Rag Doll Kung Fu Fists of Plastic

Moderator: GM

Rag Doll Kung Fu Fists of Plastic

Postprzez Crusher » Pt maja 22, 09 23:37

Świetna, zabawna, oparta głównie na fizyce, gra w stylu platformowo-bijatykowym. Daje dużo zabawy, a co najważniejsze jest DARMOWA! Można ją ściągnąć za darmo z Amerykańskiego PS Store z funkcji "Sprint". Gierka zawiera tryb multiplayer, Challenge oraz opcje tworzenia i ubierania własnych ludków. Zamieszczam link z gameplay'em nagranym przeze mnie(w grze jest opcja nagrywania): LINK!
Crusher
Vamp

Postprzez Gac666xx » So maja 23, 09 01:56

Remake Ragdoll kung-fu, który wyszedł na Pieca 3 czy 4 lata temu. W sumie fajne, ale ciężkie sterowanie na myszce (gra była trudna i szybka po prostu) sprawiały, że odechciało mi się grać.

Ciekawe jak rozwiązali sterowanie na padzie, bo w sumie na piecu był to point and click.

Widać zmiany w gameplayu troche, postacie są bardziej sztywne i jakoś chyba łatwiej się nimi porusza, to była bolączka oryginału, że postać pozostawiona sama po prostu kładła się na podłodze.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Pabian01 » So maja 23, 09 08:30

Gacu o sterowanie sie nie martw bo rozwiązali je wspanile. Sprtynie wykorzystali akcelerometry: góra-dół - light ball, kierunek lewą gałką + szybki ruch w lewo lub prawo padem - firefly [tak się to chyba nazywa]. Gdy ktoś nas złapie to machamy padem we wszystkie strony.
Fizyka oraz animacje przypadły mi do gustu, sam styl odrazu przypomniał mi Little Big Planet, więc może powinnienem też sprubować.
Mamy 4 tryby gry w multiplayer[z AI lub do 4 graczy] i około 10 challenge. Ogromna strata, że nie ma możliwości gry przez neta :| Podobno tłumaczyli się, że tytuł ma bardzo skomplikowaną fizykę blablabla ale w LBP też taka jest i chyba można grać[Jak się mylę to poprawcie]. Jedynie co to możemy pochwalić się wynikami z challenge przed światem i znajomymi. Jest filtr, który pokazuje nam wyniki tylko znajomych z PSN. Ostatnio jak patrzyłem to byłem lepszy od wszystkich :P
Ogólnie gra się przyjemnie. Pierwszego dnia byłem bardzo nakręcony.
Brak online jednak boli.
Gra jest darmowa, dużo nie zajmuje oraz posiada trofea do zdobycia dlatego też polecam.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ColonelAI » So maja 23, 09 09:45

Gra jest darmowa w amerykańskim sklepie i to tylko do końca tygodnia bodajże.

Sterowanie jest ok, wykorzystanie żyroskopu także. Czasami jednak potrzeba za dużo trząść padem, aby coś wyszło. Jednak najbardziej podoba mi się to zamieszanie. Graliśmy w 3 oraz dołączyliśmy jednego AI i maskara się rozpoczęła. Śmiechu po pachy.

Trybów gry jest łącznie cztery. Mamy Deathmatch, King of the Hill, Capture the Fish oraz Dodgeball. O ile dwa pierwsze są wszystkim znane oraz mało ciekawe, tak te dwa ostatnie ratują tą grę. W pierwszym z nich musimy złąpć rybę i następnie wrzucić rybę do kosza (po wrzuceniu ryba się respawnuje), w drugim punkty możemy zdobyć tylko rzucając piłką w przeciwnika. Mamy jeszcze wyzwania dla jednego gracza, ale to właśnie multi jest świetne, dlatego też szkoda, że nie ma online.

Polecam.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » So maja 23, 09 12:39

Czasami jednak potrzeba za dużo trząść padem, aby coś wyszło.

To zupełnie jak w wersji na PC, tyle trzeba było machać czasem, że człowiek nie wiedział co się dzieje.

Tak to wyglądało na PC:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hbBk4nKlqaY&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hbBk4nKlqaY&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3jFG6DMYW3A&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3jFG6DMYW3A&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » So maja 23, 09 14:00

Wersja na PS3 została ocenzurowana z grzybków. Szkoda.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Powrót do Gry i Konsole