Fallout 3 + New Vegas

Moderator: GM

Postprzez Bizon » Wt lip 10, 07 11:39

Gac666 napisał(a):Hmm z tego co wiem to nic nie było mowy o tym, że nie można.

Zdaje sie że to przeczytałem na gry-online w tej zapowiedzi.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Wt lip 10, 07 12:47

Tak włącza się normalne strzelanie gdy skończą nam sie punkty akcji (powoli się ładują). Dla mnie jest to bardzo miły dodatek, ponieważ zawsze chciałem grać w fallouta z możliwością strzelania jak w FPSie. Celująć manualnie też można strzelać w różne części ciała co sprawia, że możemy zawsze i wszędzie próbować komuś ustrzelić to i owo xD.

Wierzę jednak, że strzelanie po kroczu będzie możliwe, tylko jeszcze t3ego nie zaimplementowali;).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Old Snake » Wt lip 10, 07 20:44

Hm, postapokaliptyczny waszyngton mnie zauroczył, jest pięknie. Zobaczymy co oni tam zmajstrują i mam nadzieje, że nie spłycą rozgrywki tym strzelaniem.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Śr lip 11, 07 02:04

no Gac, jak tego nie dadzą, to pewnie zajmą się tym fani Fallouta, Bethesta przeciez zawsze dawała wolna ręke jak chodzi o mody. A zarówno w Morrowindzie jak i Oblivionie było ich sporo
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Śr lip 11, 07 12:44

Nooo i dlatego wierzę, że fallout 3 będzie grą z jeszcze dłuższym stażem niż poprzedniczki :).

Do tego sama Bethesda będzie pewnie dawała w ciul dodatków.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Śr lip 11, 07 13:32

Może i będzie bardziej żywotny, ale na pewno nie będzie taką legendą jak poprzedniczki ;)

BTW Gac świetny avatar :D
Bizon

Postprzez Gac666xx » Śr lip 11, 07 14:29

No napewno nie będzie taką legendą, ale napewno będzie legendą. Dla mnie Oblivion jest bardzo ciekawym tytułem, w którego lubiałem się zanużyć, jedynym problemem była prędkość tego poruszania, wszystko takie ślimacze. Dodając do tej gry mody wiele rzeczy można było usprawnić lub zmienić.

Teraz gdy Fallout ma być bardziej dynamiczny i napewno będzie miał możliwość dodawania modów czuję, że ta gra będzie się ciągnąć latami, ponieważ wszyscy będą mogli dopisać kawałek historii. :)

Hehe no avatara wczoraj strzeliłem z nudów.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Pt sie 03, 07 19:04

No i nareszcie ruszyła pełną parą oficjalna strona Fallota 3.
http://fallout.bethsoft.com/home/home.php.

Szkoda, że póki co nie ma na niej nowych materiałów...
Za to od razu rzuca się w ozy Falloutowy klimat stronki.
Zaczynam żałować, że mój komputer ma 6 lat ;)
Bizon

Postprzez Gac666xx » Pt sie 03, 07 21:00

No właśnie miałem to wrzucać.

Przesiaduję ostatnio na oficjalnym forum F3 i dowiaduję się kilka ciekawych rzeczy, warto poczytać samemu.

Co większe smaczki/zapowiedzi:

-Gra będzie bardzo brutalna
-Najprawdopodobniej będą dzieci (były w demie na E3)
-Narkotyki i prostytucja powrócą (oby oby xD)
- O wiele więcej możliwości dialogowych niż w Oblivionie (a tam nie było juz tak źle)
- Rozwiązywanie problemów nie tylko siłą

Ogólnie to czyste spekulacje jak narazie, więc w sumie podniecać za bardzo nie ma się czym, lecz ja jak narazie nie zawiodłem się na tym co widzę i trzymam kciuki. :)
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » So sie 04, 07 12:31

Gac, wydaje mi się że z brutalnościa to coś więcej niż tylko zapowiedzi

http://fallout.bethsoft.com/images/art/fallout3screens/screen07B.jpg
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So sie 04, 07 22:17

Dlatego napisałem "Smaczki" ;)
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » So sie 04, 07 22:37

swoją droga by zblizyc sie do tematu, na szybko poprzechodziłem ostatnio F 1 i 2, no i teraz z większa ciekawością czekam a F3.

Byle tylko troche broń urozmaicili, bo jednak w F2 wystarczyło dorwać Bozar'a i juz jakos wszytsko robilo sie prostsze;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So sie 04, 07 23:14

Ja tydzien temu przeszedlem F1 a teraz bawie sie z F2. Nie gram na szybko tylko się delektuję. Zaś jak tylko przejdę to zaczynam znowu :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » So sie 04, 07 23:47

Ja jakieś 2 tygodnie temu przeszedłem sobie Fallota 1, tak klimat załapałem po tych zapowiedziach.
Dwójkę przechodziłem dziesiątki razy, ale mimo to zastanawiam sie nad powrotem do pustkowi z F2...

Jak mi nie oddadzą konsoli do 20 sierpnia, to może się zabiorę ;)
Bizon

Postprzez uci » N sie 05, 07 23:05

Ja dwójkę przechodzilem też z 2 tygodnie (ost. Boss rządzi na całej linii) a dopiero po przybyciu do ostatniej lokacji nauczylem się genialnego obsługiwania bronią palną (zmiany trybów na burst czy dokładne celowanie).

CO do F3, tak sobie myśle że mogli by go zrobić zachowując wszystkie drazliwe motywy z F2 (Childkiller itd.) i zrobić na to specjalne łatki podobnie jak to było z F2 w Anglii, wtedy dostalibysmy gre taką jaką kochamy, bez potrzeby martwienia się czy zostaną prochy i inne rzeczy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn sie 06, 07 09:20

Fallout 3 będzie tworzony na enginie Obliviona, a jak to z TES bywa będzie możliwość modowania. Tak więc jestem pełen nadziei, że nawet jakby to fani dodadzą to i owo :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Cz sie 16, 07 19:33

Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez uci » Cz sie 16, 07 22:58

tylko nie MMO...

już widze te setki grindujacych lvl dzieciaki których największym osiagnieciem w zyciu bedzie zdobycie super dopakowanego karabinu i cos tam jeszcze. A między nimi tych kilku graczy chcących pograć bo kocha tą serie.

Gierka może bedzie ekstra, ale jak widze taki dialog jak niżej to wysiadam zawsze.
" Hi - wat lvl?"
" 11 "
" hahahaha noob, Am 23 and got gaus rifle - die "
i go zabija
uci
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Cz sie 16, 07 23:59

nie nie nie i jeszcze raz NIE! sory że się wypowiadam mimo słabej znajomości gry ale tego jako MMO sobie nie wyobrażam bo wyjdzie z tego hack'n'slach a wtedy to będzie więcej jazgotu niż to że DMC4 wychodzi na wiele platform (a wiem że jest sporo dziwnych akcji z tego powodu ot choćby pogróżki w stronę capcomu i ekipy tworzącej) bo komu będzie się chciało expić przez gadanie? gracze na to nie polecą i co do młodocianych graczy proszę uważać na słowa bo młody gracz nie znaczy od razu wielgachny noob co do dialogów to już akurat Uci to akurat widzę tylko w grach MMO darmowych ;) w WoWie nie widziałem takiej akcji nigdy xP (może mało widziałem xP)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez uci » Pt sie 17, 07 00:06

wybacz grabczas za to oznaczenie młody, to zmieniam wypowiedź na powiedzmy graczy dla ktorych MMO są wazniejsze niż inne rzeczy, a smierć bohatera przezywają za bardzo.
No napewno wtedy gra stanie się hack'n'slashem, bo tak buduje się większość mmorpgów, a NPC zostaną sprowadzone do roli sklepu - gościa od questa.

Poprostu wykorzystanie tytułu do promowania lepszego lub gorszego MMO.
uci
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Pt sie 17, 07 01:16

dzięki ;)

użycie tytułu hmmm.... najbardziej rzucający się w oczy przykład dla mnie to LOTR bo chyba nie trzeba wielu osobom przedstawiać ile razy EA użyło tego tytułu dla kasy ;) a MMO LOTRa robi nie kto inny jak nasze kochane(interpretować według gustu ;) po mojemu to będzie Pier.....niczone ;) )

zaś co do F3 robionego przez bethesdę to ciekawi mnie jedna rzecz skoro f1 i f2 są gigantycznie długie i bethesda luybi robić gry dłuuugie to po mojemu można pomnożyć F1+F2 razy oblivion plus pomysły dodatkowe i tak widzę długość F3 gdy nie będą nic dodawać sami ;) nie mówię że to będzie na raz bo twóry TESa lubią robić płatne dodatki które mają wysoką notę cena/jakość xD więc jestem gotów obstawiać że to będzie najdłuższa gra komputerowa/konsolowa w historii świata :D bo ktoś mi mówił że F3 ma wyjść naX360 i PS3 ile w tym prawdy ktoś mi powie? ;)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez uci » Pt sie 17, 07 07:34

no podobno już potwierdzano że F3 będzie multiplatformowy. Nie pamietam tylko gdzie.

Co do samych dodatków to przyznam.
Jak już wspominal Gac, BET lubi dawać graczą wolną rękę, więc napewno pojawi się masa własnych dodatków (od broni po konwersje gry).
Do tego liczylbym na dodatki oficialne takie jak w Morrowindzie ( Bloodmoon szczegolnie)
Dodając do tego ze zwiedzić będziemy mogli każdą dziure w tym swiecie, napewno zapowiada się dłuuuuuga gra.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt sie 17, 07 19:42

F3 ma wyjsc na X360, potem PC, potem PS3 (na szarym koncu, premiera na X i PC bedzie chyba taka sama).

Fallout MMO widziałbym ale prędzej jak Guild Wars. Gdzie grę można samemu lub w teamie kilku osób, nie więcej. To by miało sens i w to chętnie bym pograł. Zawsze marzyłem by móc z kumplami pograć w Fallouta, nadzieja zgasła wraz z Tactics gdzie był deathmatch zamiast cooperative.

Granie w fallouta z kilkoma osobami mogłoby być naprawdę ciekawe, tactics nabierałby nowego znaczenia. Niekoniecznie musi to być od razu Hack'n'slash, raczej aż takiego drastycznego ruchu bym się nie spodziewał.

Ogólnie ja osobiście czekam jak się sytuacja rozwinie, bo jak narazie jest tylko pomysł, nikt nic konkretnego nie powiedział więc nic nie wiadomo.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz lis 29, 07 13:28

A skoro juz mówimy o falloutach, za 2 tygodnie w Gaziecie Wyborczej będzie cała saga do kupienia za smieszne 6 zł... (+ spellforce)
Chyba sobie uzupełnie kolekcje.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz lis 29, 07 14:27

Lol. Dziś zaś z Gothic 1.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Cz lis 29, 07 17:41

Ludzie wariują... Naprawdę, dla mnie to trochę dziwne dawać takie rzeczy do gazet za parę złotych..
Bizon

Postprzez Lost » Cz lis 29, 07 17:52

Bizonie, to powinien być powód do radości, a nie załamania. Przynajmniej więcej osób się zaznajomi z serią. Ja jestem happy, bo przynajmniej sobie pogram w dwójkę, w którą niestety nie grałem jeszcze. Z jedynką to też jest prawie ta sama sytuacja bo nigdy jej nie przeszedłem do końca - 12 lat i lekka odraza do postapokaliptycznych klimatów(na szczęście się już z tej choroby wyleczyłem:P).
Lost
Zanzibar

Postprzez Blady » Cz lis 29, 07 18:01

Pamiętam dzień, w którym redakcja CD-Action szarpnęła się i przedstawiła nam Fallouta jako dodatek do gazety- to był dopiero dzień...Do tej pory wszystkie dołączane do gazet gry należały do katalogu Bin, tutaj zaś pojawiła się nadzieja.

Całym sercem wierzę w Fallouta, szczególnie cieszy mnie fakt skupienia pracy na wersji Xboxowej- z oczywistych przyczyn. Dla wszystkich zaś ludzi narzekających na widok FPP- o ile mnie pamięć nie myli to twórcy zrobili z Fallouta turówkę tylko dlatego, że engine nie pozwalał im na nic bardziej zaawansowanego. Może teraz nadeszła pora, żeby jakże ciekawy świat pojawił się w godnej swojej genialności formie.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Cz lis 29, 07 18:05

CDA to pismo.
GW to gazeta.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Cz lis 29, 07 18:21

Rzekłbym, że nawet jest to czasopismo ;P.
Gac666xx
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole