Metal Gear SOlid 4 Online

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Postprzez Mikos_92 » So kwi 18, 09 19:26

Moim zdaniem już chyba wystarczy tych postaci xD Zresztą każda z nich jest trudna do pokonania :) Oprócz Lquida, jest jakiś nieudany Crying Wolf hmm. No nie wiem ale jak dla mnie Rali Gun to broń najwyższej klasy xD Na bliskie starcie oraz nawet jako sniperka więc to już byłby kosmos :) Nie wolicie czasem grać swoją postacią?? Ja się jakoś do niej przyzwyczaiłem, po prostu mam do niej sentyment hehe. Wolałbym nawet gdyby mgo było bez tych wszystkich postaci poza sneakniem :) ale to już tylko moje osobiste zdanie
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Kazuun » So kwi 18, 09 19:32

Liquid łatwy? Wg mnie Meryl i Johnny są bardziej pupiaści.

Jednak to co muszę przyznać, to to że Raiden jest bezapelacyjnie postacią dający największy fun z gry. Mało co przebije akcję typu wąski korytarz (czy coś podobnego), Raiden powoli idący w trybie 'guard' a za nim 2, czy 3 kolesi z bronią palną. Ekipka nie do zatrzymania chwilami.

Sam miałem okazję brać udział w czymś takim dwa razy. Raz jako Raiden na mapce V.V. (we 2 zdjęliśmy 10 nim nas ktoś sprzątnął) i raz jako strzelec na mapce R.R. (we 3 na moście robiliśmy tez pogrom). Ale mało kto próbuje tak grać Raidenem/z Raidenem.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez ColonelAI » So kwi 18, 09 21:53

Ciężko gra się Mei Ling. Trzeba być ostrożnym. Dobry jest Sonar, ale wtedy nie mamy się jak bronić na bliskie odległości. Najlepsze są przeźroczyste pociski które przebijają przez dach budynku. ;)

Faktycznie Raidena jest trudno uziemić. Banzai! i do przodu. Fajna postać jako sprzymierzeniec, broń zagłady w rękach wroga.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez PiotrB » Cz kwi 23, 09 20:01

Co Wy na to?

http://www.youtube.com/watch?v=bmZ6iHLLA9c

Druga część filmiku bardzo zabawna :).

EDIT: ale się nabrałem :); to żart prima aprilisowy; nie no EPIC FAIL zrobiłem :P
PiotrB
The Fear

Postprzez Gac666xx » Cz kwi 23, 09 20:58

Co jak co ale na takim frag FX to ja moge grac w konsolowe FPSy XD
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Cz kwi 23, 09 21:09

Hahahaha dobre :D I ta muzyka do tego :]
Powiedzcie mi jak wykonywać takie ruchy w mgo ? Te i inne ? Jakiś dodtaek trzeba mieć czy co ? komenda <dance> :P ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Kazuun » Cz kwi 23, 09 21:12

Owy taniec to skill Charm. Działa tak jak magazyn. Odpala się go wciskając trójkąt. Zamiast salutowania nasza postać wykonuje jedną z 6 animacji. Trzy dla kobiet, i 3 dla facetów.
Kazuun
The End

Postprzez PiotrB » Cz kwi 23, 09 23:06

Warto wspomnieć, że trzeba się dać złapać 100 razy na playboya by odblokować tego skilla (Charm).
PiotrB
The Fear

Postprzez Kazuun » Cz kwi 23, 09 23:31

.....co jest napisane na forum :>
Kazuun
The End

Postprzez PiotrB » Pt kwi 24, 09 09:23

Jak i w samej grze.....
PiotrB
The Fear

Postprzez ColonelAI » So maja 09, 09 16:18

Mam pytanie. Czy kupując używca da rady grać w Metal Gear Online?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Kazuun » So maja 09, 09 17:47

Tak, niby czemu nie? Przecież to czy możesz grać zależy tylko od tego czy masz swoje konto. A to możesz zrobić nawet przez neta na PC.
Kazuun
The End

Postprzez Alucard » N maja 10, 09 11:11

Wczoraj zaczalem gre w MGO, i postanowilem spedzic minimum 100 zl zeby rozwinac skrzydla w tej grze, bo mnie cholernie zauroczyla :), nie wiem czemu wczesniej nie sprobowalem MGO grajac w MGS, teraz cholernie zaluje, ale nadrobi sie :), wg mnie MGO jest obecnie jedna z najlepszych online gierek w jakie gralem, CQC i te sprawy, cos cudownego :) jesli ktos ma ochote pograc z noobkiem (5 lvl :D) to prosze o dodanie mnie do listy przyjaciol, psn: kagannpwnz ;]

pozdrawiam
Alucard
banan

Postprzez mkmario » N maja 10, 09 15:38

Zobaczymy jak zmieni się Twoje zdanie po rozegraniu 100-200 godzin ;)
mkmario
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » N maja 10, 09 15:47

Mnie po godzinie się rzygać chciało, ale to tylko moje osobiste zdanie :P.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » N maja 10, 09 16:16

Hmm, MGO najlepszym online w jaki grałeś? To w niewiele gier grałeś :)
Dwa, już po jednym dniu wpakowałeś w grę o której mało wiesz (jako multi) 100 zł? Tez ostro :)
Trzy: Gacu, po godzinie chyba trudno ocenić grę :)
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » N maja 10, 09 16:20

Kazuun to przeczytaj moją reckę z wrażeń, to bedziesz wiedział dlaczego. I nie, nie jest wcale trudno ocenić grę, szczególnie, że dużo o niej czytasz, słuchasz i oglądasz filmiki.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » N maja 10, 09 16:41

A napisałeś ową? Nie wiedziałem nawet. Leży na forum? Bo chętnie bym przeczytał.

Inna sprawa, że nie do końca jestem przekonany do recenzji gdzie autor spędził z grą godzinę, i w większości opiera się na opiniach ;)

[EDIT]

Już znalazłem i przeczytałem. Samemu trochę psioczyłem na MGO na początku, ale z czasem ta gra zyskuje coraz więcej mojej sympatii.
Z kilkoma rzeczami się nie zgodzę Gacu z Twojej opinii, jak np z tym że klawiszologia niewygodna, czy to że rozgrywka jest powolna (ale to trza by zagrać więcej i się zagłębić w grę - np w tryby BASE czy CAPTURE).

No ale każdy ma swoje zdanie.
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » N maja 10, 09 19:28

No chłopie jak widze "pro" graczy, którzy mijają się i po 15 sekundach dopiero są w stanie się nacelować to ja wymiękam. Dla mnie to dalej olimpiada paralityków i jest to niestety bolączka wszystkich fpsów i tpp na konsole.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » N maja 10, 09 19:39

Hmm, no to Gacu nie grałeś przeciwko Mario_Cham_Zabija_Mnie_Na_Hita_87_Pl :P

A tak serio:
Dziwi mnie że narzekasz na tempo akcji bo z tego co kojarzę, to lubiłeś Counter Strike, a tam także nie masz super szybkiego tempa gry (chyba, bo nie grałem). Twój gust raczej celuje w gry typu Unreal Tournament i Quake.... a tych jest faktycznie mało na rynku. Chyba tylko nowy UT 3.
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » N maja 10, 09 19:54

Counter strike'a toleruje. Ale to nie chodzi o to. Chodzi, o analogi, one nie pozwalają tak szybko obracać widoku i celować by być skutecznym jak gracz na myszce. W CSie tak jak i innych pctowych FPSach czas reakcji masz praktycznie taki sam jak nie lepszy niż byś miał strzelać z prawdziwej broni.
Widziałem filmiki Mario i niestety on też ma czas reakcji zmniejszony, bo tak jest to narzucone z góry.

Nie lubie tego, dlatego rzadko gram w gry konsolowe i jeszcze rzadziej na padach.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Alucard » N maja 10, 09 20:10

Oj panowie, gralem w wiele gier multi ^^ w kwestii ps3 chocby resistance 1/2, KZ2 (obecnie cioram w lidze polskiej), CoD4, UT3 i inne tego typu pierdoly :), na x'a w girsy/fable, ale jak dla mnie MGO kasuje to wszystko na dzien dobry :D

Jesli zas o PC, to praktycznie 7 lat w CS'a juz gram, ale to bokiem wychodzi :D

A co do waszej, dyskusji, to coz, nie wiem z kim graliscie ze 15 sekund nacelowanie zajelo :) ja tam na newbie serwerkach gralem i same hedy lecialy, bo tylko w to sie oplaca celowac :) jest nawet pewien trick ktory to ulatwia hehe

dla mnie ta gra jest extra, konami sie postaralo :)
Alucard
banan

Postprzez yawn » N maja 10, 09 20:28

Alucard napisał(a):kagannpwnz ;]

Mogles wykazac sie inwencja tworcza i wymyslic wlasny nick.
yawn
Fire Trooper

Postprzez Alucard » N maja 10, 09 20:59

yawn napisał(a):Mogles wykazac sie inwencja tworcza i wymyslic wlasny nick.

Uzywam tej ksywki od 7 lat :) od poczatkow mojej gry w CS'a, na poczatku byl kaganek (wzielo sie to od lampki oliwnej z ktorej mielismy polew z kumplami), potem kagan, w koncu doszla koncowka own i ostatecznie jest pwnz :) wiec nie rozumiem tego psioczenia, swoja droga jestes pierwsza osoba ktora mi to pisze, wiec mogles powiedziec o co ci chodzi dokladniej.
Ostatnio edytowano N maja 10, 09 21:00 przez Alucard, łącznie edytowano 1 raz
Alucard
banan

Postprzez Gac666xx » N maja 10, 09 20:59

A co do waszej, dyskusji, to coz, nie wiem z kim graliscie ze 15 sekund nacelowanie zajelo

Uwielbiam ludzi co to czytają ze zrozumieniem. Chodzi mi o sytuacje, gdzie mija się dwóch gości i zanim oboje się odwrócą do siebie i zaczną celować to mija 15 sekund.

Bolączka każdej gry tpp i fpp na konsoli, czyli pad, który uniemożliwia wcisniecie odpowiedniej ilosci przycisków na nim, z racji t ego, że niestety kciuki są tylko dwa, a część palców pada owego trzyma.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Alucard » N maja 10, 09 21:07

Coz, ja uwielbiam ludzi od ktorych az leje sie cynizm :), wrocilem z wesela wlasnie i troche cienko ze mna, ale faktycznie, pisales, coz, w takim razie musisz lekko kaleczyc gre na padzie, w mgs jest o tyle zadanie ulatwione, ze jak sie miniesz, to przestajesz celowac obracasz sie i wlaczasz celowanie, voila, w trakcie sekundy juz walisz kalece ktory na aimie sie obraca w plecy, co do fps, racja, nie ma porownania, pady nie sa stworzone do tego typu gier, ale tyle juz na nich gram, ze wszystko mi jedno, jak chce pocwiczyc refleks, odpalam cs'a i gram mixa/cw z wiara, a jak chce sie lenic, to klade sie na kanape, odpalam kz2/cod4 i gram na padzie, z wieksza przyjemnoscia niz w cs'a (ale to z racji tego ze jestem konsolowcem pewnie) a co do tej bolaczki, coz, kciukiem spokojnie mozna wszystkie 4 przyciski wcisnac na padzie, chyba ze ktos jest azjata i palce ma wielkosci wlasnego ptaszka :D
Alucard
banan

Postprzez Hal » N maja 10, 09 21:09

Zaraz umrę ze śmiechu.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gac666xx » N maja 10, 09 21:11

") a co do tej bolaczki, coz, kciukiem spokojnie mozna wszystkie 4 przyciski wcisnac na padzie, chyba ze ktos jest azjata i palce ma wielkosci wlasnego ptaszka :D"

Widać myślenie Cię nie boli.

Skoro przyciskasz kciukiem w tym momencie 4 przyciski to czym machasz gałką? Zębami? W ogóle nie czytasz co się do Ciebie pisze.

A co do autoaim, sorry jestem starej daty i za moich czasów nazywało się to cheatami.

Koniec tematu.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Hal » N maja 10, 09 21:18

Gacu, a te 15 sekund to wyliczyłeś w podobny sposób jak to kilkuminutowe save'owanie, które to jest bolączką gier na konsole?;]

Nie wiem jak się ma sprawa z MGO, ale przecież to nie problem podłączyć myszkę do konsoli, jeśli komuś pad nieodpowiada. Choć znam kilku graczy, którzy grając na padzie zjedliby niejednego gryzoniowego wyjadacza. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Jak ktoś ma dobrego manuala, to nie narzeka na narzędzie, jakim się posługuje.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Alucard » N maja 10, 09 21:36

Gac666 napisał(a):Widać myślenie Cię nie boli.
A co do autoaim, sorry jestem starej daty i za moich czasów nazywało się to cheatami.

Przyganial kociol garnkowi,

sam palniesz a nie pomyslisz poprawnie brzmi "widac myslenie cie boli", oraz nigdzie o autoaimie nie pisalem i sam go nie uzywam, siedze troche w grach, jestem takim "starym wyjadaczem" wiec takie badziewie mi niepotrzebne. (jedyny wyjatek to GTA 4, bo kazdy serwer mial to wlaczone)

Szkoda bo myslalem ze raczej dojrzali ludzie tu pisza, a nie niedowartosciowane dzieci ktore szukaja pierwszej lepszej okazji by wylac na kogos troche jadu z pyska czepiajac sie o praktycznie byle co, szczegolnie ze czlowiek jest po kilku glebszych i faktycznie moze walnac gafe.

Moze i jestes starej daty, ale na pewno nie zachowujesz sie tak.
Alucard
banan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Online