Natal / Kinect

Moderator: GM

Natal / Kinect

Postprzez Sylvan Wielki » Wt wrz 29, 09 13:29

Rising zostawmy Raidenowi i ekipie, a tu przenieśmy szkielet dialogu z tamtego tematu.
O co chodzi, tłumaczyć nie trzeba zbytnio. Zapraszam do rozmowy.

http://www.youtube.com/watch?v=UkSV1rXJ0pU

Od siebie dodam, że grając na Wii chyba nigdy nie bawiłem się dłużej niż 40min.
Jeśli komuś wizja trzymania rąk w powietrzu i symulowania ruchów kierownicy wydaje się ciekawa (i rewolucyjna ), proponuję zakup Wii i machania Wiilotem z 16min.

A teraz dematerializujemy kontroler i viola. Albo tak na słucho. Podnieście ręce i trzymajcie je w powietrzu choć kilka minut.
Ostatnio edytowano So lis 13, 10 01:36 przez Sylvan Wielki, łącznie edytowano 1 raz
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Wt wrz 29, 09 14:05

Mi się ta technologia nie podoba od samego początku. Gry mają bawić i relaksować, a nie męczyć. To może być fajne w jakiś przerywnikach typu przeglądanie notatek - ot taki bajer rodem z Johny Mnemonic. W grze jakoś zastosowania nie widzę. Zgadzam się z przedmówcą co do tego, że jazda w Burnouta musi być cholernie męcząca na dłuższą metę. Niech se Natal będzie w grach casualowych, w które się gra kilka minut.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt wrz 29, 09 23:21

Faja napisał(a):Niech se Natal będzie w grach casualowych, w które się gra kilka minut.

W tym jednym zdaniu zawarłeś cały sens istnienia Natala , jest to zdecydowanie pokorny ukłon w stronę casualowych graczy , mikromięccy po prostu chcą kawałek z tego tortu które Nintendo zagarnęło cały dla siebie.
Mnie tam Natal wisi i powiewa , do teraz nawet nie obejrzałem tej prezentacji z E3 i nie mam zamiaru napalać się na "rewolucję" która okaże się tylko połączeniem Wiilota z Eye Toy.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 02:05

Apropo symulowania ruchów kierownicy - pograjcie w jakieś WRC na kierownicy z FF. Męczy? No meczy jak cholera. Ale ludzie w to grają.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn paź 05, 09 10:38

Kiladziesiąt walk w SF IV na AS też. Tylko teraz "pograjcie" symulując ruchy na kierownicy .... bez niej. Męczy x 4 level up.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Operator » Pn sty 04, 10 17:55

http://www.youtube.com/watch?v=DKJzfWZ4t9w Kolejne "wycieki"... Ja bym długo tak machając nie wytrzymał. Oraz ciekaw jestem kto by wytrzymał najdłużej grając w Doom'a (na przykład) na Nightmare z Natalem.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666 » Wt sty 05, 10 00:43

Osobiście chętnie bym Doom'a przeszedł z Natalką ^^.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Operator » Wt sty 05, 10 23:02

Hell Yeah, ale gdybyś miał Natala to byś się nieźle zmęczył. Np. "najśmieszniejszy" poziom jaki istnieje "Go 2 it" to byś nie przeszedł z tym czymś.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Crusher » Wt sty 05, 10 23:07

Z drugiej strony taki Natal to dobry sprzęt do fitness - grasz i spalasz tłuszcz jednocześnie...
Crusher
Vamp

Postprzez SALADYN » Śr sty 06, 10 00:10

Crusher napisał(a):Z drugiej strony taki Natal to dobry sprzęt do fitness - grasz i spalasz tłuszcz jednocześnie...

Eh przydałoby się takie coś po świętach.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Śr sty 06, 10 13:21

Operator napisał(a):Hell Yeah, ale gdybyś miał Natala to byś się nieźle zmęczył. Np. "najśmieszniejszy" poziom jaki istnieje "Go 2 it" to byś nie przeszedł z tym czymś.

Zmęczyłbym się jak dzika świnia, ale byłbym cholernie zadowolony ^^.
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » N sty 10, 10 15:35

Chyba tylko x boye się tym dziwactwem zachwycają. Taka popierdółka, niczym Wii, albo Eye Toy. Czyli zabawne, ale na krótką metę.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Crusher » N sty 10, 10 15:54

Sony ze swą różdżka śpi, a Natal co chwila na necie atakuje. Ja tam i tak wolę różdżkę, myślę że ma więcej możliwości ;) Świetnie że takie sprzęty już powstają, bo to znaczy że wchodzimy w erę gier o których istnieniu zawsze marzyłem. Jeszcze ze dwie/trzy generacje konsol i nie będziemy odróżniać wirtualnej rzeczywistości od świata prawdziwego...
Crusher
Vamp

Postprzez Sylvan Wielki » N sty 10, 10 21:05

Różdżka, czy Natal ten cały, i tak kilka klas za przykładowo taką sesją z GT5, czy GoW III.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez ArecaS » N sty 10, 10 22:05

Crusher napisał(a):Jeszcze ze dwie/trzy generacje konsol i nie będziemy odróżniać wirtualnej rzeczywistości od świata prawdziwego...

Mając wśród kumpli żywy przykład na skrajne uzależnienie od gier, zastanawiam się czy to dobrze. Może to strasznie moralizatorska gadka, ale takie coś może kompletnie rozchwiać co słabszą psychikę, a taka sytuacja chyba nie byłaby mile widziana...

No i zgadzam się (chyba po raz pierwszy... O_o') z Sylvanem, że takiemu czemuś to daleko do prawdziwego grania.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Crusher » Pn sty 11, 10 14:27

ArecaS napisał(a):Mając wśród kumpli żywy przykład na skrajne uzależnienie od gier, zastanawiam się czy to dobrze. Może to strasznie moralizatorska gadka, ale takie coś może kompletnie rozchwiać co słabszą psychikę, a taka sytuacja chyba nie byłaby mile widziana...

No wiadomo uzależnić się można od wszystkiego od dżemu, papierosów, mycia rąk czy też grania właśnie. Tacy ludzie zawsze muszą uważać i koniec. Wszystko z umiarem.
Crusher
Vamp

Postprzez ArecaS » Pn sty 11, 10 19:48

Chodzi mi raczej o rozgraniczenie między grą a rzeczywistością. Niektórzy ludzie już mają z tym problem, a co dopiero przy tego typu grach. Do tego dodajmy jeszcze podatne na wszelkie wpływy dzieci, które grają chyba najbardziej maniakalnie, a najchętniej w gry ze znaczkiem +18 i obraz tragedii gotowy...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pn sty 11, 10 21:48

ArecaS napisał(a):Do tego dodajmy jeszcze podatne na wszelkie wpływy dzieci, które grają chyba najbardziej maniakalnie, a najchętniej w gry ze znaczkiem +18 i obraz tragedii gotowy...

Już to widzę - duszenie przeciwników etc.
Ale znając życie siądzie kilku mędrców i wymyśli jakieś w miarę normalne zastosowanie tego wszystkiego.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez uci » Pn sty 11, 10 21:56

predzej wymysli jak udowodnić ze to właśnie Natal jest winą całego zła i przemocy na świecie bo przeniosło gry w nowy realny poziom
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Crusher » Pn sty 11, 10 22:01

No ale wykorzystanie Natal/różdżki w jakiejś grze typu "magiczny ołówek" byłoby super. Krwawych gier raczej bym się nie spodziewał - nie przepuszczono by ich w większości państw = brak zysku firm.
Ostatnio edytowano Pn sty 11, 10 23:10 przez Crusher, łącznie edytowano 1 raz
Crusher
Vamp

Postprzez Operator » Pn sty 11, 10 22:49

Będą krucjaty niemców zapewne... Razem z australijczykami i moherami.
O ile dobrze przypomina mi się podczas prezentacji różdżki Sony wspominano o możliwości użycia jej w FPS'ach. Może combo Natal + Pad do X360 da jakieś ciekawsze rezultaty?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » Wt sty 12, 10 20:00

Nie mówię o Natalu czy różdżce, bo to jeszcze nie ta liga. ;) Tu nie widzę zastosowań wiele większych niż przy okazji Wiilota czy Eye Toya, a te są niegroźne na szczęście. ;) Chodziło mi raczej o tą wzmiankę Crushera, do czego miałoby dojść za 2-3 generacje. Choć do tego czasu ciągle zaostrzająca się cenzura osiągnie pewnie taki poziom, że ciężko będzie znaleźć grę z krwią z kategorią niższą niż +18.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Sylvan Wielki » Wt sty 26, 10 12:41

Ogólnie wystarczy zobaczyć jak gra się w FPS za pomocą Natal. Niby ciekawie, ale machaj tak rękoma przez 1.6 godz....
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez solidus grabczas » Śr sty 27, 10 13:12

Filmik Sylvana obejrzałem, informacji więcej szukać nie potrzebuję. Jeśli to będzie takie na jakie wygląda to nie widzę sensu kupowania Wii do Party Games, jeśli natal będzie miał dobre gry na definitywne party games to będzie super, ale nie wierzę że komuś będzie chciało się robić gry poważniejsze vide FPSy czy wyścigi typu FM, PGR czy inne GT. Na Burnouty też bym nie liczył bo to ma być arcade a nie totalny casual =P.

Operator napisał(a):Może combo Natal + Pad do X360 da jakieś ciekawsze rezultaty?
Moim zdaniem to już będzie przekombinowane jednak :P

twilite kid napisał(a):Apropo symulowania ruchów kierownicy - pograjcie w jakieś WRC na kierownicy z FF. Męczy? No meczy jak cholera. Ale ludzie w to grają.

Primo, siadając do kierownicy z FF chcesz się z nią po siłować nieco w niebezpiecznej sytuacji więc tego bym raczej nie porównywał w ten sposób. Secundo, FF zazwyczaj ustawia się tak żeby czuć auta i trasę pod nim a nie żeby kierownica ci się wyrwała z biurka. Ludzie regulacje nie są wstawione przypadkowo :P

Co do męczenia się lepszym przykładem myślę jest DDR czy inna stepmania (Jakby różnica była O.o), tam właśnie skaczą ze dwie lub trzy dłuższe piosenki jesteś nieźle zmachany jeśli nie jesteś wyjadaczem ale przyjemność z grania nieziemska. Jednak w DDR tak łatwo cały dzień grać nie będziesz :P Pady nie odejdą w zapomnienie bo arcade widzę że ostatnio przybiera na sile :D (Po samych wyścigach wystarczy popatrzeć)

ArecaS napisał(a): Choć do tego czasu ciągle zaostrzająca się cenzura osiągnie pewnie taki poziom, że ciężko będzie znaleźć grę z krwią z kategorią niższą niż +18.

Dramatyzujesz, na wii jakimś cudem wyszły dwie części Red Steela a przecież teoretycznie nabierzesz w nim odruchów szermierza :P Wrzuć na luz, ekstremalne przypadki szaleństw zawsze były, są i będą bo taka psycha ludzka. Zaś sama cenzura i tak jednak troszeczkę dorasta do pewnych wniosków w temacie gier. Póki wszystko jest po bożemu nie popadajmy w paranoje banowania wszystkiego. Jakimś cudem w Polsce człowiek nie spodziewał się wielu tytułów na pólkach a jednak się tam znalazły i mają się całkiem dobrze.
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez SALADYN » Cz cze 24, 10 14:59

Powinno trafić do humoru ale co mi tam.

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 25, 10 16:58 przez SALADYN, łącznie edytowano 2 razy
SALADYN

Powrót do Gry i Konsole