Fallout 3 + New Vegas

Moderator: GM

Postprzez Gac666 » N lip 25, 10 21:31

Lol... to faktycznie lipa z dodatkami na ps3... Mnie sie F3 na PC tylko wiesza jesli gram w full screenie i alt-tab uzywam często, ale to był mankament już obliviona niestety.

Najsłabszy z dodatkow jest OA, najlepszy jest Point lookout i Broken Steel, The pitt i mothership zeta pomiedzy :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez greyfox » Pn lip 26, 10 22:55

Nie wiem czy też zwróciliście na to uwagę.
Zobaczcie ile MB zajmują wam końcowe sejwy.
Domniemam iż to z tego powodu - zbyt dużego obciążenia pamięci podręcznej konsoli, doznaje ona takich zwiech.
Przy drugim męczeniu fallouta końcowy sejw zajmował mi grubo ponad 30MB.
To jakaś paranoja.
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666 » Wt lip 27, 10 00:11

Paranoja? A pójdź do pierwszej lokacji i spójrz na miejsce gdzie wyrzuciłeś Baseballa, o kurde on dalej tam leży :D i to jest piękne. Ja się nie dziwię, że tyle savey zajmują, ale z drugiej strony ja mam dysk 0,5 TB więc mnie to rybka ;P.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez kul » Wt lip 27, 10 08:19

Bardziej niz chetnie oddam umiejscowienie zostawionego gdzies ot tak przedmiotu w zamian za plynnosc gry.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Uzion » Wt lip 27, 10 10:52

I moral z tego taki panowie: nie smiecic - bedzie chodzilo plynnie. Kolejny geniusz Fallout'a. Tym razem proekologiczny.

Swoja droga, nie wiecie co sie dzieje z czlowiekiem u ktorego mozna sprzedawac zlom? Chodzi mi o ciemnoskorego starca w Megatonie, zawsze mi znika gdzies w srodku gry.
Uzion
The Fury

Postprzez kul » Wt lip 27, 10 11:32

Uzion napisał(a):I moral z tego taki panowie: nie smiecic - bedzie chodzilo plynnie. Kolejny geniusz Fallout'a. Tym razem proekologiczny.

Swoja droga, nie wiecie co sie dzieje z czlowiekiem u ktorego mozna sprzedawac zlom? Chodzi mi o ciemnoskorego starca w Megatonie, zawsze mi znika gdzies w srodku gry.

A cholera go wie, z tego co pamietam w swojej siedzibie jest wieczorami.
Zreszta - http://fallout.wikia.com/wiki/Walter_(Fallout_3) i sprawdzcie kto mu podklada glos ;)
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Gillian » Wt lip 27, 10 11:55

Uzion napisał(a):Chodzi mi o ciemnoskorego starca w Megatonie, zawsze mi znika gdzies w srodku gry.
A to jakiś bug jest, bywa że znika.

Na tej wikii nawet piszą o tym.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake. » Wt lip 27, 10 11:55

Ja się ten Campbell stoczył po [spoiler]śmierci Sneja[/spoiler], no się chłop załamał, no ja Go po prostu, słuchajcie, nie poznaję no!, chłopie, co się z Tobą dzieje, otrząśnij się!!!
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez Gac666 » Wt lip 27, 10 15:09

Mnie tam gra płynnie chodzi :happy4:
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez greyfox » Śr lip 28, 10 23:06

Paranoja? A pójdź do pierwszej lokacji i spójrz na miejsce gdzie wyrzuciłeś Baseballa, o kurde on dalej tam leży

Wiem fajnie fajnie. Tylko dlaczego ten sejw jest cały czas w pamięci a nie podzielony na odpowiednie sektory (co jest robione coraz częściej) odpowiedzialne za konkretne (małe) lokacje, postać i w odpowiednim miejscu i czasie czytane/zapisywane. Wtedy gra pomimo wielkiego sejwa chodzi o niebo płynniej.
I moral z tego taki panowie: nie smiecic

Niestety nie - sejw rośnie w miarę postępu zwiedzania lokacji, niekoniecznie śmiecenia.
Myślę że w Vegas uporali się z tym ......
Zresztą, tak czy owak, zaliczyć trzeba będzie :D
Tylko dlaczego z tyloma Fakami po kolejnym zwisie :D
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666 » Cz lip 29, 10 00:06

Serio greyfox mnie to kompletnie nie przeszkadza, no ale ja nie mam konsoli :P a co jak co takie gry jednak najlepiej się spisują na PC.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz lip 29, 10 10:27

Na x360 tez nie ma problemow;) to wersja na PS3 jest skopana
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » Cz lip 29, 10 19:28

Dzieki za wytlumaczenie sprawy z tym bugiem.
W zwiazku z obejrzanym programem traktujacym o świecie po zagladzie ludzkosci, czy tutejszej dyskusji przyszla mi ochota na Fallouta od poczatku.

Jestem święcie przekonany, ze w skrzynce pocztowej w Springvale bylo kilka granatow, jak i w pobliskiej lodowce jedzenie. Teraz skrzynka jest pusta, a zapasy w lodowce o wiele bardziej skape.

Przedmioty sa generowane losowo?
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666 » Cz lip 29, 10 19:47

Yup za każdym razem jest inaczej, oczywiście w skrzynkach na zewnątrz losowych. Itemy na półkach zawsze są i będą.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » N sie 01, 10 10:43

Gac, pokazałeś niemalże cyfrową rekonstrukcję siebie samego w ME. W F3 również wymodziłeś coś takiego.... Jak dla mnie możliwości są biedne i ociężałe nieco - choć lepsze niż w ME.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666 » N sie 01, 10 13:53

E tam jak na RPG, które nie jest online to jest wystarczająco.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Uzion » Pn sie 02, 10 17:55

Gac666xx napisał(a):Jedno z nawiązań jakie mam to jeden z Vaultów. Bodajże 108 gdzie użyli techniki prania mózgu White noise, przez co mniej więcej połowa mieszkańców zasnęła, a druga stała się bardzo agresywna.
[/code]

Wiedzialem ze znajde gdzies tutaj ten cytat.
Otoz wlasnie wszedlem do tego Vault'u i dokladnie uzyli techniki ktora nazywa sie White Noise, z tym ze nie jest to Vault 108 lecz 92.
Moj pierwszy odkryty podczas eskploracji swiata Vault, jednak o wiele mniej klimatyczny moim zdaniem niz chociazby Dunwich Building, ktory trzymal w napieciu i tajemnicy podczas odkrywania coraz to kolejnych czesci audio-logow pozostawionych przez goscia, dzieki ktorym odkrywalismy przeszle wydarzenia kawalek po kawalku. Choc nie wyeksplorowalem tego Vault'u jeszcze do konca, wszystko jest wylozone prawie na wstepie. Mysle ze pozostal juz tylko looting.

Shit Gac, ta gra tez mi sie nie chce znudzic. Przedtem bylo inaczej.
Teraz gram jakis czas, co najwyzej zmecze sie rozgrywka i na drugi dzien mam nowe checi do walki o przetrwanie w post-apokaliptycznym swiecie.

______
Poza tym, (pewnie to nie nowosc bo podczas wykonywania questa) natrafilem na nawiazanie do Mariposa Military Base, ktora wystepuje w poprzednich czesciach Fallouta.
Uscislajac: na "osobe", ktora ja eksplorowala. Ciekawe.
Ostatnio edytowano Pn sie 02, 10 19:27 przez Uzion, łącznie edytowano 1 raz
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666 » Pn sie 02, 10 19:09

Gra wciąga jak makaron, jeśli chce się zwiedzać każdą lokację i każdy zakamarek to jest to największa i najlepsza tego typu produkcja.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz sie 05, 10 22:32

Ja wczoraj zacząłem sobie grać na PS3 w wersję ang. Już wpadł dzban za pip boy'a ^^
Przystojniaka, który by mnie odwzorował nie chciało mi się robić, stad stworzyłem (również atrakcyjnego) mężczyznę, który jest bliźniakiem Sam'a Witwera, czyli aktora wcielającego się m.in. w Doomsdaya (Smalville), czy też głównego bohatera SW:TFU.

Zresztą, taka fryzura jest odpowiednia w post apokaliptycznym świecie.

Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gillian » Wt lis 02, 10 21:45

Okazuje się, że w New Vegas, podobnie jak na początku w trójce mamy game over po skończeniu main questa. Ale modderzy już sie postarali i problem znika. PC FTW ;D. W ogóle mody są świetne http://www.pcgamer.com/2010/11/02/25-be ... egas-mods/

Kurde, mam nadzieję, że jutro już dostane swój egzemplarz gry... Inaczej zacznę grac na piracie ;]
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt lis 02, 10 22:44

Ja już mam 39h na karku i zwiedzam, powoli jakoś tam questa robie, ale nie kończe jakoś.

Jeśli o mody chodzi to tak jak w F3 mam w NV już modów kupę, a co mi szkodzi by zrobić grę jeszcze lepszą :).

Nie zmieniam rozgrywki drastycznie, ale wrzucam te poprawki, które uważam za słuszne (jak np. leczenie po spaniu +8h, bo czas leczy rany, wiadomo logiczne). Mod, który poprawia wiele bugów też jest :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Albi_Saint » Śr lis 03, 10 11:15

Ja znów wróciłem do Fallouta po tym jak się zdenerwowałem, że nie mogę przejść morderczej przełęczy w Latarence, w końcu to zrobiłem i ponownie wsiąknąłem w ten świat. Mam już przegranych 30 godzin i ciągle mi mało :P
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez Gillian » Wt lis 09, 10 01:05

Po ca 10h gry stwierdzam, że jest dużo lepsza jak na razie od trójki. Ale to było oczywiste ; ). Na razie sobie łażę i zwiedzam. Gram z trybem HC, ale na easy (laaamaaa jestem wiem, ale akurat cieszę się że te dwie opcje są niezależne), jednak i tak jest ciężko. Ginę częściej niż w trójce na normalu, tam był level scaling (tu ponoć też jest ale ja tego nie czuję) i mniej więcej wszystkich rąbało sie równo. Teraz mając 5 lvl spieprzam gdzie się da kiedy zobaczę większego radscorpiona.

Cała ta pustynia jest lepiej zaprojektowana niż w F3. DC Wastelands akurat były nudne po prostu, można było iść przed siebie i iść i nic ciekawego nie spotkać, zaś Mojave zaskakuje na każdym kroku. No i sam fakt, że zachodniemu wybrzeżu nie dostało się tak bardzo i tereny nie są tak nieżywe, powoduje że jest zwyczajnie ciekawiej. Cieszy mnie krok w stronę Obliviona, dzięki czemu możemy pobawić się w gotowanie i tworzenie własnej amunicji. Szkoda mi tylko, że został ten sam system rozwoju postaci co w F3, bo ten z Obliviona był dla mnie perfekcyjny, tj uznaję za jedynie słuszne rozwijanie umiejętności poprzez ich trening, a nie przydzielanie punkcików np w speech zdobytych przez krojenie jakiegoś pustynnego ścierwa.

Bugów już chyba tak uciążliwych nie ma, ja poza zapadającymi się pod ziemię skorpionami i jakimś blokowaniem się przeszkadzajek, nie zauważyłem nic uciążliwego. Doskwiera jedynie czasem szwankujący na PC VATS, ale nie wiem jaka jest przyczyna. Może to naprawią. Poza tym po zainstalowaniu moda poprawnie wykrywającego kartę graficzną wszystko mi hula na maksach w full HD i z 4xAA w 40-60fps (chyba jakiś frame limiter jest bo więcej fraps nie pokazuje choc mógłby). Co nie zmienia faktu, że gra i tak prezentuje się marnie (tekstury, modele twarzy itp), niczym tytuł z 2006. Co też jest odpowiedzią na pytanie, dlaczego na moim nienajmocniejszym PC gra tak dobrze działa.

Nic to, gram dalej...

Ale wypas, w plikach gry normalnie siedzą mptrójki z całą muzyką z gry. Są nawet chyba pełne ambientowe ścieżki Morgana z F1 i F2 oraz jakieś rzeczy Inona z F3.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt lis 09, 10 08:07

Co do rozwoju postaci, no przykro mi ale Fallout ma swój system i jest świetny, co prawda w F3 i FNV jest uproszczony ale i tak moim zdaniem to najlepszy system RPG ever.

Ja na swoim liczniku mam juz 52godziny, zwiedzone pół świata i jak na razie nie zamierzam kończyć. Gra mi się bardzo dobrze, trochę lepiej niż w F3 przyznaję, ale ogólnie gra jest na bardzo podobnym poziomie.

W F3 jesli grałeś na hardzie to potworki były równie twarde jak w NV, tylko że troche łagodniejsze było losowanie stref poziomowych tak by twoja postać mogła sobie w danym momencie poradzić. Ale przecież jak na 3-10 poziomie trafiłeś na Deathclawa, to kończylo się tak samo.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Wt lis 09, 10 23:21

btw. bo coś mi sie obiło o uszy - F:NV też się kończy jak 3jka że po endingu nie ma możliwości wrócenia do gry?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » Wt lis 09, 10 23:40

Pisałem to samo wyżej. Na szczęście jest mod do tego ;]

Gac, jak Ty możesz grać w takiej pomarańczowo brązowej kolorystyce :/
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt lis 09, 10 23:54

TK, taka była tam kolorystyka, bo to wczesny ranek. Zaś sniperka jest w desert camo, bo to unikat z kampanii w Gobi, więc jest taka żółta.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr lis 10, 10 00:16

Ja włączyłem ten mod Fellout bo mnie denerwowały zółte chmury. No i też dzięki modowi noc jest ciemna... jak noc ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr lis 10, 10 08:02

Osobiście mi to nie przeszkadza, bo F1 i F2 były takie żółte.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr lis 10, 10 23:29

No coś w tym jest.
Ale sceneria z tym modem jest przepiękna. Śliczne kolorki ; ). A ogólnie gra jest wciąż świetna. Wczoraj patch nowy wyszedł i jest jeszcze lepiej.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole