Metal Gear Online - jedna z najgorszych gier ostatnich lat

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Metal Gear Online - jedna z najgorszych gier ostatnich lat

Postprzez Blady » So lip 05, 08 14:22

Chciałbym tutaj podzielić się swoją opinią o wynalazku dołączonym do MGS4.

Samo wspomnienie tego ohydztwa powoduje u mnie skurcze.

Zacznijmy od początku. Sam fakt, że grę należy uruchamiać z poziomu MGS4 jest denerwujący- czemu nie można było tego zrobić poprzez osobną ikonę?

Proces rejestracji to powodująca stroszenie się włosów procedura- z jakiej niby racji Konami potrzebuje moich DWÓCH dodatkowych ID? Czy jeden PSN ID to mało? Nie wspomnę o tym, jak wybredne są formularze i nie przyjmują dużych liter, kiedy ich najbardziej potrzebujesz.

Po rejestracji musimy KAŻDORAZOWO zgadzać się na warunki licencji. ODPALIŁEM GRĘ, WIĘC CHYBA CHCĘ W NIĄ GRAĆ, PRAWDA? Czy ktokolwiek to w ogóle czyta? Takie rzeczy się odchacza podczas instalacji na PC i zapomina na wieki- ale nie w MGO2, nie nie- za każdym razem musimy ręcznie wybrać YES, SATAN, bo by default podświetlone mamy NO.

Gra doprowadza mnie do frustracji a jeszcze nie doszedłem do menu...

Tworzenie swojej postaci jest świetne. Naprawdę miło wybierać spośród różnych rodzajów hełmów i kamizelek. Szkoda, że możemy stworzyć tylko jedną taką postać, a i nie ma możliwości dostosowania oporządzenia przed misją- czemu? Nie mam pojęcia.

Teraz najcudowniejsze- szukanie gry. Włączamy opcję Lobby Select i automatching pokazuje nam różne nazwy lobby- czemu? Nie wiem. Przy nazwach takich jak LIQUID czy BIG BOSS jest maks 20 osób, a przy lobby SNAKE- 733. Mój mózg podpowiada mi, że im serwer mniej obciążony, tym lepiej dla pingu, więc instynktownie idę tam, gdzie jest 15 graczy, a nie 733. Gra pyta mnie o mój preferowany tryb gry- cool. Wybieram Sneaking Mission- w końcu to Metal Gear, prawda? BEZ SNAKE'A NIE MA DOBREJ ZABAWY.

Teraz rozpętuję się piekło- znany tylko pracownikom Konami system zaczyna szukać 12 graczy potrzebnych do rozpoczęcia gry. Sęk w tym, że 3 minuty pracy za nami a system nadal nie może nikogo znaleźć, mimo, że pokoju miało być 15 osób. Wychodzimy zatem z wyszukiwarki i wchodzimy do pokoju SNAKE, jako 734 osoba. Tam zamiast do trybu Sneaking gra wybiera za mnie rozgrywkę w trybie Team Deathmatch. NIECH BĘDZIE, DAJCIE MI ZAGRAĆ!!

W końcu coś się dzieje- wybieram M4, pistolet i granaty fragmentacyjne. Parę kroków i zdaję sobie sprawę, że sterowanie nie jest takie złe. Pojawia się pierwszy przeciwnik
wyprucie całego magazynka w klatę nie powala go- obraca się w moim kierunku i jednym strzałem powala moje truchło na ziemię. Bywa- pomyślałem. Ein noch mal.

Tym razem udało mi się otoczyć przeciwnika. Szybki atak CQC i gość leży na ziemi- or is he? Jakiś dziwny błąd gry powoduje, że przeciwnik leży, ale jakieś 20 metrów ode mnie. Taki ze mnie kozak?- myślę. Rozmyślania przerywam, bowiem dobiegam do wciąż zdziwionego przeciwnika i ponownie zakładam mu chwyt CQC. Teraz będąc w połowie animacji powalania mojego oponenta na ziemię padam na posadzkę w kałuży krwi. Myślę- jakiś snajper mnie ubił. Nie- gra podaje, że śmiertelny postrzał zadał mi kolega, którego powalałem na ziemię. Dziękuję za uwagę.
Ostatnio edytowano Śr wrz 10, 08 20:24 przez Blady, łącznie edytowano 1 raz
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Re: Metal Gear Online 2 - jedna z najgorszych gier ostatnich

Postprzez Majlosh » Cz lip 10, 08 17:06

Witam

Blady napisał(a):Chciałbym tutaj podzielić się swoją opinią o wynalazku dołączonym do MGS4.

Samo wspomnienie tego ohydztwa powoduje u mnie skurcze.

Zacznijmy od początku. Sam fakt, że grę należy uruchamiać z poziomu MGS4 jest denerwujący- czemu nie można było tego zrobić poprzez osobną ikonę?

Proces rejestracji to powodująca stroszenie się włosów procedura- z jakiej niby racji Konami potrzebuje moich DWÓCH dodatkowych ID? Czy jeden PSN ID to mało? Nie wspomnę o tym, jak wybredne są formularze i nie przyjmują dużych liter, kiedy ich najbardziej potrzebujesz.

Po rejestracji musimy KAŻDORAZOWO zgadzać się na warunki licencji. ODPALIŁEM GRĘ, WIĘC CHYBA CHCĘ W NIĄ GRAĆ, PRAWDA? Czy ktokolwiek to w ogóle czyta? Takie rzeczy się odchacza podczas instalacji na PC i zapomina na wieki- ale nie w MGO2, nie nie- za każdym razem musimy ręcznie wybrać YES, SATAN, bo by default podświetlone mamy NO.

Gra doprowadza mnie do frustracji a jeszcze nie doszedłem do menu...

Tworzenie swojej postaci jest świetne. Naprawdę miło wybierać spośród różnych rodzajów hełmów i kamizelek. Szkoda, że możemy stworzyć tylko jedną taką postać, a i nie ma możliwości dostosowania oporządzenia przed misją- czemu? Nie mam pojęcia.

Teraz najcudowniejsze- szukanie gry. Włączamy opcję Lobby Select i automatching pokazuje nam różne nazwy lobby- czemu? Nie wiem. Przy nazwach takich jak LIQUID czy BIG BOSS jest maks 20 osób, a przy lobby SNAKE- 733. Mój mózg podpowiada mi, że im serwer mniej obciążony, tym lepiej dla pingu, więc instynktownie idę tam, gdzie jest 15 graczy, a nie 733. Gra pyta mnie o mój preferowany tryb gry- cool. Wybieram Sneaking Mission- w końcu to Metal Gear, prawda? BEZ SNAKE'A NIE MA DOBREJ ZABAWY.

Teraz rozpętuję się piekło- znany tylko pracownikom Konami system zaczyna szukać 12 graczy potrzebnych do rozpoczęcia gry. Sęk w tym, że 3 minuty pracy za nami a system nadal nie może nikogo znaleźć, mimo, że pokoju miało być 15 osób. Wychodzimy zatem z wyszukiwarki i wchodzimy do pokoju SNAKE, jako 734 osoba. Tam zamiast do trybu Sneaking gra wybiera za mnie rozgrywkę w trybie Team Deathmatch. NIECH BĘDZIE, DAJCIE MI ZAGRAĆ!!

W końcu coś się dzieje- wybieram M4, pistolet i granaty fragmentacyjne. Parę kroków i zdaję sobie sprawę, że sterowanie nie jest takie złe. Pojawia się pierwszy przeciwnik
wyprucie całego magazynka w klatę nie powala go- obraca się w moim kierunku i jednym strzałem powala moje truchło na ziemię. Bywa- pomyślałem. Ein noch mal.

Tym razem udało mi się otoczyć przeciwnika. Szybki atak CQC i gość leży na ziemi- or is he? Jakiś dziwny błąd gry powoduje, że przeciwnik leży, ale jakieś 20 metrów ode mnie. Taki ze mnie kozak?- myślę. Rozmyślania przerywam, bowiem dobiegam do wciąż zdziwionego przeciwnika i ponownie zakładam mu chwyt CQC. Teraz będąc w połowie animacji powalania mojego oponenta na ziemię padam na posadzkę w kałuży krwi. Myślę- jakiś snajper mnie ubił. Nie- gra podaje, że śmiertelny postrzał zadał mi kolega, którego powalałem na ziemię. Dziękuję za uwagę.

ok kolego troche musze dodac swoich opini na temat gry jak i równierz na twój temat...

po pierwsze jeżeli dla ciebie rejestracja konta do gry w MGO jest cieżka to nie moja wina...angielskiego uczą w podstawowce,gimnazjum,liceum jak i nawet w skzole zawodowej...gdybys znal dobrze angielski za pierwszym razem (tak jak ja) wypelnil formularz rejestracji bez rzadnych klopotow....
Konami potrzebuje dwoch ID gdyż jeden odpowiada za gre (GAME ID),natomiast drugi(KONAMI ID) odpowiada za kupowanie roznych bajerów na MGO SHOP.

po drugie jeżeli dla ciebie klikanie "yes" przy akceptacji licencji jest ciężkie to przykro mi....

po trzecie mozna stworzyc wiele postaci lecz pierw trzeba wykupic sloty na MGO SHOP (4 postacie za 12 funtów).....

po czwarte hymmm jak sama nazwa wskazuje dolancza cie do różnych gier na serverach konami!!! i po raz kolejny rzuca sie w oczy nie umiejetnosc jezyka angielskiego gdyz mozna wybrac opcje Free Battle w ktorej sami wybieramy pokoj i server stworzony przez innego gracza w ktorym nie ma problemu z graczami.......ja korzystam odpoczątku od tego

po piąte twoi przeciwnicy w grach online to tzw. boty.....bot ma tyle samo energi co ty a nie jak w singlu ze pada od postrzalu w noge....w MGO jest cos takiego jak skille....czym wyższy skill tym szybsze wystrzeliwanie pociskow,szybsze przeladowanie,lepsza celnosc...kazdy kto zaczyna grac w MGO ma trudnosci na początku...trzeba grac taktycznie!!

po szóstne(xD) ta sytuacja z CQC to nie wina gry.....w tej sytuacji wystąpił jak dobrze nam znany "LAG" wiec niestety kolego 256kb/s neo nie wystarczy by grac w MGO ;)

ja równierz dziękuje za uwage.

Pozdrawiam
Majlosh
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Cz lip 10, 08 18:05

Witamy na forum, to Blady, on nie ma krwi w zylach, jedynie jad.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Cz lip 10, 08 18:14

po pierwsze jeżeli dla ciebie rejestracja konta do gry w MGO jest cieżka to nie moja wina...angielskiego uczą w podstawowce,gimnazjum,liceum jak i nawet w skzole zawodowej...gdybys znal dobrze angielski za pierwszym razem (tak jak ja) wypelnil formularz rejestracji bez rzadnych klopotow....

Z językiem polskim jest podobnie.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Blady » Cz lip 10, 08 19:25

Ok, kolego, witaj na forum.

Teraz tak. Nie powiedziałem, że rejestracja sprawiła mi kłopot- sęk w tym, że jest całkowicie zbędna i sprzeczna z ideą grania konsolowego. Tak, wiem od czego są dodatkowe dwa kody ID- problem w tym, że nic nie USPRAWIEDLIWIA ich obecności w grze. To jedynie wybryk Konami i nie muszę go akceptować. Nie musisz mi jednocześnie wpierać dziecka w brzuch- wiem co napisałem.

Potwierdzanie licencji jest kompletnie bezsensowne i nie ma na świecie żadnego argumentu, który by usprawiedliwiał konieczność każdorazowego zgadzania się na...Bóg Wie Co. Rozumiem, że dla Ciebie TO GRA BEZ WAD!!!11jeden, ale w tym aspekcie nie masz racji. <---kropka w tej kwestii.

Bronienie gry za pomocą wyśmiewania czyjejś inteligencji (bo tak odbieram atak na moją znajomości j. angielskiego) dowodzi, że nie potrafisz zrozumieć konstruktywnej krytyki, nawet jeśli ukrytej pod płaszczem Jadowitej Peleryny. Taki już mam styl bycia. Jeśli coś mi się nie podoba to nie będę udawał, że jest inaczej. Ty jednak nie znasz mnie, ja nie znam ciebie. Mówimy o grze, w którą CHYBA obaj graliśmy i mamy rozbieżne zdanie. Problem w tym, że twoje bezkrytyczne uwielbienie do KAWAŁKA KODU stworzonego w celach rozrywkowych jest tak silne, że pałasz nienawiścią do osób nie składających codziennie ofiar z koźląt ku czci MG Online 2.

(PS. Hal, przez MGS4 zaczynam lubić prostotę scenariusza MGS3. Tak a propos)

Pragnąłem wyrazić swoje rozczarowanie archaicznością tej gry/dodatku, ponieważ płacąc za produkt mam swoje wymagania.

Oh, ileż bym dał, aby miejsce na dysku zajęte przez MGO wykorzystać na opcję obejrzenia wszystkich pokazówek z gry- przynajmniej podszlifowałbym swój angielski...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Cz lip 10, 08 19:36

Oh, ileż bym dał, aby miejsce na dysku zajęte przez MGO wykorzystać na opcję obejrzenia wszystkich pokazówek z gry- przynajmniej podszlifowałbym swój angielski...

Też bym tak chciał... I jeszcze Duel Mode by się przydał, a najlepiej Split Screen...
Nevar
banan

Postprzez Majlosh » Cz lip 10, 08 22:29

Witam

Glupio mi iż się nie przywitalem..Witam wszystkich zgromadzonych na forum :)

Blady MGO to dodatek ktorego mialo nei byc.....Kojima nie wspominal o MGO jako dodatku do MGS 4.....MGO dopiero wyjdzie z wiekszą iloscia mapek,broni oraz z wieloma poprawkami jako osobny tytuł ...Ja nie uważam że ta gra jest idealna....napewno nie... lecz argumenty ktore podsuneles są lekko takie jakby to powiedziec słabe...nie można rownież krytykowac dodatku za takie "błahe" sprawy
Dla mnie gorszymi elementami MGO jest mała liczba broni (np jak ktos sobie robi skill SMG to jest mniejszy i gorszy wybor broni niż np Assult),spadki animacji....Dla mnie MGO to jest tylko dodatek ktory jest dobry lecz nie idealny....

PS.Blady nie chcialem cie obrazic wyrazilem tylko swoje zdanie :P
Majlosh
Inkarnacja VR

Postprzez Blady » Cz lip 10, 08 22:59

Jeśli decydujesz się wpakować dodatek na płytę kosztem innych rzeczy, to nie powinno być takich kretynizmów jak akceptacja licencji ZA KAŻDYM RAZEM- wypełniałem tyle formularzy, czemu tam nie wystarczyło odznaczyć kwadracika i o wszystkim zapomnieć? Grr...

Zupełnie przy okazji. Nie chcę słyszeć tekstów "Blady nic nie wie, fani udowodnili, że dane MGS4 zajmują "tylko 33gb", więc nie zapełniają płyty po brzegi"

Ta teoria jest zgrabna, ale niestety, niewłaściwa.

Płyta Blu Ray to nie worek, który pakujesz tak długo, aż nie pęknie. Twórcy Resistance opowiadali, że w związku ze stosunkowo wolną prędkością odczytu danych na PS3 dane muszą być równo...ROZSMAROWANE po płycie, aby przyspieszyć odczyt. Jeśli zatem sprawdzając katalogi fani oczekiwali łącznej wagi plików 49,9 GB no to cóż- każdy musi w coś wierzyć...
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt lip 11, 08 13:33

Dodam tylko, że akceptowanie licencji ma miejsce tylko i wyłącznie w grach typu MMO.

Nie spotkałem się z żadną grą sieciową do tej pory, która by o tym wspominała.

Licencja zapewne jest po to, ponieważ dodatki do tej gry są płatne (vide więcej miejsc na postacie a w przyszłości nowe skórki itp itd) czyli skok na kase ze strony konami, nie wiem czym tu się zachwycać.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pt lip 11, 08 15:07

Blady, dupa wolowa z Ciebie, jakbys znal angielski chociaz w stopniu 'kali lubic krowa bardzo szybko' to bys jakos przezyl to, ze 2 ID sa potrzebne.

Ogolnie, to sie zgadzam z Toba ale ciesz sie, ze nie ma tak jak na serwerach MPO/MPO+, czyli stada baranow biegajacych z M63 i autoaimem.

PS: Jak nie chcesz powiadomien dostawac, to odznacz sobie opcje ich otrzymywania przed wyslaniem posta.

PS2: Te texty o neo 256 i o tym, ze jak zagramy online to bedziemy botami to najlepsze co dzis przeczytalem poza tymi strzalami z imieniem Roya;d
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Courso » Cz lip 24, 08 02:41

Wiecie, każdy ma prawo do własnego zdania. W MGO gram duzo ma ono wady i zalety, owszem mogło by być lepsze, ale dobrze, że w ogóle jest niż miało by go nie być.
Courso
Coward Duck

Postprzez metalsega » Śr lip 30, 08 22:09

Dawno mnie tu nie było, widzę, ze Blady mnie uprzedził, ale ja i tak będę mniej łaskawy dla tej gry :D.

Konami ID i Game ID to prawie najgorszy pomysł Konami (gorsze było zamknięcie sererów MGO1). Zgadzam sie w 100% z Bladym. Nie można było po prostu jak w innych grach zintegrować tego z PSN ? Moglibyśmy wtedy spokojnie kupować dodatki, byłoby mniej kłopotów itd. Tak nie wiem czy wiecie, ale nawet nie można kupić żadnego dodatku, ani nawet slotów na postacie, bo jesteśmy w Polsce :D. Jak skasujecie swój Game ID/Konami ID to bez wykupienia nie zAgracie na swojej konsoli już w MGO jeśli nie wykupicie slotów :D. Slotów jednak nie możecie wykupić, bo mieszkacie w Polsce, fajnie co nie?

Potwierdzanie licencji to tylko denerwujący pikuś :P, który był niestety też w poprzedniej części.

Nigdy nie szukałem gry automatycznie, tylko se sam wybierałem, do której chcę dołączyć.

Lagi są okrutne na każdym łączu, chociaż czasami trafiają sie gry, w których prawie nie laguje.

No i teraz parę rzeczy ode mnie, będzie ciężko.

Tryby gry:
BASE dodany w stosunku do MGO1. Fajny tryb, imo najlepszy. Coś na wzór Domination z COD4.
CAPTURE. Spieprzyli go kompletnie. Mój ulubiony tryb z poprzedniej części, w który mogłem grac bez przerwy. Przemodelowali go na gorsze. Niepotrzebnie zrobili 2 cele przy większej ilości graczy, lepiej, jakby było tak jak przy mniejszej jeden i żeby można było zostawiać Kerotana w bazie, a nie musieć z nim w niej siedzieć.
RESCUE też jest gorszy, choć niewiele.
SNEAKING. Tragedia nie z tej ziemi!!!!! Toć to zwykły TDM z wrzuconym gdzieś tam Snake'iem. Nikt się nawet nim nie przejmuje, a jako Snake najlepiej się położyć gdzieś na boku, pousypiać kilka osób i zebrać dogtagi. Ten tryb w MGO1 był genialny. Dopakowany Snake i wszyscy na niego, można było na serio fajnie się poskradać :D.
Reszta trybów standard, a w Team Sneaking nie chciało mi sie grac po jednej rundzie.

Gra jest kompletnie niewyważona i moim zdaniem mało skillowa. Niemal nie ma sensu uzywać widoku FPP, bo jest strasznie niecelny. Auto aim niemal nie działa, jest prawie bezużyteczny. Liczy się tylko bieganie w TPP zza bara z ustawionym Camera Orientation i strzelanie headów, bo rzadko się całym magazynkiem zabije przeciwnika. Łatwiej w widoku zza bara trafić heada niz w FPP co jest imo parodią. Ogólnie nauczyć się grać to chwila moment. Gracze co graja dłużej mają od razu lżej, bo maja skille, co mi się nie podoba, lepiej, jakby w ogóle ich nie było, ale taka jest juz moda w obecnych grach. Headoshot z większej odległosci NIE zabija. Strzały robią zdecydowanie za mały damage.

W starym MGO, mialo się wybór i różne rzeczy w różnych sytuacjach sprawdzaly sie najlepiej. Wybierałeś strzelanie w FPP, ale bez poruszania sie, albo używałeś auto celowania. W FPP można było strzelic headshota, w AA nie. Tutak widok zza bara jest połączeniem zalet obu tych opcji (AA i FPP).
Podobnie z bronią. W starym MGO mialeś wybór, celniejsza i łatwiejsza w opanowaniu M16, albo mocniejsze, cięższe w opanowaniu i pojemniejsze w ammo AK-47. Potężny Dragunow, którym bardzo ciężko było grać itp.itd. Dajmy na to RPG7. W MGO1 trzebabyło go zdobyć, bo był jeden na planszy, tutaj masz więcej killi, wiec luz, będziesz mial jeszcze lżej, mozesz se przecież kupować RPG7, a słabsi gracze mają jeszcze ciężej.

Gra jest ślamazarna, niemal nie ma w niej skradania. Jest mniej taktyczna niż poprzednie MGO pomimo, ze jest SOP System. Ponoć zrobiona jest bardziej pod Amerykanów, a nawet oni twierdzą, ze MGO1 było znacznie lepsze :D. Zrobił się z tej gry zwykły shooter TPP, do tego kiepski shooter, bo taki SOCOM zje go na sniadanie :). MGO1 było unikatowe, nie było takiej drugiej gry i nie ma :'(.

Aha. Gra ma jeden glitch, co był w poprzedniej części, wiele osób se nie zdaje sprawy chyba nawet, ze to glitch, bo nie ragują, jak ktoś cheatujac ich zabija :D. Tzw. Dead Body Glitch.

Ogólnie za całe te szopki co konami wyprawia przestałem szanować tę firmę.

PS. Taki smaczek :D. Strzelcie w MGS4 jakiemuś strażnikowi w nogę, a potem zróbcie to w MGS 2/3/TTS :D
"World needs only one Snake and one Big Boss"
Metal_PL w MGO
metalsega
Arnold

Postprzez patyk » Śr wrz 10, 08 16:44

Co do tego że nie możemy kupić dodatków to bardziej płakałbym nad miejsce w którym mieszkamy :) w afryce pewnie narzekają że nie można wystrugać gry z drzewa.. ahh te KONAMI ! lagi ? przy osiedlówce 4 megowej lagów nie mam więc nie piszcie proszę że przy każdym łączu są, piszcie o swoim ! :) co do wypowiedzi że ktoś tam wpakował komuś cały magazynek w klatę a ten oddał jednym strzałem w głowę i powalił - kolego krótko, nie umiesz w to grać. Akceptacja regulaminu (każdorazowo jedno kliknięcie!) jakoś tak mi nie doskwiera, a tu widzę że jest na ten temat takie rozwodzenie że uuu.... ileż to przecież czasu zajmuje ! Jakby tak akceptować to 10 lat codziennie to zajęło by milion razy mniej czasu niż to żalenie się na ten temat w jednym poście.... straszne to mgo !! :D
patyk
Inkarnacja VR

Postprzez yawn » Śr wrz 10, 08 18:42

Polac patykowi bo dobrze gada! A zalozenie konta zajmuje mi zawsze umm... minute.
yawn
Fire Trooper

Postprzez Lost » Śr wrz 10, 08 18:55

patyk napisał(a):co do wypowiedzi że ktoś tam wpakował komuś cały magazynek w klatę a ten oddał jednym strzałem w głowę i powalił - kolego krótko, nie umiesz w to grać.

Ale przyznać trzeba, że jest to ździebko nie na miejscu. Tak wogóle to nie raz się zdarza, że koleś grzmotnie innemu z kałacha w łepetynę, a ten jeszcze ma 1/1000 życia i trzeba go dobić. No, ale jak to kul powiada taka już jest logika wszystkich MG ;).
yawn napisał(a):Polac patykowi bo dobrze gada! A zalozenie konta zajmuje mi zawsze umm... minute.

Gulp...

Sama sprawa nie możności zassania z sieci pakietu z mapkami itp. tylko dlatego, bo jest się Polakiem albo Czechem jest żenująca, ponieważ Konami podzieliło na chwilę obecną graczy na tych lepszej i gorszej kategorii.
Lost
Zanzibar

Postprzez yawn » Śr wrz 10, 08 21:39

Wlasnie co przed chwila kupilem dodatek.
yawn
Fire Trooper

Postprzez sHNIKIEL » So wrz 13, 08 13:54

yawn napisał(a):Wlasnie co przed chwila kupilem dodatek.

jakim cudem ?
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez yawn » So wrz 13, 08 16:22

Czery Mery :p
A tak na powaznie, to rodzina w Angli.
yawn
Fire Trooper

Postprzez sHNIKIEL » So wrz 13, 08 16:59

yawn napisał(a):Czery Mery :p
A tak na powaznie, to rodzina w Angli.

mogłbys opisac cała procedure?
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez Shinigami » So wrz 13, 08 17:33

Skoro ma rodzinę w Anglii, to pewnie przy rejestracji podał tamten adres (już nie pamiętam czy trzeba adres czy tylko kraj) i poprosił ich o kupienie dodatku. Tyle.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez metalsega » So wrz 13, 08 18:14

Z pomocą kogoś z krajów uprzywilejowanych można kupić dodatki, gorzej, jak się nie ma nikogo w takim kraju, kto chciałby pomóc. Potrzebna jest karta kredytowa tego kogos chyb, założona na kraj uprzywilejowany.
"World needs only one Snake and one Big Boss"
Metal_PL w MGO
metalsega
Arnold

Postprzez sHNIKIEL » N wrz 14, 08 13:23

czyli jest opcja ! najlepiej podac swoje dane na MGO kumplowi .. niech zasysnie i po sprawie...?

EDIT:

banem to nie grozi ?
sHNIKIEL
Black Color

Powrót do Metal Gear Online