Mgs 1 Wielki problem z grafika :(

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Mgs 1 Wielki problem z grafika :(

Postprzez Ded » So lis 12, 05 12:01

mam bardzo duzy problem i prosze o szybko pomoc jesli jest to mozliwe.
A mianowcie chodzi o to ze nie moge zmienic rozdzielczosci ani z software na karte graficzna
bo wyskakuje mi komunikat cos tam ze musi za saveowac i zresetowac gre zeby zmiany zostaly wprowadzone
i jak daje ok to sie gra wylcza i jzu nie wlacza , jak chce wejsc drugi raz to pisze ze byl jakis proble czy cos takiego i powraca do poczatkowej rozdzielczosci i znowu tym sposobem mam software i kijowa rozdzielczosc i nie moge grac

prosze o pomoc !! :(
Ded

Odp: Mgs 1 Wielki problem z grafika :(

Postprzez Sage » So lis 12, 05 14:55

Masz windowsa XP, prawda?
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » So lis 12, 05 20:53

Nawet bez WinXP takie rzeczy si? dziej? - wiem, bo sam tego u?wiadczy?em na moim starym komputerze. Jedyne rozwi?zanie - próbowa? a? do skutku. Wiem, nie jest to pewnie pomoc, jakiej oczekiwa?e?, ale w moim przypadku to skutkowa?o. Po jakim? czasie gra w ko?cu przyjmowa?a do wiadomo?ci, ?e ma korzysta? z mocy mojej karty.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Ded » So lis 12, 05 21:02

no mam xp :/ zobacze moze u mnie tez zadziala to co u ciebie Mr.Zombie ale tak na wszelki wypadek moze ktos wie
czy jest odpowiedzialny jakis plik za grafike i moze w nim sie da zmienic bez wlaczania gry ? ja cos szukalem ale za bardzo nie moglem znalezc :P

JEJEJEJEJEJE udalo sie poprobowalem kilka razy i wreszcie zalapalo dzieki ci Mr_zonbie :D
Ostatnio edytowano So lis 12, 05 21:20 przez Ded, łącznie edytowano 1 raz
Ded

Postprzez Sage » So lis 12, 05 21:38

Anyway, mi to przytrafia?o si? tylko po zainstalowaniu xp. Kiedy wróci?em do 98se nie by?o ju? problemu.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Pn lis 14, 05 04:26

Ech, bo jest cos takiego jak "ustaw kompatybilno?? z Windows 98". Gra ma du?o latek, robiona w czasach kiedy win 200 by? w fazie Beta.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Sage » Wt lis 15, 05 08:41

A? taki g?upi nie jestem, kompatybilno?? ustawi?em - - . Nic to nie zmieni?o.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Śr lis 16, 05 04:02

Nie mówie, ze g?upi, ale czasem ludzie o tym zapominaj?.

Jednak jak widac tobie nie pomoglo, wiec zapewne trzeba troche bardziej pokombinowac (ale kompatybilnosc jest tu g?ównym kluczem).

Nie bylem jeszcze w tej sytuacji, musze zainstalowac MGS'a na moim 2000 i zobaczyc co i jak ;].
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Sage » Śr lis 16, 05 16:19

Bo to kwestia mojej kochanej karty graficznej (riva 128zx ;d).
Wiem ?e nie mówisz ?e jestem g?upi, nie musisz si? t?umaczy? ;]
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Śr lis 16, 05 21:56

Bardzo mo?liwe, nie jestem w stanie tego potwierdzic poniewaz ja mialem Rive TNT 2 swojego czasu.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez STARki » N gru 11, 05 17:12

pozwole sobie w tym watku napisac: mam podobny problem, nie moge odpalic mgs w trybie sprzetowym; probowalem odpalac w trybie zgodnosci z win98, parenascie razy ale nie 'zalapuje' nic. xp+sp2, gf6600gt, forceware 81.89. jakies propozycje/pomysly?
There's only room for one BOSS...
STARki
Zanzibar

Postprzez lukisnake » Pn sty 16, 06 10:32

Obawiam si? drodzy pa?stwo ?e najnowsze GeForce z serii 6 i 7 nie s? kompatybilne z naszym ukochanym Metalem i na 99% nie ma mo?liwo?ci odpalenia gry w trybie hardware. Jaki? czas temu napisa?em na starym forum temat o tym samym problemie. Mam GF6800GT. Zrobi?em tak jak mi doradzono ale nic to niestety nie da?o. Postawi?em nawet system Win98 i problem wyst?powa? nadal. Szuka?em rozwizania w sieci ale nic konkretnego nie znalaz?em, oprócz jednego go?cia który mia? ten sam problem i rozwi?za? go rzekomo, ale na 20 emaili które mu napisa?em niestety nie odpisa?. Tak wi?c jedyne wyj?cie to kupi? sobie u?ywan? star? kart? RivaTNT lub GeForce2 :) Koszt takiej inwestycji to mi?dzy 50 a 100z?, zale?y czy trafimy na ucziwego sprzedawc?. Ale ja zrobi?em inaczej bo nie chcia?em wydawa? dodatkowych pieni?dzy. Otó? pod??czy?em telewizor do komputera i gram w stare gierki na telewizorze. Stare poczciwe Residenty i Metal wygl?daj? na TV sto razy lepiej i brak wsparcia sprz?towego zupe?nie nie przeszkadza.
lukisnake
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Śr sty 25, 06 21:53

MGS 1 na moim PC (434 Mhz, 63 Mb RAM, karta graficzna zintegrowana, a akceleratorem, 4 Mb :D) tez nie chcia? obs?ugiwa? software grafiki i "przechodzi?em" gierk? w rozdzielczo?ci 640 na 480 bez "rozmazania" tekstur.... Co ciekawe, demko gry dzia?a?o w trybie software i pi?knie "chodzi?o" w wy?szych rozdzielczo?ciach itp. Có?, tak to jest z MGS'ami na komputer, du?o ustawie?, ?eby osi?gn?? dobry efekt.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kmh » So mar 25, 06 16:18

z tego co zrozumialem, potrzebny jest patch, aby to dzialalo, niestety nie moge go nigdzie znalezc, moje googlowe moce zawiodly mnie.

ok, pokombinowalem ze zgodnoscia z win98 i tada, dziala na najwyzzeszj rozdzielczosci.
kmh
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » N mar 26, 06 20:22

No popatrzcie jak sie nasi forumowicze ucz?, sami sobie z problemami radz? :D.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Re: Odp: Mgs 1 Wielki problem z grafika :(

Postprzez Bizon » Cz maja 18, 06 17:24

Gac666 napisał(a):Bardzo mo?liwe, nie jestem w stanie tego potwierdzic poniewaz ja mialem Rive TNT 2 swojego czasu.

Nie chwal?c si? ja do dzi? mam Rive TNT 2 :D
Kiedy? te? nie mog?em zmieni? rozdzielczo?ci ale to by?o przez nowe sterowniki.

Jak zainstalowa?em starsze to wszystko chula?o a? mi?o :)
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kor » Pt gru 08, 06 10:27

a gdzie sie ustawia ta kompatybilnosc z wondows 98?
kor
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pt gru 08, 06 10:36

Znajdujesz pliki uruchamiajace gre mgsi.exe i mgsvr.exe, klikasz na jeden z nich prawym przyciskiem myszy, wybierasz wlasciwosci, przechodzisz do zakladki zgodnosc i tam wlasnie wybierasz z jakim systemem ma byc zgodny. Potem powtarzasz to z drugim plikiem.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Re: Odp: Mgs 1 Wielki problem z grafika :(

Postprzez pastorzawadziak » Pt gru 08, 06 15:02

Katoze napisał(a):Obawiam si? drodzy pa?stwo ?e najnowsze GeForce z serii 6 i 7 nie s? kompatybilne z naszym ukochanym Metalem i na 99% nie ma mo?liwo?ci odpalenia gry w trybie hardware. Jaki? czas temu napisa?em na starym forum temat o tym samym problemie. Mam GF6800GT. Zrobi?em tak jak mi doradzono ale nic to niestety nie da?o. Postawi?em nawet system Win98 i problem wyst?powa? nadal. Szuka?em rozwizania w sieci ale nic konkretnego nie znalaz?em, oprócz jednego go?cia który mia? ten sam problem i rozwi?za? go rzekomo, ale na 20 emaili które mu napisa?em niestety nie odpisa?. Tak wi?c jedyne wyj?cie to kupi? sobie u?ywan? star? kart? RivaTNT lub GeForce2 :) Koszt takiej inwestycji to mi?dzy 50 a 100z?, zale?y czy trafimy na ucziwego sprzedawc?. Ale ja zrobi?em inaczej bo nie chcia?em wydawa? dodatkowych pieni?dzy. Otó? pod??czy?em telewizor do komputera i gram w stare gierki na telewizorze. Stare poczciwe Residenty i Metal wygl?daj? na TV sto razy lepiej i brak wsparcia sprz?towego zupe?nie nie przeszkadza.

A ja miałem jeszcze nadzieje... że se pogram:P też mam problem z 6600 GT i prosze jak ktoś coś sie dowie jak to włączyć niech odrazu gada:P :)
pastorzawadziak
Inkarnacja VR

Postprzez Glorn » N mar 04, 07 19:13

No to wypas :( już sobie pograłem,na moim gf-ie 6600 Turbo Force występuje ten sam problem i jak widać nie można go rozwiązać.
Glorn
Inkarnacja VR

Postprzez Uzion » Wt mar 20, 07 19:28

Ja juz stracilem wszelkie nadzieje. Probowalem z tym trybem kompatybilnosci i nic. Wlaczalem i wylaczalem po kilka razy i tez nic nie zalapywalo... Koniec swiata :(

[ Dodano: Sro Mar 21, 2007 5:27 pm ]
Dobra, kiedy odpalam gierce za pierwszym razem pojawia mi sie komunikat ze moj akcelerator nie obsluguje gierki i ze bede mogl w nia grac jedynie na "Software Mode" <placze> Czy jest na forum ktos kto jest w stanie mi pomoc w tej sprawie? Mam GeForce 6150 LE
Uzion
The Fury

Postprzez mati_mat » Wt kwi 03, 07 17:56

u mnie wyglonda ładnie (jak na gre z psx) ale na początku miałem problem z odpaleniem zainstalowałem od początku strowniki tobie też to radze :D
Są trzy strony medalu, ta, którą widzisz, możesz zobaczyć i chcesz...
mati_mat
Red Blaster

Postprzez solidus grabczas » Śr kwi 11, 07 19:42

ja dla panów od GF 6 series mam rozwiązanie które jednak może sprawić w pewnym momencie problem
więc
Emulatorek romek padzik i jazda :) ale problemem może być Mantis no chyba że ktoś albo ma dwa pady albo będzie na klawce jako drugim padzie przechodził ;) (kwestia gustu :) )

tyle ode mnie choć sam mam GF4 440MX więc w MGS na PC pograć se mogę :P
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Powrót do Problemy Techniczne