Hitman

Moderator: GM

Hitman

Postprzez Snake_VR5 » N maja 30, 10 22:13

No właśnie któż z was nie słyszał, lub nie kierował poczynaniami legendarnego płatnego zabójcy ''47''. Maszyny do zabijania, która bezlitośnie i bez skrupułów wykonuje swoje zdania. A zadania to oczywiście w głównej mierze likwidowanie określonych celów, na wiele sposobów (czasem bardzo wysublimowanych). Garnitur, garota i dual silverballers. A całość opatrzona znakomitą muzyką Jasper Kyda, nie zagrać to grzech !.

Hitman Codename 47
http://www.youtube.com/watch?v=v1C2Nau7pVc

Hitman 2: Silent Assassin
http://www.youtube.com/watch?v=icwBl_H62d4

Hitman Contracts
http://www.youtube.com/watch?v=F5YNa7loMkg

Hitman Blood Money
http://www.youtube.com/watch?v=yyIIk7DPFe4
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 11 11:44 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 1 raz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Askel » N maja 30, 10 23:48

Tak.

Bo w temacie tym nie bardzo jest co napisać. A postów i tak nie naliczy, chwała Angusowi.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez Snake_VR5 » N maja 30, 10 23:54

Askel napisał(a):Bo w temacie tym nie bardzo jest co napisać

Jeśli nie grałeś to na pewno...

Powróćmy jednak do tematu tej wspaniałej i kultowej serii, czyli porozmawiajmy o naszych wrażeniach oraz o tym jak ją oceniacie / oceniamy. ''Dziecko'' IO Interactive stało się wielkim hitem na rynku i chyba nie ma co się dziwić. Misje są dynamiczne, obfitujące w akcję, mimo nieustannego czajenia się na odpowiedni moment by uderzyć. Hitman to seria która się rozwija i ewoluuje, choć trzeba przyznać że spora krytyka spadła na Hitman Contracts. Głownie ze względu na to że był to po części w jakimś sensie remake części pieszej, a wiadomo nie każdy lubi do końca odgrzewane kotlety w nowej panierce.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Askel » Pn maja 31, 10 07:39

Grałem w każdą cześć, słonko.

Po prostu temat jest z dupy, bo to seria, która ma już swoje lata i nie wiem, wydaje mi się, że wzmianka o tym w jakimś "Aktualnie grane" czy coś w ten deseń zupełnie by wystarczyła.

Poza tym, że napiszę, że mi się podobał poziom z karnawałem w Blood Money, to niewiele można.
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez uci » Pn maja 31, 10 10:06

ja miałem przyjemność zagrać tylko w kontrakty, więc troche jestem zielony w stosunku do całej serii, ale podobało mi się, szczególnie jak pracowałem nad zdobyciem najlepszej oceny z danej misji.

jako minus kontraktów uznam że tak od połowy (może troche szybciej) misje stawały się liniowe (niemalże brak wyboru innego sposobu zabicia przeciwnika niż ten który jest nam nadany - sikający do kanału gangster jako przykład).

Ciekawostką znów było to że w każdej planszy był zawsze jeden strój który pozwalał nam wejść wszędzie i robić co chcemy.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Snake_VR5 » Pn maja 31, 10 11:38

Askel napisał(a):Grałem w każdą cześć, słonko.

Naprawdę ? może więc wypiwiesz się szeżej na ten temat

Po prostu temat jest z dupy, bo to seria, która ma już swoje lata i nie wiem, wydaje mi się, że wzmianka o tym w jakimś "Aktualnie grane" czy coś w ten deseń zupełnie by wystarczyła.

Czyli co nie można podjąć dyskusji w tym ciekawym temacie bo seria ma już swoje lata ? Jestem absolutnie przekonany że ta seria zasługuje na osobny temat, który nie jest jak to nazwałeś ''z dupy''. Spójrz wpierw na swoje posty w tym temacie i dopiero pod ich kątem używaj takich sformułowań.

uci tak jak już pisałem wcześniej w Hitman Contracts powtarza się większość misji z Hitman Codename 47, co nie oznacza oczywiście że wszystkie. Głownie wyjaśnione jest to tym że ''47'' który jest ranny w hotelu w Paryżu, wraca wspomnieniami do tamtych wydarzeń. Swoją drogą jeśli chodzi o Hitman Contracts, najmilej wspominam właśnie ostatnią misje czyli ucieczkę z hotelu. Od razu przypomina mi się film Leon Zawodowiec, nieźli są ci antyterroryści.
Ostatnio edytowano Pn maja 31, 10 11:54 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 1 raz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn maja 31, 10 11:53

ostatnia misja, racja to było coś, ale najbardziej lubiłem pierwszą misję czyli ucieczkę z laboratoriów, miała niezły klimat a i w łapki wpadał nam minigun i double gold eagle :)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pn maja 31, 10 12:08

No tak laboratorium czy sam szpital psychiatryczny prezentuje się tu bez wątpienia lepiej w niż w Hitman Codename 47, wracając jednak do Hitman Blood Money. Podobno jeden z cytatów z briefingu brzmi "Only pussies hide behind boxes", co jest odniesieniem zgadnijcie do jakiej gry :icon_smile:
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Pn maja 31, 10 13:20

Askel ostrzeżenie za wypowiadanie się w temacie, w którym nie ma ochoty się wypowiadać.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pn maja 31, 10 13:26

hide behind - teraz to się odnosi do każdej strzelanki wzorowanej na Unreal engine 3 jak nic.

Wracając do hitmana, najlepsza misja z kontraktów to dyskoteka w rzeźni i załatwienie tego grubasa, coś pięknego.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pn maja 31, 10 13:57

Swoją drogą fajna muzyka leci w tym Slaughter Club, a co do celów ''47'' patrząc przez pryzmat całej serii. Często likwidujemy osoby, równie złe co nawet gorsze od głównego bohatera. Chociażby właśnie grubas "Meat King", odpowiedzialny za porwania wielu młodych dziewczyn. W jakimś stopniu więc działania ''47'' są usprawiedliwione...
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 03, 11 21:59

He returned... Hitman: Absolution!
http://www.youtube.com/watch?v=bkcGFgIYlSE

Premiera trailera Hitman Absolution odbędzie się w środę, 8 czerwca o 16:47 czasu Polskiego
Obrazek
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 08, 11 00:22

Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt cze 10, 11 16:38

Trzeba im przyznać że trailer wyszedł genialnie, obok Dead Island najlepszy zwiastun tego roku.
Co do samej gry to mam nadzieje że w tej części pozbędą się wszystkich naleciałości z poprzednich generacji które mnie odrzuciły nawet od świetnego Blood Money.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 10, 11 16:52

To znaczy co konkretnie cie odrzucało od poprzednich części serii Hitman ?

First Gameplay
http://www.youtube.com/watch?v=1x8wR2xCtjs
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Simon » Pt cze 10, 11 17:11

Ta część będzie epicka skoro 47 ma zamiar wyrzezać firmę! :]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 10, 11 21:18

Po Hitman: Blood Money i tym nowym trailerze Hitman: Absolution coraz bardziej jestem pewien tego że głównym celem 47 będzie jego własny dawny pracodawca ICA. Jak widzimy na trailerze 47 ''odwiedza'' Diane Burnwood, u której będzie szukał pewnych odpowiedzi. Po zakończeniu Hitman: Blood Money wiemy że 47 został zdradzony przez Dianę, pobrano od niego szpik. Że ICA za pośrednictwem Diany, wykorzystując 47 pozbyło się swojego śmietanowego wroga w postaci organizacji ''Franchise''. Poza tym pod koniec gry zwraca się ona do swojego przełożonego ''Wasza Wysokość''. Nie wiemy za to co stało się z taśmą z wywiadu Ricka Hendersona, mogła się dostać w ręce policji co pokrywało by się nawet z pierwszym gameplayem (najwyraźniej policja ściga 47). Wiele znaków pytań, zobaczymy na ile odpowie Hitman: Absolution.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » N cze 26, 11 10:49

Hitman Abosolution E3 2011 Demo Audio Recording & Screen Shots
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tWM#at=673

Niestety najgorsze stało się dla serii faktem, postać 47 nie przemówi już głosem Davida Batesona. Na powyższym materiale można już usłyszeć nowy głos w tej roli (od 17:40), szczerze mówiąc mi bardziej przypomina Christiana Bale'a z filmów Christophera Nolana o Batmanie.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » Pt wrz 16, 11 11:51

Zaczynam poważnie martwić się o Hitman Abosolution, po tym jak dowiedziałem się że 47 nie przemówi już głosem Davida Batesona sądziłem że już nic gorszego nie może się przydarzyć. Myliłem się, Jesper Kyd nie będzie zaangażowany w muzykę gdyż jest zaangażowany mocno w inne projekty. Czy Hitman będzie więc jeszcze Hitmanem, facet robił do tej pory do tej serii genialną muzykę. Należało by twórcą zadać pytanie Quo vadis ?

Obrazek
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Simon » So wrz 17, 11 12:26

Raiden napisał(a):Jesper Kyd nie będzie zaangażowany w muzykę gdyż jest zaangażowany mocno w inne projekty

Dammit! Poważnie? No to kurde, oprawa audio może nie być tak genialna...
Wiesz może kto inny skomponuje?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » So wrz 17, 11 13:08

Innymi słowy trzyma go Ubisoft.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » So wrz 17, 11 15:50

Innymi słowy dlatego się nie wypowiadałem jeszcze w tym temacie, mimo że jestem ogromnym zwolennikiem serii Hitman. Bo na samym starcie (wieści o podmiance Batesona i Kyda, oraz aktorki głosowej Diany, są znane już od dawna) spisałem na straty tą część. Więcej nie mówię, bo smutam rzewnie i płaczę krwią.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Gillian » So wrz 17, 11 23:30

No zwłaszcza, że będzie ulubiony przez devów w tej generacji tryb widzenia przez ściany.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt wrz 20, 11 07:07

No chyba ich powaliło :D
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Śr wrz 21, 11 11:37

Ocwelot napisał(a):(wieści o podmiance Batesona i Kyda, oraz aktorki głosowej Diany, są znane już od dawna)

To ostatnie jestem jeszcze w stanie wybaczyć, Vivienne McKee która do tej pory była głosem Diany ma już 62 lata. Latka lecą, a pamiętajmy że ma to wpływ na głos Zobaczymy jak zastąpi ją i jak wypadnie Marsha Thomason, która podobno nie tylko użyczy tej postaci swojego "ciała" ale i głosu.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » Cz paź 13, 11 13:03

Hitman: Absolution "Run for your life"
http://www.youtube.com/watch?v=3-L-PpRFyzk

Kwintesencja działania 47, już nie tylko eliminuje po cichu przeciwników ale również stara się ich omijać. Czuć napięcie, widać kto tu jest ścigany i jak silna jest obława. Twórcy jak widać nie próżnowali z akcją i grą świateł. Niestety głos głównego bohatera wypada niestety dosyć dziwnie.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Cz paź 13, 11 15:43

Wygląda to na świetnie wyreżyserowany wstęp do gry ale widać parę gameplayowych nieścisłości jak np te gołębie których spłoszenie wywołało reakcje strażników ale upadający z kilku metrów policjant czy inny który zniknął parę chwil wcześniej to już najnormalniejsza rzecz pod słońcem.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Cz paź 13, 11 20:01

SALADYN napisał(a):inny który zniknął parę chwil wcześniej to już najnormalniejsza rzecz pod słońcem.

Wiesz w poprzednich częściach też tak było, może to poprawią może nie i tak zagram
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pt paź 28, 11 18:17

Pewna kwestia: w życiu w to nie grałem, ale Hitman: Blood Money chodzi na PS 2 za grosze. Więc, czy można się w tym jakoś odnaleźć nie znając poprzednich gier z serii?

Przy okazji - wiecie może ile zajmuje sejw z gry na karcie? Poprzednie wersje ponoć dużo cięły.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » Pt paź 28, 11 18:29

Saladin01 napisał(a):Pewna kwestia: w życiu w to nie grałem, ale Hitman: Blood Money chodzi na PS 2 za grosze. Więc, czy można się w tym jakoś odnaleźć nie znając poprzednich gier z serii?

Jak najbardziej tak, co więcej jak zagrasz w Blood Money będziesz na dobrej drodze by zagrać w potem w Absolution.
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 11 18:35 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 2 razy
Snake_VR5
Jack the Ripper

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole