Disciples III

Moderator: GM

Disciples III

Postprzez Sylvan Wielki » Pn kwi 26, 10 12:35

Kontynuacja znakomitego Disciples II: Mroczne Proroctwo zbliża się wielkimi krokami.
Dla przypomnienia, będzie to strategia turowa z elementami RPG. Najbliżej chyba jej do słynnych HoM&M, jednak sama gra jest mroczniejsza.

W trzeciej odsłonie serii do wyboru dostaniemy jedną z trzech frakcji . Mianowicie : Żołnierze Imperium, Legiony Przeklętych oraz Elfy. A sama przygoda odbędzie się już w pełnym 3d.
Jeśli ktoś nie miał styczności z serią, polecam kupno Disciples II (cena rzędu kilkunastu zł) . Gra naprawdę jest bardzo dobra i nawet dzisiaj cieszy oko oraz ucho sferą A/V.

Gra właściwie już ukazała się kilka miesięcy temu, ale coś Putin nie chce jej wypuścić dla znajomych z innych krajów.

http://www.youtube.com/watch?v=3egaJXEiWlU
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Bizon » Pn kwi 26, 10 17:43

Disciples II to moje ulubiona "turówka" - wręcz ocieka tym swoim ciężkim klimatem. Można się przy niej wręcz nabawić depresji :D.
Trailery trzeciej części pokazują, że obrano jak najbardziej świetny kierunek rozwoju - czekam z niecierpliwością.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez ArecaS » Pn kwi 26, 10 18:47

Ja mam tylko nadzieję, że wypuszczą ją poza Rosją, a w dodatkach wprowadzą pozostałe nacje. Olać klany, ale Horda była w poprzednich częściach przekozacka (zwłaszcza w jedynce). ;) Ogólnie Disciples są IMO jedyną sensowną alternatywą dla Hereosów, choć porównanie to jest dość krzywdzące, bo obie gry poziomem są porównywalne. Ale jednak łatwiej kogoś namówić do partyjki w serię od 3DO niż Strategy First, nad czym ubolewam.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Sylvan Wielki » Cz kwi 29, 10 12:05

To przez znajomość serii zapewne. Mnie tam bardzie Disciples się podoba z tytułu cięższego klimatu, jak napisał Bizon.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Powrót do Gry i Konsole