Mieszanie w padzie...

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Mieszanie w padzie...

Postprzez SaladinAI » N lis 29, 09 23:20

Więc - problem dotyczy gałek analogowych w padzie od PS 2 czyli Dualu. Wiadomo że po czasie się zużywają, nie stawiają już takiego oporu pod naporem palców - później chodzą bardziej miękko. Mam więc pytanie - czy da się w jakiś sposób przywrócić ich oryginalny stan? Mam tu na myśli rozkręcenie pada i ustawienie tych gałek w nowy sposób.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » N lis 29, 09 23:38

Sprężynki się naciągają po prostu. Pady rozkręcałem, samych gałek już nie otwierałem, ale wątpię, by dało się to zrobić jakoś chałupniczo. To zbyt precyzyjny mechanizm i więcej szkody można wyrządzić. A profesjonalny serwis pewnie wyjdzie niewiele taniej niż nowy pad (ok 50-60zł nowy oryginalny).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn lis 30, 09 01:14

Raz zerwała mi się sprężyna w padzie Manty dawno dawno temu. Technologia ta sama i z góry mówię, że nie da się tego wymienić bez specjalistycznych sprężynek, a dostanie się do samego analoga to dość hardcorowa droga.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Powrót do Problemy Techniczne