Pan co to z piąchy nabojami strzela

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Postprzez Gac666x » Cz kwi 05, 07 22:56

Wpiszę się. Dzisiaj jadąc mikrobusem rozmyślałem na temat amunicji i naszego pana co to z piąchy nabojami strzela.

Otóż doszedłem do wniosku, że to najczystsza bujda, bo pocisk leci poprzez rozpędzenie się w gwintowanej lufie za pomocą gazów wylotowych. W czasie gdy nasz bokser mając nabój w pięści to niestety nie ma żadnej lufy, a gazy wylotowe rozchodzą się na boki i w sumie ten pocisk powinien poleciać na 5-10 metrów góra lotem parabolicznym lub chaotycznym, a nie po linii prostej.

Tak więc szczerze to najbardziej lubiłem bossów w MGSie, pomimo, że niektórzy byli nie realni to przynajmniej mozna ich było jakos wytłumaczyć (telekineza u Mantisa np.) i jest to bardziej sensowne niż w wypadku MGS 3 ;).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pt kwi 06, 07 00:14

A mi sie zdaje, ze pocisk polecialby pare cm do przodu w kierunku ziemi i zaryl o ziemie po chwili zamiast leciec parabola 5-10m. Ale to tylko widzimisie, bo z fizyki cienki jestem. Moze do MythBusters damy ten temat?:)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Gac666x » Pt kwi 06, 07 20:21

No to juz wszystko zalezy od pozycji pocisku ;). Ale fakt do mythbusters to sie nadaje xD. Z tymi 5-10m to moze przesada, ale biore pod uwagę różne rodzaje amunicji. W każdym bądź razie mit byłby BUSTED pełną gębą :P.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Pt kwi 06, 07 21:05

Volginowi po prostu paluchy by powyrywało, a pociski leciałyby w tą samą strone co palce (czyli w zasadzie niewiadomo gdzie). Patent z nabojami po prostu był kijowy i tyle.

Otóż doszedłem do wniosku, że to najczystsza bujda, bo pocisk leci poprzez rozpędzenie się w gwintowanej lufie za pomocą gazów wylotowych. W czasie gdy nasz bokser mając nabój w pięści to niestety nie ma żadnej lufy, a gazy wylotowe rozchodzą się na boki i w sumie ten pocisk powinien poleciać na 5-10 metrów góra lotem parabolicznym lub chaotycznym, a nie po linii prostej.

Nie koniecznie, zauważ że to są potężne nabojei od AK (7,62mm). Tak naprawde ciężko powiedzieć co działoby się po wystrzeleniu takowego pocisku ale zakładająć że Volgin ma ręce z tytanu i na tyle sztywne aby mógł zatrzymać odrzut to pociski i tak wpadłyby w przypadkową rotacje i poleciałyby w przypadkową strone. To w więkrzości ciśnienie wewnącz łuski wypycha pocisk, reszta gazów także pomaga w tym procesie ale służą one przedewszystkim do popchnięcia zamka do tyłu.
Swego czasu bawiłem się w odpalanie naboi samym prochem (pocisk wyjmowałem i podpalałem sam proch który zostawał w łusce), to jak na kaliber sportowy 0.22cal to nieźle waliło, a łuske wywalało hen hen daleko. Skoro tak działo się z nabojem do pistoletu to pomyślcie co się dzieje z karabinowym nabojem.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Johny Sasaki » Pt kwi 06, 07 22:03

Ale naboj i tak nie ma gdzie nabrac predkosci przez rotacje.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Gac666x » So kwi 07, 07 00:52

No fakt fakt. Mysle, ze w 1 na 10 przypadków mogloby zdarzyc sie, że nabój poleci w miare prosto ;) ale to totalna glupota. To juz mogli mu zrobic rękawice jak w F:Tactics, gdzie była pięść z lufą na nabój od shotguna. Gdy uderzał pięścią to dobijało to slugiem po twarzy xD.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » So kwi 07, 07 09:31

no Volgin w sumie jak uderzał pięscią to przy okazji ładował kolesiowi 4 pociski z AK.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Wszystko o serii