Playstation 2 i net

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Playstation 2 i net

Postprzez Operator » Pt wrz 12, 08 18:47

Po zakupie PS2 doszedłem do wniosku że byłoby miło pograć przez sieć.
Zarejestrowałem Konsolę na yourgamingname.com, a teraz czekam już drugi tydzień bo podobno ma przyjść płyta do konfiguracji (i jeszcze jedna z demówkami). Czy to prawda z tą płytą czy po prostu podczepić już PS2 do sieci?
Ostatnio edytowano N lis 02, 08 23:03 przez Operator, łącznie edytowano 1 raz
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gillian » Pt wrz 12, 08 19:28

yourgamingname.com ?
W opakowaniu z konsolą była ulotka, że należy przeprowadzić rejestrację na ps2registration.com

Ja zarejestrowałem się ponad miesiąc temu. Wciąż czekam na płytki.
Ale olałem sprawę z Network Access Disc i stworzyłem plik konfiguracji sieciowej przy pomocy programu zaimplementowanego w Burnout 3.

Sprawdziłem to yourgamingname.com i można się zalogować przez ten sam login, co na oficjalnej stronie. Czyli jest to praktycznie to samo, tylko inaczej wygląda ; ).
Ostatnio edytowano Pt wrz 12, 08 21:02 przez Gillian, łącznie edytowano 1 raz
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt wrz 12, 08 19:56

Ja się zarejestrowłem ponad trzy miechy temu a tu nawet reklamy mi nie przesłali
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Operator » Pt wrz 12, 08 20:18

Jak tak to, czy są jakieś inne gry zawierające podobny program co w Burnoucie?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gillian » Pt wrz 12, 08 21:01

Ja ze wszystkich swoich gier znalazłem tylko w Burnoucie. W SOCOMie jest też na pewno. Generalnie powinny być w grach bardziej nastawionych na rozgrywkę sieciową. Poszukaj wśród swoich, popytaj znajomych...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » So wrz 13, 08 09:23

Twilite_kid - kiedy to ja się rejestrowałem? Ze trzy miechy temu? Na pewno przed wakacjami. Płytki dalej mi nie przysłali...
Muszę sobie załatwić jaką grę do konfiguracji.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gillian » So wrz 13, 08 09:52

Ja się tylko zastanawiam, czy to ma sens. Mi się w nic nie udało pograć jak na razie. B3 nie działa, PES5 się nie łączy, MGS3 (to ściąganie dodatków) też... jedynie w Splinter Cell udało się połączyć z serwerem, ale tam ani żywej duszy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez piemaker » So wrz 13, 08 18:58

No cóż, dzięki wam bardzo za pomoc. Może i w sieci nie pobuszuję na ps2, ale wystarczy mi fakt, że je wogule mam. (btw. jak założyć własny serwer do na przykład Mgo [tego starego])
piemaker

Postprzez Operator » So wrz 13, 08 20:11

Żeby grać w szkole na przykład? Myślę że to nie wypaliłoby
Operator
Laughing Octopus

Postprzez kul2 » N wrz 14, 08 08:32

Do starego MGO na nic Ci sie zda bo sam serwerow nie zalozysz, a stare zostaly wylaczone.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ArecaS » N wrz 14, 08 10:31

Założyć serwer teoretycznie można, ale to nie znaczy, że nadal można spokojnie pograć. :P Trzeba mieć coś co umożliwi odpalanie programów homebrew (modchip, Swap Magic), a i tak gra się wtedy po LANie. Niestety nie znam szczegółów ani nawet nazwy programu, bo jakoś średnio gra przez neta na PS2 mnie interesuje. :P A programy konfiguracyjne są na wszystkich grach Electronic Arts, bo oni mają własne serwery. Do tych z Sony trza chyba jednak NADa. :/
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » N wrz 14, 08 10:36

ArecaS napisał(a):A programy konfiguracyjne są na wszystkich grach Electronic Arts, bo oni mają własne serwery. Do tych z Sony trza chyba jednak NADa. :/

Ale utworzywszy plik konfiguracyjny przy pomocy programy z gry EA, możesz z niego korzystać również w innych grach.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » N wrz 14, 08 10:41

W takim razie zwracam honor. Niestety nie mam jak przetestować, bo jedyna gra z grą przez neta jaką mam, to Burnout Revenge, a i jego nie udało mi się skonfigurować. :P

Natomiast co do tych prywatnych serwerów, to coś powinno się znaleźć na stronie www.konsole.cdrinfo.pl - właśnie u nich na forum o tym wyczytałem, ale przeczesywanie tego jest zadaniem z lekka karkołomnym. ;) Jak chce się Wam w to bawić, to proszę bardzo. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pt wrz 19, 08 15:08

Link niestety nie działa. Ale takie mistrzostwa szkolne [zamiast CSa na przykład] byłyby miłym pomysłem
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » Pt wrz 19, 08 15:22

Fakt, link coś się zepsuł... :/ http://konsole.cdrinfo.pl/ Ten powinien działać. A co myślicie, by za pomocą tego programu rozegrać kilka forumowych meczyków w MGO1? Sądzę, że nawet ściągnięcie tej drugiej płyty z Subsistence (zapomniałem nazwy xP) nie byłoby niczym złym, o ile służyłoby to tylko temu, bo MGO po zamknięciu serwerów możnaby nazwać abandonware. Byleby ktoś miał MGS3 oryginalne. Poszukam zaraz nazwy programu i jak się w to gra. Jak znajdę, to zakładam temat tam gdzie trzeba (bo tu to chyba offtop, za który najmocniej przepraszam :)).

EDIT
Jednak coś takiego nie przejdzie. :/ MGO nie obsługuje gry po LANie. :/
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » N lis 02, 08 16:01

Znalazłem ten głupi programik, był w GT4. Kul, czyń swoją powinność
Dziękuję wszystkim za pomoc.

EDIT: Lepiej?
Ostatnio edytowano N lis 02, 08 19:14 przez Operator, łącznie edytowano 1 raz
Operator
Laughing Octopus

Postprzez kul2 » N lis 02, 08 19:05

Znaczy ze ban?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ArecaS » N lis 02, 08 21:33

Że ban dla mnie? Za co? Podsunąłem tylko jakiś pomysł na grę w MGO1, która i tak nie przejdzie, bo program nie robi serwera, a symuluje LAN (jak Hamachi). Regulaminu bynajmniej nie naruszyłem, chyba że coś przeoczyłem (bądź źle zinterpretowałem).
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kul2 » Pn lis 03, 08 09:50

Oh. Rozumiem.
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Problemy Techniczne