Jak uruchomić MGS na PC

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Jak uruchomić MGS na PC

Postprzez mafioso12 » N cze 15, 08 10:47

Witam, mam wielki problem z MGS-em na PC. Otóż mam kartę graficzną GeForce 7300gt i gierka się nie odpala (zbyt nowa karta jak na tą grę). Wiecie może jak sobie poradzić z tym problemem? Mam Windowsa XP 32bit z Service Packiem 3

Dzięki za pomoc
Pozdrawiam

PS. Będzie to moja pierwsza przygoda z MGS, tyle naczytałem się o tej serii, że muszę zagrać. Szkoda tylko, że nigdy nie zagram w część 3 i 4 serii ;/
mafioso12
Inkarnacja VR

Postprzez Infernal Warrior » N cze 15, 08 11:05

1. Nie ten dział. Od tego mamy dział "Problemy techniczne". No ale to Twoj pierwszy post, takze mozna przymknac na to oko (kul mnie zabije ze sie tak rządzę xD)

2. Prześledź dokladnie ten temat - http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?t=1574
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez mafioso12 » N cze 15, 08 11:12

Przepraszam za zły dział, nie zauważyłem, że taki istnieje. Widzę, że problem z MGS jest dość poważny. Niestety nie posiadam Windowsa 98. Chyba będę musiał załatwić sobie wersję na PSX i emulować, bo to najłatwiejsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

PS. A teraz żałuję, bo mogłem przejść gierkę na PSX (kumpel miał, ale niedawno sprzedał) ;/
mafioso12
Inkarnacja VR

Postprzez Sage » Śr cze 25, 08 11:09

nie odpala się w ogóle czy może siada w menu, etc etc?
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Hamstakillah » N cze 29, 08 03:15

Hmm... może spróbuj emulacji starszej karty graficznej?
Nie powiem ci dokładnie jak to zrobić, bo za bardzo nie pamiętam, ale był kiedys program o nazwie 3DAnalyzer. Za jego pomocą można było emulować pixel shadery, jak i niektóre modele kart graficznych. http://www.tweaks.pl/3DAnalyzer,966.html Ściągnij go stąd i pobaw się opcjami.

EDIT:
Jeśli to rozwiązanie przyniesie jakieś efekty, to znaczy że MGS2 i MGS będzie można odpalić praktycznie na każdym sprzęcie. (Prośba: niech ktoś z laptopem i zintegrowaną grafiką wypróbuje ten sposób)
Hamstakillah
Arnold

Postprzez Grz3chu » N lip 06, 08 20:52

w tym programie...co trzeba zaznaczyć, abym mógł odpalić MGSa ?
Grz3chu
Inkarnacja VR

Postprzez phsx » Pn lip 07, 08 09:49

Też mam ten problem, prawdopodobnie na nowym sprzęcie nie da się odpalić MGS'a...
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Hamstakillah » Cz lip 10, 08 02:53

Właśnie do tego jeszcze nie doszłem, (Gac Złota Rączko pomóż! xD) trzeba na razie na ślepo pokombinować.
Hamstakillah
Arnold

Postprzez Gac666xx » Pt lip 11, 08 13:43

Kurde żebym jeszcze miał czas :/. W przyszłym tygodniu obiecuję, że się za to zabiorę.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez MOLO » Śr sie 06, 08 12:57

Witam wszystkich mam takowe pytanko czy ktoś już coś zdołał osiągnąć tym analyzerem? bawiłem się nim trochę lecz niestety nic nieosiągnąłem a problem mam ten sam co wyżej wymieniony
MOLO
Inkarnacja VR

Powrót do Problemy Techniczne