Final Fantasy

Moderator: GM

Re: Final Fantasy

Postprzez Pabian01 » N gru 06, 15 12:00

Gdyby ktoś miał szukać.
https://www.youtube.com/watch?v=A3sBZ5Nr4hc

Nie wiem przez jaki okres czasu gra będzie exem dla PS4, ale szykuje się system-seller.

PS. Najlepszy i tak jest Polski akcent :D Ciekawe czy tylko ja to zauważyłem :)

Obrazek
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » N gru 06, 15 18:12

Mi się ten KH-podobny system całkiem podoba. Odkąd obejrzałem (i polubiłem) Advent Children, byłem ciekaw jakby wyglądał FF7 tak mocno nastawiony na akcję. Myślę że sprawdzi się to dobrze, ale jednak trochę boli fakt iż możemy w zasadzie zapomnieć o kolejnym turowym fajnalu. Tak czy siak, ta mała próbka bardzo mi się spodobała i z niecierpliwością czekam na całość. Ach, no i jednak szkoda że to nie Uematsu zajmie się muzyką.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » N gru 06, 15 19:56

no Crisis Core grało mi się bardzo dobrze, choć w tym akcyjnym systemie brakuje mi trochę miejsca na strategię do uberbossów (choć FF6 był pod tym względem bardziej taktyczny niż FF7)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Tidus93x » N gru 06, 15 19:58

Jakoś nie czuję tego hajpu, jakoś mnie nie przekonuje to FFXVwe podejście. W sumie jeżeli w XV sprawdzi się ten system, to może się przekonam. Na razie widzę tylko, że z Barreta zrobili gogusia w pinglach, także fuck you Square
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn gru 07, 15 00:48

z drugiej strony to może też być inny system niż w XV - obejrzałem sobie zwiastun jeszcze z dwa razy i myślę że to może być taki ATB podobny do FF13, wszystkie te fajerwerki przy atakach, uniki etc. to animacje ataków pod komendą, a system może leżeć bliżej orginału
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Cz mar 31, 16 09:27

FFXV dostało demo!!! I to jakie! Opowiadające historię młodego Noctisa, czyli dziejące się na długo przed wydarzeniami z gry właściwej. Można już pobierać z PS Store, jedyne 3.5 GB
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz mar 31, 16 10:13

ło krv! Pewnie będzie crap :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Cz mar 31, 16 10:51

Gillian napisał(a):ło krv! Pewnie będzie crap :D

dunno, pobrane, ale czeka na koniec pracy
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz mar 31, 16 11:54

A tak serio to zapowiada się nawet nawet ten fajnal. Co prawda wolałbym klimaty bliższe Ivalice, ale sprawdzę na pewno.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Cz mar 31, 16 12:19

Mnie drażni nieco brak takiej paczki bohaterów jak z innych FFów. Zamiast postaci w różnym wieku, o różnym podejściu do życia i stylu bycia mamy w gruncie rzeczy podobnych do siebie bohaterów, którzy są przyjaciółmi, dobrze się znają. No ale nie psioczę póki nie zagram, poza tym czasem zmiany są dobre (nie jestem jednak przekonany że i tym razem można to powiedzieć, ze względu na to jacy są to bohaterowie sądząc po dostępnych materiałach).

Mam nadzieję, że nowy system walki (o ile będzie przybliżony do tego z KH, a nie z powiedzmy pierwszej odsłony FFXIII) nie wpłynie na przyszłość serii w ten sposób, że RPG gdzieś sobie pójdzie w odstawkę. Mimo wszystko wciąż chciałbym dostać nowego fajnala z przybliżonym do klasycznego systemem walki, ale na to chyba nie ma co liczyć. Można powiedzieć że już FFXII zmienił kierunek serii pod tym względem, a FFXIII go tylko rozwinął. Ja demo ogram sobie na dniach, bardzo mnie ciekawi. Choć nie jestem tak nakręcony jak po pierwszych zwiastunach Versus XIII.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Tidus93x » Pt kwi 01, 16 08:24

No po tych nowych info i trailerach daję tej grze cień szansy - obadam, jak tylko będę miał PS4, co pewnie nieprędko nastąpi, skoro robią jakieś PS4.5. Z resztą zobaczymy opinie graczy - raz w życiu kupiłem grę na premierę i była totalnym zawodem. Jest tylko jeszcze jedna gra, której dam taki kredyt zaufania i jest to KHIII. Tymczasem czekam też na wasze odczucia co do dema, Panowie i Panie ;)
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt kwi 01, 16 08:28

Tidus93x napisał(a):raz w życiu kupiłem grę na premierę i była totalnym zawodem

Hmm..... MGSV? :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Pt kwi 01, 16 10:35

Gillian napisał(a):
Tidus93x napisał(a):raz w życiu kupiłem grę na premierę i była totalnym zawodem

Hmm..... MGSV? :D

Ekhem... Nie no skąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąd!

Prima Aprillis hehe, jasne, że MGSV
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Pt kwi 01, 16 17:45

Tidus93x napisał(a):Jest tylko jeszcze jedna gra, której dam taki kredyt zaufania i jest to KHIII. Tymczasem czekam też na wasze odczucia co do dema, Panowie i Panie ;)

...ale serio masz świadomość, że to nie jest dobry pomysł?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Pt kwi 01, 16 23:15

Ja jestem przekonany, że KHIII będzie tak dobre jak poprzedniki. Żadna z części jeszcze mnie nie zawiodła, a w przypadku serii FF jest trochę inaczej. Odsłon jest więcej, sama seria przeszła też już kilka przemian i nie każdemu się one spodobały. Kingdom Hearts od drugiej części idzie w jednym kierunku i raczej z trójką inaczej nie będzie, więc wydaje mi się że powodów do obaw nie ma.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Pt kwi 01, 16 23:19

Ekhm... No właśnie z tym kierunkiem od KH2 jest pewien problem...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Tidus93x » Pt kwi 01, 16 23:26

ArecaS napisał(a):...ale serio masz świadomość, że to nie jest dobry pomysł?

Mam, ale jestem beznadziejnie najarany na tę grę, czekam od lat (jak na MGSV) i znowu nie posłucham głosu rozsądku i rzucę się jak reksio na szynkę...
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Pt kwi 01, 16 23:37

ArecaS napisał(a):Ekhm... No właśnie z tym kierunkiem od KH2 jest pewien problem...

...który dla mnie najprawdopodobniej nie ma żadnego znaczenia. Jak tylko po raz pierwszy ukończyłem dwójkę, stwierdziłem że jest lepsza od jedynki. Birth By Sleep również uważam za bardzo dobrą odsłonę, podobnie jak 358/2 Days. Lubię Organization XIII i Nobodies, a wątki z postaciami od Disneya, były od zawsze niestety niskiej jakości - pomijając Maleficent oraz dwóch przyjaciół Sory, Króla Mickey i może kilka innych postaci. W większości wątki te wyglądały raczej jak zapchajdziury (Mulan, czy Aladyn to pasujące do tego przykłady) i dla mnie prawdziwe KH zaczynało się zawsze pod koniec fabuły, kiedy Disney zostawał z tyłu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » So kwi 02, 16 10:22

Disney to był chyba tylko po to by można było biegać po fajnych i znanych światach
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » So kwi 02, 16 11:46

Demo nic nie warte. Korytarzowe lokacje, jakies znajdzki ktore nic nie daja i walka polegajaca na mashowaniu jednego przycisku, o mechanice z lat 90 nawet nie wspomne. Oni juz sie nigdy chyba nie naucza
Faja
Big Boss

Postprzez uci » So kwi 02, 16 23:51

to jRPG - po 40h pewnie się rozwinie a po kolejnych 30 człowiek zrobi wow, ale najpierw trzeba tam dotrzeć
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » N kwi 03, 16 18:37

Mi się demko spodobało, ten system walki mi odpowiada, ale trzeba jeszcze sporo poprawić. Odczuwalny input lag, ociężałość postaci itp. Mashowanie jednego przycisku to normalka, w KH tak samo się grało. Sytuacja zmienia się (i zmieniła w FFXV) podczas walk z bossami, gdzie unik to podstawa. Jeszcze bardziej na trudniejszych poziomach trudności, które mam nadzieję pojawią się w grze. Ciekawi mnie jeszcze jak gra zachowywać się będzie w większych lokacjach i czy nie będą za bardzo opustoszałe. No ale zobaczymy, obecnie jestem pozytywnie nastawiony i chciałbym szybko sobie kupić.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » N kwi 03, 16 22:46

w KH mogły być w FF poziomy trudności raczej odpadają
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » N kwi 03, 16 23:40

uci napisał(a):w KH mogły być w FF poziomy trudności raczej odpadają

No ale w FF nigdy nie było takiego systemu walki (poza pobocznymi odsłonami). Jedna zmiana może (a nawet powinna) w tym wypadku zaprowadzić do tej drugiej. W takim Crisis Core również jest Hard, więc liczę że i w FFXV będzie coś trudniejszego.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Pn kwi 04, 16 03:41

jednak to ciągle Fajnal, do tego otwarty świat etc. prędzej będzie podział na misje poboczne z poziomami trudności, niż możliwość narzucenia poziomu trudności do całej gry.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Pn kwi 04, 16 08:03

Faja napisał(a):walka polegajaca na mashowaniu jednego przycisku, o mechanice z lat 90 nawet nie wspomne

Lepszej zachęty nie słyszałem ;). Jak będzie takie, jak stare fajnale, to biere :D
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Pn kwi 04, 16 10:09

stare fajnale były turowe, tutaj nie ma tur, co najdziwniejsze zostało wskazywanie przeciwników, które wg mnie nie ma sensu w walce w czasie rzeczywistym, bo przecież można się poruszać cały czas
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn kwi 04, 16 10:25

Jakie turowe!? ATB! ATB to nie tury!!11 :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Pn kwi 04, 16 16:06

Turowa to była dziesiątka :P
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn kwi 11, 16 18:38

bo system walki z KH - stąd wskazywanie wrogów etc.
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole