No ogólnie jestem coraz bardziej podjarany, uważam, że system V.A.T.S. będzie super. Oby tylko gra miała wiele detalu, wielu NPCów i praktycznie zero ograniczeń (narazie jest dyskusja czy będzie możliwe zabijanie dzieci, więc jeśli doszli do takich rzeczy to myślę, że nasza swoboda będzie wielka xD). Napewno będzie można wybić całe miasto, co niezmiernie mnie cieszy

.
Jeśli chodzi o grafikę to będzie to engine Obliviona, więc bardzo możliwe iż sobie na moim sprzęcie pogram i jeśli chodził komuś Oblivion to też nie powinien mieć problemów. Ogólnie po screenach widzę, że nawet i rozdzielczość tekstur jest praktycznie taka sama więc myślę, iż będzie dobrze. Ogólnie super jest to, że można włączyć widok trzeciej osoby i praktycznie włączyć tryb izometryczny co naprawde powinno się spodobać innym falloutowym wyjadaczom.
System dialogów ma być rozwinięty, jak czytałem na temat przykładu (gamespy, gdzie widzieli demo) to naprawde będzie dużo możliwości (napewno nie to samo co w oblivionie).
System levelowania będzie inny i ci, którzy narzekali na obliviona (znowu) nie powinni się zawieść, ponieważ nie będzie tego przypominał.
Ogólnie będę bardzo szczęśliwy jeśli system SPECIAL będzie wdrożony, bo to jest po prostu świetna rzecz.
screeny:
a tu wyzsza rozdziałka:
http://media.pc.gamespy.com/media/568/5 ... mgs_1.html
W ten weekend poprowadziłem moją pierwszą sesję Fallouta na moim własnym systemie (bazującym na systemie z gry czyli SPECIAL). Prowadzę system logiczny (bez użycia kostek, no chyba, że grają w kości

) i jak narazie ludziom się podobało hehe.