E3 2012

Moderator: GM

E3 2012

Postprzez Gillian » Wt cze 05, 12 00:01

Z shouta:
Kod: Zaznacz cały
twilite kid
   Forza Horizon - wygląda na spełnienie moich marzeń. Symulator + klimat starych NFS/TD
ArecaS
   Jeśli tak, to szykuje się pierwszy przekonywujący mnie ex dla XO.
Pabian
   i jak po konfie ms ?
Pabian
   Splinter Cell, Tomb Raider i RE6 to najlepsze co pokazali
twilite kid
   słaba konfa
twilite kid
   Splinter Cell słabo, Tomb Raider bardzo słabo
twilite kid
   jedynie widzi mi się Forza
Pabian
   z tym, że słaba to się nie zgodzę.
Pabian
   Powiedziałbym, że była bardzo słaba :/
twilite kid
   SC i TR mogą być fajnymi grami, ale średnio je zaprezentowano. W TR nic nie pokazanoz survivalu i eksploracji. SC wygląda jakby jechało juz tylko na mark&execute, które było fajne, ale tutaj wygląda to zbyt prosto.
Pabian
   aha, czyli to nie jest nowy patent ? Jakoś nie interesowałem sie poprzednimi czesciami
Pabian
   na TR po cichu licze, na gg wkleje Ci info, bo nie chce by sie sb rozjechal

Obejrzałem właśnie gejplej Dead Space 3 i za głowę się złapałem. Koniec serii.

Ale właśnie zobaczyłem Far Cry 3 i wróciła mi wiara w tej tytuł. Będzie super :).
Gillian
Uber Big Boss

Re: E3 2012

Postprzez SALADYN » Wt cze 05, 12 01:18

A co ci się w Dead space 3 nie podoba że seria nie chce kolejnego kuponu ?

A tak przy okazji co myślicie o tym, popierdółka ?

http://www.youtube.com/watch?v=OvLwgwKu9Yw&feature=relmfu
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez ArecaS » Wt cze 05, 12 01:48

O dziwo chyba zaczyna mi się po nowym trailerze podobać nowe DmC. O_O Chyba (ku mojemu najszczerszemu zaskoczeniu) uchwycić "ducha" klasycznych części przy tej amerykanizacji. Daję grze kredyt zaufania.

Za to zawiódł RE6. Są zombie, jest Leon, to co do cholery nie pasuje? Nie wiem i pewnie się nie dowiem. To jedna z tych serii, która umarła i nie wróci. Nie da się jej przenieść na nowoczesne konsole.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Wt cze 05, 12 02:00

Arec zmienił zdanie na temat nowego DmC !
Teraz jeszcze te kuce wyplenimy z twojej głowy i nauczymy że nie bluźni sie na serie RE i będziesz swój chłop XD
SALADYN

Postprzez uci » Wt cze 05, 12 06:58

jak konferencja Micro była słaba to ta od Sony to już w ogóle moim zdaniem,

DmC wypada lepiej niż nowy GoW - zdecydowanie, choć to akurat nic specjalnego i trudnego.
Dead Space 3 - to jest dopiero odcinanie kuponów, z horroru zrobić Lost Planet.
A RE6 jak wyglądał nijako na gameplayu to już zwiastun fabularny odbudował moje nadzieje - zapowiada się świetnie, po prostu słaby kawałek na konferencji.
Ciekawie wyglądał jeszcze the last of US, choć w I'm Alive już grałem:P

za to nowa gierka od tych od Heavy Rain dla mnie szału nie robi, po prostu grafika
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Wt cze 05, 12 12:44

Na określenie odciętego kuponu bardziej zasługuje kolejny God of War, to na pewno będzie wciąż miodny i soczysty kawał slashera ale jednak szósta część z praktycznie nie zmienionym rdzeniem rozgrywki jakbyśmy mieli do czynienia z DLC, Dead Space 3 po prostu wcześniej od serii RE poszedł w stronę większej ilości akcji ale to zrozumiałe skoro ma być kooperacja choć mam nadzieje że nadal pozostanie w tym tytule sporo horroru.
The Last of Us to tak jak wspomniał uci takie bardziej rozbudowane I am Alive z większym budżetem, tyle mogę powiedzieć o tej grze po tych paru minutach gameplayu, RE6 jest na plus wciąż nie zaliczyłem RE5 więc taka doza akcji z powrotem zombi i trochę mniejszą ilością umowności do mnie przemawia, nad preorderem DmC sie zastanawiam ale najpierw chyba sobie sprawdze kolekcje HD tej serii i czwartą część, Far Cry 3 już dawno mną pozamiatał postacią Vaas'a ale co dalej to sie dopiero przekonam.
Ogólnie w tym roku czarnym koniem będzie dla mnie Dishonored to jest po prostu pewniak a jeszcze BEYOND Two Souls zapowiada sie ciekawie bo czego by złego nie powiedzieć o Cage'u, Quantic Dream i ich poprzednich grach to jednak historie oni potrafią pisać jak mało który developer.
Jeszcze się z wszystkimi nowościami z E3 nie zapoznałem więc wciąż może jeszcze wyskoczy jakiś rodzynek warty uwagi.
SALADYN

Postprzez uci » Wt cze 05, 12 16:49

ja tam musze na dishonored poczekać (demo?) bo w HF2 i bioshocka już grałem i tak niczym nowym mi to nie świeci.

co do DS - seria RE poszła w akcję i RE5 sprzedał się najlepiej z serii, Dead space to kopiuje (akcja nad horror + co-op) a szkoda bo gier akcji mamy już na wyrost.
Beyond sie nie wypowiem, HR mnie nie ruszył to raczej też.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 05, 12 19:23

SAL, daj spokoj. Cover system i wymiany ognia w Dead Space? Po tym co zobaczylem, dla mnie seria sie skonczyla. To wymusi calkiem inny gameplay i inny klimat.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 05, 12 20:27

Star Wras 1313- demo z PC urywa wszystko co mogą wygenerować dzisiaj konsole pod względem grafiki, a i fabułowo zapowiada się grubo. I to bez wojowników jedi
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 05, 12 21:44

uci napisał(a):Star Wras 1313- demo z PC urywa wszystko co mogą wygenerować dzisiaj konsole pod względem grafiki, a i fabułowo zapowiada się grubo. I to bez wojowników jedi

A gameplayowo Uncharted 15. Czyli po tej prezentacji zero podniety.

Beyond - spodziewałem się zupełnie czegoś innego, lekko futurystycznego sci-fi. Ale takie klimaty też ujdą, aczkolwiek na razie nie pokazano nic, co by mnie zmiażdżyło. Czekam na rozwój wydarzeń. Btw, Cage bufonieje coraz bardziej, kolejny Kojima!

Watch Dogs - ooojjjj... jestem kupiony. Wygląda to świetnie. Sam patent na grę zdaje się dawać mnóstwo możliwości załatwienia misji. Super.

The Last of Us - czy to będzie festiwal skryptów? Pokazany gameplay wygląda mi na scenkę wyreżyserowaną co do sekundy. A może po prostu każdy krok będzie miał swoje konsekwencje i będziemy mogli liczyć na samodzielnie konstruowane filmowe akcje?

Assassin's Creed III - niesamowite! Wreszcie będzie można się normalnie skradać. Po 5 latach. Super. A poza tym klimat niszczy, otwarte przestrzenie, skakanie po drzewkach. Oj tak. A bitwa morska? Takie akcje nie często w grach się zdarzają. Na pewno sprawdzę. Brotherhood i Revelations olałem, ale to biorę. Pierwszy raz jestem tak podekscytowany asasynem. nawet jedynka w zapowiedziach nie robiła na mnie takiego wrażenia.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr cze 06, 12 10:16

twilite kid napisał(a):SAL, daj spokoj. Cover system i wymiany ognia w Dead Space? Po tym co zobaczylem, dla mnie seria sie skonczyla. To wymusi calkiem inny gameplay i inny klimat.

OK, taki punkt widzenia ze strony notorycznego marudy jest całkiem normalny ale zauważ że w przypadku Dead Space 3 ukazały się dwa trailery, ten gameplayowy zapowiada coop i sporą dozę akcji ale ten rysunkowy może oznaczać że gra ma po prostu dwie kampanie z czego druga będzie klasycznym horrorem, próba nakarmienia wilka bez ukatrupiania owcy, z werdyktami poczekajmy na więcej informacji albo nawet premierę.
SALADYN

Postprzez uci » Śr cze 06, 12 12:07

będzie jedna kampania w co-opie jak RE5, a wymiana ognia bo naszymi wrogami prócz Nekromorfów maja też być Unitolodzy, mnie ciekawi ta część głównie ze względów fabularnych.

A co do SW1313 - aj tam uncharted tak wygląda 90% innych dzisiejszych strzelanek - Mass effect?, przynajmniej gramy kimś innym niż Jedi tym razem a takich gier jest mało, szczególnie że najemnicy, mando czy inni komandosi to mało używany element serii, a jak widac było po starych tytułach - to bardzo dobry materiał.
Ciekawi mnie ta dojrzała fabuła i gadżety podobno mamy ogarnąć elementy własnie używane przez łowców głów, najemników, mando i innych szumowin z dolnych poziomów coruscant.

SAL - TK to nie notoryczny maruda, on tylko dostrzega wady w grach które go nie kręcą :)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr cze 06, 12 12:52

Dead Space mnie kręci, choć po ty co zobaczyłem to już duzo mniej. Wady dostrzegam tam gdzie IMO są.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr cze 06, 12 15:14

no własnie "IMO" czyli wybiórczo, ale koniec offa
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr cze 06, 12 15:29

Ale tak serio - nie przeszkadza wam to, ze w grze w ktorej glownym atutem byl klimat zaszczucia, walka o przetrwanie posrod kosmicznego scierwa, nagle pojawia sie strzelanie karabinkami do ludzi? Od tego mamy mnostwo innych tytulow, po co mi kolejna gra z cover systemem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr cze 06, 12 19:56

tu się zgodzę szkoda klimatu serii, to jakby Siren Blood Curse 2 został FPSem.

Ale trzeba dac grze małą szansę, Residenty też przeskoczyły z survivalu w action/horror i nie było tak źle, tutaj fabularnie jest uzasadnione strzelanie do ludzi (unitolodzy) a nie tylko do Nekromorfów. Ja tam trzymam kciuki za fabułe i wyjaśnienie wątków.
A że gra jest shooterem z cover systemem, co zrobić 90% tytułów dzisiaj tak śmiga, cover system to największy up-grade w strzelaninach od ostatnich kilku lat (potem w FPSach dodano kopniak i wslizg). Jak wrogowie mają strzelać do nas (i nie mają to być strzałki od nekromorfów) to cover jest potrzebny.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Śr cze 06, 12 20:25

Szkoda klimatu serii ---> Hitman Absolution. Jak zobaczyłem wstawkę z ucieczką przed helikopterem, to się załamałem. Może jeszcze QTE, co? Dorzucam jeszcze fatalną muzykę - fatalną, w sensie że niedopasowaną do Hitmana - bo może ktoś lubi, jak nadupca w niego helikopter, skrzynki czy tam klatki lecą mu na łeb, a w tle leci riff godny filmu akcji klasy G. Już niekoniecznie opłakuję brak J. Kyda przy OST, ale bez przesady.

^ To moja wypowiedź SPRZED zapoznaniem się z materiałami o H5 z tegorocznego E3. Wrócę tutaj dziś/jutro, jak już poogarniam. Zobaczymy różnice w odbiorze.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez kALWa888 » Śr cze 06, 12 22:16

Ciekawe czy wyjdzie z tego coś więcej.
Tech Demo prezentujące możliwości nowego silnika od Square Enix noszącego nazwę Luminous. Twórcy zapewniają, że nie wyjdzie to jako gra w przyszłości, ale myślę że może jakieś patenty i fragmenty tej krótkiej historii pojawią się w FFXV. Byłoby to coś świeżego jeśli chodzi o klimat gry. Byłbym mega zajarany jakby to okazało się jakimś takim zwiastunem FF15.

http://www.youtube.com/watch?v=Q390EXHyPyw
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Śr cze 06, 12 22:29

a czy ten Luminos juz nie był pokazany kiedyś przy okazji tech dema od twórców star ocean? czy było to coś podobnego?

z drugiej strony zamiast marnować czas i środki na tech dema które skończą tylko jako tech dema mogli by zabrać się do roboty i pokończyć kilka zaczętych projektów. Bo tak ostatnio wszyscy po kolei - nowe silniki, tech dema, a gry zapowiedziane x lat temu powoli znikają z horyzontu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr cze 06, 12 22:56

uci napisał(a):a czy ten Luminos juz nie był pokazany kiedyś przy okazji tech dema od twórców star ocean? czy było to coś podobnego?

z drugiej strony zamiast marnować czas i środki na tech dema które skończą tylko jako tech dema mogli by zabrać się do roboty i pokończyć kilka zaczętych projektów. Bo tak ostatnio wszyscy po kolei - nowe silniki, tech dema, a gry zapowiedziane x lat temu powoli znikają z horyzontu.

Ja wciąz liczę na Versus 13. Gameplay bardzo podobny do Kingdom Hearts (z tego co pamiętam) miał być i do tego fajny mroczny klimacik. To bym łyknąl od razu. Zresztą to byłaby jedna z pierwszych gier na PS3 które bym kupił. Zaraz obok MGS4 i SO4. Reszta byłaby potem.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Śr cze 06, 12 23:19

vs. 13 to już chyba na straty można spisać (dla mnie gameplay przypominał crisis core z PSP) ale cóż, skoro wolą robić tech dema zamiast gier to trudno
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr cze 06, 12 23:27

uci napisał(a):vs. 13 to już chyba na straty można spisać (dla mnie gameplay przypominał crisis core z PSP) ale cóż, skoro wolą robić tech dema zamiast gier to trudno

A szkoda by było, bo zajebiście się zapowiadał. Widać nawet fragment gameplayu nie jest wystarczającym dowodem na to, że gra doczeka się swojej premiery.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Tidus93x » Śr cze 06, 12 23:34

Właśnie, Versus XIII mi też przypominał Crisis Core. I powiedziałem, że wiarę w niego sobie odpuszczam i takem uczynił. Ale jakby się pojawił na horyzoncie, to bój się portfelu!
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Śr cze 06, 12 23:38

O gameplayu porównywanym do tego z KH przeczytałem w jakimś newsie, tym bardziej że był to projekt tego od KH, jak on się zwał (nevermind).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Tidus93x » Śr cze 06, 12 23:41

W sumie KH można z CC porównać...
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Cz cze 07, 12 00:01

To mnie też bardzo ciekawi. Dla takich popierdółek bardzo chętnie kupię sobie 3DSa.
http://www.youtube.com/watch?v=1yMs6UZVaj4

Tyle znanych i lubianych motywów z serii :). Fajna sprawa.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Operator » Cz cze 07, 12 11:56

Watch Dogs - ooojjjj... jestem kupiony. Wygląda to świetnie. Sam patent na grę zdaje się dawać mnóstwo możliwości załatwienia misji. Super.

Swoboda, animacja, bogate dialogi (EF JU SI KEJ!) i przyjemny interfejs. Mam nadzieję, że będzie można wyłączyć GPSa, aby bardziej skupić się na mieście niż na mapie.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Osvelot » Cz cze 07, 12 19:47

Okej, obczaiłem matierały o nowym Hitmanie z E3, pozostaję niewzruszony. Chłopaki z teamu są chyba nieskończenie podjarani filmem*, a o serii gier zapomnieli.

* - niezbyt zajebistym.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez uci » Cz cze 07, 12 21:12

kiedy myślisz że nie może być już łatwiej - to bohater zaczyna widzieć przez ściany

z całych E3 zapamiętam tylko rising i watch dogs które zapowiadają się fenomenalnie
uci
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Cz cze 07, 12 21:43

Widzieć przez ściany? To twórcy w końcu idą na rękę graczom i wyręczają ich, żeby nie musieli się przemęczać instalując wallhacka? xP
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole