który poprawi sporo rzeczy.

W tym rzecz, że jak grasz z SagerSTALK realism mod to jeden strzał w głowe i koniec, tyczy się to też i ciebie. Zaś 2-3 strzały w klate zwykle pozwalają powstrzymać wszystko.

Gra już od 4 lat była zapowiadana jako FPP z dodatkiem RPG, a nie na odwrót, pierwsze szkice tylko mówiły inaczej. Z RPGa jak na FPP to ma w miare dużo. Misje, swoboda, falloutowe zbieranie śmieci, realistyczne uszkodzenia, niszczenie broni i zbroi. Głód, radioaktywność.

Grze bliżej do Operation Flashpoint niż do CS'a, ale to już mały szczegół, trzeba tylko do tej gry odpowiednio podejść. Zresztą sam klimat jest już niesamowity.

Jeśli zaś chodzi ci o to, że Stalkerzy dziwnie wyglądają... Czego się spodziewałeś, bo ja ludzi, którzy własnoręcznie tworzyli swoje ubrania by chronić ich przed trucizną Zony. Noszą maski wykradzione z magazynu jak i inny tego typu sprzęt. Moim zdaniem wyglądają idealnie, tak jak wyobrażałbym sobie typowego "zbieracza śmieci".
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Śr maja 09, 07 17:05

Chlopaki nie kloccie sie.
Widac, ze Gacowi Stalker podszedl a Whyowi nie. Gdyby kazdy mial takie samo zdanie byloby nudno. Szanujcie sie nawzajem i juz.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Śr maja 09, 07 17:08

Z tym Bolkiem to żartowałem, nie mam zamiaru się kłócić tylko dyskutować^^. Sorry mój wisielczy humor dziś ciężki jak burza, która jest nad warszawą, nie w moich intencjach by kogoś obrazić.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » Śr maja 09, 07 17:11

Chodzi mi o wykonanie postaci, jest stosunkowo biedne do reszty świata, a nie klimat mój drogi, czytaj bardziej uważnie. Do tego mody to raczej nie podlegają ocenie jeżeli chodzi o grę, tak na marginesie. Co do patcha, no ludzie ta gra powstaje i powstaje i nadal jest niedopracowana? Ile twórcy obiecywali, a ile tych obietnic spełniono i jeszcze pełno niedoróbek. Z klimatu i zabawy miał to być nowy deus ex, a powstało co... bardzo dobra gra, ale nic co mogłoby zatrząsnać światem na dłuższą chwilę.
Ostatnio edytowano Śr maja 09, 07 18:22 przez whymaster, łącznie edytowano 1 raz
whymaster
Semper Fi

Postprzez Bizon » Śr maja 09, 07 17:17

Dobra Why, daj spokój.
Fallouty i Operation Flashpoint też były zabugowane a ludzie i tak je kochali, a że temat jest o Falloutach to proszę o powrót do tematu.
Diekuję :wink:
Bizon

Postprzez kul2 » Śr maja 09, 07 17:20

ciężki jak burza, która jest nad warszawą

No to pogodowo zaczynymy wygladac jak Anglia, jeszcze poprawic zarobki, szacunek do pracownika, jakosc uslug i kilka innych rzeczy i nie trzeba wyjezdzac ;)

Lubie Fallouty, wszystkie bez wyjatku.
Mam nadzieje ze w trojce bedzie podobny humor jak w poprzednich czesciach.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Śr maja 09, 07 17:42

I że dalej będą elementy z Monty Pythona :)
Bizon

Postprzez Gac666x » Śr maja 09, 07 18:55

Ze Stalkerem jest jak z Falloutem. Albo się go kocha albo nienawidzi ^^. Nie ma pomiędzy niestety.

Taa humor w falloucie to było to. Poczekamy zobaczymy :), jeszcze dobrze by było gdyby stworzyli możliwość kooperacji (tak jak to było w Baldursie) i możliwości swobodnego modowania (bo to jednak czyni gre długowieczną :) ).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Śr maja 09, 07 19:04

No do Fallouta 2 powstało parę modów, ale nie można powiedzieć że jest łatwy w edytowaniu...
Bizon

Postprzez uci » Śr maja 09, 07 22:50

no i tego sie boje w Falloucie 3...

bo obliwionie jednak większość NPCów była taka... nijaka
w falloucie jednak sporo bylo ciekawych NPC z cieawymi dialogami jedna...

[ Dodano: Nie Maj 27, 2007 5:53 pm ]
nom 9 dni do teasera F3 i juz 4 tapetko - obrazki na stronce, co myślicie bo m izaczyna wygladac na to że ejdnak dostaniemy izometryczny (lub z bracaną kamerą) widok ( znaczy bysmy biegali z ta izmoetrią po planszach wyglądajacych jak ten z screenów) a scena z lotniskowcem zmienionym w baze wymiata :)

[ Dodano: Sro Cze 06, 2007 10:33 am ]
no i wyszedł teaser - jak wrażenia?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Infernal Warrior » So cze 09, 07 19:45

http://youtube.com/watch?v=uxSdbSNckTQ

Tak jak Uci...
Jak wrażenia?
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Bizon » So cze 09, 07 20:14

FALLOUT IS BACK!!!

Aż się coś we mnie zagotowało!
Toż to był kolo w pancerzu wspomaganym, takim jak z Fallout 1 czy 2!
Wszystko póki co na swoim miejscu, nawet Ron Perlman, czy jak mu tam :D
Bizon

Postprzez Gac666xx » So cze 09, 07 21:54

Hehehe no ja mam pozytywne wrażenia z teasera. muzyka jak z intra jedynki czyli "maybe" detale typu nuka cola i ogólne reklamy.

Jednakże nie był to power armor z jedynki czy dwójki. Nie jest to ten sam model aczkolwiek jakaś nowsza/inna wersja :).

Jednakże jestem jak najbardziej pozytywnie zaskoczony. Oglądałem go w wysokiej rozdzielczości (300mb plik) i czekam, aż ktoś mnie zahibernuje do jesieni 2008 ^^.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Old Snake » So cze 09, 07 22:01

Szok, przypomniały mi się stare dobre czasy :) "War, war never change".
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » N cze 10, 07 10:25

solid snake - war was change - ciekawe czy to ma jakis drugi podtekst ;)

A co do teasera no fallaoutowaty ale ciagle tylko daje nam przedsmak...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » N cze 10, 07 17:57

Chciałby żeby zamiast rzutu izometrycznego był widok TPP, a reszta niech się nie zmienia (odnośnie gameplayu).

muzyka jak z intra jedynki czyli "maybe"

"I Don't Want to Set the World on Fire" - tak się nazywa utwór z trailera F3, śpiewany przez tego samego wykonawce, czyli Inkspots (to właśnie ten utwór miał się oryginalnie znaleźć w jedynce zamiast "Maybe").
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Gac666xx » N cze 10, 07 18:42

Ja tam nawet Fallouta moge mieć z FPP, bo Stalker bardzo mi do gustu przypadł. Już o klimat się nie martwię, martwię się teraz tylko o rozbudowanie świata, ograniczenia i dialogi.
Jednakże myślę, że Bethesda się spisze, jeszcze się na nich nie zawiodłem :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Wt lip 10, 07 00:15

Fura nowych materiałów na temat Fallouta 3, a tutaj żadnych nowości...

Ja tym czasem z nudów (brak konsoli ;) ) przeszedłem pierwszego Fallouta i bawiłem się przy tym przednio. Szkoda że końcówka gry nie dotknęła mnie tak jak np. koniec MGS3.
Ale trzeba przyznać że są podobieństwa w końcówkach obu tych gier, ale nie będę tu spojlerował ;)

Szkoda że w F3 nie będzie powiązania z kryptą 13. Naprawdę przyzwyczaiłem się do strych miejsc i Historii. Tym bardziej że grałem nie chronologicznie. Najpierw grałem w F2, a później w jedynkę, więc to było coś w stylu cofnięcia się w czasie.
Niezłe uczucie ;)
Bizon

Postprzez Gac666xx » Wt lip 10, 07 00:34

No ogólnie jestem coraz bardziej podjarany, uważam, że system V.A.T.S. będzie super. Oby tylko gra miała wiele detalu, wielu NPCów i praktycznie zero ograniczeń (narazie jest dyskusja czy będzie możliwe zabijanie dzieci, więc jeśli doszli do takich rzeczy to myślę, że nasza swoboda będzie wielka xD). Napewno będzie można wybić całe miasto, co niezmiernie mnie cieszy :>.

Jeśli chodzi o grafikę to będzie to engine Obliviona, więc bardzo możliwe iż sobie na moim sprzęcie pogram i jeśli chodził komuś Oblivion to też nie powinien mieć problemów. Ogólnie po screenach widzę, że nawet i rozdzielczość tekstur jest praktycznie taka sama więc myślę, iż będzie dobrze. Ogólnie super jest to, że można włączyć widok trzeciej osoby i praktycznie włączyć tryb izometryczny co naprawde powinno się spodobać innym falloutowym wyjadaczom.

System dialogów ma być rozwinięty, jak czytałem na temat przykładu (gamespy, gdzie widzieli demo) to naprawde będzie dużo możliwości (napewno nie to samo co w oblivionie).

System levelowania będzie inny i ci, którzy narzekali na obliviona (znowu) nie powinni się zawieść, ponieważ nie będzie tego przypominał.

Ogólnie będę bardzo szczęśliwy jeśli system SPECIAL będzie wdrożony, bo to jest po prostu świetna rzecz.

screeny:

Obrazek Obrazek Obrazek

a tu wyzsza rozdziałka:

http://media.pc.gamespy.com/media/568/5 ... mgs_1.html

W ten weekend poprowadziłem moją pierwszą sesję Fallouta na moim własnym systemie (bazującym na systemie z gry czyli SPECIAL). Prowadzę system logiczny (bez użycia kostek, no chyba, że grają w kości ;) ) i jak narazie ludziom się podobało hehe.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Wt lip 10, 07 00:40

Przynajmniej po tych nowych informacjach przestałem się bać o losy F3, bo wygląda po prostu jak prawdziwy FALLOUT NOWEJ GENERACJI.
Szkoda że nie będzie można strzelać już po jajach ;)
Bizon

Postprzez Gac666xx » Wt lip 10, 07 01:42

Hmm z tego co wiem to nic nie było mowy o tym, że nie można. Sądząc po tym screenie po prostu trzeba kamere w dół obniżyć i wtedy pokażą się punkty od pasa w dół. Ale również i ja się już nie boję o losy fallouta, przyjme go z radością :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt lip 10, 07 09:42

no ja gdzies czytałem że jednak po jajach nie będzie mozna nawalać. A także jak nam się skończą pkt. AP do celowania po kończynach, do walke prowadzimy jak w normalnym shoterze.

Ale jednak klimat ( na screenach) sie zachował, na szczęscie...
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole