Wydałem 4000zł na PC przez te 5 lat, nie wliczałem w to gier, źle napisałem ale się spieszyłem, sorry.
Siusiaki J napisał(a):Fakt, gry moze sa i tansze. Ale ile gier jestes w stanie skonczyc w ciagu tygodnia? Ja przy dobrych wiatrach jedna na miesiac przerobie w sposob zadowalajacy. Na polce mam 10 gier na PS3, z ktorych ukonczylem jedna. Gac ma na polce 140 premierowych. Jak ukonczyl chociaz polowe, to faktycznie, PC sie bardziej kalkuluje na dluzsza mete, ale w wydajnosc wiekowych kompow kupionych za bezcen nie uwierze.
No cóż z tych tytułów co mam zaliczyłem z 80%? Ja kupuję tylko te tytuły, które ukończę, a mam czas na granie w weekendy i wieczorami w środku tygodnia. No przez 8 lat to spokojnie dajesz rade tyle tytułów ukończyć ;]. Kupuję sobie średnio 2 gry w miesiącu (choć przez ostatni rok nie kupowałem aż tak dużo). Mogę wrzucić listę gier, które posiadam i mogę udokumentować zdjęciami jak ktoś nie wierzy. Nie doliczam też gier, które ma moja dziewczyna, a będzie tego pewnie koło 80 tytułów.
W tym momencie mam sprzęt taki:
4 rdzeniowy AMD Phenom (2.5ghz)
4gb ram ddr 2
GF 550gtx ti
Płyta Główna Asus Crosshair I
Sprzęt kupowałem w kwietniu 2008, zmieniłem tylko procek na 4rdzeniowy (dałem 200zł za niego na te święta) i grafike zmnieniałem(550zł), bo mi się spaliła 2 lata temu (tak to jest jak się kupuje sprzęt overclocked niestety, ale wczesniej miałem gf8800gtx więc karty są podobne), więc nie dokładałem do komputera praktycznie wcale na przestrzeni lat.
Jak nie wierzysz to Ci jakieś benchmarki pierdolne, albo przyjedziesz i zobaczysz na własne oczy, że najnowsze tytuły śmigają mi bez problemu.
Przyznaje bez bicia, że Crysisa 3 nie badałem, ale TK specjalnie dla Ciebie obadam i zrobię Bencha...
Jedyne z czym mam problem to Battlefield 3. Chodzi na średnich detalach przy 720p, ale to jest bardzo wymagająca gra, więc się w sumie nie dziwię.
Sorry ale przelicz sobie obiektywnie ile musisz wydać na PC a ile na konsolę, a nie patrz przez pryzmat swojej osoby.
Kup konsolę w premierze (a nie teraz jak są tanie jak barszcz) i kup w tym samym czasie podobny komputer. Do tego dokup monitor(PC)/Telewizor(konsola) i 50 gier premierowych. Jasne komputer jest droższy bazowo ale jak podsumujesz wszystko to jesteś dużo do przodu względem konsoli.