INJUSTICE

Moderator: GM

INJUSTICE

Postprzez wredny » Pt mar 15, 13 00:24

Zdziwilem sie ze do tej pory nie ma jeszcze tematu o INJUSTICE. Bijatyka od tworcow MK, NetherRealm Studios z batmanem i supermanem w roli glownej. Co o niej sadzicie? Czekacie, czy raczej kompletnie was nie intere? Osobiscie jestem fanem mortala, lubie solidne bijatyki. Najnowszy MK pokazal ze Ed Boon i spolka znaja sie na swoim fachu i stworzyli zajebista klepanke. Czy tym razem bedzie tak samo, i dostarcza nam rownie udana produkcje? Oby. Jestem pozytywnie nastawiony, ogladalem juz liczne filmiki, gameplaye i czekam na ta gre z wypiekami na twarzy. Wiadomo ze ludzie obawiaja sie powtorki z rozrywki, bo mamy bohaterow komiksowych tak jak w MKvsDC, co wg wiekszosci bylo niewypalem. Ale ja jestem pelen nadziei, jak dla mnie wszystko jest na dobrej drodze zeby gra powtorzyla sukces swojej poprzedniczki MK2011.

http://www.youtube.com/watch?v=l27-3NJqpiA
Obrazek
wredny
Fatman

Re: INJUSTICE

Postprzez SALADYN » Pt mar 15, 13 08:18

Ja odpadam, system Mortala jest cudny ale jednak supermany, batmany i inne tego typu postacie w bijatyce to zupełnie nie moje klimaty.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Solidny » Pt mar 15, 13 08:57

A ja po mortalu jak najbardziej jestem zainteresowany! Fajowy system pozwalający bawić się na imprezie, w dodatku ten spektakl, no i moja miłości - superbohaterowie :D

Tylko trochę przeginają z widowiskowością, bo to wygląda bardziej jak DBZ niż DC. Jakoś to przełknę :P
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez wredny » Pt kwi 05, 13 01:01

Kilka dni temu wyszlo demko tej produkcji i jako fan tworczosci Eda i bijatyk z pod znaku smoka, musialem je przetestowac. Gra sie calkiem inaczej niz w mortalu, mamy tylko 3 przyciski, ktore odpowiadaja za ataki i jeden specjalny pod ktorym mozemy znalezc dodatkowe umiejetnosci. W demie dostepne sa 3 postacie, mianowicie Luthor, Wonder Woman i Batman. Przez te kilka dni masteruje batmana i wychodzi mi to srednio, bo gra jest dosc trudna do opanowania. Naprawde trzeba miec niezle wyczucie czasu zeby laczyc kombosy. Powoli jednak wychodzi mi co nieco, a interakcja z otoczeniem to genialne urozmaicenie przy linkowaniu ciosow. Co tu duzo mowic, gra mnie urzekla, zapowiada sie solidna klepanka i juz nie moge doczekac sie premiery. Apetyt zaostrza rowniez fabula, ktora wg zapowiedzi ma byc naprawde dluga i sensowna jak na bijatyke. Oprocz glownej historii, dostepne beda rowniez liczne misje dla kazdej postacii, arcade i oczywiscie multiplayer, przy ktorym zamierzam spedzic nie mala ilosc godzin.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez uci » N kwi 07, 13 04:41

cóż już prz MK vs. DC i MK9 pokazali że można zrobić niezłą długą fabułę w bijatykach
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Johny Sasaki » N kwi 07, 13 12:45

Male sprostowanie - NetheRealm nie jest tworca MK tylko rimejku (?) MK stworzylo Midway Games, ktore poszlo z torbami jakies 4 lata temu :D

Anyway - czy jest jakas roznica w demku pomiedzy XO a PS3? Ktos sie orientuje? Pad do PS3 zdecydowanie wygodniejszy do takich gier, ale chetnie poznam ew. roznice zanim zassam sobie demo werszyn:) trailer, ktory wrzuciles bardzo apetyczny (Wonder Woman tez bardzo apetyczna).
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Recoil » N kwi 07, 13 13:48

Johny Sasaki napisał(a):Male sprostowanie - NetheRealm nie jest tworca MK tylko rimejku (?) MK stworzylo Midway Games, ktore poszlo z torbami jakies 4 lata temu :D

Tylko to są ci sami ludzie. Wykupienie MG przez Warnera pozwoliło im działać pod właśnie tym szyldem. Summa summarum NR są twórcami i MK i MK9.

Demko ograłem z grubsza. Jak pisałem fanem bijatyk (oprócz MK)nie jestem, ale mechanika MK i INJUSTICE są moim zdaniem bardzo podobne (różnią je jedynie drobnostki) więc i w I grało się wyśmienicie. Interaktywne tła, nawet całe areny, wszystko wygląda ślicznie i chodzi bez zarzutu. Jest nawet odpowiednik X-Rayów. Zapewne skuszę się jak już mocno stanieje bo MK mi wystarczy na razie a i fanem superbohaterów nie jestem (chyba, że jest gdzieś tam Punisher ;) )
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Gram: The Last of Us

Postprzez uci » Pn kwi 08, 13 07:39

ja się mogę troche pokłócić o ten "Rimejk"

MK9 to MK9 bez numerku, ale fabularnie jak najbardziej jest to sequel do serii, tak jak najnowszy Star Trek - w wyniku tylko twistu fabularnego całość zaczyna znów w punkcie zero
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Gry i Konsole