RESIDENT EVIL 5

Moderator: GM

Postprzez SALADYN » Śr lut 04, 09 23:24

demo pozwala na Co-opa on i offline, ale nie próbowałem żadnego

To na co ty jeszcze czekasz największa innowacja w nowym RE a nikt jeszcze tego nie sprawdził ???

No i tak sobie wymyśliłem skoro w sinlgu Sheva plącze się ludziom pod nogami to mogli by zastosować patent z RE4 kiedy to Ashley chowała nam się za plecami lub kucała z tą różnicą że w tym samym czasie osłaniała by nam zad albo jeszcze lepiej moglibyśmy jej wydawać polecenie gdzie ma grzać ale założę się że na takie coś po prostu zabrakłoby guzików na padzie.

PS
Widzieliście te spoty ???
http://www.youtube.com/watch?v=Gd5dcF3wSJg
http://www.youtube.com/watch?v=0wgFHDThvCo&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=xyn2SXSCOhs&feature=related

Ładnie im ta kampania wyszła , niezwykle klimatycznie , nawet Claire ma swoje kolejne pięć minut.
No powie mi ktoś czy te słowo KIJUJU to nowe określenie naszych przeciwników ???
Hiszpańsko brzmiące GANADOS jakoś mi nie pasuje do tej gry.

[ Dodano: Sro Lut 04, 09 22:29 ]
Już mam znaczenie tego słowa.

http://residentevil.wikia.com/wiki/Kijuju

No i wychodzi na to że Wesker kieruje Tricell.

A propos kampanii reklamowej Capcomu klik .
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Cz lut 05, 09 06:04

co do co=opa na off to nie mam drugiego pada, a na online to jakoś mi się niechce, zawsze bylem uczulony na wszelkie gry online
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Wt lut 24, 09 17:30

http://gry.interia.pl/news/resident-evil-6-bedzie-inny,1264609

Piąta część serii jeszcze się nie ukazała a już planują następną :P
SALADYN

Postprzez oranjefan » Wt lut 24, 09 17:51

Ja grałem i on i offline. Zarowno tu i tu zabawa jest niesawita, z tym, że na offline ekran jest smiesznie podzielony.
Obrazek
oranjefan
Arnold

Postprzez SALADYN » Cz lut 26, 09 11:37

http://gry.interia.pl/news/resident-evil-5--9-godzin,1265326

Tym razem trochę o długości gry , powiem szczerze że jestem zawiedziony.
SALADYN

Postprzez ColonelAI » Cz lut 26, 09 11:43

W PSX Extreme Koso napisał, że przejście gry zajęło mu 12 godzin. Według mnie nie jest źle. Wyraźnie krócej od czwórki, ale jeśli akcja będzie bardziej intensywna to czemu nie? W recenzji napisano także, że po skończeniu gry odblokowuje się bonusy, które motywują do ponownego zagrania, no i jest jeszcze co-op.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Operator » Cz lut 26, 09 16:33

ColonelAI napisał(a):że przejście gry zajęło mu 12 godzin.
Przepraszam, ale ta gra chyba nie wyszła?
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Lost » Cz lut 26, 09 16:46

Czasopisma konsolowe i stronki internetowe poświęcone także tej materii dostają swoje egzemplarze z wyprzedzeniem - chociaż nie jest to regułą. Może to być wersja debug, albo normalna, czyt. sklepowa.
Lost
Zanzibar

Postprzez Operator » Cz lut 26, 09 16:51

Lost napisał(a):albo normalna, czyt. sklepowa.
Tzw. promo? Dlaczego ZL nie dostaje też takich płyt ;) ?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Lost » Cz lut 26, 09 17:02

Operator napisał(a):Dlaczego ZL nie dostaje też takich płyt ?

Dobre pytanie, aczkolwiek to nie jest ten temat kolego.

Starałem się zaliczyć demo RE 5 przez co-opa i nie udała mi się ta sztuka. Najpierw, gdy postanowiłem, że się wbiję komuś do pokoiku, to co chwilę byłem przekierowany gdzieś indziej. To nie była wada mojego internetu, albo niesmaczny sierpowy wymierzony przez każdego z tych graczy - nie wiem jak to nazwać. :P

Postanowiłem założyć samemu pokój, w wyniku czego sterowałem Chrisem. Po kilku minutach oczekiwania na partnera, ten się zjawił. Wymiana ekwipunku jest o wiele łatwiejsza, gdy kobitką steruje żywa istota. Sama zabawa zaczyna nabierać IMO szybszego tempa, choć wiadomo, że lizać ścian nie wypada. Pod sam koniec, tuż przed pojawieniem się szaleńca z piłą, mój partner zwiał. Darowałem sobie już co-opa w demie. :)
Lost
Zanzibar

Postprzez Pabian01 » Cz lut 26, 09 18:44

Lost napisał(a):Po kilku minutach
Ja max 10 s czekam.
Lost jak nie możesz sobie dać rady online to może razem pośmigamy, bo jest przecież opcja, żeby tylko z friendlisty mogli dołączyć.
Jak nie uokończyłeś online demka to nie znasz tego zajefajnego uczucia ze współpracy :) Aż chciałoby się zrobić jakiś gest ala te co były w Army of Two.
Też się troszkę zawiodłem. To co było w 4 a co będzie w 5 to nawet nie ma co porównywać. No ale zawsze pozostaje online i inne bonusy
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ColonelAI » Cz lut 26, 09 18:49

U mnie też wyszukiwanie trwa parę sekund, czasami są jakieś problemy z połączeniem ale rzadko. Mi co-op bardzo się podoba, nie grałem jeszcze z żadnym tchórzem, który zwiewa przed subbossem. ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Operator » Pn mar 09, 09 17:49

No uwaga, jeszcze kilka dni i będzie można samemu legalnie sprawdzić jak to z nowym RE jest. Ciekawe czy będzie co-op w wersji PC.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez uci » Pn mar 09, 09 18:15

a czemu mialo by go nie być?
uci
Uber Big Boss

Postprzez nobodylikeyou » Pn mar 09, 09 19:09

Ja mam juz troche dosc tej samej formuly co w RE 4.
Przyznaje; "czwórka" potrzebowala innowacji i wg mnie nadal byla po czesci "survival-horrorem":
- nocna wyprawa po wiosce
- nerwowe rozgladanie/nasłuchiwanie po ogrodzie-labiryncie z shotgunem w łapie
- czy w koncu walka "w zwarciu" z mega obrzydliwym bossem w jaskini.

"Szóstka" potrzebuje odmiany i cieszy mnie postawa twórców w tym aspekcie.
"Piąteczkę" oczywiscie kupie, choc watpie czy słoneczna pogoda i co-op z jajcarskim kumplem z friend listy wciaz "da rade" jak za czasów RE 2 ;/
Z wytesknieniem czekam na Huntery, Lickery i klasyczne zombiaki w next genowej oprawie
i w koncu ... z mozliwiscia równoczesnego strzelania i dreptania ! ;P
W Dead Space jakos im sie to udalo a gra nie stracila przez to na klimacie zaszczucia.
"Chcę iść do piekła nie do nieba. W piekle cieszyć się będę towarzystwem papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie"
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Gac666xx » Pn mar 09, 09 19:37

Uci, bo często jeśli coop jest tylko split screen to go wycinają. Tak było z Stubbs the zombie i kilkoma innymi grami.

Mam nadzieje, że nie wytną, bo jakoś Kane & Lynch na Splicie grało się fajnie na PC.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pn mar 09, 09 22:51

no zawsze zostaje przecież Online
uci
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Śr mar 11, 09 17:14

uci napisał(a):no zawsze zostaje przecież Online
O ile go nie wytną (co by było już GRUBĄ przesadą). Bo jeżeli Cenega wykupi licencję to znając życie czegoś nie będzie (tak jak z np. Falloutem 3 było)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gac666xx » Śr mar 11, 09 17:47

Fallout 3 nie ma online, ale fakt ma live! do achievementów, szmaty jak nic i z tym multi też może się zdarzyć.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz mar 12, 09 14:21

Bo Was najbardziej czas gry i straszenie tutaj obchodzą. Tia:

Obrazek
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Kazuun » Cz mar 12, 09 14:59

I'm in looooove xD

Dobra, do rzeczy. Potrzebuję kogoś kto przeszedł poprzednie Residenty (zna serię) i przeszedł nowego RE5. mam parę pytań :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez SaladinAI » Cz mar 12, 09 15:04

To nie możesz ich od razu zadać?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Kazuun » Cz mar 12, 09 15:49

No w sumie racja, hyh.
Osobiście nie grałem w żadnego Reza poza demem 5. Jedyna moja styczność to jakieś filmiki na YT itp. I tu takie pytanie. Wydaje mi się, czy może wszystkie Residenty DO czasu czwórki były dość mroczne, bardziej klimatyczne i straszne, a "czwórka" i "piątka" wydają mi się stawiać bardziej na ilość przeciwników niż na ciemne i ciasne lokacje. Demko RE5 dobitnie pokazywało lokacje oświetlone. Chciałbym spytac jak to wygląda procentowo w grze. Ile lokacji jest właśnie takich jasnych, otwartych, a ile to ciasne i ciemne korytarzyki i pokoje. Jakieś jaskinie, kanały itp...

BTW: Sheva towarzyszy nam non stop ? Występują akcje jak z Girsów - ja w lewo, Ty w prawo ? Chodzi mi o totalne rozdzielenie, a nie jak z dema, że ja idę parterem a ty balkonem itp...
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Cz mar 12, 09 16:30

Zacznijmy od tego, że RE 1 do 3 miały zupełnie inny rodzaj rozgrywki (Code veronica nie licze, bo tam troche zmienili), tamto był survival horror, gdzie brało się na klatę co najwyzej 5-6 zombie, mając 15 sztuk amunicji lub jakieś coś twardsze w pojedynkę. Widok był z ustawionej kamery, nie zza pleców bohatera i gra ogólnie była bardziej nastawiona na logikę niż na akcję. Zniszczone miasto, opuszczony dom, kanały, laboratoria stanowiły tło d la tych części i były całkiem mroczne, chociaż dopiero w RE: remake (na Gacka) mamy latarkę i ciemność była bardziej zauważalna (wiadomo, postęp w grafice). Od RE 4 mamy widok zza pleców i masę przeciwników na raz, a gra to głównie zlepek szybkich akcji plus kilka prostych jak drut łamigłówek. Nie to żebym narzekał, bo osobiście RE 4 jak na razie najbardziej mi się podoba, ale w sumie z utęsknieniem patrzę na czasy gdzie ginęło się łatwo, o amunicję było strasznie ciężko, a każdy korytarz zwiedzało się z sercem pod gardłem.
Porównując jednak RE 4 do RE 5 (tylko z filmików widziałem niestety) to mogę stwierdzić iż RE 5 jest inny z racji tego, że wiele scen dzieje się w dzień, co jest od RE 4 nowym aspektem (mieliśmy tam kilka co prawda zachmurzonych ale dziennych lokacji). Tutaj dodatkiem jest palące słońce ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Cz mar 12, 09 16:41

No właśnie o to mi chodzi. Ile gry dzieje się w dzień w wioskach, na otwartej przestrzeni, a ile w ciasnych i ciemnych :)
Dlatego pytam głównie tych co grę już skończyli.
Kazuun
The End

Postprzez uci » Pt mar 13, 09 17:49

ja w sumie wolalem RE3 - mimo braków w porównaniu do dopakowanej 2jki - wszystko przez tego nemesisa. Choć takie mam wrażenie że seria Dead Rising to bardziej kontynuacja orginalnej trylogi niż RE4. Ale offtop się robi powoli:

Też ponowie pytanie co do tej panny która nam towarzyszy - czy ona cały czas biega z nami>??
uci
Uber Big Boss

Postprzez nobodylikeyou » Pt mar 13, 09 18:15

Oj tak Nemesis dawal rade nalezycie.
A mi sie wydaje ze juz bardziej Dead Space jest kontynuacją "starej szkoły Residentów"
W porównaniu do "piątki" wypada znacznie mroczniej i brutalniej.
No i ten wiecznie regenerujacy sie sub boss. :>
Skonczylem gre 3 krotnie a wciaz nie moge sie do niego przyzwyczaic.
"Chcę iść do piekła nie do nieba. W piekle cieszyć się będę towarzystwem papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie"
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Adamska » So mar 14, 09 19:15

po dzisiejszym stwierdzam, ze granie w re5 bez zipa u boku jest bezsensowne ;d co-op po prostu wgniata. nie przypuszczalem, ze bedzie AZ TAK! ja tam sie jaram ;)
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez nobodylikeyou » Pt mar 20, 09 19:12

No to jak wg was wypada najnowszy "Rezydent" ? (pytanie oczywiscie do tych którzy juz oblukali gierke)
Jak wypada poziom trudnosci na normal wzgledem RE 4 ?
Ile mniej wiecej h zajelo wam ukonczenie tytulu ?
Wreszcie najwazniejsze: Wciaz są "momenty" ?
Obawiam sie ze ten przesyt słonecznych klimatów rozwiał do reszty zaszczucie z RE 4.
Tylko please bez spoilerów fabularnych. Juz zbyt wiele z nich zdradzono na trailerach ...
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Crusher » Pt mar 20, 09 19:32

Kuzyn ma RE5 i sobie chwali, jak dla mnie całkiem dobra gra. Grałem na coopie razem z kuzynem, przechodzimy aktualnie na easy, żeby zdobyć wszystkie bronie itd. potem czochramy na resztę poziomów. Wcale niema aż takiego przesytu słonecznego, przez kilka ostatnich leveli jest już mniej słońca ;) Jeśli chodzi o poziom trudności to na easy czasem jest trudno jak się nie wie "o szo chożi" w danej sytuacji i jak niema się dobrego refleksu w QTE ;) Bossowie są fajni, mili w dotyku i w ogóle. Wesker na końcu trochę sprawia trudności, ale to nic... Także na coopie gra wgniata i w ogóle 11/10 najlepszy coop jaki widziałem. W tej grze trzeba naprawdę ze sobą współpracować, działać razem i taktycznie a nie na wjazd z shotgunami w środek grupy zombiaków(chociaż tak też można, ale trzeba dobrze coopować żeby się potem wyleczyć z ran xD). Po prostu miazga z mózgu i "kwiatek" wychodzący z głowy... to zostaje po głowie graczy grających w trybie Co-operative...
Crusher
Vamp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole