Sylvan jest na tyle stary, że System Shocka pamięta,
SHODAN śniła mi się po nocach.
Gac666 napisał(a):Bioshock to kopia wspaniałego System Shock, więc nie nazwałbym jej najznakomitszą. Jest dobra, ale nie aż tak.
Ciężko porównywać gry , które różni kilka generacji. To znaczy można , ale nie wypada. Poza tym jesteś dużym chłopcem i powinieneś wiedzieć, iż różni ludzie mogą mieć róże gusta. Ja osobiście znam ludzi , dla których FPS nr 1 jest Halo X i też niech im będzie.
Ja obecnie polecam następujące tytuły.
King's Bounty Legenda.
Pierwsza część była protoplastą kultowej serii HoM&M, aż dziw iż sequel wychodzi po tylu latach - wszak aż pięć części "heroesów" się ukazało.
Sama gra to strategia turowa ze słynnymi heksami. Oprawa A/V stoi na wysokim poziomie a gra się niezwykle przyjemnie. Do wyboru masz jedną z trzech postaci - wojownika (największa ilość jednostek) , maga (najmniejsze wojsko, lecz dysponuje potężnymi czarami) i postać wypośrodkowana - paladyna.
System jest nieco inny niż w HoM&M . Postacią po mapie poruszamy się w czasie rzeczywistym , a na dane jednostki należy uważać , gdyż w większości miejsc jest dany ich limit , który można wyczerpać bezpowrotnie.
Ogólnie wspaniała zabawa - brak trybu wieloosobowego.
Polecam gorąco wersję kolekcjonerską. Kosztuje mało -ok 140 zł- a jest wspaniała.
L4Dead
Spodziewałem się nijakiego horroru z lichą grafiką. Jakiż błąd.
Oczywiście nie jest to Far Cry 2 , ale wygląda dobrze a sama gra....
Gra się kapitalnie. Takie zombiaki powinny być w RE. Jak żywo przypominają te w "30 tygodni później" a padają hurtowo. Świetny FPS.