Kącik SALADYNA

A właściwie to bardziej blogi ;) Jeden temat na użytkownika.

Moderatorzy: Operator, Wilczyca, GM

Postprzez Gillian » Wt mar 15, 11 01:07

Sprobuję to na jakims emu w wolnej chwili odpalić :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Wt mar 15, 11 18:15

Grałam w to trochę u Soula (też mam PS2 nieprzerobione) i muszę powiedzieć że się chłopaki naprawdę postarali, świetna sprawa :] kiedyś na pewno to przejdę całe, będzie miła odskocznia od wersji ang z której dialogi znam już na pamięć :iconbiggrin:
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez SALADYN » Wt mar 15, 11 23:10

Ciekawe czy dałoby radę tak któregoś MGS'a na konsolach przetłumaczyć.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez ArecaS » Wt mar 15, 11 23:21

Pewnie by dało, o ile ktoś już rozgryzł problem pointerów. Tu się chyba niewiele zmienia. Tudzież można by zrobić polski fandub. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Cz cze 02, 11 11:56

Pytanko, znacie jakieś serie komiksowe na podstawie gier ?

Pomińcie najnowsze Deus Ex, Infamous, Prototype, Dead space, Dante's Inferno i MGS oczywiście.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Cz cze 02, 11 13:38

Persona 3 i Persona 4?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Faja » Cz cze 02, 11 14:05

Silent Hill z tego co wiem to było przyjęte nawet całkiem nieźle, ja osobiście czytałem te komiksy, ale jakoś nie specjalnie mi podeszły. Nie było to na podstawie gier, tylko luźne nawiązanie do tematu, ale tak czy siak powinieneś się z nimi zaznajomić.
Faja
Big Boss

Postprzez kul » Cz cze 02, 11 14:20

SALADYN napisał(a):Ciekawe czy dałoby radę tak któregoś MGS'a na konsolach przetłumaczyć.

Jedynkę próbowano kilkakrotnie, sam uczestniczyłem w jednym z takich projektów. Albo w dwóch nawet? Teoretycznie powinny być większe możliwości niż na PC, ale...no właśnie ale potrzeba ludzi którzy ogarniają temat programowania.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez SALADYN » Cz cze 02, 11 23:55

ArecaS napisał(a):Persona 3 i Persona 4?

Odpada, nie moje klimaty.

Faja napisał(a):Silent Hill z tego co wiem to było przyjęte nawet całkiem nieźle, ja osobiście czytałem te komiksy, ale jakoś nie specjalnie mi podeszły. Nie było to na podstawie gier, tylko luźne nawiązanie do tematu, ale tak czy siak powinieneś się z nimi zaznajomić.

Znam, to było z serii dobry komiks, nawet gdzieś miałem jeden zeszyt.

kul napisał(a):
SALADYN napisał(a):Ciekawe czy dałoby radę tak któregoś MGS'a na konsolach przetłumaczyć.

Jedynkę próbowano kilkakrotnie, sam uczestniczyłem w jednym z takich projektów. Albo w dwóch nawet? Teoretycznie powinny być większe możliwości niż na PC, ale...no właśnie ale potrzeba ludzi którzy ogarniają temat programowania.

Cóż może wypadałoby zapytać ludzi którzy przetłumaczyli Okami a nuż widelec by sie zajęli tym programowaniem skoro skrypt leży od dawna na Z.
SALADYN

Postprzez Operator » Pt cze 03, 11 22:12

ArecaS napisał(a):Persona 3 i Persona 4?
P3 przetłumaczonego w całości nigdzie nie ma (lurkowałem trochę, z żadnymi efektami), P4 tak samo.
Poza tym, P3 jest opracowane w taki sposób, że lepiej najpierw grę przejść, by się nie przejechać na spoilerach.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez SALADYN » Pt cze 03, 11 23:20

Arec miał na myśli komiksy, nie tłumaczenie.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Cz cze 09, 11 00:24

Bezczelność ludzka nie zna granic.
Odwiedziło mnie przedwczoraj dwóch młodych chłopaków, pod krawatem, mili bardzo, rzeczowi, przedstawili się jako przedstawiciele firmy Netia i oznajmili że ich firma świadcząca usługi dostawcy internetu wygrała jakiś przetarg na dostarczanie internetu światłowodami na terenie Chorzowa, wynikiem krótkiej pogawędki było stwierdzenie że muszę wypowiedzieć umowę poprzedniemu dostawcy (mała osiedlowa firma jednak kompetentna na której nigdy sie nie zawiodłem) i podpisać z nimi nową, musiałem ich odprawić bo zaraz wychodziłem do pracy ale zostawili mi numer telefonu żebym dzwonił jak będę miał czas.
Coś mnie jednak tknęło, w końcu to mój aktualny dostawca powinien mnie powiadomić że zamyka biznes czy coś w ten deseń i musi wypowiedzieć umowę po czym dać namiary na tą firmę którą poleca lub przejęła ich łącza więc zadzwoniłem do serwisu mojego obecnego dostawcy.
Wniosek był prosty że ci dwaj chcieli po prostu podstępem przejąć klienta bo umowa którą bym podpisał byłaby zobowiązująca więc w najlepszym wypadku musiałbym zapłacić przez okres wypowiedzenia za niedostarczoną usługę.
SALADYN

Postprzez Lazuli Lapis » Cz cze 09, 11 00:31

To nie podchodzi już przypadkiem pod jakiś paragraf? Raz że perfidne oszustwo, a dwa że jakby cię faktycznie przekabacili to poniósłbyś straty materialne przez zerwanie poprzedniej umowy...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez SALADYN » Cz cze 09, 11 00:34

Dlatego to zgłosiłem mojemu dostawcy, on ma moje dane i dalej się tym powinni sami zająć, w każdym razie pisze o tym żebyście sami uważali na takich cwaniaków.
SALADYN

Postprzez Lazuli Lapis » Cz cze 09, 11 00:40

No i dobrze, oby się dostało po dupie frajerom... swoją drogą przypomniała mi się sytuacja, kiedy to jakieś pół roku temu ciągle dzwonili do mojej babci z TP że chcą jej założyć pakiet internet + tv satelitarna. Ona ciągle ich zbywała, mówiła że jej to niepotrzebne itp, w końcu doszło do tego że zanim po raz n-ty odłożyła słuchawkę powiedzieli że zaraz przyjadą, i faktycznie - niedługo podjechał samochód z full sprzętem na pokładzie do montażu tego co jej chcieli wcisnąć. Tylko że się zawiedli, bo nie zastali jej w domu samej, tylko z moją siostrą i kuzynkami, to się spłoszyli się i pojechali. Gdyby nie to, to podejrzewam że na chama by jej zamontowali i kazali sobie płacić...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez SALADYN » Cz cze 09, 11 00:47

Takie widać mają oferty że muszą podstępami klientów naganiać, ta netia ma o wiele mniej korzystna ofertę od tej którą mogę sobie wybrać w mojej firmie, 35 Mb/s zamiast obecnych 2 Mb/s kosztowało by mnie 25 zł więcej.
SALADYN

Postprzez Simon » Pt cze 10, 11 17:02

SALADYN napisał(a):Bezczelność ludzka nie zna granic.

Wniosek był prosty że ci dwaj chcieli po prostu podstępem przejąć klienta bo umowa którą bym podpisał byłaby zobowiązująca więc w najlepszym wypadku musiałbym zapłacić przez okres wypowiedzenia za niedostarczoną usługę.

Masakra, ale bym kutasów nazwyzywał...

SALADYN napisał(a):Takie widać mają oferty że muszą podstępami klientów naganiać, ta netia ma o wiele mniej korzystna ofertę od tej którą mogę sobie wybrać w mojej firmie, 35 Mb/s zamiast obecnych 2 Mb/s kosztowało by mnie 25 zł więcej.

33 Mb więcej za 25 złotych więcej to wg ciebie drogo?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Pt cze 10, 11 17:15

Simon napisał(a):33 Mb więcej za 25 złotych więcej to wg ciebie drogo?

To jest właśnie oferta mojego dostawcy.
SALADYN

Postprzez Simon » Pt cze 10, 11 18:07

SALADYN napisał(a):
Simon napisał(a):33 Mb więcej za 25 złotych więcej to wg ciebie drogo?

To jest właśnie oferta mojego dostawcy.

Aaaa no to nie było pytania:]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » So cze 25, 11 23:42

http://kwejk.pl/obrazek/191567/wszystkie,miasta.html

Wbrew temu co widać na tym obrazku to Katowice nie są aż tak zajebiste bo na trzecim zdjęciu widnieje jeden z chorzowskich oddziałów poczty polskiej znajdujący sie w zabytkowym gmachu.
Choć końcowy tekst trzeba ocenić bardzo pozytywnie.
SALADYN

Postprzez Curtis » N cze 26, 11 00:00

Liczyłem na mój skromny Stargard ale niestety hahaha XD
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Snake. » N cze 26, 11 19:01

HELL YEAH!
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez SALADYN » Pn wrz 05, 11 23:23

Brutalność w grach, popkulturze i życiu codziennym.

Właśnie sobie obejrzałem Galileo na TV4 i trafiłem na reportaż o ASG, jak wiecie Galileo to program w którym polski prezenter porusza wszelakie sprawy (było o rodzinie co to żyje w lesie bez prądu, o najdroższym hamburgerze na świecie i tym podobne bzdury) a reportaże które dotyczą tych spraw są produkcji niemieckiej no i przy okazji tematu ASG po raz kolejny spotkałem sie z typowa niemiecką powojenną pruderyjnością gdzie kraj ten jest kreowany na liberalny i pokojowy naród, facet chadzał po sklepach i specach od efektów filmowych i usilnie starał sie widzom wcisnąć że repliki ASG to nie sport/hobby/pasja a poważny problem bo w końcu uderzamy tu w realizm i wskazywał na powiązania przestępstw gdzie gówniarzeria i inne półinteligenty używały broni ASG do napadów itp.
Troszkę to denerwujące bo cały czas mam wrażenie jakby niemieckie władze i opinia publiczna próbowały pokazać nam nieistniejący problem którym zazwyczaj zajmują się brukowce typu fakt, koło gospodyń domowych z USA czy cała masa innych pieniaczy, myśl taka nasunęła mi się po jakimkolwiek braku gry Dead Island na Gamescom 2011, jakbyście nie wiedzieli to gra na targach była nieobecna bo w Niemczech zakazano jej sprzedaży podobnie jak sporej ilości innych tytułów które w najlepszym wypadku są cenzurowane.
Tylko czekałem aż ktoś w programie powie jak to młodzież gra w Dooma a później bierze gnata i idzie na safari do swojej szkoły nie wspominając o tym że tego typu przypadki to najczęściej wina tylko i wyłącznie społeczeństwa i mediów ogółem które w pogoni za sensacja i oglądalnością/poczytnością pokarzą ci nawet publiczną egzekucje.
SALADYN

Postprzez Osvelot » Wt wrz 06, 11 17:35

SALADYN napisał(a):Wniosek był prosty że ci dwaj chcieli po prostu podstępem przejąć klienta bo umowa którą bym podpisał byłaby zobowiązująca więc w najlepszym wypadku musiałbym zapłacić przez okres wypowiedzenia za niedostarczoną usługę.

Ja już raz w bardzo podobnym przypadku nawet się zgodziłem i zawarłem umowę. Całe szczęście jak się zorientowałem, świadom swych praw, odstąpiłem od umowy. Miałem na to tydzień, a podstawy miałem takie, że luj w garniturku wprowadził mnie w błąd. Nienawidzę parszywców.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez SALADYN » Cz wrz 08, 11 15:53

http://zafganistanu.pl/?p=2766

Skąd ja to znam.
A właśnie sam miałem nieprzyjemności z wojskową biurokracją, mój kolega w jednostce raz na ćwiczeniach na poligonie zgubił wycior z swojego AK, co to sie później działo na kompanii do dzisiaj nie zapomnę, afera taka jakby ktoś bronią z magazynu handlował tymczasem oryginalny wycior z AK na allegro w stanie magazynowym kosztuje wraz z wysyłką tyle co czteropak dobrego piwa, dzięki allegro zresztą załatwiliśmy sprawę.
Inny przypadek dotyczył paru puszek z jakąś padliną (bo konserwą tego nazwać się raczej nie dało) które zaginęły podczas przenoszenia towaru z magazynu do kuchni, tutaj również miał miejsce swoisty hardkor z żandarmerią w tle a sprawę załatwiło sie wpłatą trzykrotnej równowartości puszek wpłaconej do kasy jednostki.
A gubienie łusek które po ćwiczeniach na strzelnicy trzeba było zdawać co do sztuki to już była norma, w tych momentach współczułem chłopakom z PKM na stanie.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Pn wrz 12, 11 19:28

SALADYN napisał(a):Odwiedziło mnie przedwczoraj dwóch młodych chłopaków

Rozpoczyna się jak film o czujących inaczej

pod krawatem, mili bardzo, rzeczowi

Faceci w czerni na bank

przedstawili się jako przedstawiciele firmy Netia

Doczytałem do tego momentu i wiem nawet co będzie dalej...

Z takich właśnie praktyk znana jest owa firma, ale ma też znacznie ciekawsze. A skoro już przy takich sprawach jesteśmy, nie będę ukrywał że zdarzały mi się telefony z TP nie będące w rzeczywistości z TP. Oczywiście proponowano jakąś swoją ofertę, promocje a pan/pani podawała się za osobą z TP. Podobnych przypadków jest więcej, szkoda że niektórzy czasami się na to nabierają. Ogólnie przestrzegam jednej zasady by nie zawiązywać umów wiążących przez telefon, tylko pofatygować się osobiście do oddziału danej firmy i tam cokolwiek po prostu załatwiać.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Osvelot » Pn wrz 12, 11 21:00

Raiden napisał(a):A skoro już przy takich sprawach jesteśmy, nie będę ukrywał że zdarzały mi się telefony z TP nie będące w rzeczywistości z TP.

Telekomunikacja Novum, Chędożyć ich wściekle, wydzwaniają równo co tydzień, a jak im mówię, że to już piąty raz, to biedny cwel po drugiej stronie kabla mówi mi, że ma ten numer opisany jako pierwsza próba kontaktu.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez SALADYN » Pt lis 18, 11 02:03

Skoro kul pękł i Kojiego naśladuje to ja coś w tym stylu wrzuce.

Obrazek

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną zagryzane kiszonymi ogórkami i oczywiście piwko do tego.
SALADYN

Postprzez kul » Pt lis 18, 11 08:08

SAL, ja wiem że kasztelan w puszce jest dobry (na pewno lepszy od butelkowanego), ale z tym brakiem pasteryzacji to ściema. Zaraz, czy myśmy już tej rozmowy nie mieli w innym temacie?
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Gillian » Pt lis 18, 11 10:15

No ciezko za taka cene:). Ale i tak z browarow za 2-2.50 to jest najlepszy.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przemyślenia użytkowników