MGS2 - problem z dzwiękiem.

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

MGS2 - problem z dzwiękiem.

Postprzez gizio1 » Śr cze 10, 09 21:45

Po przejściu MGS chciałem sobie przypomnieć MGS2 i już od samego początku mam problemy, najpierw z obrazem ( nie było tekstur, pomogło zjechanie z detalami modeli o 2 oczka) a teraz z dżwiękiem tj. jak zostaje wykryty przez strażników to wywala komunikat i grę do windows, po naciśnięciu ,,ok'' wracam do gry i gram dalej, po zakończeniu alarmu sytuacja się powtarza.
Raczej to że to vista ani konfig komputera nie ma wpływy na to bo gra działa, więc to prawdopodabnie coś żle ustawiłem w opcjach.
Może ktoś pomóc albo podrzucić wszystkie ustawienia gry?
Oczywiście gra orginalna jak by ktoś pytał.

Nieznalazłem na forum takiego problemu ale jak gdzieś był to sorry.
gizio1
Machinegun Kid

Postprzez Gac666xx » Śr cze 10, 09 21:57

http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?t=1955

http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?t=1846

Wszystko na pierwszej stronie, aż szlag trafia jak z szukajki korzystać nie umiecie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez gizio1 » Śr cze 10, 09 22:14

W żadnym z tych tematów niema zdania o mojim problemie. Napisałęm wyrażnie że dzwięk tylko w pewnej sytuacji robi problem ale sam w sobie jest, niemam też problemów z uruchomieniem gry pod viste. Najnormalniej na świecie zainstalowałem gre.

Niestety musiałem sobie poradzić sam z tym problemem więc już nie aktualne, jak by kogoś ciekawiło to tak samo jak z grafiką trzeba było zjechać suwakiem w lewo.

Dzięki za pomoc i przepraszam że zawracam głowę.
gizio1
Machinegun Kid

Postprzez Gac666xx » Śr cze 10, 09 23:02

Tam jak widać była wzmianka o przyspieszeniu sprzętowym dźwięku, to jedyne rozwiazanie jakie dawało rezultaty, ale skoro sam sobie pomogłeś to gratulacje.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Simon » Pn cze 22, 09 23:16

Ja też mam problem z dźwiękiem ale w Sol na PS2...Gdy Raiden zaczyna rozmawiać na samym końcu z Rose o ich dziecku to mam napisy i nagrania NYC ale brak dźwięku. I teraz nie pamiętam już czy tak było czy mam jakiś problem z płytą...Potem wszystko wraca do normy; gdy Snake zaczyna mówić o tym, po co żyje no i podczas jego ostatniej rozmowy o Patriotach z Otaconem. Oczywiście mam oryginała na PS2, normalna wersja Sons of Liberty i kurde jestem już trochę confused. Ktoś wie co się dzieje?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gac666xx » Wt cze 23, 09 01:41

Jaki stan płytki jest? Może po prostu porysowana i akurat przestaje czytać płyte w tym momencie.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Simon » Wt cze 23, 09 01:59

No trochę rys ma bo kupiłem używaną...Kurde denerwuje mnie to. Dźwięku nie ma przez może 2 minuty, potem wraca do normy. Ale to chyba nie może być wina rys bo by w ogóle nie czytało, ani napisów ani filmików/nagrań Nowego Yorku. Te filmiki posaidają normalnie dźwięk no nie? Chcę się upewniić.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gac666xx » Wt cze 23, 09 02:16

Wiesz, różne dane są zapisane w różnych miejscach. Jeśli jest zarysowane w tym momencie to moze powodować, że grafika leci a dzwiek nie, bo mogą być dwa różne źródła w dwóch różnych miejscach na płycie. Film został załadowany do pamięci, a dźwięk leci jako straming.

Zbliż się do konsoli i sprawdź czy płyta się kręci, czy coś nie zgrzyta w tym momencie.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt cze 23, 09 10:47

I sprawdź wejście w telewizorze , dość często w takich przypadkach powodem braku dźwięku lub obrazu jest wyrobione gniazdo AV , ja tak mam z wszystkimi konsolami podpiętymi pod tego grata samsunga :P
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Powrót do Problemy Techniczne