Czas gry?

Moderator: GM

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 07, 09 20:07

Mam pytanie odnośnie Assassin's Creed. Dość często na jej temat słyszę skrajne opinie, dotyczy to także czasu gry. IGN podaje że tytuł pęka w 10-15 godzin i to z uwzględnieniem zadań pobocznych. Z kolei Gamespot, z reguły bardziej krytyczny, tym razem podaje iż 20 godzin przeznaczymy na sam scenariusz ale reszta zajmie około 50 godzin czyli tak jak mówiła Jade. To jak to w końcu jest?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Kazuun » Wt kwi 07, 09 21:26

Hmm, zależy czy masz zamiar zbierać wszystkie flagi, wybić templariuszy i bawić się w achievmenty. Jeśli nie znasz ich lokacji to faktycznie może zejść trochę czasu na bieganie i szukanie.
Jeśli mówimy o przejściu fabuły (robiąc tylko potrzebne) zadania to wyjdzie około 12-15h grania. Robiąc wszystkie zadania w celu uzyskania informacji granie mooooże się faktycznie przedłużyć do tych 20 godzin.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez greyfox » Śr kwi 08, 09 01:48

Osobiście ja robiłem wszystkie zadania, zaliczyłem większość templariuszy i jakieś 4/5 flag, odkryłem całe miasta itd .. czas gry 13h czystego grania z małym haczykiem acz dodam iż graczem jestem dosyc szybkim jeśli chodzi o roztrzaskiwanie tytułów ....
mimo wszystko assasina polecam dla samego "smaku"
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez uci » Śr kwi 08, 09 05:04

mi zabrał 15 h fabułowo + zwiedzanie, templariusze, flagi (z mapkami) jakes 10h + zabawa i walki w miastach kolejne 10
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Śr kwi 08, 09 11:29

Czyli, uci, u Ciebie jakieś 35h? No ja jestem graczem który akurat sączy gry niczym wino - powoli i małymi łyczkami.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr kwi 08, 09 12:00

Jeśli mogę się wtrącic, kup lepiej Orange Box : ). Może ma sie nijak do asasyna jeśli chodzi o gatunek. tematykę etc, ale pod względem stosunku zawartości do ceny, miażdży.

Portal zajął mi 4h głównego wątku w normalnym tempie (dopisując niepowodzenia byłoby pewnie 5h). Do tego dochodzi kilka alternatywnych map, wyzwania, czyli, biorąc pod uwage złożoność i trudność alternatywnych zadań, dodatkowe 2-3h. Samego Portala i tak przechodzi sie kilkukrotnie, bo to tytuł niesamowity.
Half-Life 2 skończyłem i licznik pokazał 16h. Było kilka niepowodzeń, trochę się śpieszyłem też (zwłaszcza pod koniec, bo rozkręciło się konkretnie) i grałem w sumie na razie na easy. Przy okazji można się bawić w szukanie znaków lambdy, łażenie, zwiedzanie, zabawe z gravity gunem (można godzine przesiedzieć w jednym miejscu podrzucając różnymi przedmiotami i obserwując jak sobie gra radzi z liczeniem fizyki). Więc powiedzmy, że Tobie z "sączeniem" zajmie spokojnie 20h.
Za epizody dopiero się wezme za jakiś czas, ale mówią, że to minimum 5h grania - razy dwa dodatki. No a Team Fortress Cie nie interesuje, mnie w sumie też nie. Jeszcze nie miałem okazji tego odpalić.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr kwi 08, 09 12:27

No Sal u mnie tak jakoś było te 35 godzin, z tym że AC był jedną z niewielu gier w których tez lizałem ściany, wchodziłem po wszystkich budynkach, sprawdzałem wszystkie miejscówki które się dało zobaczyć itd. W fabule też można lizać ściany, można ją przejść od tak po prostu, albo też "lizać" i dowiedzieć się wszystkich wątków.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » Śr kwi 08, 09 12:40

No i sporo czasu w AC biegamy własnie po mieście bez celu byle tylko popatrzeć i nacieszyć się sama animacja "parkuru". Przynajmniej ja tak miałem.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Śr kwi 08, 09 14:57

Mnie Assassins Creed zajął jakies 25h. Głównie dlatego, że kilka bitych godzin po prostu biegałem i zaczepiałem strażników. Dla mnie walka to poezja w tej grze ^^.

A fakt faktem, że nie zdobyłem wszystkich flag, zostało mi chyba trzech templariuszy, więc jeszcze sporo do zrobienia. Ale nie zmienia to faktu, że gra wymiata na całej linii i nie mogę się doczekać sequela.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » So lis 13, 10 01:35

Btw tak sobie mówimy o długości slasherów, a ja mam pytanko. W ile pękła u was Bayonetta?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So lis 13, 10 11:16

1wsze podejście na Normal ok.11/12 godzin - potem można zmasterować ten czas do >3h.

Bayo ma z drugiej strony to do siebie że ma tony dodatkowych dupereli do odkrycia, zdobycie wszystkiego co jest do zdobycia Bayonettą zabrało mi ok. 50h.
Niestety pękłem przy próbach odblokowania 2 dodatkowych postaci (przejście Lost Chapter i wyplatynowanie jednego poziomu trudności).
Po drodze zgubiły mi się też 3 ostatnie kawałki serc wiedźm.
uci
Uber Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole