Ocwelot świetnie mnie zrozumiał. Ktoś może tutaj trafić na moje wypociny i być może mu pomogą.
Gra jest świetna, klimat podobny do Tenchu czyli mamy czasy feudalnej Japoni. Graficznie nie jest może tak dopicowana jak Wipeout 2048 czy Uncharted: Złota Otchłań ale nie jest źle. Jest co podziwiać w grze i aż miło jest na czymś zawiesić oko. Będziemy grać w miastach, wioskach, górach i w lasach. Miasta czy wioski są wykonane świetnie, samo bieganie i skakanie po dachach sprawia ogromną frajdę, nasz bohater potrafi nawet przeistoczyć się w latającą wiewiórkę (Fukurou). Prędkość naszych bohaterów ma istotne znaczenie, gdyż nie warto wdawać się w potyczki, po prostu lepiej jest spie****ć i powrócić by dokonać stealth kills. W porównaniu do Tenchu nasi bohaterowie mają nie złego kopa i naprawdę potrafią przebiec całe miasto w kilka sekund gdzie Rikimaru czy Ayame potrzebowali by na to dużooooo więcej czasu.

W grze mamy trzech pracodawców i różne rodzaju misje, począwszy o zabicia niedźwiedzia, ochrony Vip-a, uprowadzenia laski, przejęcia transportu, przetransportowania ładunku, wykonania morderstwa itp. Jest w czym wybierać, najwyżej punktowane są polowania na misie oraz ochrona, zdobyte pkt służą do levelowania naszych postaci a o tym niżej.

Mamy do dyspozycji dwie postacie: God Zen oraz laskę Nameles Kaede. Ja postanowiłem levelować skilla Zena.

Jak już wyżej wspomniałem nie warto wdawać się bezpośrednio w walkę, lepiej uciec i np skorzystać z Zankoku które też levelujemy, albo wykonać cichego killa, ale jak już to zrobimy to nie jesteśmy bezbronni. Mamy do dyspozycji różne dopalacze, eliksiry, bomby które możemy kupić albo zrobić. Są jeszcze pewne tajne chwyty Ninja jak Mikiri, trzymamy wciśnięty L i gdy przeciwnik nas zaatakuje dajemy lewy stick w dół + trójkąt i nasz bohater przerżnie gościa na pół.

Co jest jeszcze istotne .... nie ma autosave, moim zdaniem jest celowe i uzasadnione. Gdyż eksperymentując z alchemią będą zdarzać się nam pomyłki, również w zleceniach mocodawców też bedziemy popełniać błędy jak np. za wczesne wyeliminowanie któregoś pracodawce.
Mała ciekawostka, gra normalnie kosztuje od 150-180zł. W komputroniku jest przecena na 92zł. Jest warta swoich pieniędzy, jest jeszcze DLC które na PS Store kosztuje chyba 10zł chyba ze się mylę.
My Hero ... plis ... set me free.