MGS2 sie tnie

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Postprzez kul2 » Pn paź 09, 06 07:56

Xbox'owa wersja Substance jest druga najbardziej zjebana wersja Substance z obecnie dostepnych na rynku. Jedynie wersja PC, ktora notabene jest konwersja z X'a jest bardziej zjebana.
Strzelaj do niego kiedy sie nie swietla na czerwono i nie rzuca nozami - to tak zeby nie bylo off'a.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » Pn paź 09, 06 09:01

Z Nikity wali si? do niego g?ównie w momencie, kiedy wyskakuje z wody. Zawsze przez chwil? kuce, potem powoli wstaje. W tym czasie mo?na spokojnie wystrzeli? rakiet? i naprowadzi? j?.

kul - czemu uwa?asz, ?e wersje z X i PC s? "zjebane"? Tzn. prócz oczywistego spieprzenia pod wzgl?dem technicznym, s? tam jakie? dodatkowe b??dy czy cu??
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kul2 » Pn paź 09, 06 09:21

[offtopic]
Nie ma innych bledow, ale sama jakosc konwersji to tragedia, nie mam zamiaru juz pisac o przycinajacej grze w deszczu [na X'ie], czy o innych bledach technicznych. W wersji na plejke tego nie ma i tyle.[/offtop]
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Snake VR » Pn paź 09, 06 12:00

Ja gra?em w MGS 2 Substance na PC i nie uwazam ze gra jest jakos zjeebana , moze sterowanie dla niektórych jest trudne ale coz takie zycie. Ja sie osobiscie ciesze ze mia?em okazje zagrac wogóle w t? gre
Snake VR
banan

Postprzez Gac666x » Pn paź 09, 06 13:13

Jest zjebana, poniewa? na karcie graficznej GF 4 ti 4800 128mb gdzie Doom 3 chodzi spokojnie na medium detalach przycina w czasie filmików (spada tak do 10 klatek). Dopiero np. na 6800 jak testowa?em mia?em 30 minimum i 60 maksimum, ale to te? i wi?cej ramu i o wiele szybszy procesor. Niestety nie postarali si?.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn paź 09, 06 19:29

Mo?e wydzielimy specjalny temat dotycz?cy tej dyskusji, h??
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez solidus grabczas » Pn paź 09, 06 20:18

a lol bo mi ani deszcz si? nie tnie a i sterowanie ca?kiem przyjemne (wciskasz analog i widok z oczu a triger wciskasz szybko to equip last a jak przytrzymasz to si? menu rozwija i nie ma mylenia przycisków :P poza tym ma du?e ?apy wi?c eska i balon jak dla mnie ruuulez :P [cho? w tekkeni i SC jest troch? na odwrót])
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Pn paź 09, 06 20:53

Nie tnie Ci na Xie w deszczu? To chyba inaczej pojmujemy plynnosc gry.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » Pn paź 09, 06 21:51

gra?em w SoLa i w mojego suba :P wi?c mam jakie? poj?cie ;]
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Pn paź 09, 06 22:02

No jezeli nie widzisz roznicy to pogratulowac, widac trafiles na jeden z nielicznych egzemplarzy ktore sie nie tna. A z tego co wiem to tna sie nawet na Xach z powiekszonym ramem, wiec naprawde gratuluje. [tu nie ma ironi]
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Snake VR » Pn paź 09, 06 23:38

Gac666 wybacz dla mnie nie jest zjeeebana bo da sie w ni? grac normalnie a to juz cos znaczy , oczywiscie moze byc zjeebana pod innym wzgledem ale to mnie juz ma?o obchodzi
Snake VR
banan

Postprzez Mr_Zombie » Wt paź 10, 06 00:12

Nikt nie przeczy, ?e mo?na gra?.
Jednak?e je?eli gra ma dwukrotnie wi?ksze wymagania ani?eli na to wygl?da, to ju? jest problem. Podobnie jak u Gac'a - mog? u siebie gra? spokojnie w Prey'a na medium detalach, a MGS2 potrafi mi si? momentami niemi?osiernie przyci?? w kilku cut-scenkach. A przecie? gra chodzi?a na konsoli, które jest parokrotnie s?absza ni? wi?kszo?? kompów, na których ta gra si? tnie.
(o niezgodno?ciach z niektórymi kartami graficznymi, b??dami graficznymi itp. ju? nawet nie wspomn?).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Snake VR » Wt paź 10, 06 00:20

Dobra ale dla zagrania w MGS 2 mozna zniesc wiele nawet to
Snake VR
banan

Postprzez kul2 » Wt paź 10, 06 08:01

Tu niechodzi o to co mozesz zniesc dla zagrania w gre, tu chodzi o szacunek do klienta, o sumiennosc wykonywania pracy, a w koncu o podejscie do fanow, ktorzy sa olewani bo nie dostaja pelnoprawnego produktu.
Dostajac taki produkt masz prawo czuc sie zawiedziony i psioczyc na ludzi odpowiedzialnych za konwersje.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Snake VR » Wt paź 10, 06 11:15

Ja tak tego nie odbieram fakt ze sie nie postarali ale coz takie zycie
Snake VR
banan

Postprzez Bizon » Wt paź 10, 06 13:20

Gra? kto? w "kill.switch" na PC?
To przyk?ad ?wietnej konwersji je?eli chodzi o wymagania sprz?towe.

Przy ustawianiu na 640x480 mo?na gra? nawet na mojej Rivie TNT 2!

Szkoda ?e w Substance tak nie ma... :(
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Snake VR » Wt paź 10, 06 13:43

A no szkoda :) a osobiscie gra?em kill.switch bardzo fajna gra :lol:
Snake VR
banan

Postprzez PiotrB » Pn paź 16, 06 21:39

kul napisał(a):Nie tnie Ci na Xie w deszczu? To chyba inaczej pojmujemy plynnosc gry.

Tak to prawda. Pami?tam z recki Substance'a na Xbox'a w PsxExtreme, ?e autor narzeka? na p?ynno?? animacji, zw?aszcza na deszczu.

Jako posiadacz MGS2: Substance na PS2 czuj? si? wyró?niony bo gra mi si? wogóle nie tnie, mam "Document of MGS2" i bonusowy tryb Skateboarding.

MGS:TTS nie jest konwersj?, a czasami mocno przytnie przy du?ej zadymie (vide walka z Ninj? u?ywaj?c mocnych broni).
PiotrB
The Fear

Postprzez Sieq » Pn mar 05, 07 00:37

Ja gralem na PC w MGS2 na swojej GeForce 2 MX400 i Pentium 3 900MhZ (i 128 RAM) - powiem tyle - oczywiscie ze na PS2 wygladal lepiej ,ale gralo sie w miare dobrze (chociaz jak zaczynala sie zadyma ,to zwalnial niemilosiernie - sprawdzalem u kumpla na mega wypasionym PC - dzialo sie to samo ,czyli lekki bullet time :D). Tak czy inaczej ,jezeli ktos nie ma PS2 ,to warto sprobowac z wersja PC ,choc trzeba sie przygotowac na te pare bug'ow.
Sieq
Inkarnacja VR

Postprzez Teddy » Pn mar 05, 07 18:23

Jak sobie tak pomyśle obecnie o pecetowej wersji to ciary mnie przechodzą jak ja mogłem na tym grać..
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez mati_mat » Wt kwi 03, 07 14:59

Mi na pc mgs2:s się nie tnie i na ps2 SoL też nie uh.......... widać miałęm szczęścię
Są trzy strony medalu, ta, którą widzisz, możesz zobaczyć i chcesz...
mati_mat
Red Blaster

Postprzez Johny Sasaki » Wt kwi 03, 07 15:49

"na ps2 SoL też nie" - faktycznie, wielkie szczescie ;]
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Powrót do Problemy Techniczne