konfiguracja pada sony ps2 na pc

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

konfiguracja pada sony ps2 na pc

Postprzez hairdresser » Pn gru 10, 07 19:08

Mam pytanie wiem że konfiguracja padów była juz omawiana ale nie dotyczyła padów pod ps2. Mam przejściówke usb do pada od konsoli i moje pytanie brzmi. Czy ktos wie jak skonfigurować go żeby był najbardziej wiernym odwzorowaniem sterowania na konsoli ? za odp dzięki
hairdresser
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » Pn gru 10, 07 19:42

Nigdy nie próbowałem tego robić, ponieważ nie posiadałem pada do PS2. Teraz posiadam tego pada, ale nie posiadam przejsciówki.

Nie zmienia to faktu, że z tego co się orientuję to PC nie rozróżnia stopni nacisku, więc zbyt mało przycisków na PS2 może spowodować niekomfortowe granie.

Tak jak opisałem w innym temacie jest to najlepsza konfiguracja i najbardziej wygodna. Z Padem PS2 jedynie trzeba będzie tylko poświęcić przyciski L3 i R3, które umieścić trzeba było na klawiaturze, jednakże są one na tyle mało przydatne iż nie zmieni to praktycznie rozgrywki. To samo można zrobić z przyciskami Select i Start (np. spacja i enter).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez KowalPL » Śr wrz 10, 08 15:52

Mozna. Mialem przejsciowke pare dni i dziala pad w DMC 3. Jest tez program ktorym mozna ustawic np ruszanie msyzka i klikanie ale do tego pad sie raczej nie przydaje. Wejdz sobie na eBay.co.uk I wpisz USB PS2 controler.
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Powrót do Problemy Techniczne